BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #941102 przez martadiana
dzien doberek :)

ewelina szybkiego powrotu do zdrowia !

kasiah straszna sytuacja :S to tez maz zamiast stanac w twojej obronie to jeszcze dla rodzicow mowi takie rzeczy ehh :// faceci.. czasami lepiej byc samej.. nie smuc sie i glowa do gory :**

maja oby nasze wizyty wyszly pomyslnie :D

mon.tresor no ! wkoncu myslalam o tobie wczoraj.. to sobie polatasz po tych lekarzach w ciazy jak nigdy ;) a co do boli jak na okres to tez mialam ostatnio ale to wyszlo z przemecznia u mnie za duzy wysilek fizyczny.. ciekawe co to u ciebie oznacza.. mysle ze twoj maly jeszcze sie obroci wkoncu ma czas do 37 tygodnia wiec sie nie przejmuj ze lezy posladkowo u mnie mala tez tak jeszcze lezy i narazie sie tym nie martwie :) u mnie weekend szkoda gadac ;) o jeny 300zl ci przelali bez kitu smiech na sali ja nie wiem dziewczyny jak wy mozecie w pl zyc :/ zapraszam do mnie tutaj na nic wam nie zabraknie

ja wstalam niedawno i jeszcze w lozku leze wstawac mi sie nie chce ze hej ! wczoraj wieczorem mialam dziwny bol tak jakby w podbrzuszu ale tak bolalo ze myslalam ze to moze skurcze ale przeszlo po 20 min dzieki bogu ;) dzisiaj jade po wanienke dla mojej kochanej coreczki i pieluszki tetrowe jeszcze dokupie i bedzie wsio :D wczoraj dostalam ochrzan od swojego ze jeszcze nie mam torby spakowanej do szpitala wiec dzisiaj popiore koszule, szlafroki i ubranka malej co mam wziasc i spakuje bo mi zyc nie da juz od rana o tym gada chyba juz chce zeby corka przyszla na swiat ;D bedzie mial zajecia haha :D zaraz jeszcze zadzwonie do kolezanki co tu dokladnie sie bierze do tego szpitala bo tak naprawde to nie wiem :/

uciekam narazie pozniej bede
Podziękowania: kasiah06

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #941111 przez Stokrotka34
A jeszcze tak sobie mysle ze moze my panikujemy troche z tymi badania i i lekarzami, nie ma u nas jednego standardu opikeki, bo co lekarz to obyczaj, a pzniej porownujemy i mamy watpliwosci.
Z tego co wiem np w UK maja max 3 USG jesli nie ma powiklan i ciaze prowadzi bardziej polozna niz lekarz i jest oki.

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 5 miesiąc temu #941112 przez kelis3
Stokrotko ja też mam tą samą komodę;), teraz czaję się jeszcze na szafę, bo do ndz taniej;) tak, dziś zajęcia za wtorek są. Własnie żelazo samo sie poprawiło,nie brałam nic, więc tym bardziej się zdziwiłam;). No ja badanie moczu mam zlecane co wizytę, ale mnie jakieś tam bakterie czasem się zdarzają, a skoro u Ciebie dobrze to widocznie nie ma potrzeby częściej, tylko się cieszyć;)

10 lata 5 miesiąc temu #941117 przez Monika_1985
Dzień dobry :)

Wczoraj tylko Was doczytałam i tyle było z mojego siedzenia oraz odpoczywania w niby święto ;). Mąż umył okna ale wiadomo, co się przy tym nabiegałam zmieniając wodę, podając szmatki, itp. więc na końcu czułam się jakbym też połowę okien wysprzątała. Potem składaliśmy pomalowany wcześniej przewijak. Byli też goście, nawet dwie tury.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Na koniec mąż romantycznie chciał ze mną obejrzeć film, na którym oczywiście zasnęłam :laugh: Ostatnio żona ze mnie na medal ;).

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dzięki za wyniki. Muszę zaraz sprawdzić swoje. Temu twojemu lekarzowi na nfz ktoś powinien w pysk za przeproszeniem strzelić.

Mamuśka mieliśmy takiego jednego tatusia w SR co prawił, że poród na pewno tak nie boli, żeby korzystać z różnych opcji zwalczania bólu. :laugh: Ciekawe czy jak ktoś by mu złamał rękę też by nic przeciwbólowego nie chciał dostać ;) Co zrobić.. są tacy, którzy nie wierzą w rzeczy, których nie mogą sobie wyobrazić.

Kelis super, że trafiłaś na takiego przyjemnego lekarza :). A brzuszkiem u malucha nie przejmowałabym się jakoś szczególnie ale dla własnego świętego spokoju warto poprosić Twojego gina o te dodatkowe badanie. Hehe co do można powiedzieć powiedzonka "ciąża to nie choroba" to ja przed ciążą tak głęboko żyłam w tym przeświadczeniu, że aż byłam w ciężkim szoku, że tak źle się czuję i to prawie od samego początku. Już w dzień kiedy podejrzewam, że implantował mi się zarodek tak źle się czułam i wyglądałam, że szef sam mi kazał jechać do domu. Także może to nie jest choroba ale przechodzi się ją różnie.

A to badanie ktg jak ma się akurat moment miękkiego brzuszka to pewnie średnio pokazuje głębokość skurczy? Trzeba trafić na te gorsze momenty?

Elu ja nawet o tym nie pomyślałam i rożek trafił do pralki razem z innymi ciuszkami dla dziecka.. wirowanie też przeżył ;).

Ulka ja poczytałam trochę tych kosmetykowych analiz i póki co zdecydowałam się na kosmetyki babydream. Oczywiście kupię też emolium do kąpieli na wszelki wypadek ale spróbuję najpierw z tańszymi zamiennikami. :) Nie wpadłam nigdy na pomysł by użyć chusteczki nawilżanej w ten sposób a teraz się nie odważę na pewno ;). Natomiast w domu będę próbować myć pupę dziecka wodą z emolientem, którą będę mieć zawsze w miseczce przy przewijaku plus płatki kosmetyczne (tak polecali na szkole rodzenia), a chusteczki zostawię na wyjścia.

Martadiana gdyby nie Ty nie wiedziałabym, że istnieje taki samochód! Piękny jest :).

Zaraz ponadrabiam dalej :*
Podziękowania: ulka1983

10 lata 5 miesiąc temu #941126 przez Stokrotka34
Kelis dzieki:-) tzn ze bardzo ladna masz komode;-) widzisz leniwy ten moj lekarz, ale fakt mocz mam dobry:-) widocznie mialas chwilowa slabosc z ta anemia:-)

Ulka a moze Ty masz nietolerancje glukozy:-) wyczytalam ze cos takiego jest:-)

Ide jutro do gina mam nadzieje ze u dziewczynek i szyjki wszystko dobrze, juz mam nerwa:-\ dziewczyny a czy teraz juz macie wizyty co 2 tyg.?

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 5 miesiąc temu #941134 przez Monika_1985
Luska jak Ty znalazłaś tyle ciuszków i to jeszcze dla dwójki dzieci to naprawdę musiałaś mieć tego spooooro :) . Ja też bym chciała kocyk minky ale skąd brać na to wszystko kasę! Na samą aptekę gemini wyszło mi 390 zł :angry: Muszę jeszcze raz to zamówienie zweryfikować i może uda mi się coś uszczypnąć ale wątpię. Także minus w budżecie jest i mi znajomy ;). Trochę rzeczy faktycznie zwaliło Wam się jednocześnie na głowę, może to zmobilizuje męża i zabierze się do roboty. Hehe do driftu, to nasi mogą sobie podać ręce widzę z pomysłami. Ja zawsze nie lubiłam bmw bo miałam złe skojarzenia a teraz i u mnie stoi taka na podwórku i kurczę złego słowa na nią powiedzieć nie mogę. Kiedy trzeci trymestr się zaczyna? Sama nie wiem ale stanowczo się czuję już jak wieloryb a to chyba podstawowa oznaka, że jestem w nim :laugh:

Chasiami tego twojego odczucia nie jestem wstanie sobie wyobrazić póki co.. pewnie mała ma jakieś ulubione miejsce do wciskania nisko a dla Ciebie nie jest to najprzyjemniejsze.

Ewelina jestem ciekawa co Ci lekarz doradzi i czy to na pewno to. Trzymam kciuki by szybko przeszło.

Kasiah ehh szkoda, że musiałaś się tak denerwować. Przecież wystarczyło po prostu przytulić i nawet nic nie mówić. :*

Maju ja też czekam na kasę. Znowu! Ten ZUS mnie kiedyś wykończy.

Montresor dobrze, że u Ciebie tak spokojnie w końcu! :) Te wymiary z usg to bodajże u mnie średnica główki i brzuszka a nie długość także według mnie te obliczenia Twoje niestety nie są dobre. Teoretycznie z przelewem tak to powinno wyglądać. W praktyce niestety są kilkudniowe opóźnienia. Ja powinnam dostać 8.11 kasę a dziś jest 12.11 a kasy na koncie brak. Rozumiem, że umowę masz z pracodawcą nie do dnia porodu tylko dłużej?

Kelis i dobrze mąż zrobił. Sama jestem dupą z uszami i pewnie nie pisknęłabym słowem ale nie da się ukryć, że miał chłopak rację.

Mamo muminka tak się ostatnio zastanawiałam, że pewnie przy dziecku to pralka codziennie chodzi. Jejuu i te prasowanie :(

Stokrotka jak już będzie w pokoju na gotowe to koniecznie się pochwal :). Mój gin też luzak i co 2 wizytę mam krew i mocz.

10 lata 5 miesiąc temu #941138 przez martadiana
stokrotka masz racje u mnie w isl tez usg jest robione w 11-14 tyg i pozniej od 18-22 tyg i wiecej nic nie ma jak jest wszystko ok chyba ze sie chce isc na 3d to oczywiscie ale to juz platne.. a co do wizyt to ja mam teraz co 3 tyg a pozniej co 2 bede miala

monika trzeci trymestr od 27 tygodnia czyli juz w nim jestes :D

wrzucam zdjecie brzusia tez cie pochwalcie wkoncu !!

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 5 miesiąc temu #941143 przez Monika_1985
Martadiana to miałam rację z tym wielorybem :laugh: Już dawno zdjęcia brzunia nie robiłam, w sumie to mi przypomniałaś, zrobię na pewno w najbliższym czasie. Twój brzuszek jest świetny chociaż na zdjęciu nie wygląda na jakiś duży :) Jak jeszcze człowiek pomyśli, że córunia w nim siedzi to się ciepło na sercu robi. Ja wielkościowo mam chyba podobny.

10 lata 5 miesiąc temu #941151 przez martadiana
monika no maly ten moj brzuszke kazdy mi to mowi :) moze to i dobrze tylko mam nadzieje ze mi pozniej ostro go nie wysadzi ....

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #941166 przez Anna1991
.

10 lata 5 miesiąc temu #941177 przez ela85
Hej witam się i ja!!!
Kasiah nie smutaj się, przecież wiesz i tak że miałaś rację.
Kelis i racja, że mąż się odezwał a co w końcu to nie z waszej winy musielibyście płacić a tak kaska została. No widzę, że twój mąż też ma dobre poczucie humoru :cheer:
Stokrotka ja też mam jutro wizytę , trzymam kciuki za nasze wieści :)
Martadina brzuszek nie duży i zgrabniutki .
Montresor no to nachodzisz się po tych badaniach, sama dobrze wiem ile kosztują bo wszystkie robię prywatnie. A co do cesarki to się nie martw, jak piszą dziewczyny maluszek może się jeszcze przekręci. Pomyśl ile kobiet cesarkę ma na życzenie, żeby tylko się nie męczyć ;)
Dziewczynki dziś postanowiłam spać z poduszką rogalem, myślałam że pozwoli mi to przespać całą noc, ,ale gdzie tam poduszka wylądowała na podłodze a ja od 3.30 już nie spałam aż do 6 i tak punktualnie co dzień, zastanawiam się jak będę funkcjonowała po porodzie skoro teraz już nie śpię :silly: .
Dzisiaj wypuściłam się na zakupy, kupiłam już prawie wszystko co mi potrzebne do wyprawki. Muszę tylko dokupić smoczek do butelki 0+, bo ten co kupiłam z butelką jest 1+, biustonosze do karmienia i majtki poporodowe i to już będzie wsio :) Kupiłam płyn do prania i płukania bobini, tyle że ten do płukania jest po pierwszym miesiącu jak myślicie mogę go używać od razu dla maluszka? Do kąpieli też kupiłam bobini od pierwszych dni, nawet zaopatrzenie zrobiłam już w aptece . A i jeszcze chciałam zapytać bo widziałam u nas w hurtowni pamoersy te oryginalne 2 -giga pak czyli 108 sztuk, jak myślicie zdążę je zużyć gdybym do szpitala tylko kupiła paczkę 1, chodzi mi o to czy dziecko z nich nie wyrośnie i zostanie mi część z nich??

10 lata 5 miesiąc temu #941180 przez kasiah06
kelis przemyśl sobie na spokojnie z doktorem i tak jak mówisz poczekaj do wizyty i wtedy zadecyduj bo ty najlepiej czujesz co jest najlepsze dla ciebie i maleństwa :) a i rozumiem Ciebie że przyzwyczaiłaś się do swojego gina boja to się śmieję, że jak już urodzę to będę za swoją tęsknić ;) a badanie piersi krępuje mnie bardziej niż to na samolocie pomimo że moja jest kobietą ;) dziękuję za dobre i mądre słowa :kiss:
super że masz ładną hemoglobinę :)
chasiami noto obie jesteśmy na etapie końcówki prania, chociaż mnie bardziej przeraża prasowanie :blink: a snem się nie martw słyszałam że sny to odwrotność :cheer:
stokrotka dziękuję za wsparcie :kiss: ja badanie moczu też miałam co 2 wizyty,dopiero teraz mam zrobić wizytę po wizycie :) trzymam kciuki za wizytę napewno wszystko będzie dobrze :) a ja wizyty teraz też mam już co 2 tygodnie (tzn teraz będę miała pierwszą taką po 2 tyg.)
martadiana dzięki za zrozumienie i dobre słowo :kiss: miło ze strony twojego pana że się tak przejmuje :) udanych zakupów życzę :) jaki brzunio śliczny :)
monika zgadzam się że III trymestr= samopoczucie wieloryba ;) dziękuję za wsparcie,masz rację wystarczyłoby przytulić...
anna dzięki za zrozumienie :kiss: miło że macie teraz takie wspólne dni z mężusiem póki co jeszcze we dwoje :)

ela kciuki za wizytę zaciśnięte :) dziękuję za wsparcie :kiss: mi rogal do spania też nic nie pomaga niestety :( dziewczyny piszą że co niektóre nie stosują płynu do płukania do pierwszych prań więc może lepiej sobie odpuść to płukanie...a z pampersami to nie pomogę bo doświadczenia brak ale z chęciąpoczytam co napiszą nasze doświadczone mamuśki :)
Podziękowania: Stokrotka34

10 lata 5 miesiąc temu #941181 przez Stokrotka34
Ela pamietam i tez trzymam kciuki za same dobre wiesci:-) !
Wydaje mi sie ze 108 sztuk to nie jest za duzo:-) ja 1zamowilam wczoraj cos kolo 600 :-)

Anna blizny po cc to teraz sa piekne nawt nie widac ze je masz:-)

Monika ja na gemini wydalam 250 zl i teraz martwie sie o czym zapomnialam:-) Jak cos ogarne to wysle zdjecie:-)
Nie wiem jeszcze jaki krem do buzi kupic? Mialam Nivea ale ja nie lubie za bardzo tej firmy:-\ jaki kupujecie?

Dziewczyny ja slyszalam ze mozna jakos sledzic te wyplay z ZUS na ich stronie tylko trzeba miec chyba login a nie wiem czy to przypadkiem u nich sie nie zalatwia, mi dzieki bogu placi pracodawca, jak czytam o Waszych problemach to jestem przeszczesliwa!

Martadiana bardzo ladny brzeszek:-)! A jak druga mamusia?:-)

Mamy blizniakow nie wiem czy bedziecie braly macierzynski i rodzicielski ale w przypadku dwojki dzieci lepsza jest opcja 100 i 60:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #941182 przez kasiah06
stokrotka,kelis zapomniałam wam napisać że też mam tą samą komodę :P
stokrotka ja mam krem właśnie z nivea więc chyba ci zbyt nie pomogę

a tak poza tym przyszła paczka z gemini i dołączam do grona zadowolonych klientek :)
uciekam dziewczynki bo zostało mi jeszcze sporoooo prasowania ;)

10 lata 5 miesiąc temu #941186 przez Stokrotka34
:-) :-) znaczy sie komoda najlepsza :-)

Kasiah a ten Pan to idiota, wiec nim sie postaraj nie przejmowac!!

Dziewczyny a ja sie stresuje jak bedzie wygladal moj zwiazek po porodzie czy damy rade, bo mysl ze moze byc ciezko:-\

Ja dokupie jeszcze pieluchy i tez biore sie za pranie:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia