BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 4 miesiąc temu #912966 przez meli1990
Alexia witaj

olka_ka dodaj drugi suwaczek dla córci będziemy wiedzieć która ma jakim wieku dzieci

GabrysiaSta to fajnie że zdecydowaliście się spróbować ponownie. trzymam kciuki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #912969 przez olka_ka
Daria86 Czekamy na wieści :*

10 lata 4 miesiąc temu #913002 przez kocham_cie
O mój boże! zaraz zejdę z tego świata! mój kręgosłup odmawia posłuszeństwa :blink: Nie mogę nawet młodego z podłogi czy łóżeczka podnieść bo wówczas będzie trzeba mnie z tej podłogi zbierać :unsure: mam nadzieję że to lada moment przejdzie

MagdaK gdzie te obiecane foty ?

meli1990 a na jakie ty sprawdzenia chodzisz z dominikiem do urzędu???

Dżasta86 Mój gin robi usg na każdej wizycie w poprzedniej ciąży miałam ich 11 i jakoś dziecku nic nie było :) a tak jak pisze marti jak ciąża zagrożona albo bliźniacza to usg wogóle robi się co rusz :) powiedział ci gin czemu uważa że max 5 może być czy tylko tyle że 5 i koniec dyskusji ???

Daria86 trzymam kciuki i czekam na dobre wieści :)

sylwiaja4 wow no gratulacje, super że gin już oglądał płeć

Wiecie mój gin to przed 16 tyg nawet nie patrzy między nogi maluszka bo twierdzi że do tego czasu narządy wyglądaja praktycznie tak samo i to wielka zgadywanka... a niby jeden z najlepszych położników i diagnostów ciążowych w opolu :S phi

olka_ka ufff mnie na szczęście ominą takie pytania bo szerszeń ma niespełna rok :) mam nadzieję że w związku z tym akty zazdrości też nam nie grożą ;)

monique1983 monia gratuluję udanej wizyty :)

Alexia witaj :) kurcze ja tego nie rozumiem że taki niby zachód rozwinięty a opieka prenatalna taka fatalna... moja koleżanka rodziła w holandii to ginekologa widziała raz przy badaniu połówkowym :) w UK z tego co wiem jest dokładnie to samo 3 razy morfologia i mocz i tyle z badań :)

Justyna_1709 no to rzeczywiście jak na 15 tydzień to już sporo przeszłaś :) ja też mam wizytę 29 sierpnia i tteż mam nadzieję że uda się poznać płeć :) a męża zabieraj jak tylko ma ochotę mój wprost uwielbia wizyty u gina i podglądania maluszka, w tej ciąży jeszcze nie miał okazji bo musiał siedzieć z młodszym synem bo akurat jak miałam wizytę to się pochorował ale w poprzedniej ciąży nie opuścił żadnej wizyty :) na kolejną jedziemy cała rodzinką :)

GabrysiaSta to czekamy na 2 kreseczki :) będziesz lutóweczką z małym poślizgiem :silly:

magdak specjal for you

i pamiętaj żeby plik był w formacie jpg i miał odpowiednią wilkość i o ile się nie mylę to do zdjęcia musisz dodać jakiś tekst :)

Magda M

Załączniki:
Podziękowania: monique1983, MagdaK

10 lata 4 miesiąc temu #913006 przez Dżasta86
Justa - Widze ze i miejscowość zbliżona :) ja mieszkam w Warszawie. Wszystkie objawy które opisałas to jakbym swoje wymieniała. Najbardziej ciesze sie z tego że jestem juz przytomniejsza, żałuje że nigdy nie wpadłam na to że mogę byc chora na tarczyce. Mojej mamie w tym roku przypadkowo weka na wykryto guzki na tarczycy czeka na wynik biopsji, a mi jak pisałam przypadkie przy ciązy wykryto. W pierwszych tygodniach ciązy byłam taka agresywna że sie sama nie mogłam poznać a pozniej spanie po 18 godzin ufff teraz wracam do zycia:)
Moje badanie USG 11-14 tydz bedzie do powtorzenia bo dziecko było tak ułozone ze lekarz nie mogl wykonac prawidłowo badania. ustawione było w profilu i jak na moje oko i lekarza okaz zdrowia. Modle sie zeby było wszystko ok.
O tej wysypce co pisałas, moja siotra miala taka po cesarce , ja mysle ze to wina rozhustania hormonalnego. A ta wysypka nie wiem jak u Twojej kolezanki ale u mojej siostry wygladało okropnie. Ostatnie moje badania apropo TSH było ok 1.93 natomiast Any-TPO 218 co jest stanem podwyzszonym mam nadzieje ze spadnie ;] Na poczatku brałam 100 teraz mi zmniejszono tez na 75 :)

10 lata 4 miesiąc temu #913008 przez Dżasta86
Hehehe ,, Kocham _cie" oczywiscie powiedział że dla bezpieczenstwa dziecka 5 i max i koniec dyskusji :)

10 lata 4 miesiąc temu #913012 przez meli1990
kocham_cie a bo jestem na bezrobociu. myślałam że nie będzie tyle ludzi i dlatego wzięłam Dominika ale było strasznie długo

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #913085 przez MagdaK

Przedstawiam Wam moje najmniejsze szczęście
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #913091 przez MagdaK

Moje dziewczyny
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #913092 przez MagdaK
Kocham cię już wiem gdzie popełniłam błąd zdjęcia były za duże i glupotki mi wyskakiwały:/ a teraz z telefonu bez problemu

10 lata 4 miesiąc temu #913110 przez Marti
Magda, sliczne masz córy! I najmłodsze tez slodkie :)

Dzasta, ja w poprzedniej ciąży miałam 6 usg, bo jedno bylo awaryjne, jak dostałam krwawienia. Także 6 też nie zaszkodzi :)

Ale nas dzis zmoczyła ulewa! Mam nadzieję, że mi się młody nie rozchoruje, bo tylko tego mi jeszcze trzeba!

10 lata 4 miesiąc temu #913122 przez wer26
Ja już jestem po wizycie i trochę się zmartwiłam. Pisałam wam jakiś czas temu, że miałam ostatnio takie kolki - napięcie brzucha i tak mnie kłuło co chwilę gdzieś. Więc moja lekarka powiedziała, że następnym razem mam od razu do niej dzwonić. Podglądła dzidzie na usg i wszystko jest dobrze, jednak przepisała mi nospę 2 razy dziennie i luteinę dopochwowo też dwa razy dziennie do czasu następnej wizyty, którą mam za 3 tygodnie 2 września. Trochę się zestresowałam , myślałam, że to błachostka a tu trzeba uważać. Kazała mi wypoczywać i w razie nasilenia lub jeśli nie bedzie mi przechodzić od razu do niej dzwonić. Jeśli chodzi o L4 to powiedziała, że narazie ( ze względu na moją spokojną pracę) nie ma takiej potrzeby, chyba, że coś się zacznie dziać ...Jednak podkreśliła, że od następnej wizyty już mi raczej wypiszę. Trochę się wystraszyłam tych wszystkich leków. Jednak myślę , że dobrze, oby tylko mi przeszło i było wszystko dobrze.

10 lata 4 miesiąc temu #913137 przez Dżasta86
Marti w jakim szpitalu rodziłaś poprzednio, i jaki teraz masz na oku ? czy to bedzie ten szpital w ktorym masz lekarza prowadzącego ?
Ja dzisiaj byłam na Inflanckiej żeby zobaczyć jak to wszystko wyglada niestety nie mogłam wejsc na oddział ;] wiec wukukałam on line :)

10 lata 4 miesiąc temu #913158 przez Daria86
Hej wszystkim :) Czuję się w zasadzie uspokojona,gdyż na usg wszystko wygląda dobrze, nt zmniejszyło się do 2mm :laugh: ale dzidzia urosła ostro do 83,1mm i nie wiadomo czy uda się zrobić badania z dzisiejszej krwi,będzie wiadomo za 2tygodnie,jeśli się nie uda to będę miała robiony test potrójny,czyli znowu usg i krew,ale te testy jakoś tak mnie już nie stresują,wydaje mi się że najważniejsze jest że na usg oki :)
Co do tego czy pomiary nt są obowiązkowe to z moich informacji wynika że tak, gin mierzy to na zwykłym usg między 11a13tygodniem i jak mu się coś nie podoba to kieruje na badania prenatalne, których pierwszym etapem jest usg genetyczne i test pappa. Dla przykładu moja koleżanka nawet nie wiedziała że miała mierzone nt bo było w normie i gin jej nawet nie powiedział że to robił.
Trochę się rozpisałam,ale powiem Wam że się uspokoiłam na tą chwilę :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #913247 przez MagdaK
Daria86 cudowne wiadomości. Teraz już wszystko będzie dobrze, ale co się musiałaś nadenerwować to Twoje. Zaserwuj sobie teraz relaksik. :) Bardzo się cieszę :)

wer26 wypoczywaj najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku. Musisz wypoczywać i wszystko będzie dobrze.

Marti dziękuję w imieniu moich dzieci ;)

10 lata 4 miesiąc temu #913250 przez MagdaK
Garbrysia Trzymam mocno kciuki i oczywiście chwal nam się tutaj. :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia