BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 5 dni temu #974818 przez *Beata*
Aleksandra - śliczna ta Twoja Alusia :-) Słodziak mały :) A jak patrzy :) Fajnie, że się coraz lepiej poznajecie :) Codziennie będzie dochodzić coś nowego :)
Madlen - to super, że Maleństwo nie ma już temperatury i ssie pierś, widzisz wszystko idzie w dobrym kierunku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 dni temu #974820 przez Alesandra
Beatka dziękuje :) wczoraj w dzień ją brzuszek bolał i spała mi tylko godzinkę:( męczyła sie biedulka i nic nie pomagało :( dziś od rana już jest po 2 posiłkach i ładnie śpi a mama może zjeść śniadanie :)

10 lata 5 dni temu #974824 przez karola1322
Hejka Madlen. Trzymamy z julcia kcikui za lenke niech szybko zdrowieje. Odkod mala jest na mm zaczyna porzadnie przybierac... Siostra mi posla z niemiec poduszke na kolki co sie podgrzewa w piekarniku. Narazie kolek nie mamy

10 lata 5 dni temu #974827 przez *Beata*
Aleksandra - znam te bóle brzuszka... codziennie to przechodzimy... delicol do kazdego posiłku, ale niewiem czy tak do końca działa...wieczorem jak już bardzo płakała dałam dodatkowo 15 kropelek Sab Simplex i pół minuty później pampers był wypełniony kupką, odbiło jej się i odrazu zasnęła...także u niej wczoraj kropelki zadziałały błyskawicznie...

10 lata 5 dni temu #974872 przez syza24
hej mamcie
Madlen trzymam kciuki zeby było wszystko dobrze :)
Aleksandra piękna księżniczka ;)
My byłyśmy na kontroli u pediatry mała przytyła w 9 dni 510 g na samej piersi :lol: wazy 4.200 kg tylko niestety od wczoraj ciagle płacze, nie chce spać tylko chwile na rekach i lekarka dała nam skierowanie do laryngologa bo cos uszko jej sie nie spodobało mam nadzieje ze to nie zapalenie :( :(
no i kazała podawac ten sab simplex ale zaczac od 5 kropli do kazdego posiłku, bo można byłoby jej dac jakis probiotyk który pomógłby jej na brzuszek ale niestety moja córcia nie potrafi pic z butelki :blink: za chiny nie umie złapac smoczka próbowaliśmy z trzema butelkami :(

10 lata 5 dni temu #974880 przez *Beata*
Syza widzisz Twoja córeczka nie potrafi pić z butelki, moja nie chce ssać piersi... każde dziecko inne... :) Oby nie miała zapalenia uszka... ale na wadze ładnie przybiera :)

10 lata 5 dni temu #974886 przez *Beata*
Ja chyba przestanę dawać Hani krople Delicol bo i tak się pręży pomimo brania ich przy karmieniu...Zostanę tylko przy Sab Simplex...

10 lata 5 dni temu #974891 przez Aneczka84
Witam, ja mam kryzys karmienia. Pokarmu mam duzo, maly je ale dlugo i spi. W nocy mamy sajgon, a dxis nawet w dzien. 2hkarmiena i maly dalej wyje ze chce, przystawiam i po 10nsekundach spi, odstawiam i jest lament. W nocy i dzis non stop ja tez placze, bo nie wiem co robic. To karmienie to dla mnie koszmar i dla niego powoli tez. Juz mi rece opadaja. A zmeczenie n9e oomaga bo spie w sumie 3 h. A przybral dobrze bo kontrolujemy, nawet ponad norme.

10 lata 5 dni temu #974893 przez malina219

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Beata super ze te kropelki pomogly :) mam nadzieje ze jak moja będzie miała bole brzuszka to jej tez pomoga :)

10 lata 5 dni temu #974894 przez *Beata*
Malina a jak z opuchlizną po cesarce, też miałaś trochę popuchnięty brzuch bliżej rany? Bo ja jak miałam delikatnie popuchnięty tak mam dalej... Nie wiem ile to się może utrzymywać... Dobrze, że Twoje Maleństwo nie ma bólów brzuszka, Hania cały dzień codziennie się męczy, co chwilę sie wybudza i walczy... dlatego odstawiam delicol, bo widocznie nie działa za dobrze i będę dawać tylko Sab Simplex i zobaczę jak będzie...
Jutro jesteśmy umówieni na sesję noworodkową :) Ciekawe jak będzie...mam nadzieję, że Hanię nie będzie bolał brzuszek...

10 lata 5 dni temu #974898 przez malina219
Beata hmm chyba nie miałam opuchnietego. Teraz nie mam na pewno mam tylko zaczerwieniona jeszcze i czasem piecze.
To dawaj jej tylko Sab simplex w takim razie:) oo super sesje noworodkowe są ekstra! Musze właśnie Kalinie tez zrobić jakąś konkretniejsza ale czekam na dobre swiatlo bo teraz to śnieg sypie i szaro buro u nas :)

10 lata 5 dni temu #974906 przez *Beata*
Właśnie z tą opuchlizną to już nie wiem czy to normalne czy nie... bo dalej jest taka sama jak była... :( ok 1-2 cm szerokości nad raną, bardziej z prawej strony... rana goi się ładnie, ogólnie to już taki strupek jest... Tydzień po świętach idę do lekarza to zapytam to zobaczy ten brzuch...więc będę wiedziała czy tak ma być czy nie... Nie wiem czy to się nie bierze też z tego, że małą noszę i często opieram ją na brzuchu...

10 lata 5 dni temu #974921 przez malina219
Beata ja tez mam taki strupek juz. Tez nosze mala często i opieram na ranę wiec to chyba nie od tego. Ale każdy ma inna skore i organizm wiec może to nic poważnego. Mnie czasem lapie taki dziwny bol z prawej strony nad rana nie wiem czy to temu ze jeszcze wszystko świeże czy cos jest nie tak ale wole byc dobrej myśli. Za trzy tygodnie będę u gin na wizycie kontrolnej bo 6 tyg po porodzie mam być to jak coś jest nie tak to chyba wyjdzie na usg.

10 lata 5 dni temu #974933 przez *Beata*
Malina - dokładnie lekarz będzie wiedział. Ja miałam się zgłosić po 4 tygodniach, normalnie jest po 6 tygodniach wizyta, ale, że po cesarce to lekarz kazał po 4.

10 lata 5 dni temu #974947 przez malina219
Beata a mi na wypisie wpisano ze po 6 tygodniach i polozna tez tak mowila ze po Sn jest tez po 6 tyg ale zalecane a po cc tez 6 tyg tylko ze obowiązkowe. Takze jak widac co lekarz to inaczej. Ja to bym wolała po 4 tygodniach bo bym juz wiedziała ze wszystko ok i nie wiem czy sie właśnie nie umowie tak jak Ty zaraz po świętach:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia