- Otrzymane podziękowania: 53
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
kupiłam jeszcze dwie koszulki trochę przybrudzone ale wymoczy się i powinno zejść po 1 zł każda bo wiem że tego zawsze mi brakowało bo szybko się brudziły przy Dominiku i fajną sukieneczkę na 74 za 3,50 pokazać zaszalałam trochę. ale jak na złość to dla Dominika nic nie znalazłam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Meli cudne ciuszki ja też kupiłam w smyku na wyprzedaży, staram się neutralne wybierać jak już bedę znała pleć to szaleństwo będzie na maksa. Chociaż moje dziewczyny ujawniły się dopiero na usg w 32 tygodniu. Mam nadzieję że ten bobasek będzie mniej skryty.
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do terminu porodu, to ja już kiedyś pisałam - zimowe dzieci rządzą!!! Po pierwsze jak jesteś w pierwszym trymestrze, to jest lato, więc masz mnóstwo świeżych owoców i warzyw, nie ma problemu z dobrą dietą. Po drugie, nie ma wtedy tak dużo infekcji, grypy itp. groźnych dla dzidzi w pierwszym trymestrze. Po trzecie, zimą jest chłodniej z brzuchem (fakt, trzeba się ubierać, ale ja np. pożyczałam kurtki od mamy, która jest o rozmiar większa, a potem od babci, która jest większa ze 3 rozmiary ) I w końcu po czwarte - zaczynasz wychodzić z dzidzią wczesną wiosną i masz caaaaaały spacerowy sezon przed sobą. A jak Ci dzidzia zaczyna ogarniać świat, jest akurat lato i możesz ją kłaść na trawce albo na kocyku na piasku
Dżasta86, lekarka, u której rodziłam w Medicoverze nazywa się dr Kurowska-Mroczek. Stawki za poród masz w sieci - teraz są trochę inne, bo wprowadzili różne pakiety, jak my rodziliśmy, to była tylko jedna opcja. Byłam naprawdę bardzo zadowolona z warunków, opieki, jedzenia itp. Nie czułam, że jestem w szpitalu i to było super. A jednocześnie Medicover ma OIOM dla noworodków i w pełni wyposażoną salę operacyjną, więc jest też bezpiecznie.
olka_ka, w ciąży można brać tantum verde - zarówno w płukance, jak i w tabletkach do ssania. Poza tym standardowo czosneczek na wszelkie infekcje
Mutsy Igo też oglądałąm Jest bardzo ładny, tylko chyba gondolka jest dość mała. Moje poprzednie dość długo jeździło w gondoli, bo późno zaczęło siadać. Więc ja będę szukać czegoś większego. A i poprzednio też mieliśmy Murę Ale sprzedaliśmy po pierwszym dziecku, bo ja nie byłam zachwycona. Tzn. gondola była fajna, ale nie była podnoszona. I moim zdaniem sporym mankamentem jest mała budka przy spacerówce. Jak się ją położy, to prawie w ogóle nie chroni dziecka przed słońcem, trzeba montować parasolki, a te firmowe do Mury kosztują kupę pieniędzy i nie są zbyt dobrej jakości. A inne nie wszystkie pasują, bo Mura nie ma okrągłych, tylko owalne przekroje stelaża.
Ja chyba teraz kupię coś tańszego, tzn. tańszą gondolę, a potem przesadzę dziecko od razu do parasolki - mamy Cybex Topaz i jesteśmy bardzo zadowoleni.
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- olka_ka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Jeśli chodzi o parasolkę to też mam inne zdanie Wózek idealny na wyjazd. W codziennym użytkowaniu nie daje rady. Szlag mnie trafiał jak miałam nią jeździć
Każdy zwraca uwagę na coś innego. Pewnie dlatego wózki tak bardzo różnią się od siebie Dla mnie istotna jest np. teleskopowa rączka, ze względu na dużą różnic wzrostu między mną a mężem
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Mam nadzieję, że tak pogoda się unormuje i pozwoli normalnie funkcjonować... bo dzisiaj nawet obranie ziemniaków na stojąco sprawiało mi problemy.
Co do smarowania się. Też okropnie boję się rozstępów. Kupiłam oliwkę i balsam na rozstępy, ale przyznam się, że nie stosuję ich aż tak bardzo regularnie... Musi się to szybko zmienić, choć prawda jest taka, że jak rozstępy mają się pojawić, to i tak będą. Moja koleżanka smarowała się od początku bio oilem, a i tak jest jednym wielkim chodzącym rozstępem. Ale trzeba być dobrej myśli
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
to pokaże to co kupiłam i to za jedyne 12,50 a jak znajdę do też jakie wózki mam i co mi się w nich podoba a co nie
no i mojego łobuza który mi chciał porwać aparat
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mam jeszcze dino.sklep.pl/nowy/wozek-spacerowy-eurob...FfOhtAodYioAzA#green tylko ten jest kilku letni używany za 20 zł kupiony ale jest fajny tylko wywieziony do domu żeby Dominik w nim spał jak tam jesteśmy
no i jeszcze wózek 3 w jednym archiwumallegro.pl/wozek_wielofunkcyjny_...uper-1244747861.html trochę się różni od mojego bo to model 2010 a ja mam 2011 wszystko w nim super oprócz miejsca na nogi w spacerówce gdy jest założony w stronę mniejszych kółek bo na długo mi nie służył bo Dominik miał długie nogi i musiał je trzymać później bardziej w powietrzu
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie od 2 dni totalny kryzys niestety ale coś czuje że sprawy bolacego kręgosłupu nie załatwi odpoczynek. Dziś już było tak tragicznie ze przelezalam cały dzień w łóżku bo doszedł ból w prachwinie który praktycznie paralizowal mi nogę. Nie wiem czy jakaś rwa kulszowa mnie dopadła czy może dysk mi wyskoczył, czy macica ucieka na jakiś nerw kurczę nawet nie wiem od jakiego lekarza zacząć??? Gina ortopedy rodzinnego??? A może iść na IP - a tu na dodatek weekend długi :/
Wybaczcie że tak ogólnie odpisze ale siedzę na tel a z niego dosyć ciężko pisać :/
Jeśli chodzi o porę roku do porodu to zdecydowanie odradzam lato/ wczesna jesień. Ja rodzilam w zeszłym roku 1 września, i naprawdę ostatni miesiąc to był dramat. Moje zawsze chude kostki i stopy były tak opuchnięte że musiałam nosić buty 2 rozmiary większe a palców u dłoni nie umiałam zacisnąć w pięść także cieszmy się ze będziemy zimowymi mamami:)
Ubranka śliczne ja niestety czekam na płeć bo dla chłopca mam wszystko a dla dziewczynki w sumie na początek też bo dużo rzeczy mam w neutralnych kolorach
Jeśli chodzi o wózki to my jeździmy quinny buuz... Jest ok ale szału nie robi i żałuję że nie zdecydowałam się na mure. No ale wózek ma rok więc też raczej go wymieniać nie będę.
I co jeszcze... Aaaa rozstępy! Dziewczyny jak mają być to będę ją w poprzedniej ciążyod ppoczątku smarowalam się kremami dla mam wydałam na nie kupę kasy i co nico jak w 7 miesiącu wywalilo brzuch na całego to skóra popekala i żaden. Nie pomógł :/ więc moją rada najtańszy krem do ciała dla ciężarnych aby nawilżac skórę żeby nie swedziala i tyle
No to spijcie dobrze Dobranoc
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Bo nie mamy miejsca na dwa wózki
No i musi być lekki żebym miała siłę wtargać go z dzieckiem po schodach na 4 piętro bo u nas windy nie ma - zakupy z dzieckiem już odpadają za dużo bagażu, mąż będzie robił
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Bo nie mamy miejsca na dwa wózki
No i musi być lekki żebym miała siłę wtargać go z dzieckiem po schodach na 4 piętro bo u nas windy nie ma - zakupy z dzieckiem już odpadają za dużo bagażu, mąż będzie robił