BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #912215 przez Karlinka
Kristi to może jak juz zaczniecie gromadzić rzeczy dla maluszka to zamiast wozić do mamy to teściowi to pokoju podrzucaj mówiąc, że i tak niedługo się wymienicie to może szybciej ulegnie ;p Bo grudzień to niby jeszcze trochę czasu ,ale nigdy nie wiadomo jak sie będziesz czuła i kiedy maleństwo pojawi się na świecie także lepiej jakby wcześniej się zamienił z wami.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #912218 przez Nikaa
Cześć wszystkim :)

Witam nowe mamusie :)
My wczoraj byliśmy nad jeziorkiem dziś na starym rynku - dziewczyna jadłam smażone lody ( w ramach Culinary Fest) normalnie pychaaaaa
Co do bolących różnych części ciała w ciąży - mój gin w poprzedniej ciąży powiedział, że właśnie w ciąży można dowiedzieć się co jest twoim słabym punktem bo to "zaczyna sypać się najszybciej" - taka ciekawa teoria ...
jutro po 15 czeka mnie wizyta lekarska ... narazie jestem zrelaksowana po intensywnym weekendzie ale jutro coś czuje będę się stresować ...

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 4 miesiąc temu #912220 przez Karlinka
Nika no to 3mamy kciuki za jutrzejszą wizytę :) a przypomnij w którym jesteś tyg?

10 lata 4 miesiąc temu #912222 przez Nikaa
Karlinka nie dziękuje na razie ;) przełom 6 i 7 tygodnia :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 4 miesiąc temu #912224 przez anioleczek208
no my dziewczyny w pazdzierniku ruszamy z remontem sypialni;)a raczej tworzeniem jej na nowo;))i malenstwo bedzie z Nami jakis czas a potem pomysli sie nad pokoikiem miejsce jest;)))

Nika to 3mam kciuki;))
ja wizyte mam w srode;))

10 lata 4 miesiąc temu #912229 przez kropka1987
Czesc dziewczyny ja dalej bez komputera ale postaram sie napisac z tel, a ja caly weekend w gosciach i nie powiem bo przydalo mi sie troche wyjsc do ludzi troche pojadlam i dxis wrocily mdlosci , na szczescie juz powoli odpuszczaja. do dziewczyn z wawy ja rodzilam na madalinskiego i teraz tez sie tam szykuje, ogolnie nie jest zle mimo ze trafilam na kiepska polozna no i nie dostalam znieczulenia a chcialam... a pokoik dla maluszka- nas czeka zmiana mieszkania wiec narazie o tym nie mysle ;) u Was tez taka duchota?

10 lata 4 miesiąc temu #912232 przez Saga0304
Witam nowe mamusie :)
Cieszę sie, ze juz zaczynacie sie troszkę lepiej czuć... :)

10 lata 4 miesiąc temu #912235 przez lalka
Nika to ja też trzymam kciuki..ja do 19 muszę czekać..u nas popadało,ale głowa mnie boli nie miłosierni!!!!

10 lata 4 miesiąc temu #912237 przez annaj
Witam nowe mamusie :cheer:
Myśmy wczoraj grila robili, dziś u moich rodziców, a teraz poprawiam kolacją. Jak tak dalej pójdzie to moje spodnie ciążowe od mamy będę musiała niedługo przywieść.

10 lata 4 miesiąc temu #912240 przez Dżasta86
Im większy mam brzuch tym bardziej nie dowierzam że jestem w ciąży. Jutro o 9 rano mam USG 11-14 tydzień może to mnie trochę uświadomi. Nie wiem jak wy jestem w 13 tyg i brzuch wywaliło mi w taki kosmos że spodni nie zapnę, jem normalnie brak wymiotów waga stoi w miejscu a brzusio rośnie.

Odnośnie pokoju oczywiście czekam na określenie płci dziecka ;] poki co dopiero sie przeprowadziliśmy do domu który ma wykończone dwa pokoje i łazienkę w 70% ;] reszta to kubatura .
Upałów już mam trochę dość, odpycha mnie 30 stopniowa temp kiedy mam wyjść i coś pozałatwiać a w domu czuje się już lekko sfrustrowana

10 lata 4 miesiąc temu #912249 przez Ada2424
My świeżo po remoncie całego mieszkania więc akurat fajnie się złożyło z ciążą teraz :) pokój dla malucha gotowy jedynie później jakieś zawieszki czy coś zrobie do dekoracji, ale na początku i tak będzie z nami w pokoju :)

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #912250 przez kristi*
Z braku zajęć dzisiaj znalazłam basen z aqua aerobikiem, grupy mieszane. Zajęcia dwa razy w tygodniu, ale od września będzie szersza oferta wiec poczekam. To się trochę poruszam.

Co do pokoju na razie jeszcze czekam do końca I trymestru, wtedy będę myśleć co i jak.

10 lata 4 miesiąc temu #912254 przez Karlinka
u mnie też waga stoi ,ale brzuch też nic a nic nie widać żeby był większy. Chyba zacznę sobie co tydzień robić zdjęcia to może bardziej zauważę różnicę ... mam nadzieję jak najpóźniej zaopatrywać się w odzież ciążową a że przed ciążą schudłam 7kg to mam trochę większych ciuchów ;)

10 lata 4 miesiąc temu #912258 przez Anabelle
Jestem :woohoo: nareszcie komputer :woohoo:

Po powrocie z gór musiałam 2 h sprzątać kuchnie, bo "troche" się zakurzyło przy remoncie korytarza ;)

Teraz piwo bawaria jabłkowa 0% i mam wszystko gdzieś :D Antek śpi dopiero pół godziny :ohmy:

We wtorek mam dwie wizyty u gina, jedną na NFZ w szpitalu i drugą prywatnie u mojego ;) Przebieram już nogami, bo zawsze jak coś się działo źle z ciążami to wychodziło u mnie między 5-8 tc, we wtorek będę w 9 tygodniu i będę mieć usg - jeśli wyjdzie, ze wszystko jest dobrze, to praktycznie będzie można być już dobrej mysli :) No i nadal nie widziałam serduszka :blush:

WITAM NOWE MAMUSIE! :

Co do pokoju dla maluszka to my mamy pokój Antka w soczystej zieleni / limoce i niebieskim :P Ale noworodek to i tak w sypialni u rodziców ;)

10 lata 4 miesiąc temu #912319 przez Karlinka
Hej Mamusie :)
jaka tutaj cisza od rana ,czyżby wszystkie spały? ;)
Anabelle i jak piwko? ja kiedyś warkę 0%piłam, ale bez szału..

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia