BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 8 miesiąc temu #908169 przez sylwiaja4
a dostajesz zwolnienie lekarskie do pracy? bo ja mam do dnia kolejnej wizyty, tak jest i jakos mi to pasuje bo nie place za to a jaka frajna na USG popatrzec :D

No planuje piersia bo wiem ze to najlepiej dla malucha, ..... ale i dla portfela i jaka wygoda :) (tak mi sie bynajmiej wydaje :D )

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #908191 przez zubi
Hej mamusie!

Polecam wam stronkę z której ja korzystałam podczas ciąży i teraz gdy Natalka rośnie. Z sentymentu was podczytuje ( jak ja wam zazdroszczę tego cudownego stanu :) )

babyonline.pl/ciaza-tydzien-po-tygodniu.html

Pozdrawiam, Aga (Natalia 28.02.2014)

10 lata 8 miesiąc temu #908234 przez luska
hej laseczki
Super , że wy już po usg , że te wszystkie wyniki są w normie i dzieciaczki zdrowe
daria gratuluje synusia , oj wcześnie ci powiedział , mi mówili też około 20 tc , ale wiem że kuzynce w 14 tc powiedział , ze będzie parka i się sprawdziło. co do witamin , to ja w każdej ciąży od początku łykałam , teraz tylko nie bo wyniki o dziwo w normie .

nie mam kochane wam sily szczegółowo opisać , bo wykańczają mnie te upały to raz , dwa w weekend byliśmy w ym trójmieście , robiłam za kierowce.......no masakra co się działo na drogach .Szarańcza do tego daje mi tak w kości , że moja cierpliwość jest na granicy .............albo po prostu ja taka nerwowa się zrobiłam

10 lata 8 miesiąc temu #908355 przez Marti
Hej dziewuszki :)

Patio, to świetnie, że wyniki dobre, jak wszystkie markery na usg są ok, to pappa też na pewno wyjdzie super. Szybko będziesz miała wyniki, ja myślałam, że na wyniki pappy się czeka parę tygodni? Może moje też będą tak szybko, bo to czekanie jest strasznie stresujące.

kocham_cie, o matko, jak Ty wstałaś o 7 na basen??????? Ja ledwo koło 8 zwlekam się z wyra i to tylko dlatego, że o 8.30 przychodzi niania do Piotrusia i głupio by było ją przyjąć w koszuli nocnej, zwłaszcza że teraz w te upały śpię w takiej megaprzezroczystej i króciutkiej :P

Ja brałam w poprzedniej ciąży Pharmaton Matruelle, ze względu na kwasy omega, które on zawiera. Pewnie teraz też mi lekarka zaleci te same. I nie urodziłam giganta, wprost przeciwnie, tuż przed porodem była obawa, że będzie za mały. Na szczęście jakoś dorównał do normy.

A balkon mamy spory, tylko od południa, więc w te upały ciężko nawet pod parasolem wytrzymać. Tak naprawdę największą frajdę mamy z niego pod wieczór, jak już położymy młodego i wykładamy się z mężem na leżakach na balkonie, kiedyś z kieliszkiem winka, a dzisiaj z toną jedzenia :laugh:

sylwiaja4, Tobie też gratuluję udanej wizyty. Też mam silne przeczucie na chłopaka, jakoś nie mogę inaczej myśleć niż że mam w domu trzech chłopaków :) Ale jak będzie dziewczyna, to ucieszę się niepomiernie :silly:

Jak nie możesz mięsa, to pamiętaj żeby jeść dużo warzyw, które zawierają żelazo, bo jest nam teraz bardzo potrzebne, a suplementy z żelazem powodują efekty uboczne, zwłaszcza zaparcia. Więc lepiej dostarczać naturalne, a niestety najlepiej przyswajalne żelazo jest z mięsie. Ale też w zielonych warzywach i burakach.

magda113, super, że u Ciebie też wszystko dobrze. Na pewno wszystkie będziemy miały takie wieści :)

kocham_cie, to zależy też chyba od brodawek, bo ja nigdy nie hartowałam i też nie miałam wcale poranionych. I na pewno jest to też kwestia techniki przystawiania do piersi.

luska, wcale Ci się nie dziwię, ja też jakaś nerwowa się zrobiłam, zwłaszcza jak nie dam rady się zdrzemnąć w ciągu dnia. A Ty to masz prawo być dwa razy bardziej nerwowa :P

Ja jeszcze tylko jutro do pracusi śmigam, w trakcie dnia jeszcze się wyrwę na wizytę do ginki, a od piątku wakacje :laugh: Nie mogę się już doczekać!!

10 lata 8 miesiąc temu #908383 przez Pinezka
Hej,
Super, ze wyniki waszych badan tak ladnie wyszly :) Ja ide na genetyczne dopiero za 3 tyg.

Kocham_cie - skad ty energie na basen o 7 bierzesz? Wow

W tym tyg zaczal mi rosnac brzuszek :laugh: , zalaczam fotke ;)

Z jedzeniem nadal mam problem, zmuszam sie, zeby nie schudnac jeszcze wiecej, ale caly czas nie mam apetytu :dry:
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #908386 przez kocham_cie
luska spoko ja też mam wrażenie że moje dziecko coś opętało i chcę albo mnie wysłać do przytulnego pokoju bez klamek w białym kaftaniku albo samo wylecieć przez okno.... przy dwójce to chyba w worek bokserski zainwestuje żeby jakoś rozładować złość! A o tobie i czwórce latającej w kolko i niszczacej wszystko co stanie na drodże to az strach myśleć :/

marti oj gdyby nie to ze młody wstał tak wcześnie to też nikt by mnie z wyra nie wytargal :)
ooo widzisz ja w pierwszej ciąży też brałam od początku matruelle a antek rósł jak szalony dobrze że urodził się w 37 tyg bo jakby tak posiedział jeszcze z miesiąc to do 4,3kg pewno dobiłby jak nic :/ ałła! Ale to tez pewnie kwestia genów bo ja jak się urodziłAm to ważyłam prawie 5 kg :D Boże teraz myślę o tej mojej biednej mamie jak ona mnie wycisnela:/
A brodawki no może rzeczywiście mamy je jakieś z tytanu ;p no i antek też dużo pomógł bo od razu załapał o co chodzi i po co mu do buzi cyca pcham aaaa i u mnie w szpitalu położne bardzo pomagają cały pierwszy dzień dopóki nie zobaczyły że radzę sobie z przystawianiem przychodziły i sprawdzaly czy dobrze dostawiam małego:) Mam tylko nadzieje ze i przy drugim pójdzie tak łatwo :)

A mnie dziś sąsiadka zaczepiła i zapytała cy dobrze jej się wydaje :) haha tak dokładnie brzmiało pytanie... Czy dobrze jej się wydaje :D skubana gdzieś mnie na balkonie dojrzała w obcislej tunice i się pokapowala :) no to teraz już się rozniesie jak nic ;p bllle nienawidzę tych pytanie jak się czujesz kiedy termin a co będzie a nie daj Boże ktoś pcha się z łapami do mojego brzucha... Szału dostaje i najchętniej bym wytrzaskala po łapach :)

Magda M

10 lata 8 miesiąc temu #908390 przez kocham_cie
pinezka jej jaka ty zgrabniutka jesteś :)

Magda M

10 lata 8 miesiąc temu #908485 przez MagdaK
kocham_cie wiesz nachodzi mnie tak czasem, nawet w tamtym roku miałam pójść zrobić rocznego magistra i dzięki temu uzyskałabym znowu prawo do wykonywania zawodu. Ilość chętnych była ogromna i nawet dziewczyny, które pracują w zawodzie się nie podostawały ( za moich czasów było to studium zawodowe ) i jakoś tak temat ucichł.

pinezka Ty chudzinko, brzusio słodziutki

Dziewczyny super wieści z usg mam nadzieję, że i ja za tydzień się pochwalę bo mam już na 7:05. Teraz cały czas o tym myślę i strach nachodzi mnie ogromny bo ja już wiekowa jestem. 10 mam urodzinki więc chciałabym usłyszeć że wszystko ok i to byłby najcudowniejszy prezent :)

10 lata 8 miesiąc temu #908526 przez wer26
Dawno nic nie pisałam, ale już nadrabiam w czytaniu :*
Po pierwsze to gratuluję tak wspaniałych wieści dziewczyny i udanego usg prenatalnego :*
Pinezka masz figurkę ładną:) Ja też jestem szczupła ale brzuszka jeszcze nie mam :(, choć w jeansach się już nie dopinam, bo mnie gniotą.
Dziewczyny stres mnie zjada od rana bo dziś na 17 mam usg prenatalne...
Napiszę po wizycie co i jak. Narazie wszystkie badania w normie. Mój M dostał przepustkę i będzie ze mną :) Bardzo się cieszę, że zobaczy dzidzię :)) oby tylko wszystko było dobrze.

10 lata 8 miesiąc temu #908553 przez Pinezka
Wer, Magda - trzymam kciuki za prenatalne. Ja dopiero za 3 tyg

Dzis czuje sie fatalnie i pracuje na pol gwizdka z domu. Wczoraj zle spalam i zawsze w takim przypadku mnie mocno glowa boli i mnie mdli, no a przy ciazy to w dwojnasob. Wczorajszy dzien w pracy jakos wytrzymalam, ale wieczorem rzygalam juz jak kot i tak do 4 nad ranem. Potem pospalam do 10 i juz mi nieco lepiej, no ale kurde znowu mam kolejny kg w plecy. Jak tak dalej pojdzie, to mnie chyba gin porzadnie zbeszta, bo powinnam gdzies w okolicach 56 kg byc, a dzis waga 53 wskazywala :pinch:

Wam cos lekarz powiedzial, od kiedy cos przeciwbolowego mozna wziac? I co? Paracetamol? Bo slyszalam, ze ibuprofenu w zadnym razie.

10 lata 8 miesiąc temu #908572 przez monique1983
Pinezka - można brać np. Apap czy inne z paracetamolem oczywiście w ostateczności i nie za często,nie wolno brać leków z ibuprofenem, ja na razie staram się unikać w I trymestrze, no ale jak nie da rady inaczej.

wer26 - trzymam kciuki :)

10 lata 8 miesiąc temu #908579 przez GabrysiaSta
Witam!
Dziewczyny podczytuję Was i normalnie oczy mi się pocą na każdą dobrą informację o Waszych Maleństwach - oczywiście mocno się wzruszam i cieszę :) Ściskam Was wszystkie razem i każdą z osobna !

10 lata 8 miesiąc temu #908596 przez wer26
Pinezka ja też mam czasami mocne bóle głowy, wtedy zamiast tabletki wcieram w skronie i czoło amol i mi bardzo pomaga... Może być też mięta:) spróbuj może pomoże :)
Podziękowania: Pinezka

10 lata 8 miesiąc temu #908634 przez K1C1A
Czesc dziewczyny
Bardzo sie ciesze ze badania wyszly dobrze, mozecie odetchnac ja do wizyty jeszcze 3,5 tyg :angry:
Pinezka mi tez spadlo 3 kg myslalam ze stoje w miejscu z waga ,ale okazalo sie ze moja waga jest do du... mdlosci jako tako mi przeszly, ale apetytu dalej brak
Pinezka sliczny zgrabny brzusio :)
Trzymam kciuki za najblizsze wizyty

10 lata 8 miesiąc temu #908657 przez luska
Kocham cie ja też podziwiam za ten basen , ja jak bym mogła to wogole bym z wyrka nie wychodziła.

ja z młodym przez pierwsze dwa tygodnie leciałam na kapturkach z aventu bo była jakaś masakra z młodą , to już wiadomo lajcik .

No ja chodzę wulkan ostatnio , ale mam nadzieje , że lada moment mi o przejdzie , bo niestety mi sie wtedy sprawdza temperament malucha czym jestem spokojniejsza tym maluszek w brzuszku ma spokojniejszy temperament i na odwrót.Przy szarańczy się sprawdziło.

Pinezka super brzuszek , ale ty zgrabniutka i szczuplutka jesteś

hahaha kocham cię strach kolo nas będzie przejść :P

no i popisałam lecę to szarańczy

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia