- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- olka_ka
- Wylogowany
- gaworzenie
Jak się dzisiaj czujecie? Ja się cieszę, że upały odpuściły. Mam nadzieję, że na dobre
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Dziś odebrałam wyniki testu Pappa - wszystko jest w porządku. Ni by wiedziałam, że będzie OK, ale jakoś mi ulżyło ))
Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
- wer26
- Wylogowany
- gaworzenie
Ale czytania fajnie, że jest już nas tak dużo
No i miło się czyta o waszym dobrych wynikach :*
Jeśli chodzi o płeć i imiona to ja byłam nastawiona na dziewczynkę, ale lekarz na badaniach prenatalnych powiedział, że na 90% będzie chłopiec, trochę mnie to zaskoczyło prawdę mówiąc Ale już się przyzwyczaiłam, tatuś się cieszy, że będzie syn. Mam tylko problem z imieniem, bo nie mam żadnych pomysłów, które by mi się na prawdę podobały. Kiepsko nawet z typami... Najbardziej zawsze podobało mi się Bartosz ale takie imię nosi mój M, więc odpada niestety Muszę poczytać jakiś kalendarz z imionami
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Troszkę mnie nie było a tu tyle do nadrobienia
Chyba jak większość z was w końcu czuję że żyję...upały odpuściły i oby nie wróciły. I co najważniejsze dziś skończyłam 14 tydzień więc zaczynam II trymestr ciąży
Serdecznie witam wszystkie nowe mamuśki i ich brzuszki
Sex na tapecie hihihi u mnie też raczej cisza w tej kwestii ale mój mąż nigdy by się chyba nie odważył na mnie obrazić za to że nie mam ochoty na sex... w pierwszej ciąży ochota wróciła dopiero pod koniec 2 trymestru ale wtedy skapitulował mój mąż bo bał się że coś zrobi dziecku i musiałam go zmuszać
Marti jak tam wakacje??? jakieś fotki??? pogoda chyba wam się troszkę popsuła :?
Joasia92 co do donoszenia to chyba zgodzę się z marti... pierwsza ciąża zazwyczaj jest przenoszona... ale kto wie ja urodziłam 3 tyg przed terminem więc może uda ci się wstrzelić w urodzinki także zostań z nami i bądź mamą lutową
A co do przeczuć to u mnie nic zero... w pierwszej ciąży byłam pewna że noszę dziewczynkę i tak też mi wszyscy mowili, a że maluszek chował się do 6 miesiąca to zdążyłam sie do tej myśli przyzwyczaić więc jak usłyszałam od gina że to chłopiec to prawie sie popłakałam więc teraz nie myślę, wymyślam, nie słucham innych... imiona wybrane i dla chłopca i dla dziewczynki więc co bedzie to będzie... no dobra jestem pewna że to chłopiec
Marta27 hej marta mamy dzieciaczki w podobnym wieku mój syn ma 11 miesięcy
MagdaK cieszę się że badania i maluszek ok... u mnie brzuch już zdecydowanie ciążowy i powoli nie daje się go ukryć pod ubraniami oversize
olka_ka u nas jak będzie chłopak to też będzie Janek a jak dziewczynka to ja chcę Kaja ale mój mąż coś marudzi... ale co tam ja rodzę ja cierpie mam większe prawa
buuuu szerszeń wstał więc czytanie reszty postów muszę zostawić sobie na później
- Daria86
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- olka_ka
- Wylogowany
- gaworzenie
Trzymam kciuki za Twoje badania. Na pewno wszystko będzie ok!
Ja jutro idę na badania prenatalne.
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
patio to super że wszystko dobrze
wer26 gratulacje synka
Daria86 witaj. ja nie pomogę bo się nie znam
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
oooo właśnie Liliana też super
Patio uper , że wyniki wyszły dobre , teraz już nie masz się o co tam martwić .No martwić to już się będziemy do końca życia o dzieciaczki , ale już inaczej
U nas niby upałów nie ma , ale jak słoneczko wyjdzie za chmur , to i tak się topimy...........
ale dziś mi to lotto 3h leżenia bez ruchu czeka na mnie jeeeeee
Wera mi z córcią na połówkowych powiedział najpierw , że bardzo ciężko mu dotrzeć do tych miejsc , po czym stwierdził , że chłopak a po tygodniach psitka taka , że ja się bym nie pomyliła
Daria witam , kochana trzymam kciuki za dobre wyniki , wtorek już niedługo
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
Daria, witaj z tego co czytam to Twoje wyniki tylko nieznacznie odbiegają od normy, moze jakiś blad w pomiarach? Miałyśmy jakiś czas temu dyskusję o usg genetycznym, poczytaj sobie i upewnij sie w miarę możliwości, ze Twoje badania zrobi dobry specjalista. I nie martw sie na zapas
kocham_cię, juz sie o Ciebie martwilysmy, ze sie tak dlugo nie odzywasz. Żeby mi to bylo ostatni raz ja myslalam, ze pierwszy trymerstr kończy sie po 13 tyg? Jeszcze 2 tyg musze czekać? Buuuu ale i tak mialam dzis swoja mala radochę, bo wczoraj skonczylam 12 tyg i zgodnie z zaleceniem ginki przeszlam z kwasu foliowego na ciążowe witaminki
- Daria86
- Wylogowany
- gaworzenie
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A nawet jeśli pomiar został dobrze zrobiony to spokojnie u nas na wrześniowkach też była dziewczyna której nt źle wyszło a urodziła zdrowego chłopca. Więc głowa do Góry trzymam kciuki za dobre wyniki
U mnie nt wyszło 1,5 przy crl 57,7
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do trymestru to zależy jak kto liczy czy skończone tyg czy rozpoczęte
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Obudziłam się jak każdej nocy o 2 na siusiu idę do kibelka robię co muszę wstaje a tu woda cała czerwona ze skrzepami... Nogi się pode mną ugiely myślałam że zemdleje! WWołam z histeria Damiana ze do szpitala szybko i pokazuje co się dzieje on spanikowany... pyta jak to co się stało... ja. Jeszcze raz sprawdzam skąd to... Ale okazuje się ze u mnie czysto, nic nie leci... I wtedy debila olsnilo przed pójściem spać wylał przecier pomidorowy do kibelka i wody chyba nie spuscil masakra myślałam że go zabije
- Daria86
- Wylogowany
- gaworzenie
Akcja z pomidorkami jest tragikomiczna :-)uśmiałam się
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa