- Otrzymane podziękowania: 53
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko
Kasiuszka mi tez straszne koszmary i głupoty się śnią. wiem co czujesz bo ja się martwię czy sobie poradzę z 2 dzieci
MagdaK jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla córeczki. ale nas po kolei choróbsko dopadło. zdrówka
no u mnie można powiedzieć że trochę lepiej. katar trochę mniejszy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marlena_
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

ja dzisiaj już po ktg, wszystko okey, skurczyki małe są, w środę następne ktg i mam się na nie stawić ze spakowaną torbą

Gosiaczek1331 narobiłaś mi smaku tymi goframi

linka29j super wózek, też lubię fioletowy

MagdaK wszystkiego najlepszego dla córy

nnatt daj znać jak po wizycie

Miłego

- Gosiaczek1331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Marlena gofry byly przepyszne ale później strasznie po nich cierpialam i powiedzialam ze nigdy wiecej na co moj maz zareagowalam smiechem
Pati gratulacje jeszcze raz wracaj do sil

- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Linka - nie ma co sie martwić na zapas, może jeszcze mała Cię zaskoczy i odwróci się w ostatnim momencie. Nie zdarza się to często, ale jednak, także trzeba być dobrej myśli

Marlena - no to różnie może być w srodę, a może się okaże że do końca tygodnia utulisz maleństwo

Kasiuszka - mnie też męczą koszmary, aż szkoda opisywać żeby nie dołować innych, nawet nie sprawdzam w senniku bo jakby jakies głupoty wyszły to bym nie usnęła chyba do samego porodu

Meli - ja też mam jutro ktg, ale po południu, kolejne w piątek od razu z wizytą, ale nie wiem czy mi nie przełoży tej wizyty na kolejny wtorek, jesli nic nie będzie się działo, bo cos tak ostatnio wspominała. Ale chciałabym żeby mi jednak zerkneła na szyjkę bo mnie cos ostatnio podbrzusze kłuje

Daj znać jak u Ciebie wypadnie badanie.
Ja dziś połaziłam po sklepach bo w domu mi się nudziło, ale brzuch daje mi popalić. Gniecie mnie na kość łonową i pachwiny

P.S. Gratulacje dla Pati!!
- GabrysiaSta
-
Autor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
serdeczne gratulacje dla wszystkich już rozpakowanych! teraz to się dopiero zacznie !

Życzę Wam wszystkim lekkich porodów!
U mnie ok, typowe dolegliwości ciążowe ale ogólnie nie mam co narzekać!
Pozdrawiam!
- nnatt
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Linka29j – trzymam kciuki że dziecko się jeszcze troche obróci, a przynajmniej niech podkurczy nóżyki i wypnie tyłeczek

Meli – daj znać po wizycie. Ciekawe co Ci na KTG wyjdzie i co powie na to lekarz.
Gratulacje dla delmy2!!!!
Marlena – to już prawie na mecie jesteś ciekawe jak będzie wyglądało KTG w środę
Gosiaczek – też mi narobiłaś smaka na gofry….. pychotka…..albo lody z Mc Donaldsa z polewą karmelową …….
Ejka84 – mnie też gniecie w pachwinach i brzuchu…ale nawet bez chodzenia po sklepach

GabrysiaSta – trochę czasu jeszcze masz trzymaj się jak najdłużej
A ja byłam na wizycie. Szyjka już całkowicie skrócona, rozwarcia jeszcze nie ma. Poród może nastąpić w każdej chwili, organizm już jest na to przygotowany

Dobrej nocki
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ejka84 mnie też uciska na kość łonowa. dam znać jak po ktg
GabrysiaSta to fajnie że u ciebie wszystko dobrze
nnatt to super że dobrze po wizycie. dzidzia juz nie długo bedzie z tobą
- agatka_laa
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Nnatt - super! Jeszcze troszkę i zobaczysz malucha

Gosiaczek1331 - GOFRY! <3

Ja dziś na 14:20 ostatnia konsultacja ginekologiczna

- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja tylko na chwilkę, dopadł mnie brak weny, ale Was podczytuję. Klapnięta jestem po nocy bo mój mąż chyba coś złapał i całą noc wymiotował, a rano dodał do tego biegunkę. Córka za to złapała katarek bo mądra, dorosła bez czapki chodziła i smarka jak najęta. Całą ciążę był spokój, to sobie ufundowali choróbska na sam koniec. Masakra jakaś

Powodzenia Wam życzę na wizytach, ktg i usg. Z tego co widziałam to dzisiaj kolej luski, oby szybko jej to poszło

- Marti
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Czy Wy też takie wymęczone jesteście? Nie wiem co się stało, ale jakoś z sił opadłam, może to przez to wczorajsze lepienie pierogów

Sama nie wiem, czy wolałabym żeby wszystko się zaczęło w dzień czy w nocy - a Wy jak byście wolały?
K1c1a, ja się o dziwo mieszczę w kurtkę sprzed ciąży

meli, mój Piotruś poprzednio czekał na -20, żeby się urodzić. Śmiejemy się z mężem, że jeżeli młoda też na to czeka, to może będziemy ją mieć w przyszłym roku

Ejka, mnie się wydaje, że nie ma sensu mierzyć ubranek, bo to zależy też od jakości bawełny (niektóre ubranka są bardziej rozciągliwe inne mniej, niektóre szersze itd). Ułóż na oko albo tak jak meli, przykładaj jedne do drugich. I tak jak Kubuś się urodzi to zobaczysz, które są na niego dobre a które za duże. Zaraz będziesz też miała swoje ulubione, w których będzie mu najlepiej

Gosiaczek, jakoś ten worek ciągle zawiązany

nnat, czyli Ty jednak nie jutro tylko czekasz na naturalne objawy ? Powodzeniaaaaaaaaa

linka, ładniutki wózek, fakt fioletu u Ciebie dostatek

Kasiuszka, to miła ta Twoja ginka ! Ja bym nie wytrzymała z taką, bo ja wszystko muszę dokładnie zrozumieć. Z moim podejściem do lekarzy nie jestem w stanie przyjąć nic na wiarę, bo ona jest lekarzem a ja nie. Jak ktoś do mnie przychodzi po poradę prawną, to uważam że moją misją jest mu wszystko w sposób zrozumiały wytłumaczyć, a nie powiedzieć, że ja tu jestem prawnikiem, a Ty to masz się dostosować do mojego zdania.
Oj tak, koszmary są straszne. Ja miałam w pierwszej ciąży taki powtarzający się koszmar, też Wam nie będę pisać, ale budziłam się nie raz z płaczem.
Magda, mnie się wydaje że nie ma szans, żebyśmy chore poszły rodzić. Organizm wie co robi i w razie czego wyrzut adrenaliny przed porodem Cię raz dwa wyleczy (przynajmniej na te parę godzin

GabrysiaSta, dzięki za wsparcie ! Ty też już w zaawansowanej ciąży

J.J. o kurczę, mam nadzieję że Ty się uchowasz od tych choróbsk! Zdrówka

- Justa82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Wczoraj byłam u lekarza. Mój synek jeszcze nigdzie się nie szykuje. Dobrze mu w brzuszku

U mnie dzisiaj wyjątkowy skok energii. Wczoraj ledwo się z łóżka zwlekałam i pewnie jakby nie spacer z psem to pół dnia bym w piżamie chodziła. A tak trzeba się jakoś ruszyć i wyprowadzić czworonoga. W takich momentach jestem jest wdzięczna za to, że jest i stanowi moją motywację

Marti narobiłaś mi ochoty na pierogi z mięsem

Współczuję chorowitkom. U mnie na szczęście pod tym względem dobrze. A jak ja ostatnio kichałam i prychałam to pomógł mi syrop z cebuli. Polecam! Wcale nie jest taki niedobry, a momentalnie stawia na nogi.
Fajnie, że pojawiają się już lutowe dzieciaczki. Trzecie miejsce na podium czeka

Aaaaa i zapomniałam: moi sąsiedzi z dołu postanowili wziąć się za remont mieszkania. Od rana mam odgłosy młota i wiertarki!!! A na ich piętrze naprzeciwko mieszka miesięczny maluszek! Współczuję im i jednocześnie mam nadzieję, że skończą zanim ja się rozpakuję.
- malpeciara
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Parę dni przerwy na forum miałam spowodowane leżeniem pod kordyłką i dochodzeniem do siebie. Na szczęście udało się, choroba sobie poszła. Tylko mleko z czosnkiem i miodem poradziło sobie z tym obrzydliwym przeziębieniem. Poza tym, odliczam czas do 11.02.15. Staram się nie denerwować i oszczędzać ile wlezie, ponieważ nie zależy mi na wcześniejszej akcji. Niby termin cc znam, ale nigdy nic nie wiadomo. Natura może zrobić swoje w każdej chwili i tyle z planowania

- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Marti ja też jest strasznie zmęczona. tylko nie wiem czy przez przeziębienie czy co. mały też mniej sie rusza. ja bym wolała urodzić bardzo w nocy albo rano. by nie musieć czekać na wypis dziecka tak jak przy Dominiku do 17:10
Justa82 to fajnie ze po wizycie ok.
Ja po ktg. Lekkie skurcze koło 55 %. Gorzej z tym że przed samym domem się pośliznęłam na schodach i noga trochę boli. Niby nie puchnie. Dobrze że spadłam bardziej na bok. jakbym się nie odzywała to znaczy że pojechałam na ip