- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- Kasiuszka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Meli i Kicia Tak mleko na zgage jak najbardziej mi pomaga i uwielbiam, tylko potem pojawia się problem z drugiej strony

Ejka Błagam Cie nie strasz....ja tez mialam przez ostatnie 3 dni takie upławy gęste i białe, ale nie przykladalam do tego uwagi.Kurcze a jak to faktycznie ten czop śluzowy?

Agatka Witaj i pozdrawiam z zaśnieżonego Gdańska :] Historia niezła

wer Ja tez po ogladaniu tych wszystkich porodów powiedziałam sobei że choćby nie wiem co sie dzialo to żebym chociaz sie nie darla jak porąbana

Tak jak wspomniałam u mnie dziś biało za oknem. Ogólnie dzisiaj troche lepiej z ta zgaga. Troche odpuscilo, ale za to jakie zywienie wprowadzilam: wafle ryzowe, herbatniki, rumianek, mięta, jakiś jogurt delikatny i tyle...Dzisiaj na obiad ugotuje ryż, poddusze pierś i może sałate lodową tak żeby nie zaszkodzilo.
Wiecie co od kilku dni młody jakoś tak słabiej daje znaki życia :/ Zawsze brzuch mi az skakal, a teraz ledwo wyczuwam ruchy. Raczej sie nie przekrecil. mam się martwic?
Miłego!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiuszka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Kasiuszka z tego co czytałam to dzieciaczki teraz mniej aktywniejsze, bo już miejsca mają mało i przynajmniej u mnie to już bardziej rozpychanie niż kopanie. Mi lekarz mówił aby po posiłku sie położyć i w ciągu godziny jak jest 10 ruchów tz. że wszystko dobrze, albo zjeść coś słodkiego
Meli super że Dominikowi się humorek poprawił
Ja dziś miałam tragiczna noc. Mój Przemek całą noc haftował, chyba przytargał do domu jakąś jelitówkę. Boję się, aby na nas nie przeszło, no ale nie mam na to wpływu. Zadzwonił do pracy i na razie do jutra wziął sobie urlop. Blady jak ściana. Przez to i ja nie mogłam spać więc po południu pewnie będę odsypiać.
- Marlena_
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

u mnie też dzisiaj śnieg za oknem

co do zgaggi to też już nie mam tak jak miałam czasem mnie złapie ale nie zauważyłam żeby brzuch mi opadł
wczoraj odebrałam wyniki moczu i wszystko w porządeczku
a wczoraj mój mąż w sklepie na cały głos powiedział że wkońcu urodzę mu małpkę zamiast dziecka bo tyle bananów jem

agatka_lla witamy

wer26 nom mam dzisiaj wizytę na 16.45

Kasiuszka mi mój gin powiedział że jak Mały sie bardzo nie kręci i się martwię to żebym coś słodkiego zjadła
wieczorem zdam relacje jak tam po wizycie

- malpeciara
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Kasiuszka - wiem, co czujesz. Moja zgaga powoli mnie wykańcza. Ledwo cos zjem i już pali...nawet w nocy potrafi mnie wybudzić ze snu. U mnie nic nie pomaga niestety, a mleko daje ulgę na chwilę, a później palenie w przełyku jest jeszcze silniejsze

Ejka- ja mam takie upławy gęste już od dłuższego czasu. Nie mam żadnego zapalenia, grzyba, czy cos w tym stylu...
Agatka_laa - witaj

Wer26 - Witaj :)Z tymi kilogramami, to chyba masz rację

Przepraszam dziewczyny, które ominęłam, ale mam ostatnio problem ze skupieniem się i pełno wątków mi ucieka

- wer26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Marlena Ty też odezwij się po swojej wizycie

- agatka_laa
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Kasiuszka miałam to samo, Wer ma rację, licz ruchy i tyle. Mam wrażenie ze mój Ivo jest już taki duży, że wcale nie dziwie się, że ostatnimi czasy szczędził w fikolkach

Właśnie wróciłam ze sklepu. Okropnie boli mnie podbrzusze przy chodzeniu, takie klujace bóle, dodatkowo dziś kręgosłup daje się we znaki. Mały się wierci. Może to początek końca? Oby nie...boje się

- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Malpeciara - ja mam w nocy przerąbane. Biodra mnie bolą jak leże dłużej na boku, więc się rzucam jak płotka na haczyku, raz na lewo raz na prawo. A niby nie można leżeć na prawym boku przez ucisk tej zyły głównej, ale ja sobie inaczej nie wyobrażam, zeby wyleżeć non stop na lewym boku. Nie raz to mi się płakać chce, muszę wstać i się przejść po domu, albo posiedzieć na łóżku. Spojenie bolało mnie w II trymestrze, teraz mam spokój. Ale za to bolą mnie pachwiny, tak jakby mi się rozchodziły na boki i dziura powiększała hehe

Kasiuszka - mój mały też już nie fika tak jak kiedyś, mało miejsca ma. Teraz to się przeciąga bardziej,
Wer - film bardzo fajny , zresztą jak pozostałe części. Jeśli ktoś lubi Hobbita to nie będzie zawiedziony. Ja już musiałam gdzieś wyjsc, żeby się odmulić. W kinie faktycznie młody był ruchliwy, ale nie cały czas. Myślę że odgłosy nie mają wielkiego znaczenia. Może to bardziej przez to że wsuwałam pikantne Laysy

Agatka - witam na forum, rzeczywiście chudzinka byłaś i jesteś zresztą nadal. Ja jak za długo pochodzę też odczuwam brzuszek, nic się nie martw.
- agatka_laa
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
wer26 dla Dominika może nie dobrze że wyjechał ale dla mnie dobrze że zmienił prace bo mnie wykańczała ona. rozmawiać też często nie możemy bo jak dzwoni to przez skeypa z telefonu męża mojej kuzynki. następnym razem trzeba pomyśleć o jakiś małym laptopie. a będą wracać gdzieś przed Wielkanocą pewnie pod koniec marca ale dokładnie nie wiem. to czekamy na wiadomości co ci lekarz powie
Kasiuszka mój też mniej aktywny ostatnio. nie raz muszę zjeść coś słodkiego by się poruszył
MagdaK zdrówka dla męża i oby na was nie przeszło
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
zadzwoniłam do przychodni i okazało się że w tej robią ktg przed wizyta u gina czyli w tym tygodniu nie zrobią mi bo zaczynają od 8 a ja na 8 mam jutro do gina gdzie indziej. umówiłam się na wtorek na 8 a na 9:20 mam gina mam nadzieje ze zdążę na wizyte
- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ale nie boli mnie nic, wcinam kapuchę z grochem a małemu też chyba smakuję bo się rozpycha. Ale coraz słabiej go czuję, dziwnie tak bo kiedyś dawał czadu mimo tego że łożysko na przodzie mam. A na ostatnim badaniu wyszło już że jest 2 stopnia, więc się postarzało, bo miesiąc temu miałam jeszcze jedynkę.
Agatka - ja też miałam dylemat co wziąć małemu do szpitala. Spakowałam w końcu 4 komplety - 2x body z długim i 2xśpioszki, 2x body z krótkim i 2xpajace, dwie czapeczki, skarpetki i niedrapki. Na wyjście mam body z długim, welurowy pajac i kombinezon z kapturem, czapeczka gruba, no i w nosidełko, okryję kocykiem i ewentualnie jakby wiało to na budę zarzucam pieluszkę tetrową.
- agatka_laa
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Myślicie, że zapytać doktor o to co zabrać ze sobą dla malca do szpitala? Uprzedzam, że kobieta nie należy to nadto sympatycznych. NFZ - wiadomo.
- K1C1A
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Agatka witaj rozgosc sie , im wiecej nas tym lepiej

Wer ja w czechach mieszkam i tutaj miesiac przed porodem mozna zalatwic cala paierkowa robote zeby pozniej nie meczyc przed albo zaraz po porodzie

Agatka ja urodzilam synka majac 22 lata

uuu no to lipa z tymi odwiedzinami,choc faktycznie multum zarazkow teraz, ale ja nie wyobrazam sobie zeby maz nie mogl wziasc dzidzi na rece przez kilka dni ,ale gdyby tak trzeba bylo, no coz dla naszych szkrabow wszystko
Ksiuszka mamy ten sam tydzien i powiem ci ze moja tez mniej aktywna ,mysle ze nie masz sie czym martwic
Agatka sprawdz na necie co ci szpital zapewnia dla dziecka, bo moze tylko na wyjscie bedziesz potrzebowala.Ja mala ubiore w bodyz dlugim+spiochy+kombinezon,czapeczka no i kocyk .Zawsze mozesz spakowac po 3 pary body kaftanik i spiochy ,zostawic w widocznym miejscu dla partnera i ci przywiezie jak cos,
Tom chyba nadrobila

- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Właśnie sobie pomyślałam że u mnie ostatnio skurczy jakby mniej a tu skubaniec się pojawił, aż mi się gorąco zrobiło, ufff, u mnie brak śniegu, za to szarość siejąca przygnębienie, chyba się objadłam za bardzo chociaż w sumie zjadłam mniej niż moja sunia, dzisiaj był serowy garnek

Ejka wiem ze na kolki są jakieś woreczki z pestkami czereśni i rurki, poczytaj najlepiej w necie albo dziewczyny ci pomogą, nie wiem czy to już ten czop, wydaje mi się ale to było tak dawno ze ja jednak miałam podbarwiony krwią, odpisuje agatce i widzę ze mamy identyczna wyprawkę dla dziecka, ty to nie jesteś spod znaku raka?, nie panikuj z tym łożyskiem, a jak się martwisz to dzwon do lekarza, albo zasuwaj do szpitala
agatka_laa witaj, ale się nowych dziewczyn posypało, ładny brzusio, Ivo tez super, wspominam je pozytywnie z racji ulubionego serialu "Zbuntowany anioł", ja nadal nie wiem jak moje dziecko jest ułożone i pewnie tez dowiem się na wizycie 29.01 lub usg 30.01, ale jak piszesz o braku możliwości siedzenia to też czasami tak mam a czasami znowu nawala mnie na dole, więc sama już nie wiem, niezłą miałaś wagę startową, dlatego ten brzuszek taki malutki, a ile waży Ivo?, współczuje remontu, ja robiłam remont przed urodzeniem 1 dziecka czyli wieki temu (miałam wtedy 21 lat także nie stresuj się), ale fachowiec mój mąż nie miał wyjścia i się wyrobił, może mały zaczeka na tą łazienkę, w szpitalach zwykle jest ciepło, ja mam 5 kompletów w tym jeden na wyjście, body z długim rękawem i śpioszki albo body z krótkim i pajacyk (bawełna), czapeczka, niedrapki i skarpetki, na wyjście tak samo tylko z śpioszki z weluru, ciepła czapeczka i kombinezon
wer26 czekam na relacje z wizyty

Meli- to dobrze że Dominik już lepszy i lepiej się czuje

Kasiuszka pewnie urósł i nie ma miejsca
MagdaK a może twój mąż zaszedł? a tak na serio trzymam kciuki żeby Ciebie nie wzięło czasami

Marlena widocznie twój organizm potrzebuje potasu stąd te banany