BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 8 miesiąc temu #911546 przez MlecznaMama
według literatury i źródeł do których dotychczas miałam dostęp niby dopiero po skończonym 12 tygodniu można coś zobaczyć, a i tak niekoniecznie. Tylko że ta koleżanka miała badanie 3d stąd pewnie tak szybko się dowiedziała. Ja idę w 11 tc do lekarza, dla hecy zapytam, ale wątpię ,że da mi odpowiedź. Przy Synku dowiedziałam się w 15 tygodniu i nie było wątpliwości ,że chłopiec.
A mi mdłości trochę odpuszczają chociaż jakoś mega super nie jest...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #911547 przez Karlinka
hej :)
Ano widzicie powiedziałam mamie , że chce okno umyć to sie nasłuchałam i muszę odpuścić zaoferowała się , że ona to zrobi. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej to ja lubię być samodzielna. No ale nic, tu nie tylko o mnie chodzi więc odpuszczam.
Za to łazienkę dzisiaj wysprzątam :D Małż na popołudniówkę idzie to akurat będę miała trochę spokoju ;)
Niestety bardzo osłabiona jestem. Codziennie wymiotuję , jest gorzej niż na początku ;/ Mdłości bym zniosła ,ale po przytulaniu się z kibelkiem jak nie zasnę na 3h to się słaniam na nogach ;/ Całe szczęście jestem teraz w domu ,ale od przyszłego tyg znów do pracy ;/
Lalka piekny brzuszek masz :) u mnie wogóle nie widać , że ciąża;/

10 lata 8 miesiąc temu #911571 przez bujanka
hej,
Karlinka dobrze że dałaś spokój z tym myciem okien :) Jeszcze wcześnie na brzuszki, szczególnie u pierworódek ;)
Lalka i Anabell mają już po dzieciątku to pewnie dlatego brzuszek troszkę wcześniej się pokazał :silly:
Ada to jakie to Twoje przeczucie? Synuś czy córeczka? B)

10 lata 8 miesiąc temu #911573 przez Ada2424
Bujanka od początku ciąży mam silne przeczucie że będzie synuś :) sama ciekawa jestem czy się sprawdzi :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #911613 przez anioleczek208
no ja tez uwazam ze lepiej odpuscic mycie okien ja tez to zrobilam;)))

wlasnie szykuje obiadek naszlo mnie na sledziki mniam druga spora czesc sledzikow solonych oczywiscie przelozylam cebulka troszke octu cukru i oleju mniam mniam bedzie na zagryche hehe

Karlinka nie martw sie u mnie tez nie widac i to pewnie dlatego ze to pierwsza ciaza;))mam ale sadlo hehe brzusio ciazowy napewno pojawi sie u u Nas;)

10 lata 8 miesiąc temu #911617 przez Anabelle
Tak u wielorodek brzuch pojawia się szybciej, szczególnie że my z lalka i Monia rodzilysmy ponad rok temu zaledwie :-)

10 lata 8 miesiąc temu #911693 przez annaj
Ja takie nazwijmy to rozwolnienie mam codziennie pod wieczór. Nagłe spięcie, 5 min w toalecie i po sprawie. Nie jest to miłe ale cóż.
Dziewczyny dostałam umowę na rok czasu. O ciąży nadal nie wiedzą, przyznam się we wrześniu chyba.
Teraz czekam aż ciasto na rogale mi urośnie i idę lepić bo mnie na coś drożdżowego naszło a nie chce ciasta robić.

10 lata 8 miesiąc temu #911720 przez bujanka
ale tu cisza jak makiem zasiał :)
annaj gratulacje posadki :) dobrze że się nie przyznałaś, u nas w Polsce nie warto być uczciwym, niestety :whistle:
Ada to jeśli chcesz synka to życzę Ci tego, będzie się opiekował młodsza siostra :P

10 lata 8 miesiąc temu #911735 przez lalka
witajcie!!!!!

dzisiaj tak źle się czułam,że masakra...normalnie słabłam..a tu zakupy i w ogóle....teraz też mi jakoś słabo!!!
dziewczyny to moja trzecia ciąża i trzeci poród..więc faktycznie brzuch szybciej wyskakuje....chociaż w drugiej ciązy brzuch mi tak wysadziło,że już chyba od 8 t.chodziłam w ciążowych ciuchach!!!teraz jeszcze wchodzę we wszystkie rzeczy!!!!
ja czuję,że będzie córcia a siostra dzisiaj do mnie mówi,że pewnie będzie syn,bo tak jakoś ładnie wyglądam

10 lata 8 miesiąc temu #911741 przez Ada2424
Bujanka mi wszystko jedno co będzie ale przeczucie mam na synka a czy się sprawdzi zobaczymy :)

A mnie wzięło na bułki drożdżowe z serem i na ciasto z rabarbarem i siedze z mamcia i robimy :)

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #911759 przez Karlinka
Annaj rewelacja :) gratulacje :)

Lalka to chyba dzisiaj taki jakiś dzień ja też cały dzień słaba jestem w łożku ciągle leże, mdłości męczą brak apetytu ale się zmobilizowałam wzięłam za sprzątanie i chociaż zmęczona jestem to jakoś tak mi lepiej że coś pożytecznego zrobiłam ;p bo zakupów i obiadu to nawet nie liczę.

Ja miałam przeczucie na bliźniaki i chłopców. Dziecko jest jedno ,nazywam je Orzeszkiem bo nadal przeczucie mam na chłopca więc pewnie będzie dziewczynka ;p

10 lata 8 miesiąc temu #911789 przez Saga0304
Ja tez mam przeczucie na chłopczyka...' :) i nawet jakos tak do niego sie zwracamy jak do chlopczyka :)

Ostatnio zakładałam sie ze szwagrem, o jedna ciaze co będzie...ja obstawiałem dziewczynkę on odwrotnie :) WYGRAŁAM...Mam u kogoś obstawiać??? :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #911793 przez Karlinka
możesz u mnie ;p

10 lata 8 miesiąc temu #911802 przez Saga0304
Karlinko musiałabym Cie zobaczyc :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #911806 przez lalka
Saga ja fotkę brzucha wstawiłam to może u mnie????

a moja fotka w awatarze przecie ;) ;) ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia