BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #912323 przez anioleczek208
czesc dziewczyny;)jak samopoczucie?? u mnie ok w nocy cos nie moglam spac budzilam sie co chwile;/ dzis pogoda sie juz zmienila jest pochmurno a ja mam lenia zjadlam sniadanko bylam na zakupach i leze sobie;) nie mam weny na nic poki co hehe
milego dzionka;))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #912328 przez Anabelle
Ja najczęściej pije to piwo:

Nie smakuje jak piwo, ale biały dym idzie jak z piwa po otwarciu, smakuje podobnie do jabłkowego redsa - w czasie ciąży jednak na wyjściu ze znajomymi czy grillu czy wieczorem do filmu miło mi się piło ;D

W nocy też nie pospałam, 3 razy siku plus bóle w jelitach z pół godziny -.-

10 lata 4 miesiąc temu #912368 przez monique1983
Nika - ja też mam dzisiaj wizytę na 17:30 i też na pewno będę się stresować jak zwykle.

10 lata 4 miesiąc temu #912375 przez Nikaa
No to nie ja jedna dziś oczekuję na wizytę :lol: będzie dobrze dziewczyny - musi być ;) J

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 4 miesiąc temu #912382 przez Ada2424
Hej :)

Matko nie mogłam się zwlec z łóżka :huh: taka pogoda deszczowa, że tylko spać się chce. Ja dziś po południu będę dzwonić rejestrować się do gina chciałabym na czwartek ale zobaczymy czy mnie na środe czasem nie wpisze. Mąż chce jechać ze mną i jemu bardziej czwartek pasuje bo wolne sobie weźmie i tym samym będzie miał 4 dni wolnego :P tylko kurcze nie wiem jak mam mówić...bo przy rejestracji pytają który tydzień ciąży i nie wiem czy mam mówić 9 czy że 10 :whistle:

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912387 przez Anabelle
Ada ale skąd 10 tydzień?
U gina najlepiej mówić w twoim przypadku że 8 tygodni skończonych, rozpoczęłaś 9. One sobie same dodadzą do wizyty te pare dni :)Zresztą w rejestracji pytają orientacyjnie, nie ma dla nich różnicy czy powiesz 5,10, 15, muszą sobie tylko zapisać. Mnie czasami pytali tylko który trymestr, a czasami w rejestracji w ogóle się nie interesowali - padało jedynie pytanie czy wizyta ciążowa czy normalna.

W karcie ciąży jednak 80% lekarzy pisze tydzień skończony.

10 lata 4 miesiąc temu #912390 przez Dżasta86
A ja byłam dzisiaj na USG 11-14 tydzien z CRL wyszła ciąza 11,4 tygodnia a myślałam ze jestem w koncówce 12.Musiałam sie machnąć gdzies z obliczeniami.
Wynik USG do powtórki ;/ dzidzius ułozyło sie w bok i ani rusz , a to dlatego ze macice mam takiego kształtu. Lekarz powiedział ze nie ma co sie martwic bo dziecko zywe i wyglada dobrze, a jednak dokładnego wyniku dzisiaj nie uzyskaliśmy.

Anabell - ja w sumie tez piję warke 0% raz nawet pokusiłam sie o 2%, tyle ze staram sie pić to ,,gówienko" bardzo rzadko bo spójrz na skład jaka chemia.

10 lata 4 miesiąc temu #912401 przez lalka
Anabelle ja bawarię piłam też w poprzedniej ciąży,ale szału nie było..jakoś mi nie wchodziło!!!
teraz pokusiłam się o warkę radler 0% ale miałam wyrzuty..,na razie nie mam parcie na piwo...bardziej na jakiegoś drinka..ale takiego "fachowego":)

u nas dzisiaj pogoda barowa..muli mnie niesamowicie!!!

Bella jak wypad w góry?????

10 lata 4 miesiąc temu #912406 przez nesQa
a ja odkąd wiem, że jestem w ciąży nic nie piję :P ale koło 2 tyg, dwa razy byłam na takiej imprezie, że ohoho ;p
dzisiaj idę do przychodni zapytać czy jakieś badania krwi na książeczkę mogę zrobić, ciekawe co mi Pani doktor powie :pinch:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912409 przez Ada2424
Bella no jutro będę mieć równo 9tc... Ty masz 8 a mówisz że 9 to jak ja mam starsza ciaze o tydzien od ciebie to wychodzi ze 10 :whistle: nie wiem nigdy sie w tym polapac nie moglam... powiem po prostu idealnie tak jak mi suwak pokazuje i już.

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #912412 przez Anabelle
Ada tylko ja zrozumiałam, że jak dzwoniłaś umówić się na wizytę to powiedziałaś że jesteś w 10 tc i zastanawiałam się skąd ten wniosek :)

Ja mam suwak z OM - bo wg tego prowadzą karte ciąży jak i tylko ten termin ma znaczenie podczas porodu. Wiem jednak z poprzednich ciąż że gin pyta o tygodnie skończone ponieważ ocenia rozwój na chwile obecną tj to co już się rozwinęło, a nie jest w stanie ocenić rozwoju płodu na zasadzie co się będzie działo - tak jak my mając 8 skończonych mówimy że jesteśmy w 9 tc ponieważ wówczas możemy przeczytać w necie i książkach w jaki sposób rozwija się nasze dziecko w trwającym tygodniu - co go właśnie spotyka lub zaraz spotka.

10 lata 4 miesiąc temu #912415 przez Dżasta86
zapytam głupio a skad ten suwam OM sie pojawia :P

10 lata 4 miesiąc temu #912419 przez Ada2424
Anabell jeszcze nie dzwoniłam sie rejestrowac, po południu zadzwonie :) u mnie idealnie pokrywa sie tydzien z om jak i z usg nawet ten sam termon porodu wychodzi :cheer: gin byl zaskoczony bo malo kiedy sie tak zdarza ze z om i z usg wychodzi identycznie :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #912422 przez Anabelle
Ada a rejestratorka w ogóle pyta się ciebie w którym tc jesteś? Bo nigdy się z tym nie spotkałam, pytały się zazwyczaj z ciekawości jak już przychodziłam na wizyte ;) Ja chodze prywatnie ale żeby się dostać na wizyte muszę dzwonić 2-3 tygodnie wcześniej.

Dżasta jak klikniesz na mój suwak to wylądujesz na stronie do generowania suwaków. Wybierasz sobie wygląd -> wpisujesz OM tj termin Ostatniej Miesiączki ;) i generuje ci suwak który wklejasz do sygnatury na forum.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912427 przez Ada2424
Anabell rejestruje położna do gina i zawsze pyta czy jest się w ciąży jeśli tak to który to tydzień. Ja też chodze prywatnie ale u nas rejestrują nawet z dnia na dzień, bo każdą wcisną jakby co, nie ma kolejek takich jak na nfz że do 28 pazdziernika kazali mi czekać. Często jest nawet tak że można sobie wybrać dzień i godzine która nam odpowiada bo on przyjmuje aż do ostatniej pacjentki, dlatego czasami jest to nawet godz 21. Mój gin dzis wraca z urlopu i jeszcze nie wiedzą jak będzie przyjmował w kolejne dni dlatego kazali mi zadzwonic koło 16-17

[/url] [/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia