- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- my_baby
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
meli1990 napisał: J.J. pewnie poród się rzeczywiście u ciebie zbliża. Ja miałam narazie takie pojedyncze bóle jak na okres. ale noga mnie boli co dziennie tak jak mnie przy okresie boli
O ,to faktycznie może być juz niedługo. Ja się juz nie mogę doczekać. Obserwuje, czy brzuch mi opadł ;p haha
11 lutego 2015 o 10:30 urodziła się Ola . 3800 g, 55 cm, 10 pkt, CC
- nnatt
- Wylogowany
- gaworzenie
- nnatt
- Wylogowany
- gaworzenie
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Jest 7 ran jem kanapki z dzemomerem ledwo zywa , nie nadrobie was bo mózg ledwo funkcjonuje.
Chciałam dodać newsa, że jako pierwsza rozpakowała sie Patio, Tydzien wczesniej od spodziewanej CC. Mowiła ze skórcze przyszły zbyt szybko i twardniał jej brzuch, nie chciala czekać bo zależało jej na cc i tak oto ma juz córeczke
Jeżeli chodzi o mnie wczoraj wracałam do domu z imienin, godz 23 w czasie jazdy jak mnie skórcze zaczeły łapać to myślałam ze nie dojade. Swieczki w oczach jedna przerwa na przystanku i gaz do dechy. Naliczyliśmy że skócze srednio co 5 min po 30 sek więc trochę przerażająco jak dla mnie, serio myślałam ze rodze ;/. Dzisiaj jak będę miała ciąg dalszy to sunę na chmurce do szpitala.
Taki finał ze zjadłam i ide chyba spać bo męczyło mnie do 1 w nocy a pozniej siku po kropelce co godzine ;/
- my_baby
- Wylogowany
- gaworzenie
11 lutego 2015 o 10:30 urodziła się Ola . 3800 g, 55 cm, 10 pkt, CC
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
- Justa82
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
A ty się nie wygłupiaj z tymi skurczami bo stracę towarzystwo do rodzenia na koniec lutego. Nie zostawiaj mnie samej No jeszcze jest Magda, ale ona też ma tendencje do wcześniejszych porodów
U mnie ostatnie nocki dobre i przespane. Ogólnie samopoczucie dobre. Chodzę do SR i jest całkiem fajnie. Ze wszystkich dziewczyn jestem najbliżej terminu. Tylko położna jedna taka podła się wydaje i mam nadzieję, że na nią nie trafię.
- wer26
- Wylogowany
- gaworzenie
My_baby co do spania na siedząco to też zaczęłam to stosować... To bedzie duża dziewczyna ale pamiętaj , że usg może trochę się mylić . Też jestem bardzo ciekawa tego sprzętu, który wyporzyczyłaś. Czytałam o nim trochę ,ale nikt ze znajomych tego nie używał. Będę czekać na relacje z porodu Współczuję dentysty. Ja byłam i na szczęście wszystko zdrowe. Sąnspecjalne znieczulenia , które można stosować w 2 i 3 trymestrze , no chyba, że ubytek jest na tyle duży, że ich stężenie i tak za dużo nie pomoże. Z ćwiczeń to ja już tylko ćwiczę, żeby wywołać poród czyli ćwiczenia z mężem () piłka , schody itd. A tak to do innych ćwiczeń brakuje mi chęci i siły
Miła 2015 to dobrze, że na wizycie wszystko ok bedzie dobrze z tą pępowiną, na pewno się martwisz ,ale lekarze na pewno wiedzą co mają robić i jakby było jakie kolwiek zagrożenie zdecydują się na cc. Skoro więc mówią , że bedzie SN to znaczy, że na pewno nie jest to nic z czym by sobie nie poradzili .
Luśka duże te Twoje chłopaki już, oby Cię dłużej nie męczyli w tym szpitalu , bo czekanie do 40 tygodnia byłoby koszmarne na pewno. Chłopaki muszą wziąć się w garść i brać do wyjścia
Justa 82 i jak pakowanie pewnie już zakończone ?
Kasiuszka ja myślałam, że mi zgaga przeszła ale wróciła na nowo z dwojoną siłą...ostatniej nocy jak zaatakowała myślałam ,że spłonę. Nie wiem czy nie ma to związku z tabletkami na układ moczowy , które kazała mi lekarka brać bo jakoś od wtedy się zaczęło. Pocieszam się jedynie, że już nie dużo zostało.
Nnat witaj Co do lewatywy ja , jeśli bedzie na to czas oczywiście zdecyduje się na tą w szpitalu. Zwłaszcza ,że chcę męża przy porodzie , więc wolałabym , żeby żadna niespodzianka mi tam nie wyleciała
Meli dopiero co pisałaś, że wolisz jak sypie to na Twoje specjalne życzenie zaczęło piękna zimna wróciła
Ejka jak teście ? Wyzdrowieli już ? Kwarantanna podziałała ? Mi położna rownież mówiła ,że przy karmieniu piersią nie trzeba dopajać dziecka . Już nie dużo zostało Ci do porodu to pójdziesz sobie do dermatologa . Też by mnie to denerwowało . Ja muszę po ciąży usunąć naczyniaka na nodze . Co do depilacji ja używam depilatora elektronicznego i jest o niebo lepiej i szybciej jak maszynką , więc również polecam tą metodę
J.J. Mój mały też czasem tak się ruszy jakby miał drgawki. Pocieszające jest to, że nie tylko ja tak to odczuwam więc pewnie jest to normalne i nic złego się nie dzieje na pewno maść nie zaszkodzi, lekarz powinien wiedzieć co może zapisać. Daje Ci mały popalić, może jakiś piłkarz będzie ? Śliczne nosidełko
Marti jak po weselu ?? Do której wytrzymałaś ? Jakieś zdjęcie prosimy w kreacji
Justyna 1709 to chyba faktycznie mały odpuścił. Położna na szkole rodzenia nam mówiła, że tak się często zdąża, że jest akcja a jak kobieta przyjedzie do szpitala nagle się blokuje. Z tą teściową to dobre też bym nie chciała Mnie też już wszyscy pytają " kiedy " ...Na pewno jak pojadę rodzić to rodzinę poinformuję dopiero po fakcie, bo czuję ,że mnie i męża by zasypali telefonami i sms'ami . Telefony wyłączamy i bedzie spokój
Marlena wszystko już wyprane ? I jak przemeblowanie , mężu się sprawdził ?
Kocham Cię zazdroszczę Ci tej wiedzy , ja czuje ,że jestem już tak blisko a jednocześnie tak mi się dłuży ... Za tydzień będziesz już tuliła Kaję
Dżasta to Patio wyprzedziła wszystkich no to się zaczęło oficjalnie można powiedzieć. Dopiero co powstał temat na forum a tak już będziemy jednak po drugiej rodzić Tak to szybko leci . Podziwiam Cię, że nie pojechałaś na IP ja bym pewnie spanikowała. Zwłaszcza, ż lekarka kazała mi przyjechać jak skurcze będą co 10 minut . U Ciebie jednak dobrze byłoby jeszcze poczekać,bo masz jeszcze trochę czasu do terminu. Ja już nie prowadzę auta ,bo dziwnym trafem zawsze mnie coś wtedy boli i ostatkami sił docieram do celu.
Uff to nadrobiłam. Jej przed chwilą jak kichłam mały mi wypłacił takiego kopa w żebra ,że mnie poskładało Powiedzcie mi kiedy składacie łóżeczka ? My myślimy poczekać do momentu aż pójdę rodzić, choć mój mąż coraz częściej mówi ,że by już złożył .
Dziś może jakiś spacerek i leniwa niedziela przede mną Miłego dnia dziewczyny
- wer26
- Wylogowany
- gaworzenie
- nnatt
- Wylogowany
- gaworzenie
ciekawe która będzie następna.
pytanie dnia: czy do szpitala zabieracie laktator? jeżeli tak, to czy ręczny czy elektryczny? jakiejś konkretnej firmy? przy pierwszym dziecku miałam Medela elektyczny - bardzo dobrze się sprawdził, ale kupiłam go dopiero ok. tydzien może 10 dni po porodzie i w szpitalu bardzo brakowało mi czegoś do odciągania mleka.
sorki, jeżeli omawiałyście już ten temat. trochę później dołączyłam do was, a nie a takiej możliwości żeby przeczytać wszystkie wcześniejsze posty
- wer26
- Wylogowany
- gaworzenie
Forum coś zrobiło z moim zdjęciem :/ ...zamiast niego pokazuje się emotka ?? Dziwne
- nnatt
- Wylogowany
- gaworzenie
- Gosiaczek1331
- Wylogowany
- pierwsze słowa