BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu #910857 przez Saga0304
Hej dziewczyny :) u nas jest wszsytko w porzadku :) brak magnezu i potasu..!!!!!jednak dzieciatko, chociaż jest malutkie, to troche tych witamin z nas wyciaga :) także mam przyjmowac te witaminki, i zwiększył mi doktor dupka, z 2 tabletek dziennie do 3...Lekarz powiedział, że nigdy nie słyszał o przypadku, że jak dretwieje reka czy noga, to ciąża obumiera... :( Także proszę dziewczyny, każda z nas na tym forum jest w ciąży, dbajmy każda o każda :) Nie ma nic gorszego jak stres w dla dzieciątka!!!!!Bądźmy delikatniejsze w słowach...Kobieta w ciąży musi mieć spokój !!! A i mam zakaz od doktora i przede wszystkim od męża bawienia sie w doktora google... :)

DZIĘKUJĘ WAM KOCHANE MAMUSIE, ZE MYŚLAŁYŚCIE O NAS!!! JESTEŚCIE NAJLEPSZYMI MAMUSIAMI MARCOWYMI!!! OGROMNE BUZIAKI :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #910858 przez annaj
Bujanka mój M jest Marcin, syn Marek to i drugi dzidziuś na M będzie

10 lata 7 miesiąc temu #910862 przez Joasia92
annaj równiez mam meza Marcina:) tez taki nerwus? i obrazalski? rowniez taki dumny wszystko sam ? ale ma charakter bardzo dobry :) i jest uczuciowym facetem chodz tego nie okazuje:)jak z Twoim mezusiem Kochana hihihi ?:)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #910865 przez Nikaa
Saga cieszę się, że wszystko ok :) :)
W następny poniedziałek (11 lipca) idę na wizytę - mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku - Wy już widziałyście serduszko ja jeszcze nie...

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)
Podziękowania: Saga0304

10 lata 7 miesiąc temu #910867 przez Saga0304
annaj u nas też każdy mówi aby dać imię na K :) bo ja Karolina, maż Karol, i nazwisko tez mamy na K :)

10 lata 7 miesiąc temu #910868 przez anioleczek208
saga tak sie ciesze ze wszystko w porzadku;)))ja tez jestem na dufhastonie i luteinie;))
dokladnie dobrze Ci powiedzial gin google to najgorsze dziadostwoooo!!!!mozna nerwowo wysiasc!!!
lepiej pytac gina;)))
ja juz sie nie moge doczekac wizyty jak zobacze fasoleczke;)))
czy Wy wszystkie czujecie cos na dole to "ciagniecie" bo ja nic takiego nie czuje tzn cos tam czasem czuje szczegolnie wieczorem przed spaniem jak sie poloze...;)))

10 lata 7 miesiąc temu #910869 przez Joasia92
saga to dobrze,ze wszystko ok. Widzisz witaminki Tobie przepisal... dobrze. a dupka dlaczego Ci zalecil dodatkowo brac z 2 na 3? najwazniejsze,ze wszystko ok. dobrze,ze doszlas do lekarza nie ma co lekcewazyc. ja tez o wszystko dzwonie , czasem czuje sie jak obłąkana ale wole zadzwonic i sie upewnic niz potem pluc sobie w twarz i usprawiedliwiac sie zdaniem , BO SIE WSTYDZILAM TYLE RAZY DZWONIC. to nie ma wstydu tu chodzi o nic nie winne Nasze fasoleczki!!! trzeba dmuchac i chuchac na zimne! w taki sposob okazujemy ,ze jestesmy odpowiedzialne a to bardzo dobra cecha !:) ja niedawno wstalam , mialam do zalatwiena sprawe jedna przed obiadkiem. wrocilam o 15.ej zjadlam obiadek i sie polozylam spac nie dawno wstalam taka bylam zmeczona hihi . Ale widze pogoda sie zmienila zachmurzyło sie barzo chyba bedzie padac...

10 lata 7 miesiąc temu #910872 przez bujanka
Saga w pełni się z Tobą zgadzam, cieszę się, że wszystko dobrze u Was, super wiadomości-czekałam na takie i nie spodziewałam się innych :)
Nikaa na pewno będzie dobrze i Ty też usłyszysz serduszko :)
Ja dziś trochę leniuchuje, poleguje bo raz na jakiś czas coś mnie zakuje, ale dziewczyny to chyba normalne co? Jak rozpoznać ból zły od tego jak najbardziej normalnego we wczesnej ciąży? :huh:
A i poza tym strasznie mi ropieją oczy w trakcie nocy co idę na moją pielgrzymkę siuśkową to muszę przemyć oczy, bo masakra aż boli. Nie wiem tylko czy to coś związanego z ciążą? :ohmy:
A dziś sikam co 10 minut, jeszcze tak nie miałam ;)
Podziękowania: Nikaa

10 lata 7 miesiąc temu #910874 przez Karlinka
Saga super, że wszystko dobrze :) lekarz dobrze mówi i nie ma też co przesadzać z interpretacją objawów. Mój ginekolog generalnie powiedział, że nie ma nic gorszego niż panika i wymyślanie sobie ciagle objawów w ciaży i że jak jest krwawienie ,albo ból brzucha to wtedy należy sie niepokoić a w innych przypadkach na spokojnie. A internet to niestety najgorszy doradca ;/

Produkujecie tą ilość postów w niebywałym tempie ;p

My z Małżem imiona mieliśmy już dawno wybrane i dla chłopca i dla dziewczynki, tyle że w ciaży mi sie odmieniło ;p zobaczymy ;p

zmęczonam masakrycznie - z siostrzenicą na placu zabaw byłam ehhh czas na jakąś dobrą kolacje :)

10 lata 7 miesiąc temu #910875 przez Saga0304
Joasia92 powedzial ze on nie zaszkodzi, a jak te witaminki troche spadły, to tak dla lepszego zabezpieczenia... :)

10 lata 7 miesiąc temu #910876 przez Saga0304
bujanka mój maż tez pracuje w Norwegii :) :)

10 lata 7 miesiąc temu #910877 przez Joasia92
moja kochanan kolezanko anioleczek pewnie,ze nic sie nie dziejejakna dole Cie boli. Wszystko w jak najlepszym porządku:) to co ma sie rozciagnac i powiekszycto musi i z tad ten bollib ciagniecie w pachwinachlub bolw podbrzuszu. Macica sie powieksza wiazadla bola bo na Nich jest uwieszona i dlatego. Nic niepokojacego sie nie dzieje :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #910878 przez Ada2424
Saga kochana widzisz mówiłam Ci że to pewnie przez brak magnezu ja tez tak miałam, biore magnez i jest ok :) i zgadzam się całkowicie z Tobą Dziewczyny nie straszcie siebie na wzajem bo nie ma nic gorszego tym bardziej jak nie jesteście pewne to po co pisać jakieś swoje przypuszczenia i wywierać stres na dzidzi i mamie. Mój gin też zabronił mi czytania głupot w necie i tak tez robie, nie czytam a jak chce sama o coś zapytać czy coś mnie niepokoi i pytam tylko i wyłącznie gina :)

Ja się najadłam na obiad pizzy, mam jeszcze 3 kawałki na jutro, nic innego nie chciało mi przejść przez gardło.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #910879 przez Nikaa
bujanka mam przeczucie, że będzie dobrze ale i tak lekki stresik jest
U nas co do imion to tak w przypadku mojego synka Mikołaja to przyśniło mi się w ciąży, że mam zdrowego bystrego syna Mikołaja więc tak zostało :P ( sen miał miejsce jeszcze przed tym jak poznaliśmy na badaniach płeć naszego bobo:) :) )
Teraz to planujemy tak jak chłopiec to Leon Zdzisław ( po naszych Dziadkach) jak dziewczynka Maria Agnieszka ( po naszych Babciach) - ale kto wie czy coś mi się znowu nie przyśni ... ;)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 7 miesiąc temu #910883 przez Joasia92
saga aha, to dobrze ze str lekarza widac,ze rowniez masz dobrego lekarza i sie bardzo opiekuje pacjentkami. Ciesze sie..ja tez jestem na dupku i luteinie .... tez co miesiac zostawiam 200zl na same leki ale coz , to wszystko dla dzidzi:) widocznie tak musi byc :) myteraz mamy podtrzymanie ciazy a uwierzcie mi,ze jak przyjdzie termin porodu to przechodzimy bo sie dzidzia tak zadomowi,ze nie bedzie chciala wyjsc :) przewaznie na poczatku problemu a potem wszystko sie ulozy ,az za dobrze hihihi :) wszystkim mamusia zycze dobrego czasu ciazy i rozwiazania !:) niech Wasza pociechy rosna zdrowe i silne!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia