- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- sylwiaja4
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

No planuje piersia bo wiem ze to najlepiej dla malucha, ..... ale i dla portfela i jaka wygoda

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- zubi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Polecam wam stronkę z której ja korzystałam podczas ciąży i teraz gdy Natalka rośnie. Z sentymentu was podczytuje ( jak ja wam zazdroszczę tego cudownego stanu

babyonline.pl/ciaza-tydzien-po-tygodniu.html
Pozdrawiam, Aga (Natalia 28.02.2014)
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Super , że wy już po usg , że te wszystkie wyniki są w normie i dzieciaczki zdrowe
daria gratuluje synusia , oj wcześnie ci powiedział , mi mówili też około 20 tc , ale wiem że kuzynce w 14 tc powiedział , ze będzie parka i się sprawdziło. co do witamin , to ja w każdej ciąży od początku łykałam , teraz tylko nie bo wyniki o dziwo w normie .
nie mam kochane wam sily szczegółowo opisać , bo wykańczają mnie te upały to raz , dwa w weekend byliśmy w ym trójmieście , robiłam za kierowce.......no masakra co się działo na drogach .Szarańcza do tego daje mi tak w kości , że moja cierpliwość jest na granicy .............albo po prostu ja taka nerwowa się zrobiłam
- Marti
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Patio, to świetnie, że wyniki dobre, jak wszystkie markery na usg są ok, to pappa też na pewno wyjdzie super. Szybko będziesz miała wyniki, ja myślałam, że na wyniki pappy się czeka parę tygodni? Może moje też będą tak szybko, bo to czekanie jest strasznie stresujące.
kocham_cie, o matko, jak Ty wstałaś o 7 na basen??????? Ja ledwo koło 8 zwlekam się z wyra i to tylko dlatego, że o 8.30 przychodzi niania do Piotrusia i głupio by było ją przyjąć w koszuli nocnej, zwłaszcza że teraz w te upały śpię w takiej megaprzezroczystej i króciutkiej

Ja brałam w poprzedniej ciąży Pharmaton Matruelle, ze względu na kwasy omega, które on zawiera. Pewnie teraz też mi lekarka zaleci te same. I nie urodziłam giganta, wprost przeciwnie, tuż przed porodem była obawa, że będzie za mały. Na szczęście jakoś dorównał do normy.
A balkon mamy spory, tylko od południa, więc w te upały ciężko nawet pod parasolem wytrzymać. Tak naprawdę największą frajdę mamy z niego pod wieczór, jak już położymy młodego i wykładamy się z mężem na leżakach na balkonie, kiedyś z kieliszkiem winka, a dzisiaj z toną jedzenia

sylwiaja4, Tobie też gratuluję udanej wizyty. Też mam silne przeczucie na chłopaka, jakoś nie mogę inaczej myśleć niż że mam w domu trzech chłopaków

Jak nie możesz mięsa, to pamiętaj żeby jeść dużo warzyw, które zawierają żelazo, bo jest nam teraz bardzo potrzebne, a suplementy z żelazem powodują efekty uboczne, zwłaszcza zaparcia. Więc lepiej dostarczać naturalne, a niestety najlepiej przyswajalne żelazo jest z mięsie. Ale też w zielonych warzywach i burakach.
magda113, super, że u Ciebie też wszystko dobrze. Na pewno wszystkie będziemy miały takie wieści

kocham_cie, to zależy też chyba od brodawek, bo ja nigdy nie hartowałam i też nie miałam wcale poranionych. I na pewno jest to też kwestia techniki przystawiania do piersi.
luska, wcale Ci się nie dziwię, ja też jakaś nerwowa się zrobiłam, zwłaszcza jak nie dam rady się zdrzemnąć w ciągu dnia. A Ty to masz prawo być dwa razy bardziej nerwowa

Ja jeszcze tylko jutro do pracusi śmigam, w trakcie dnia jeszcze się wyrwę na wizytę do ginki, a od piątku wakacje

- Pinezka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 111
Super, ze wyniki waszych badan tak ladnie wyszly

Kocham_cie - skad ty energie na basen o 7 bierzesz? Wow
W tym tyg zaczal mi rosnac brzuszek

Z jedzeniem nadal mam problem, zmuszam sie, zeby nie schudnac jeszcze wiecej, ale caly czas nie mam apetytu

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
marti oj gdyby nie to ze młody wstał tak wcześnie to też nikt by mnie z wyra nie wytargal

ooo widzisz ja w pierwszej ciąży też brałam od początku matruelle a antek rósł jak szalony dobrze że urodził się w 37 tyg bo jakby tak posiedział jeszcze z miesiąc to do 4,3kg pewno dobiłby jak nic :/ ałła! Ale to tez pewnie kwestia genów bo ja jak się urodziłAm to ważyłam prawie 5 kg

A brodawki no może rzeczywiście mamy je jakieś z tytanu ;p no i antek też dużo pomógł bo od razu załapał o co chodzi i po co mu do buzi cyca pcham aaaa i u mnie w szpitalu położne bardzo pomagają cały pierwszy dzień dopóki nie zobaczyły że radzę sobie z przystawianiem przychodziły i sprawdzaly czy dobrze dostawiam małego:) Mam tylko nadzieje ze i przy drugim pójdzie tak łatwo

A mnie dziś sąsiadka zaczepiła i zapytała cy dobrze jej się wydaje

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
pinezka Ty chudzinko, brzusio słodziutki
Dziewczyny super wieści z usg mam nadzieję, że i ja za tydzień się pochwalę bo mam już na 7:05. Teraz cały czas o tym myślę i strach nachodzi mnie ogromny bo ja już wiekowa jestem. 10 mam urodzinki więc chciałabym usłyszeć że wszystko ok i to byłby najcudowniejszy prezent

- wer26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Po pierwsze to gratuluję tak wspaniałych wieści dziewczyny i udanego usg prenatalnego :*
Pinezka masz figurkę ładną

Dziewczyny stres mnie zjada od rana bo dziś na 17 mam usg prenatalne...
Napiszę po wizycie co i jak. Narazie wszystkie badania w normie. Mój M dostał przepustkę i będzie ze mną

- Pinezka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 111
Dzis czuje sie fatalnie i pracuje na pol gwizdka z domu. Wczoraj zle spalam i zawsze w takim przypadku mnie mocno glowa boli i mnie mdli, no a przy ciazy to w dwojnasob. Wczorajszy dzien w pracy jakos wytrzymalam, ale wieczorem rzygalam juz jak kot i tak do 4 nad ranem. Potem pospalam do 10 i juz mi nieco lepiej, no ale kurde znowu mam kolejny kg w plecy. Jak tak dalej pojdzie, to mnie chyba gin porzadnie zbeszta, bo powinnam gdzies w okolicach 56 kg byc, a dzis waga 53 wskazywala

Wam cos lekarz powiedzial, od kiedy cos przeciwbolowego mozna wziac? I co? Paracetamol? Bo slyszalam, ze ibuprofenu w zadnym razie.
- monique1983
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 78
wer26 - trzymam kciuki

- GabrysiaSta
-
Autor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Dziewczyny podczytuję Was i normalnie oczy mi się pocą na każdą dobrą informację o Waszych Maleństwach - oczywiście mocno się wzruszam i cieszę

- wer26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- K1C1A
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Bardzo sie ciesze ze badania wyszly dobrze, mozecie odetchnac ja do wizyty jeszcze 3,5 tyg

Pinezka mi tez spadlo 3 kg myslalam ze stoje w miejscu z waga ,ale okazalo sie ze moja waga jest do du... mdlosci jako tako mi przeszly, ale apetytu dalej brak
Pinezka sliczny zgrabny brzusio

Trzymam kciuki za najblizsze wizyty
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
ja z młodym przez pierwsze dwa tygodnie leciałam na kapturkach z aventu bo była jakaś masakra z młodą , to już wiadomo lajcik .
No ja chodzę wulkan ostatnio , ale mam nadzieje , że lada moment mi o przejdzie , bo niestety mi sie wtedy sprawdza temperament malucha czym jestem spokojniejsza tym maluszek w brzuszku ma spokojniejszy temperament i na odwrót.Przy szarańczy się sprawdziło.
Pinezka super brzuszek , ale ty zgrabniutka i szczuplutka jesteś
hahaha kocham cię strach kolo nas będzie przejść

no i popisałam lecę to szarańczy