BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu #910751 przez anioleczek208
noo pola tez ladne imie tez mi sie podoba;))) lena nie bo u nas w rodzinie sa a i w miescie caly wysyp heh mega popularne imie a ja wolalabym takie mniej popularne czy tez to ktore zadziej rodzice dawaja w okolicy;))do chlopca antos to jedyne imie ktore podoba sie i mnie i mezowi;))
ja jutro jade ba badania ciekawe ile zabule bo ja na prywatnie pewnie.ze 150 zostawie co??orientujecie sie laseczki??krew mocz cukrzyca tokspolazmoza rubella...ale nie wazne liczylam sie z tym i licze bo.chodze na prywatnie;)
wlasnie objadlam sie spaghetti i leze a pogoda za oknem piekna moze potem jakis spacer;))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #910754 przez Ada2424
Aniołeczek o to razem jutro mamy wyniki :) ja też chodze prywatnie do ginekologa bo jak chcialam na nfz to mi powiedzieli termin 28 pazdziernik :woohoo: te pierwsze wyniki na początku ciazy są najdrozsze i jest ich najwiecej do zrobienia z tego co mi polożna mówiła dlatego pokombinowałam co by choc troche na skierowanie wyciagnac i mniej zaplacic no i sie udalo :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #910757 przez anioleczek208
ada2424 tzn jade porobic a czy bede jutro wyniki to nie wiem.bo nie bede czekac bo jade dalej w trase do cioci w odwiedziny;))mam nadzieje ze wszystki bedzie ok a 13go.do gina jade;))
no wiem ze najdrozsze licze sie z tym hehe no u nas by mi nie dala watpie poj...,Ci lekarze;))

10 lata 7 miesiąc temu #910760 przez bujanka
hej dziewczęta,
Saga się coś nie odzywa :(
Ada no widzisz jakiego masz dobrego internistę, moja lekarka powiedziała, że ona nie może tak wypisywać skierowań na badania z prywatnych gabinetów, głupia baba :angry: dała mi w końcu tylko na mocz i morfologię, no i układ krzepnięcia ale to takie samo co musiałam robić przed ciążą przez moją chorobę. Takie podstawowe te badania, dobre i to, chociaż za dużo nie zaoszczędzę, pewnie jakieś 20 złotych. A dziś w aptece wydałam 200 na leki na jakieś 3 tyg. No ale co się nie robi dla naszych fasolek :) Dziewczyny a wy macie zrobić glukozę na czczo? Czy mi nie dał tego jakoś za wcześnie? Aaa chciałam się zapisać tak dodatkowo do ginekologa na nfz, to przyjęcia dopiero na początek października, masakra! :ohmy:
Jeśli chodzi o mężów, to mój aktualnie jest w pracy w Norwegii, pierwszy raz poleciał, stwierdziliśmy, że to ostatni taki moment przed narodzinami, żeby zarobić kaskę bo budujemy dom :) Ale fajna rotacja bo dwa tygodnie tam, a potem dwa tygodnie tutaj w Polsce na wolnym :) Więc wiecie odległość baaardzo zbliża, dobrze, że jest ten skype :P Ale na wizytę na 20-tego akurat będzie ;)

10 lata 7 miesiąc temu #910763 przez Nikaa
Saga odezwij się koniecznie co tam u Ciebie

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 7 miesiąc temu #910764 przez monique1983
Bujanka - nie za wcześnie, ja też już robiłam glukozę.

A dzisiaj właśnie byłam powtórzyć glukozę, bo mi wyszła poniżej normy i jeszcze CRP zrobić, resztę wyników już mam i w poniedziałek wizyta.

10 lata 7 miesiąc temu #910766 przez bujanka
Monique wcześnie masz wizytę ale fajnie, ja dopiero 20 sierpnia, jeszcze tyle czasu :unsure: ale Ty dwa tygodnie starsza ciąża :) Ale taka glukoza do wypicia? Przecież niektóre dziewczyny do 3 miesiąca wymiotują to jak jeszcze takie coś wypić?

10 lata 7 miesiąc temu #910769 przez Ada2424
Bujanka ja też mam glukoze na czczo teraz zrobić ale to nie jest ta do picia tylko normalna z krwi a ta do picia to jakos po 20 tc chyba sie robi :whistle:

Dziewczyny nie wyrabiam...od rana zjadłam tylko piernika bo nic nie mogłam przełknąć chciałam teraz zjesc zupe ale wszytsko musialam wypluc bo od razu odruch wymiotny, zamowilam pizze i Męzu pojechal mi ja odebrac moze choc to zjem mam nadzieje normalnie te hormony i objawy mnie wykoncza juz wyje z tego wszystkiego.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #910798 przez MlecznaMama
Saga daj znać jak dasz radę. myślimy o Tobie

10 lata 7 miesiąc temu #910805 przez annaj
Przeczytałam wszystko, sporo naprodukowałyście :cheer:
Wiadomości mam dobre :cheer:
Po pierwsze ja też chodzę na nfz do ginekologa, jest ok, wszystkie badania mam za darmo w przychodni, lub w miejscu gdzie robią. Terminy nie strasznie odległe. Dziś byłam na wizycie, widziałam dzieciątko, serduszko ładnie bije. Najlepsze, ze gdzieś się tak umiejscowiło, że ciężko dopatrzeć, aż w pierwszym momencie pomyślałam że nie ma, a lekarka mówi że jest tylko się schowało. Z obliczeń wynika, ze ciąża młodsza dokładnie o tydzień więc jest 7 t i 2d. Kolejna wizyta za dwa tygodnie i kolejne usg żeby sprawdzić czy wielkość dalej odpowiednia. Nie wiem czy to dobrze że tak często to usg. Na badaniach pierwszych dziś byłam trzy fiolki krwi mi upuściła, było na rózyczkę, HIV, toksoplazmozę i coś tam jeszcze, a w przyszłym tygodniu zrobię jeszcze morfologię i mocz.
Co do włosów to mi za to rosną wolniej. W pierwszej ciąży miałam takie super, że mogłam głowy nie myć przez 4 dni :cheer: Zobaczymy teraz.
A imiona to mam wybrane, chłopiec będzie się nazywał Maciej a dziewczynka Marta :cheer: M mówi ze na M musi być :laugh:
No i najważniejsze, jutro w końcu dostanę tę umowę do ręki, bo muszę do urzędu pracy jechać pozałatwiać i trochę wymusiłam ją w końcu.

10 lata 7 miesiąc temu #910809 przez anioleczek208
saga odezwij sie mysle ciagle o Tobie...

najadlam sie spaghetti i umieram tak mnie mdli ze masakra;(((na jedzienie nie moge patrzec...

mleczna mama patrzylam w karte ciazy pomylilam sie termin na 19 marca ;)) nie wiem skad ten 13;)

10 lata 7 miesiąc temu #910810 przez anioleczek208
mlecznaMama , bujanka czyli wychodzi na to.ze mamy te same terminy porodow;)))ale fajnie;)))

10 lata 7 miesiąc temu #910827 przez bujanka
tak, tak 19.03, w św. Józefa, tak ma mój dziadek na imię no i chyba tak mówią że na 19-tego przylatują bociany ;)
Aniołeczek jak chcesz coś dodać do starej wiadomości zawsze możesz edytować starą, wystarczy w nią wejść i kliknąć edytuj. Wtedy posty się nie powtarzają, a kiedyś dziewczyny jak nie wiedziałam że tak można upominały.
Annaj a czemu na M? Ty z mężem macie na M? Moja siostra jest Marta jej mąż Mariusz, mają córkę Maję i syn miał też być na M, ale nic im się nie podobało i w koncu jest Filip, na F jak nazwisko :laugh:

10 lata 7 miesiąc temu #910829 przez anioleczek208
bujanka ok poprawie sie ;)))

10 lata 7 miesiąc temu #910831 przez lalka
dziewczyny ja mam tą do picia 75g..dlatego,że w poprzedniej miałam cukrzycę...teraz mierzę sobie w domu i niby jest ok..ale zobaczymy!!!ja też chodzę prywatnie i dał mi na badania tylko morfologię i mocz..dopiero jak wspomniałam o cukrzycy to wypisał mi na cukier z krwi i do picia......i na wszystko trzeba być na czczo,można tylko coś wypić,ale (w moim przypadku)nic słodkiego!!!a tak normalnie to glukozę robi się ok 21 tygodnia!!!

my mam tradycję dawania imion po naszych dziadkach..syn miał być Leon(czego teraz żałuję)ale mąż nie chciał się odważyć więc ma na drugie..córka Jagna po mojej babci..a teraz to został Stanisław,Jan,Antonina i Władysława!!!ale wszystko może się zmienić..zawsze po dziadkach może być na drugie!!!!chociaż za mną chodzi Pola albo Jagoda!!!!mam przeczucie ,że to będzie córka!!!!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia