BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #910508 przez anioleczek208
joasia no wiem wlasnie ze kaza sciagnac albo wlasnie scinaja wiec chyba sciagne sama juz teraz;)im szybciej tym lepiej;))no wlasnie jeden mi poszedl.dzis i mam jak papierek paznokiec swoj taki cienki ze masakra..no ale coz jak mus to mus;)))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #910513 przez Joasia92
ja tak sobie leże na pol siedzaco i Wam powiem,ze tez zaczyna mnie bolec na dole wszystko..... i to przed samym snem och...

10 lata 4 miesiąc temu #910514 przez Joasia92
anioleczek ciaza Ci szybko postawi paznokietki na nogi hihihi :) ja mialam ceratki a teraz Tobie powiem,ze nie raz juz zachaczylam przy codziennych zajeciach o cos i nic sie nie stalo , to zel predzej by mi odpadl niz teraz moj mam tak twarde i solidne :) bez zadnej odzywki :)

10 lata 4 miesiąc temu #910518 przez anioleczek208
joasia no to dobrze;) o to by mi chodzilo zeby byly mocniejsze;)sciagne je;)
a ja tez sobie leze i jak narazie noc mnie nie ciagnie ale w nocy zawsze cos tam lekko odczuwam i potem spac nie moge;/
ehhh no tak to zawsze jest ze przed snem albo w trakcie a w ciagu dnia spoko zadnych dolegliwosci;)))
wlasnie zjadlam pol chalwy hehe

10 lata 4 miesiąc temu #910525 przez Anabelle
WOW WOW WOW
50 postów do nadrobienia od 14? :D To co ja zrobię jak wyjeżdżam i nie będę miała komputera do niedzieli? :D Chyba będę was czytać na telefonie o ile złapię zasięg :D

O szkodliwości frytek nie wiedziałam, na wakacjach troche ich zjadłam, zresztą, w ciąży z Antkiem szczególnie w ostatnim miesiącu chciałam sobie pofolgować przed karmieniem i też troche frytek jak i chipsów poszło :P Też jestem jednak zdania, że szkodliwość chyba dotyczy kogoś kto się codziennie w mc donalds stołuje, a nie jednej porcji 1-2 razy w miesiącu. Ale lekarzem nie jestem :)

My z mężem bardzo uważamy z informowaniem ludzi, nawet wspólnik męża nie wie. No ale to nie jest moja pierwsza czy druga ciąża, a piąta więc uważamy. Z drugiej strony te 3 ciąże co stracilam to już na pierwszej wizycie było jakieś "ale". Teraz w 5 tyg ciąży co prawda serduszka nie widziałam, bo za wcześnie, ale lekarka mówiła, że wszystko pasuje na wiek ciąży i że jest dobrej myśli więc i ja takiej jestem :)

Co do płci to mi wszyscy ciągle życzą dziewczynki (bo mam synka) ale mi jest całkiem obojętne, nawet nie wiem czy nie wolałabym dwóch chłopaków - takich synusiów mamusi :P Mój Antek taki przytulasek fajny jest :P

Co do imion to na 99% dziewczynka byłaby Lena. Z chłopcem mam problem. Lilka (lilianna) też nam się podobało, ale kuzynka męża dała córce dopiero co. Oliwia też nam się podoba, ale będzie pewnie na drugie, bo Lena u nas wygrywa ;)

10 lata 4 miesiąc temu #910531 przez Joasia92
ja tam nawet sie ciesze jak mam te objawy wtedy wiem,ze wszystko jest ok i dzidzia rosnie:) jestem spokojna:)

10 lata 4 miesiąc temu #910534 przez Anabelle
chałwa? omg a tak się składa że mam
ide jeść!!! :D

co do ciągnięcia w podbrzuszu, szyjce, pachwinach, to dobry objaw bo się rozciąga, ale z drugiej strony nigdy nie wiem czy się rozciąga czy za dużo nosiłam Antka??? :huh:

10 lata 4 miesiąc temu #910540 przez Joasia92
ja dzisiaj mialam takie zachciewajki,ze juz nic mi sie jesc nie chce hihihhi :)

10 lata 4 miesiąc temu #910541 przez Saga0304
O mamusiu :laugh: ile do przeczytania :) dziewczyny pytam czy któraś miała lub ma taki jakiś " suchy bol", drętwienie np ręki? Dziś od rana tak mam...napewno sie nie przeziebilam... Martwię sie... :(

10 lata 4 miesiąc temu #910542 przez Joasia92
saga0304nie chce Cie straszyc ale to nie pokojacy objaw. skontaktuj sie z lekarzem jak najszybciej... moja kolezanka tak miala poszla na badania USG i miała obumarcie ciazy. prosze skontaktuj sie z lekarzem prosze!

10 lata 4 miesiąc temu #910544 przez Anabelle
Saga zadzwoń do lekarza - ja na tym etapie nie miałam drętwienia.

10 lata 4 miesiąc temu #910546 przez monia89
Hej.
Byłam u gina :-) mamy 5/6 tydz
usg kolejne 19 a normalna wizyta 01.09.
Musze brać duphaston bo troszeczke przeginam z noszeniem Antosia.
co do informowania rodziny wiedza moi rodzice siostra i 2 przyjaciółki.
imie wybrane dla Synka -Ignaś.

10 lata 4 miesiąc temu #910548 przez Saga0304
Ale żeście mnie wystraszyły...moj ginek przyjmuje tylko w czwartki i wtorki...jutro będę dzwonić do niego do szpitala...chyba dziś nie zasne :(

10 lata 4 miesiąc temu #910549 przez anioleczek208
chalwa zjedzona;)))mniam mniam;)))
tak sobie lezalam i poszedl nastrpny paznokiec bo ja lubie skubac jak juz cos gdzies sie zrobi wiec tak powolutku i juz nie ma zeli ;))duzy odrost mialam poszlo gladko jutro kupie odzywke polecicie jakas??;)
monia ja tez biote duphaston i luteine;)
saga i co tam dzwonilas??ja nic takiego nie mialam...
anabelle i jak chalwa zjedzona:)jaaa ciagle glodna jestem;)))

10 lata 4 miesiąc temu #910550 przez Anabelle
Saga nie no nie denerwuj się tak, drętwienie to może być też zmęczenie ręki, ucisk na nerw, może to być zespół cieśni nadgarstka, choć to raczej w drugiej połowie ciąży...

Co do obumierania ciąży, to moja przyszywana babcia chodziła jakiś czas z martwą ciążą i nie miała żadnych objawów, takze drętwienia więc wcale nie musi to być coś złego. Ja nie miałam w I trymestrze drętwienia więc nie pomogę.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia