BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 4 miesiąc temu #912137 przez Dżasta86
Cześć dziewczyny,
Postanowiłam dołączyć do forum jestem w 12 tygodniu , przewidywany poród 26 Luty :) Nie wiem jak wy ale ja juz przeszłam na L4 mam problemy z tarczycą dlatego tez nie nadawałam się do pracy. Troszkę żałuję bo w domu ciężko się siedzi, rozważam jakąś jogę czy pilates za miesiąc może jakąś szkołę rodzenia :)
I tu pytanko moje dodatkowe, może któraś z was mieszka w Warszawie i ma ochotę na wspólne zajęcia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #912141 przez patio
Hej Dżasta86 :) Ja jestem z Warszawy i planuje rozpoczęcie zajęć dla przyszłych mam w Holmes place na Ursusie. Zajęcia są w poniedziałki i środy coś ok godziny 11. Ja mam kartę multisport i mam to w pakiecie zatem nie wiem ile kosztuje, ale jeśli odpowiada Ci dzielnica to mogę dowiedzieć się ile.

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d

10 lata 4 miesiąc temu #912153 przez Dżasta86
hej Patio, Ja tez posiadam karte multi :) dowiadywałaś sie możę cos na temat atmosfery panującej na zajęciach i czy dziewczyny sa zadowolone i czy jest potzrebne zaswiadczenie od lekarza ? Ja mieszkam na Bielanach, Ursus może nie jest dla mnie aż tak kosmicznie daleko bo jestem mobilna. Myślałam o Joga Klubie na ul. Chałubinskiego to jest w centrum podaje link: www.jogaklub.pl/index.php?option=com_con...00&Itemid=89&lang=pl . Drugi klub o którym duzo czytałam to mamoisele mamoiselle.pl/kontakt . Oczywiscie mozna parę miejsc wyprobować skoro mamy karte multi :D
A ty Patio jak masz na imię i w ktorym tyg juz jestes ? Jak sie domyslam tez na L4 przeszłas?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912178 przez patio
No ja raczej planuje te zajęcia w Ursusie. Nie dopytywałam jeszcze ani o atmosferę ani o inne szczegóły bo jak na razie dość słabo się czułam, więc zajęcia były do tej pory tylko w planie. Chyba w następnym tygodniu udam się na pierwsze zajęcia i zobaczę co tam się dzieje.
Na L4 jestem od początku ze względu na ogólne samopoczucie i poprzednią ciążę. Wolę dmuchać na zimne i wypoczywać :)

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0

10 lata 4 miesiąc temu #912198 przez Dżasta86
Ja tez wole dmuchać i na siłę niczego nie udowadniać ;] a szpital już jakiś masz na oku ?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912199 przez patio
Ogólnie mam przeboje ginekologiczne od jakiegoś czasu, i w związku z tym jeżdżę do sprawdzonego lekarza do Łodzi (jestem z Pabianic). Tam też miałam ostatnio histeroskopię z nacięciem przegrody w macicy. Konkretnie szpital prywatny - Medeor. Jestem zdecydowana na cesarkę tam. A Ty, planujesz już gdzie?

Antoś 05.04.2014

10 lata 4 miesiąc temu #912208 przez Marti
Witaj Dzasta86, ja tez jestem z Warszawy. Dzięki za linka do tego klubu na Chalubinskiego, maja dużo zajęć dla kobiet w ciąży:) ja co prawda nie na l4, ale moze dam rade sie wyrwać na zajecia.

10 lata 4 miesiąc temu #912221 przez Dżasta86
Pati- szybko przemyślałam sobie co napisałaś i nasuwa mi się jedno pytanie , nie boisz sie że po prostu nie dojedziesz do tego szpitala. Ja rozważam Solec, Infalncką i Bielański który jest najbliżej mojego domu. Druga sprawa dobry szpital nie koniecznie zawsze Cie może przyjąć z braku miejsc. Jak miną troche te upały postanowiłam sobie że pojeżdżę po szpitalach i sama ocenię gdzie będzie najjjj.. :)

Marti - nie ma problemu mam jeszcze taki dość przydatny ; www.mamalandia.pl/index.php/zdrowie-i-ur...-dla-kobiet-w-ciazy/
Co do zajęć właśnie zależało mi na klubie który poświecą się w większości tylko kobietom w ciąży ( jakieś większe zaufanie we mnie wzbudzają )
Z chęcią możemy iść w godzinach późniejszych, po Twojej pracy. Dla mnie to nawet lepiej bo raczej w ciągu dnia w takie upały zmniejsza się moja motywacja ;]
Marti a ty z jakiego rejonu jesteś ?

10 lata 4 miesiąc temu #912234 przez Marti
Ja jestem z Wilanowa, ale pracuję w centrum, więc centrum jest lokalizacyjnie super. Z tego, co widziałam większość zajęć dla kobiet w ciąży jest raczej w ciągu dnia... Rozejrzę się jeszcze po powrocie z urlopu, na razie delektuję się jeszcze morską bryzą :)

10 lata 4 miesiąc temu #912244 przez Dżasta86
Marti jeszcze jest druga opcja np: mamoiselle.pl/lokalizacja_i_grafik na powiślu godziny pózne.

Baw się dobrze i odpoczywaj no i joduj sie :)

10 lata 4 miesiąc temu #912336 przez patio
Dżasta86 - nie boję się. Chcę zaplanować cesarkę (na pewno przed planowanym terminem porodu), zatem nie powinno być kłopotów. No chyba, że maluch chciałby wyjść dużo wcześniej, ale mam nadzieję że nic takiego się nie przytrafi. Poza tym do Łodzi mam tylko 1,5 godziny (mam dobry dojazd do autostrady) - czasem mam wrażenie że jadę tam szybciej niż w niektóre miejsca w Warszawie :)

Antoś 05.04.2014

10 lata 4 miesiąc temu #912350 przez MagdaK
Hej
siedzę sobie w pracy i jak to zwykle w poniedziałek nic mi się nie chce :P
Weekendzik minął bardzo przyjemnie wybraliśmy sie że znajomymi na sb i nd do Krasnobrodu, bo tam są nasze dzieci na obozie.
W sobotę jeszcze każdy na luzaka i śmieliśmy sie ile to lat temu byliśmy tak bez dzieci na wyjezdzie. Niedziela całkowicie poświęcona dzieciakom, bo można było zabrać po śniadaniu i oddać na kolację. Trochę to rozstraja dzieci bo przy pożegnaniu łezki poleciały. Jeszcze tylko do piątku i wrócą już po wakacyjnych wyjazdach i wszystko wróci do normy. Stęskniona już jestem na maksa i nie lubię jak tak wyjeżdżają wtedy dom robi się taki strasznie pusty. Niektórzy nam się dziwią że zamiast wypoczywać to my liczymy dni kiedy wrócą. Zaraz spróbuję Wam wstawić jakieś zdjątko :)

10 lata 4 miesiąc temu #912355 przez monique1983
Patio - ja też myślę o cc. Ile tam biorą prywatnie za cc?

10 lata 4 miesiąc temu #912369 przez kocham_cie
Hej laseczki :)
Ja już po porannej wizycie na basenie, pełna energii :) kurczę czytałam kiedyś ze przy 2 ciąży szybko kręgosłup daje znać ale nie myślałam że aż tak szybko :/ więc ten basen to dla mnie naprawdę duża ulga :)

A właśnie chciałam zapytać tych z was które są na L4 - lekarze sami wam zaproponowali czy poprosilyscie? pytam bo mmój urlop macierzyński kończy się 1 września i muszę poprosić o zwolnienie i strasznie mnie to stresuje, w pierwszej ciąży pracowałam do końca więc o nic nie musiałam się prosić a teraz.... Uffff nienawidzę takich sytuacji :/

Warszawianki ale wam fajnie że macie siebie tak blisko i już możecie planować brzuszkowe spotkania :)

Magdak no to dawaj te fotki :)

Magda M

10 lata 4 miesiąc temu #912374 przez MagdaK
kocham_cie próbuje tylko coś mi nie idzie :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia