- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- K1C1A
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

olka a ty juz wybralas jakies?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
ja narazie nie myślę jeszcze o imionach
mi też się podoba Liliana ale mąż ma inne zdania na ten temat ale jak mi się nie będzie podobało to co on wymyśli to się nie zgodzę na takie
- K1C1A
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- olka_ka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Liliana bardzo ładne. Koleżanka ma malusią Lilannę

- monique1983
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 78

- olka_ka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marti
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Marta27, olka_ka witajcie w naszym gronie, im nas więcej tym weselej!
MagdaK, biedna, jeszcze Ci wymioty nie odpuściły? Mam nadzieję, że to już kwestia dni! Mój brzuch jeszcze raczej płaskawy, to znaczy jak na mnie to i tak dużo widać, bo ja na codzień mam bardzo płaski. Ale w ciuchach to raczej nikt nie pozna. Za to cycki mi pięęęęęęknie urosły i znowu pokochałam duże dekolty. Ech, chciałabym takie mieć zawsze

sylwiaja4, wsłuchuj się, wsłuchuj, może jesteś jedną z tych, które wcześnie poczuły lub poczują. Zawsze przyjemniej pomyśleć, że to dzidzia niż że to gazy

meli, a to badanie grubości siatkówki jest inwazyjne? Bo generalnie nie ma takiej zasady, że się oka nie bada, wprost przeciwnie, przed końcem ciąży każda z nas, która ma jakiekolwiek problemy z oczami, powinna przejść dokładne badania okulistyczne. Tylko nie wiem, czy to badanie grubości siatkówki polega tylko na oglądaniu?
my poprzednio wybieraliśmy z mężem imiona oddzielnie, potem spisaliśmy nasze wybory i rozważaliśmy tylko te, które się pokrywały. Wcale nie było ich tak mało. I do końca mieliśmy shortlistę, dopiero jak mały się urodził, to wiedzieliśmy, że jest Piotruś. Ale na pewno zaczniemy wybierać, jak już się płeć określi. Ja ogólnie nie chcę takiego imienia, jak pół przedszkola będzie nosiło, więc najpierw posłucham Waszym typów, a potem wybierzemy coś innego

buziaki znad morza!!!
- Pinezka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 111
Melduje, ze jestem i czytam regularnie

Fajnie, ze niektore juz ruchy zaczynaja czuc. U mnie na razie zaokragla sie brzuszek i - uwaga - zaczyna wracac apetyt

To taka ulga miec znowu ochote na jedzenie, ze musze sie troche z tym entuzjazmem hamowac, zeby nie wciagac teraz jak odkurzacz

A tak a propos badania oczu - nosze soczewki, mam duza krotkowzrocznosc (-6) i nie pomyslalam, czy to wazne, zeby moj gin o tym wiedzial? To ma jakies znaczenie, jesli poza tym nie mam z oczami zadnego problemu? Do porodu mozna w soczewkach?
U nas imiona jeszcze nie wybrane. Dla chlopca pewnie Vicente po tatusiu, bo w rodzinie taka tradycja, ze pierworodni od kilku juz pokolen tak sie nazywaja. A jesli bedzie dziewczynka, to chcialabym jakies uniwersalne imie, latwe w jakimkolwiek jezyku. Jak juz bedzie wiadomo, czy dziewczynka, zrobie wam ankiete na forum i mi doradzicie

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27

Olka ak będzie razy dwa:P Super jak już czujesz ruchy gratuluje

Meli mi lrkarze mówili , że robić można , ale przeważnie nie są one precyzyjne i pewne .Ale idź do dobrego okulisty niech cię przebada jak męczą ci się oczy .Genralnie ja jestem astygmatykiem i ja czuje ,że w ciąży jest gorzej z tymi moimi oczami.
ja już mam bebzunek zaokrąglony , ale w większość po prosu mój flaczek po poprzednich ciążach

co do imion o ja nie myślę, bo mam taki rebus , że jestem po prostu zła

Boshe pięknie młoda zasnęła na kanapie...........

Ale co do imion to tak: Adrianna , Wiwiana , Zoja , Anabel , Rozalia , Aniela ,Nela ,Blanka , Bianka , Ligia i zgubiłam kartkę i nie pamiętam wszystkich heheh a dla chłopca nie mam zielonego pojęcia Alex mi sie podoba ale przecież mamy Aleksandra , Oliwerów jest za dużo Igorów też , hmmmmm nie wiem jedyne co mi się w miarę podoba i nie ma w pobliżu takiego imienia to Mieszko, o Tymoteusz i Amadeusz też ujdą

I ja zawsze wybieram imiona , mój nie ma wyjścia musi zaakceptować hahaha .Chociaż teraz się uparł , że to on będzie wybierał .wymyślił Nadię , ale u nas chyba są ze 3 Nadię i odpuścił , też nie lubi tych "modnych " imion i nie lubię jak pół klassy czy przedszkola to np julki Anosie i Kubusie

Pinezka powiedz koniecznie lekarzowi, no i super , że apetyt wrócił

- patio
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Marta27, olka_ka witajcie w naszym gronie, już Was wpisałam na listę i niedługo poproszę Ulę, żeby umieściła ją na forum (na pierwszej stronie w pierwszym poście).
Ja ruchów nie czuję, choć trochę mi się już to marzy

Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
- Marti
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 5

a jeszcze co do imion, to ja będę szukala takiego, które ladnie i powaznie brzmi w calosci, a zdrabnia sie dla malucha na slodko. Nie lubię takich imion, których nie ma jak zdrobnic.