BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu #911110 przez kropka1987
Ada wyszło mi 92 a widełki były 65-99 ale w ja zawsze słyszałam ze na czczo powinno być do 90

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #911117 przez Karlinka
Kropka faktycznie kiedyś chyba były inne normy i było do 90. W każdym razie jak mas 92 to tragedii nie ma ,ale faktycznie dobrze gdybyś się zaczęła troszeczkę pilnować. ja mam jeszcze 11 dni czekania i na wizyte i na wyniki ;/ najbardziej to się hormonów tarczycy boje czy wyjdą ok. Zawsze miałam ok hormony ,ale często mi lekarze zwracali uwagę , ze powinnam zrobic sobie badania.

10 lata 7 miesiąc temu #911128 przez Ada2424
Kropka patrzyłam na swoje wyniki z lutego, glukoze miałam 91,7 norma do 99 i gin nic mi nie mówił, że jest za duża. Mysle ze Twoja jest ok bo miesci sie w normie ;)

Kurcze boje się co mi tam z tych wyników wyjdzie :blink:

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #911130 przez kropka1987
Karlinka ja wiem ze tragedii nie ma ale ja w 1 ciąży tez miałam cukrzycę więc ryzyko że teraz tez będzie jest duże i to już jest jej pierwsza oznaka pewnie :) ja szczerze mówiąc tez się bałam tarczycy bo bardzo przytyłam przez ostatni rok i lekarz mi zasugerował że może coś z nią jest nie tak ale wyszło wszystko wporządku, więc i Ty się nie martw bedzie dobrze :) :)
Ada a no widzisz a lekarz u którego byłam mi powiedział że to bardzo wysoki wynik jak na młodą osobę... on swoją drogą jest panikarzem strasznym więc nie biorę sobie tak bardzo tego do serca, nie denerwuj sie bedzie okiiiiii :) :) :) pozytywne myslenie to podstawa w ciąży!! już sama się o tym przekonałam :) :) :)

10 lata 7 miesiąc temu #911131 przez Karlinka
Ada dobrze będzie :) ja wiem , że gdzieś tam w głowie to cały czas siedzi ,ale ja staram sie nie zamartwiać i nie myśleć o tych wynikach. Teraz i tak nic nie zrobię mogę tylko czekać naa wyniki- co ma byc to będzie i jakby były złe to przecież lekarzy od tego mamy :D a stres też zdrowy nie jest -więc poczytaj sobie jakąś książkę ,filmik jakiś obejrzyj i nie myśl tyle :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #911138 przez Saga0304
Hej dziewczyny:) jak sie dzis czujecie? ja walsnie zjadlam śledzie, i przegryzam to batonem musli :laugh: SZALENSTWO :P

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #911141 przez Joasia92
witajcie moje kochane kolezanki :* główki do góry co do wynikow , bedzie dobrze nie ma co sie zamartwiac na zapas , jak bedzie cos nie tak czego nie życze żadnej to przeciez sa cudowne tabletki , na ktore mozna polegac ;) wiec co ma byc to bedzie ale bez stresu bo Nasze male fasolki to odczuwają :) co do humorku dzisiaj to jest taki w miare , ale co do snu to tragedia na rano nie mam sily oczu odkleic... :)

Anioleczek208 nic sie nie martw ,ze nie masz zadnych ciągnięć , widocznie tak musi byc, lub jeszcze masz czas na powiekszenie sie macicy. Albo masz te ciagniecia podczas snu kochana nie martw sie prosze:* Nie kazda jest taka sama uwierz mi!:* Wiec Sloneczko nie mysl o tym , tylko zajmij sie czyms:*
Buziaczki kochana:*

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #911144 przez anioleczek208
hej laseczki niedawno wrocilam a tu tyle postow do nadrobienia;)))

lala w sremie kochana bylam w szpitalu w laboratorium czesc wynikow bedzie dzis w necie a reszta pozniej...a do odbioru w poniedzialek ale odbiore je w srode jak pojade na wizyte

joasia Kochanie dziekuje za mile slowa:*;* Kochana jestes...ale wiesz jak to jest czlowiek mysli i sie stresuje a wiem ze to nic dobrego...ale to silniejsze odemnie;(((ja juz jetem przewrazliwiona bo juz raz poronilam dokladnie rok temu..,
boze a gdzie tu do srody...

10 lata 7 miesiąc temu #911147 przez Joasia92
anioleczek a ktory masz tydz???

10 lata 7 miesiąc temu #911150 przez Ada2424
Dziewczyny mam wyniki z morfologii, wszystko w normie tylko
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #911151 przez anioleczek208
joasia dokladnie 8 tydzien...a czemu pytasz??

10 lata 7 miesiąc temu #911153 przez Joasia92
ada2424 :
Leukocyty w ciąży są zazwyczaj lekko podwyższone i to całkiem naturalne zjawisko. Norma laboratoryjna dla leukocytów to 4,0-10,8 z tego co sie orientuje. Gdy liczba leukocytów jest wysoka, może świadczyć o stanie zapalnym w organizmie, ale Ty nie masz kochana czego sie obawiac!:* wszystko masz w normie :)
te badania w ciazy to jest koszmar ja przed każdymi jakie juz robilam to dzien wczesniej siedzialam na kibelku z nerwow... Nie da sie nie denerwowac tym bardziej,ze jestem straszna panikara:) teraz juz uważam na nerwy ze wzgledu na fasolke :) sama do siebie gadam,ze bedzie dobrze:)maz tez wbija mi w glowe,ze nie ma co sie denerwowac,ze bedzie ok :) uwazam na siebie leze , wykonuje zalecenia lekarza wiec co ma byc zle?:) badzmy wszystkie dobrej mysli Kochane moje :*

10 lata 7 miesiąc temu #911159 przez Joasia92
anioleczek , to bez nerwow ja w tym czasie rowniez mialam nie mocne rozciaganie macicy. Czułam,ze cos sie dzieje jak na okres ale bylo to krótko i nie intensywnie. Bardziej jajniki mnie bolały.Wiec z wlasnego doswiadczenia powiem,ze nie ma co sie obawiac!:* Najchetniej to bym Cie przytuliła abys sie nie martwiła hihihi :) My mamuski to mamy jednak misje teraz przez te 9 msc :) hihihhi:) musimy sie wspierac
:)

10 lata 7 miesiąc temu #911163 przez Ada2424
Ja też zawsze sie martwie i denerwuje a jak mam jechac na wizyte do gina to kłębek z nerwów ze mnie jest i nie umiem sie sama uspokoić wtedy, taka juz ze mnie nerwowa kobita jest :)

Wyniki z moczu ok, wszystko w normie teraz trzeba czekać na reszte badań :)

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #911171 przez Joasia92
ada2424 ja Tobie powiem,ze jak ide na USG to najchetniej bym uciekla z tego gabinetu z nerwow, ale zawsze sie denerwuj enie potrzebnie potem wychodze oryczana jak bóbr ze szczescia bo jak widze, ze moja fasolka tak fajnie figluje to ,az lzy same leca ze szczescia:) moj maz zawsze jest zdezorientowany jak wychodze czy jest ok czy cos nie tak bo placze:) teraz juz wie,ze jak wychodze oplakana tzn ,ze wszystko ok i ze wzruszenia :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia