BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #940810 przez ninoczka
hejka
ja ochraniacze na szczebelki kupilam
a chusteczki mam fitti z biedronki-podobno dobre
bylam dzis u chrzesniaczki bo 3 miechy sie chyba wybieralam ale zawsze cos-a przewaznie szpital.nasiedzialam sie i plechy mnie bola.ciezko juz tak siedziec dluugo.

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #940823 przez Monika_1985
Elu zwolnij bo brzuszek Ci mówi, że ma dosyć i chce odpocząć. Na pewno w czwartek będzie okej, trzymam kciuki :).

Studentka ładnie nastraszyłaś mężula ;). Jednak faktycznie ten trzeci trymestr do najlżejszych etapów nie należy.. a wydawało mi się po 1wszym, że gorzej być nie może :laugh: Myślę, że trzy koszule spokojnie wystarczą. Ochraniacz planuję kupić ale to może nawet jak już synuś będzie z nami. :)

Martadiana to trzymam kciuki abyście trafili dobrą sztukę opelka by służył bez zarzutów. :) Mi dla mnie marzy się audi a3, nowy mercedes a klasa lub golf VI lub VII. Hehe.. można pomarzyć. :P

Maju dołączam się do pytania ulki odnośnie hemoglobiny, jestem ciekawa :)
Podziękowania: ela85

10 lata 5 miesiąc temu #940826 przez maja001
Ja nie śpe od 4 a jest prawie 6.Raz ze boi mnie kregosłup a dwa ze mąż mnie wkurzył i po spaniu :(
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

studentka juz teraz musisz na siebie uwazać, a męzowi faktyczne napdziłas strachu
ela a nierzesz magnez na to napięcie brzuszka??? Jeśli masz łózeczko drewniane to ochraniacz by sie jednak przydał, własne po to by maluszek nie uderzyłgłówką o szczebelki, zawsze bezpieczniej
martadiana oby autko było strzałem w 10
ula, Monika póżniej wam podam wynik, bo na razie nie chce sie kręcic po pokojach a dokładnie nie pamietam

10 lata 5 miesiąc temu #940831 przez Mamuśka 2222
hej :)

Maja facet nigdy nie zrozumie kobiety pod tym wzgledem,bo nigdy nie przezyje ciazy i porodu nigdy sie nie dowie co to za poswiecenie a jednoczesnie dar.Moj na poczatku ciazy nie byl taki chetny do pomocy ale teraz to juz widzi ze mi ciezko i naprawde jest ok....ale jak czasami opowiadam o porodzie wsród znajomych to potrafi sie posmiewywac,gdzie mi np. nie jest wcale do smiechu.....dlatego bym chciala zobaczyc jego mine na porodówce....moj to na 100% by nie dal rady zemdlałby :pinch:

10 lata 5 miesiąc temu #940835 przez kelis3
Cześć dziewczyny;)
Wczoraj nie mogłam napisać, bo teściowie wyjechali dopiero wieczorem i od razu poszłam spać bo byłam wykończona;/ Chcieli jechać do sklepów, więc nie dość,że lekarz, to jeszcze nachodziłam się za wszystkie czasy. Na wizycie wszystko ok, trafiłam do super ginekologa, utwierdziłam się po raz kolejny w przekonaniu,że mój jednak pozostawia wiele do życzenia. Ten z wczoraj ma specjalizację położnik, na pewno przy następnej ciąży pójde właśnie do takiego,który specjalizuje się w prowadzeniu ciąży, mąz nawet sugerowął mi,żebym teraz zmieniła,ale już mi się nie chce kombinować w 32 tyg. Niestety musiałam do niego pojechać dwa razy, bo w tej placówce w której byłam jest tylko jedno USG, które w trakcie mojej wizyty było zajęte przez inna panią dr, bo były kobietki poumawiane na badanie piersi, więc kazał mi przyjechać jeszcze raz pod koniec jego pracy,żeby sprawdzić,czy na pewno dzidzia rośnie( bo mój synuś ma mniejszy obwód brzuszka w porównaniu z resztą, wsyztskie wymiary ma na 32 tyd,a brzuszek na 30) Na szcęście synuś rośnie, wązy już ponad 1,5kg, i wszystko z nim ok, widocznie po prostu jest chudziutki i dlatego ten brzuszek mniejszy. Ale powiedział,zebym za jakiś czas poprosiła swojego gina o skierowanie na badanie przepływów pępowinowych na wszelki wypadek. Szyjkę zmierzył,nic się nie skraca, ujście zamknięte;) Co do skurczów, to poradził,zebym na wszelki wypadek zgłosiła się do szpitala na KTG,żeby ocenili głębokość tych skurczy. Nawet zbadał mi piersi i wytłumaczył jak to dokładnie robić(nigdy wcześniej nie zdarzyło mi się,żeby gin zaproponował) No i buzię widziałam;D A Wam odpisze później, jak tylko znajdę chwilę;)

10 lata 5 miesiąc temu #940857 przez kelis3
Jagodzianka slodka ta Twoja Slicznotka!

Chasiami- nastepna ze skompletowana torba, pora zebym i ja sie wreszcie zorganizowala:) widze, ze wzielas sobie do serca odpoczywanie-super! Kurcze nie wiedzialam nawet ze po karmieniu piersia moga byc takie problemy z zaparciami, zawsze mi sie to kojarzyli z mm:\

Kasiah przypomnialas mi o Lidlu, tez mialam wczoraj jechac kupic kilka rzeczy, no nic moze w srode zalapie sie na jakies resztki:) tez mi wczoraj gin potwierdzil,ze teraz to juz dzidzia bedzie mniej ruchliwa i ze raczej takie rozpychanie bedzie czuc, a nie kopniaki, bo miejsca coraz mniej:). No my z tych "poczatkowych" styvzniowek, chociaz Ty jak pisalas, to raczej w grudniowki sie wstrzelisz:) z wanienka to ja caly czas myslalam zeby wieksza brac, dobrze ze mi mama do rozsadku w pore przemowila:)

Ulka- witaj:) ciesze sie,ze sxyjka sie polrawila, z ta cukrzyca to faktycznie masz przeboje, ze nie moga sie zdecydowac, ale chyba faktycznie dla dobra dzidzi lepiej juz przestrzegac tej diety. Gratuluje coreczki-ale bedzie u Was babiniec:)

Martadiana ja o zadnych nagrodach nie slyszalam,a u Was jak z tym jest? Super,ze bedziesz miala autko dla siebie, oby dobrze sie sprawowalo!

Maja i u Ciebie takie problemy byly z karmieniem, kurcze coraz bardziej sie tego boje,a bardzo bym chciala karmic piersia, ale fajnie ze sasiafka sie podzielila ciuszkami, zawsze to mniej wydatkow:). Mam nadzieje ze bol minal, a sytuacji z mezem to sxkoda nawet komentowac:\

Ela to Twoj maz to prawdziwy ewenement sie trafil, ze taki dzielny, bo zwkle to przy byle katarze prawie"umieraja":) uwazaj bardziej na siebie Kochana i nie przemeczaj sie tak, brzusio wixac protestuje;)

Studentkae mnie tez w tlumie slabo sie robi, dobrze ze w pore zareagowalas, ale meza nastraszylas... dzieki za lunka, fajne te ciuszki beda:) co fo ochraniaczy to moi. Zdaniem fajna sprawa,ale dopiero jak dzidzia sama zacznie sie przekrecac,wczesniej nie ma sensu zaburzac wentylacji, no i wlasnie utrudniac sobie obserwacje

Monika mnie czas, farba i lakier zdecydowanie nie wystarcza, ja nawet sobie wyobraxic nie moge,ze sama moglabym cos takiego zrobic;)

Mamuska masz racje, faceci tegosami nie przezywaja i nigdy sie tak wczuc nie potrafia,chociaz ja na swojego tez narzekac nie moge. A juz najbardxiej mnie irytuje jak jakis facet mowi "ciaza to nie choroba" jskby cos mogl ns ten temat powiedziec:\
Podziękowania: ela85

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #940858 przez ela85
Witam w słoneczny dzionek :)
Maja magnez to biorę cały czas bo tak kazał gin, przeważnie biorę 3 na dzień, ale jak mam te napięcia to i do 4-5 bo gin mówił ze do 6 mogę i jeszcze jak bardzo mi dokucza ból to nospę, więc to już chyba tak będzie do porodu, że takie bóle i twardnienia będę mieć.
Kelis to super, że trafiłaś na takiego gina. Cieszę się też że u maluszka ok, a różnicą pomiarów się nie martw, bo tak jak mówisz może maluszek szczupły lub jeszce może to wszystko się wyrôwna.
Dziś jakoś mi lepiej, ale od rana tylko sobie poleguję, na kanapie.
Dziewczyny czy rożki i ochraniacze na szczebelki pierzecie w pralce czy może ręcznie, bo tak trochę się obawiam czy podczas wirowania nie zdeformują się?

10 lata 5 miesiąc temu #940879 przez ulka1983
hej u mnie mglisto ale słoneczko zaczyna sie przebijać :)

Monia dzięki za link :) muszę poprzeglądać te testy bo drogie wcale nie znaczy że dobre :angry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ninoczka te fitti ładnie pachną :) mam dla Natalki jak od czasu do czasu potrzeba :)

Maja

Mamuśka a zabierasz męża do porodu ? mój był ze mną przy dwóch a teraz mam zamiar rodzić w innym szpitalu i tam nie ma osobnej sali ale podobno może być ale już sama nie wiem :(

Kelis super ze wszystko dobrze :) namieszali z cukrem ale co na to poradzić może uda mi się wbić do diabetologa ;)

Ela a jaki masz mg? ja piorę w pralce tylko na ok 700 obrotów załączam i jest ok :)

10 lata 5 miesiąc temu #940895 przez ulka1983
wrzućcie linka z pączkami bo chciałam zrobić a przepisu brak :(

10 lata 5 miesiąc temu #940902 przez kelis3
Podziękowania: ulka1983

10 lata 5 miesiąc temu #940907 przez martadiana
monika ooo mi to sie marzy tesla cala elektryczna piekna jest :D haha ale tyle kosztuje ze ojejku ;)

maja ojj nie ladnie twoj maz sie zachowal jakby cie mial kompletnie w dupie :/ oni sa najmadrzejsci tego nie rob tamtego i tak dalej tego nie mozesz.. oni tylko zalali i sie ciesza baba musi sie meczyc cala ciaze

kelis widocznie twoj synek bedzie mniejszy czasami tak jest a mozliwe ze jeszce przybierze i w brzuszek mu pojdzie :D dobrze ze zdrowy :* u nas jak sie urodzi pierwsze dziecko w nowym roku to rozne prezenty a nawet mieszkanie daja ;)

ela ja ochraniacze w pralce pralam i nic im nie bylo ;)

a ja dzis pospalam jak nigdy i tyko raz w nocy siku wstalam :D zjadlam sniadanie i jakos czuje jakby mi w gardle ciagle stalo ale tez moze mala cos tam robic bo kopniaki mam pod cyckami to moze i dlatego mam takie uczucie .. ja wizyte dopiero w nastepnym tygdoniu mam a juz nie moge sie doczekac :)

10 lata 5 miesiąc temu #940910 przez ela85
Ulka mg mam asmag on ma 20 jonów magnezu.
Zdarzyło mi sie użyc chusteczek dziecięcych i tez miałam szczypanie, ale nie od wszystkich wydaje mi się, że to po prostu nie odpowiednie ph tych chusteczek dla dorosłych i to dlatego szczypia , a dzieci nie muszą tego odczuwać.
Podziękowania: ulka1983

10 lata 5 miesiąc temu #940912 przez ulka1983
Kelis dzięki idę robić :)

10 lata 5 miesiąc temu #940918 przez maja001
ula, Monika hmoglobine mam 106 , ale u mnie nie hemoglobina spada ale płytki krwi bo mam ich 113 a min powino być od 150
kelis fajnie że trafiłas na takiego profesionalistę i że wszystko dobrze u wac. Obwodem brzuszka się nie martw, mój synek miał różne pomiary i gin mi wytłumaczył, ze do 2 tyg w obie strony to dopuszczalna norma, a dopiero powyzej trzeba się martwic i synek urodił się zrowy
ela85 skoro bierzesz magnez towdocznie taki urok twojej ciązy tak jak mojej ciągłe podraznienia i infekcje miejsc intymnych :( Ja beiki prałm w pralce wielkokrotnie i sa jak nowe, nic sie znimi nie dziao
ula nie pomogę z husteczkami bo ngdy ich do tego celu nie uzywałam i przy moich problemach to bym sie bał nawet, mnie awet oststnio antum rose uczula Mój chc byc przy porodzie, ale jak będzie czas pokaże, mamy jeszcze małe dziecko w domu i ktos musi z nim zostać
martadiana a kiedy masz wizytę, bo ja w następnym tygodniu tez mam i równiez nie moge sie doczekać. ja mam 19 11 Cekawa jestem jak mój maluszek rosnie sie rozwija

A ja dziewczyny jutro msze zadzwonic o echo serduszka mam nadzieje że znajda termin na poczatku grudnia, ale 250zł znów zniknie z portfela.Uwazam że takie badaia soro sa wskazaniem powinny byc finansowane

10 lata 5 miesiąc temu #940921 przez luska
hej laseczki
ja w koncu przespałam normalnie noc raz byłam tylko na siku nawet.ale ja wczoraj byłam łącznię 20 h na nogach.Po południu wzięłam się za segregowanie szmatek po ogratkach mych .Jejku ja wydałam 3/4.......a i tak mnóstwo zostało , niestety lepsze sprzedałam , ale teraz to już po ptokach .Zapakowałam w plastikowe pojemniki podpisałam rozmiarami z tym , że rozmiary od 50 do 62 zostawiłam już w szufladach , nie miałam już siły ich układać więc wepchnęłam na silę hehhe , ale o tak popiorę jakoś przed świętami jak już będę konkretne porządki robiła , i tak jak myślałam trochę półspiochów się by przydało i wszystko .

Zamówiłam też dziś te minky w końcu hahah boshe mam nadzieje , że będę zadowolona bo komplet wyszedł 180zł ale ja brałam zamiast poduszek ochraniacze i u odnośnie pytania ja sobie ciężko wyobrażam bez ochraniaczy z takim niemowlaczkiem .Moje by były wiecznie poobijane , ale jak już chcecie mieć wygodę oglądania maluszka , o patrzcie na wysokość ,ja miała jeden wysoki i tak średni był z tym , ale te 30cm będą ok .

No ja mam nadzieje , że za wcześnie się nie rozpakuję bo się nie wyrabiam.......Kupe rzeczy jeszcze do nabycia , ale już stopuje z a kasą i tak w tym miesiącu na bliżniaki poszło minusowo kasy , a za pasem święta.Mamie muszę kupić jakiś prezent i synkowi .....Z czasem też kiepsko , wczoraj się okazało , że Aurelcia na 3 dni do szpiala musi iść .Mąż z nią chyba pójdzie , bo ona tatusiowata i wszytko musi robic przy niej tata , nawet piciu musi tata podać .Co nie zmienia faktu , że mi się przesunął w czasie mój pobyt na oddziale.Czyli wrócę jakoś koło 20.11 po do domu, to zanim sie ogarnę i posprzątam to już będę musiała się brać za urodziny dzieciaków......a gdzie malowanie które mój małżonek łatwi od września , ale co ja się z nim spodziewałam .U niego tego typu rzeczy to jakieś mocy prawnej muszą nabrać i swoje "odstać " :angry: A i ogólnie okaże sie co małej wyjdzie z tym układem moczowym w szpitalu , mam nadzieje , że ją w końcu zdiagnozują i zacznie się leczenie , bo jak na razie cały czas trwa diagnoza .........i nie wiemy co jest.Oby pobyt się nie przedłużył ......A dziś dosała zapalenia spojówek , wygląda strasznie, dobrze , ze ją nie boli .

Martadiana , Studentka no ciekawe która z Was pierwsza się rozpakuje :)
Maradiana jak by co my mamy na sprzedanie bmw w tym całym "m" pakiecie, nie chcecie:P bo mój juz kombinuje , ze jak nie sprzeda , to przerobi ją do driftu........czubek mówię wam

Studenka ja tak mam w bardzo gorących pomieszczeniach i dusznych , zwala mnie normalnie z nóg i chce udusić

Dziewczyny boshe jak wy macie siłę stać tak w kuchni.Nie lubię gotować i ito bardzo , to raz .A dwa to totalnie nie mam siły......
Ula jejku gdzieś mi umknęło .....Gratuluje córy , no patrz nie chciały się dzieciaki zamienić , co za uparciuchy.Ale za to jak fajnie tyle kobietek w domu.Właśnie jakie imię ??

Monia ja I trymestr przeszłam w sumie śpiewająco , nic zbytnio oprócz pryszczy mi nie dolegało......a trzeci aż się boja , w sumie , to się pogubiłam kiedy dokładnie trzeci się zaczyna po skończonym 27tc??

Mamuśka większośc facetów by nie dała rady sobie z porodem .Na mojego nie mogę narzekać .Był ze mna przy pierwszym , widział co przezywam i od tej pory już nie bagatelizuje, zdaje sobie sprawę co to za wysiłek

Kelis czemu za późno , jak ten ci odpowiada , to ja bym tam zmieniła , zresztą ja lekarza w pierwszej ciąży zmieniłam w 36 tygodniu , byłam u niej raptem dwa razy ale było mi to bardziej na rękę.
super , że synuś rośnie i wszystko jest ok :)
Mi też na kontrolnych poza ciążowych bada cycki ale jak dla mnie o strasznie krępujące :blush:

Ela ja wszystko wrzucam do pralki , tylko ustaw mniej obrotów i tyle , czy minimum ja mam chyba 400 najmniej
To odpoczywaj jak cię męczą te twardnienia , a jaki magnez masz??Mi też częto ostatnio brzuszek się stawia....

Podzielcie sie tym słońcem , bo u mnie mglisto , szaro buro i ponuro

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Maja no skoro masz wskazania , to powinno być jak najbardziej refundowane , ale wiadomo jak to jest w naszym prorodzinnym państwie ......

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia