- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- Justyna_1709
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

wer waga małego idealna! Dobrze, że wszystko u Was w porządku...
agatka_laa łoooooo, to nieźle Wam się "udawało"

Gosiaczek, ale na buca trafiłaś... I tak podziwiam Cię, że potrafiłaś się ugryźć w język i go "wysłuchać". Niestety... często w szpitalach ordynator ma się za boga, a według niego reszta lekarzy to nieznające się na niczym konowały. Ale życzę Ci, żeby jednak maleństwo siedziało wygodnie na pupie i wtedy wszelkie problemy się rozwiążą!
meli ja wcale nie uważam, żebyś miała wielki brzuch

K1C1A Ty to się masz z tym pierworodnym... Ale niech się wychoruje póki jeszcze maluszek w brzuchu. A nieprzespanych nocy współczuje... Pfff ja to w ogóle nie wiem co to nieprzespana noc

my_baby u mnie spanie na lewym boku przez całą noc jest niemożliwe... Rzucam się na te strony jak sardynka

mila sluchaj dziewczyn - nie ma co się martwić tą pępowiną. Najważniejsze, że o niej wiesz! Swoją drogą, tez muszę zapytać się mojej gonki, czy tam nic niepokojącego na szyi nie widzi
Luska waga chłopaków imponująca

Ejka ja właśnie też ostatnio się nad tym zastanawiałam

Justa witaj ponownie w wirtualnej rzeczywistości

Kasuszka, daj znać czy rzeczywiście warto tam zajrzeć

nnatt witaj. Patrząc na Twój suwaczek, dobrze by było, gdybyś pochodziła jeszcze z brzuchem chwilę. Ale co by się nie działo, to powodzenia

J.J. z tymi bólami mam podobnie. A raczej miała... napiszę o tym później

Ejka, kwarantanna jak najbardziej zasadna! Mimo wszystko niech teraz na Ciebie nie chuchają i nie dmuchają

A co u mnie... do poniedziałku miałam wszystkie objawy przedporodowe... W nocy w poniedziałek dostałam takich skurczy, że ledwo wytrzymywałam. Do tego były równiutko co 5 minut, a do tego biegunka. No pewni byliśmy, że niedługo mały będzie z nami. Ale jak pojawiłam się na IP i zobaczyłam tę kolejkę ciężarnych, to skurcze od razu ustąpiły... Widać Maluch wie co robi

Także czekam najpierw na Wasze relacje z porodów

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Justyna_1709
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 8
- Gosiaczek1331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Batka Zdrówka dla Huberta:)ja wiedziałam ze ten ordynator taki od jednej dziewczyny ze styczniowek tez miała wskazania okulistyczna i za pierwszym razem nie chciał jej ustalic terminu musiała dwa razy jezdzic Ty masz ułozenie posladkowe wiec nie bedzie robił problemow ale Ty bedziesz planowac ta cesarke czy po prostu pojedziesz na oddział jak sie cos zacznie dziac czy masz moz lekarza z tamtad Mój prowadzacy gin pracowałkiedys na Borowskiej pamietam go z 2011 jak po poroniniu tam lzałam ni sugerował powiedział ze kazdy szpital jestdobry i kazdy szpital jest zły Sasiadka rodziła w Strzelinie i tez sobie chwali ale to daleko a ja bym wolała zby maz miał do mnie blisko Mimo ze sa takie zle opinnie o Borowskiej to chyba zdcyduje sie tam znam ten szpital a na kazdej IP kaza długo czekac boje sie tylko zeby mnie nie odesłali zobaczymy Miałam przez to wczoraj fatalny dzien al dzis sobie pomyslałam ze musi byc dobrz i tego chyba bd sie trzymać
Przydatne informacje o tych odchodzacych wodach
Ja tez słyszałam z mleko mamy jest najlepsze i nie trzeba niczym dopajac
Dziewczyny łózeczko w koncu do nas dotarło chociaz z niecheciom nam je oddali Pieknie sie prezentuje i czeka na malutka:)
Mila bedzie dobrze z ta pepowina dadza rade przy porodzie i napewno ja z ciagna z szyjki malenstwa badz dobrej mysli
Współczuje wszystkim mamuskom ktore nie moga w nocy spac ja sie tylko wierce i ciagle zmieniam pozycje bo lewe biodro nie wytrzymuj i strasznie dretwieja mi dłonie to normalne?
i co miałam jeszcze napisac to zapomniałam

Ide upichcic jakis obiad
Miłego popołudnia

- Gosiaczek1331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Marlena_
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

ależ paskudny dzień dzisiaj ło matko jak taka typowa jesień. mój dzieć miał wczoraj taką czkawkę że mi cały brzuch skakał

a dziękuję dziewczyny za opinię o kremach

Dżasta86 haha nie no chyba nie lunatykowałam

wer26 super że po wizycie dobrze

agatka_laa nie pomogę na temat spirali bo nic nie wiem, no u mnie ciuszki dają tzn można miec tez swoje ale one później nóg dostaja i już nie wracają

Gosiaczek1331 ordynator buc no ale i tacy się zdarzają
meli1990 mi się wydaje że delikatnie Ci opadł brzusio
mila2015 nie martw sie tą pępowiną wszystko napewno będzie w porządeczku
Ejka84 to nie głupie pytanie, tez się pod nie podpinam

nnat witamy

J.J. ja po świętach złapałam 5kg w ciągu miesiąca

batka zdróweczka dla Huberta

ja leków też chyba żadnych nie będę kupować

dobra chyba wszystko ogarnęłam, jak kogoś pominęłam, zapomniałam to sorki

może niedługo zobaczymy luski dzieciaczków

Gosiaczek1331 a ręce tez mi drętwieją dzisiaj rano to myślałam że sie popłacze wkońcu
- mila2015
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

J.J. - tylko mój ginekolog nawet nie bierze pod uwagi cc. Mam to dołączone do książeczki i mam rodzić naturalnie. Ewentualnie w trakcie jakby spadało tętni będą ciąć.
batka - wiem, że dużo dzieci jest okręconych, tak jak pisze marti, ale mnie przeraża że aż dwa razy.
Justyna - z jednej strony też wolę wiedzieć teraz niż przy samym porodzie. Ale wierz mi że ta wiedza mnie teraz stresuje.
Witam nowe mamusie.
A ja myślałam że jak się w siódmym miesiacu wcisnę to już jest późno. A tu widzę niektóre koleżanki w dziewiątym miesiacu jeszcze chcą żeby je przygarnąć

Super dziewczyny. Podobno w kupie raźniej

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Eja z tymi wodami mam to samo. Nigdy mi same z siebie nie odeszły . Ale raz się chyba saczyły...... z tyn że nam wysilkowe nietrzymanie siuskow

Agata ja tam bym wolała zrobić te 40 km ale jechać do lepszego szpitala , w sumie u mnie tak właśnie wygląda. Jestem w sxpitalu oddalonym id mojeh pipidowy ponad 40km
Kasiuszka oj zgaga to mi nie odpuszcza mimo , że brzuch mi mocno opadł i mam go między nogami
Mi mama kupiła stanik ale zapomniała przywiesc. .....A nawet już nie pamiętam jaki rozmiar kazalam ale na te pierwsze dni mam nadzieję ,że starczy.
Nnatt witam , oj rzeczywiście miałaś teraz pod górkę , u mnie też już podobne dolegliwości ale brak regularności w skurczach
Na smyka trzeba uważać bo często te przeceny to scuema bynajmniej jezeli chodzi o stacjonarne , bo online jyz duzo lepuej. Ja wczoraj zaluczylam kerfura i. Kupilam jeszcze trzy pary spiochow jedną dla szwagiereczki bo powstrzymać się nie mogłam takie ładne i dwa dla moich chłopaków za całe 15zl sztuka i dość dobre jakościowo.
Ejka ty maz z tymi treściami przegwizdane...... a zaczną aiw cyrki jak już dzidzius się pojawi. Taka rada , jak masz możliwość to zagospodaruj sobie chociaż górę w swoją kuchnię łazienkę , żeby mieć swoje .
Co do leków mi się wydaje że w razie co powinba być jakaś podstawa bo dzieciaczki lubią chorobę zaczynać w nocy . Ja w nocy do najbliższej apteki mam 15 km nie wyobrazam sobie czekać aż maz by mi coś przywiozł. Zresztą ja mam dzieciaczki w domu także apteczka zaopatrzona jest .
A herbatki na początku uwazam za niepotrzebne , bynajmniej mi nie były potrzebna maluchy były na samej piersi i im starczyło.
Justa a co 28 tesciowa ma urodziny ? Ale tak to jest z tyni skurczami. .... mnie też w nocy czyscilo i co teraz nic. .......
Uf jakoś ogarnelam was z telefonu za omijaki przepraszam ale ciężko mi teraz napewno jak będę zmieniała fona to na jakąś cegłę

- nnatt
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Justyna_1709 też bym chciała żeby mała jeszcze trochę podrosła. najlepiej by było skończyć 38 tygodni, ale jak będzie to się zobaczy. i tak już nie jest źle.
patrząc na Twój suwaczek: pierwszego synka urodziłam dokładnie jak byłam w 38w2d

Gosiaczek1331 i batka zdecydowałam się rodzić na klinikach na Chałubińskiego - tam gdzie rodziłam pierwsze dziecko. tam pracuje też mój lekarz prowadzacy ciążę. przy pierwszej ciązy miałam zaświadczenie o wskazaniach do cięcia - i nikt tego nie podważał. teraz też mam zaświadczenie odnowione, z nową datą, więc nastawiam sie jedynie na cc. 02.02. teoretycznie mam wizytę u mojego gina, a na 04.02. byśmy się umówili na cc. duże są jednak szanse że nie wytrzymam do 04.02. i wtedy gdyby coś się zaczęło to mam na izbę przyjęć przyjechać. podobno dla kobiety i dziecka lepiej jest gdy akcja porodowa się zacznie naturalnie, a nie jak się robi cesarkę "na żywca", ale pewnie zdania są podzielone i oba rozwiązania mają swoje plusy i minusy. o wszystkich szpitalach we wrocławiu słyszałam złe i dobre opinie (dobrych jest mniej). dlatego poród to nie wczasy i trzeba jak najszybciej uciekać do domu. Opiekę na Klinikach miałam średnią. na pewno trzeba się również nastawić na obecność studentów (na izbie przyjęć musiałam podpisać zgodę na ich obecność przy porodzie i po nim)
szpital w trzebnicy polecany jest przede wszystkim dla kobiet które nastawione są na poród siłami natury.
możliwe że ten temat był już poruszany, jak to jest u was w szpitalach z lewatywą? obowiązkowa? nieobowiązkowa? robicie same w domu przed wyjazdem do szpitala?
- my_baby
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Moja mała w 35 tc (ciaża o tydzień młodsza niż suwaczek pokazuje) miała wagę 3000g, do 40 tc progozuje lekarz nawet 4kg.
Hmm, a już myslalam, ze będzie miała koło 3kg, jak urodzę

11 lutego 2015 o 10:30 urodziła się Ola

- my_baby
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- my_baby
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
J.J. współczuje ciężkiej nocki
agatka_laa ja wcale dużego brzucha nie mam jak na druga ciąże może minimalnie większy. mój tak wygląda z powodu mojej budowy ciała i tego że ja jestem tęższa
Ejka84 jak karmisz piersią to niczym nie trzeba dopajać dziecka. Uciekaj jak najdalej od zarazków
batka zdrowia dla synka
Justyna_1709 już nie będę denerwować ile przytyłam

Gosiaczek1331 może masz ucisk na jakiś nerw że ci dłonie drętwieją
luska trzymam kciuki żeby chłopaki sami zechcieli wyjść wcześniej
- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Ejka- nie pamiętam do kiedy, ale na razie wystarczy mleko, jak znadję w mojej mądrej książce to ci napiszę, także na początku tylko mleczko

Batka-uważaj na tego wirusa, ta koleżanka co urodziła wczoraj to trafiła do szpitala bo złapała wirusa od synka, dostała kroplówkę, później nie mogli wyczuć tętna dziecka, w końcu zrobili jej cesarkę, była równo w 38 tyg.
Justyna- no to niezłe miałaś przeżycia, 25 raczej nie wyjdzie bo dzieciaki teraz mądre, nie będzie ryzykował braku podwójnego prezentu
Gosiaczek – no to z łóżeczkiem teraz będziesz spokojniejsza
Marlena- nadzieja w zgubienie kg będzie nam bardzo potrzebna

Kasiuszka- na pocieszenie dzisiaj dopadła mnie zgaga, chyba dlatego że mały ciągle się obija dzisiaj o moje żebra

luska- a już myślałam że u Cb po

nnatt -ja brałam od początku ciąży 125/100, później długo 137, teraz 125, a leczę się na niedoczynność od 2005 r., u mnie lewatywa nieobowiązkowa, na życzenie, ja robiłam przy pierwszym dziecku i teraz jak coś też bym chciała, czułam przez to komfort w trakcie porodu
my_baby- może mała przystopuje na końcówce

Mój mąż skończył dziś pracę wcześniej i zamiast w sobotę już dzisiaj pojechaliśmy po wózek. Ale jestem teraz zagracona. Muszę gdzieś to pochować

- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3

J.J, Luska- łazienkę mamy swoja u góry ale kuchni nie mam bo ze względów technicznych nie da się jej poprostu zrobić. Jakoś przeżyje. Teściowa siedzi u siebie i teściu tez. Mają zakaz roznoszenia zarazków. Mam nadzieje ze nic nie złapie bo mój żon wrócił z pracy i tezkicha. Załamka. Chyba się spakuje i wyprowadze do mamy hehe.
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Jak nic sie nie rusxy do wtorku to się chyba wypiszę na rzadanie.
Ja tam lewatywy nie robie i ponoc samemu lepiej nie działać. Zreszta mnie i tak czysci.....
Jejku mi wody mogly by też odejsc

Ejka szkoda ze się nie da ,bo miała byś mega wygodę.
Meli mi też sie podoba ta data 25.01 ale zobaczyny , to niedziela wiec wole nie bo wiadomo jak to w weekendy w szpitalach jest
J.j pochwal się wózkiem