BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911172 przez Ada2424
Mocz też w normie :) teraz żeby tylko reszta wyszła ok i się całkiem uspokoje :)

Joasia no to jakbym siebie widziała, mam identycznie tylko że przy usg nogi zawsze mi się trzęsą jak galareta i gin się ze mnie śmieje :P

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #911178 przez anioleczek208
joasia dziekuje;***przytulilas mnie wirtulnie hehe ;))mowisz ze tak mialas i ze nie ma sie czym martwic??no.skoro tak to Ci wierze;))a Ty w ktorym jestes tygodniu???
ehhh dokladnie my mamuski musimy sie wspierac;))
a co wizyty u gina to tez tak mam mega stresa ze wszystko mi sie trzesie... a jak zaczyna badac i robi swoje miny to juz wogolee ale potem juz ok jak powie ze z fasolka wszystko ok i ze serduszko nadal.bije...o to sie modle caly czas...

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911192 przez Joasia92
ja jestem w 11 tyg :) u mnie najgorszy moment jest jak wyszukuje w jamie malenstwo jezdzi tym w te i we wte i potem aha odwraca monitorek i mi pokazuje jak moja ,,kaczuszka'' plywa hihihi :):):) jak jej serduszko bije :) piekne uczucie i nie do opisania:)

anioleczek mowie powaznie nie ma co sie martwic ważne,ze czujesz ze cos sie dzieje na dole a czy to trwa dlugo czy krotko czy intensywnie to nie ma znaczenia wszystko sie nasili z wiekiem ciazy jeszcze nie bedziesz mogla stac jak Cie zacznie bolec jak na miesiaczke. Ja ostatnio nalesniki smażyłam na siedzaco bo tak mnie podbrzusze bolało hehehe :) maz sie smiał:)

10 lata 4 miesiąc temu #911200 przez anioleczek208
joasia no wlasnie ze ja za bardzo nie czuje...bardzo ale to bardzo zadko i bardzo ale to bardzo slabo....jeju joasiu oby tak bylo jak piszesz Slonce;*
ja serduszko widzialam juz ostatnio jak powiekszyl obraz to bylo widoczne pulsujacy punkcik...

mam juz wyniki moczu i krwi...cukrzycy nie mam...a w moczu mam doscl liczne bakterie pasma.sluzu i nablonki plaskie ehh czy to cos powaznego laseczki?? chyba da sie wyleczyc i z fasolka bedzie ok co??ehh.ciagly stres...

10 lata 4 miesiąc temu #911208 przez Joasia92
anioleczek bakterie w moczu to nic dobrego. trzeba to leczyc. Ale badz spokojna na wizycie pokazesz wyniki i Ci przepisze odpowiednie leki:) ja juz mam za soba te wszystkie badania wszystko mam w normie:) Słoneczko nie denerwuj sie:* zawsze mozesz zadzwonic i powiedziec na czym rzecz polega , moze bedzie kazal Tobie wczesniej przyjechac po recepte. Ja tam mialam jak wykryto TSH u mnie. Natychmiast mi kazal przyjechac. Sam mowil,ze mam sie zglosic jesli bedie inna norma ,ktora mi napisal. I od razu mam leki :) wszystko jest ok :) spokojniutko :*:*:*

10 lata 4 miesiąc temu #911224 przez anioleczek208
joasia wiem ze to nic dobrego i bialko tez ... ale czytalam.ze az tak nie grozi wiadomo trzeba leczyc;) moze faktycznie zadzwonie...on przyjmuje w pon i srody tylko...
zobacze pomysle choc kuzynka mowila ze mozna poczekac do.srody ...
ciekawe jak reszta wynikow...beda pozniej...
milego dzionka:*

10 lata 4 miesiąc temu #911230 przez nesQa
hmm a propo wyników, to da się zrobić jakieś na książeczkę jeśli chodzę do gin prywatnie? bo dzwoniłam do przychodni i mi babka z rejestracji nie potrafiła powiedzieć, wiec się na pon umówiłam do lekarza :dry: .
no i ,,glukoza na czczo" to z krwi czy ta do picia?

10 lata 4 miesiąc temu #911231 przez lalka
cholera napisałam post i mi go wcieło

aniołeczek spokojnie kobiety w ciąży są bardziej narażone na infekcje.....dostaniesz tabletki i gitara!!!!ja w poprzedniej ciąży miałam tak samo jak ty...dostałam urofuraginum 2 razy dziennie przez kilka dni!!!!i przeszło!!!!

kropka norma na czczo do 90 a po głównych posiłkach do 120 jak masz 123 to tragedii niema ,ale uważać musisz

od rana miałam tyle energii a teraz siedzę i nic mi się nie chce.....a w domu śmierdzi mi smażonym,że aż mdli

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911232 przez Ada2424
Ufff wszystko w normie, glukoza 79 :) pozostaje jeszcze czekać na wyniki tokspolazmozy igg i igm, hcv, wr i hiv nie wiem czy dzis beda czy jutro dopiero.

Neska ja też chodze prywatnie i żeby nie placic z tyle kasy ( pierwsze wyniki w ciazy sa najdrozsze) poszlam do znajomego internisty i wypisal mi skierowanie na niektore z tych wynikow a za reszte zaplacilam, ale wiem ze internista moze odmowic wypisania skierowania. A glukoza na czczo to jest z krwi.

Aniołeczke tak jak pisze lalka nie martw sie dostaniesz leki i bedzie ok :) infekcje sa czesto w ciazy.

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #911233 przez lalka
nesQa a jak masz na przekazie????
glukoza na czczo..to krew a glukoza OGTT(75g) do picia

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911235 przez anioleczek208
lalka wiem Kochana;*i.zyje tym ze bedzie ok musi;)ale zawsze tez sa te mysli.zle...cholera jasna;)
a cukru nad czczo (choc sie zapomnialam.i zjadlam 3 tic taki i wypilam inke z mlekiem i cukrem) mialam 93 chyba tez jest ok nie?

wlasnie wrocilam z nad jeziora bylam z chrzesnica i jak szlam to myslalam ze pekne taka pelna jestem;)a w Wc ciezko cos "szlo" hehe a wzdecia ze lohoho;D
no.ale niby pelna jestem cos mnie tam mdli ale zjadlabym znow cos ;)))

u nas rodzinny by mi nie dal skierowania skoro te wyniki chce gin...zal...

ada dziekuje:*mam nadziejeze tak bedzie czytalam wlasnie ze to niby normalne;)

10 lata 4 miesiąc temu #911237 przez Ada2424
anioleczek internista odmawia czesto bo tlumacza sie ze to nie oni prowadza ciaze. Ja mam znajomego interniste i z nim zawsze wszystko udaje mi sie zalatwic :)

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #911238 przez Joasia92
właśnie skonczyłam ukladac w komodach u mniei meza, myslalam,ze nie dam rady znowu musialam siedziec i ukladac tak fasolka dawala o sobie znac :) teraz leze ogladam tv jem ogorki zielone pokrojone i posolone na zmiane z kit-katem hahahah ;D

10 lata 4 miesiąc temu #911242 przez monia89
Hej Mamusie :-)
Ja dziś z Antkiem musiałam iść do pefiatry bo dostał jakiś krost i bałam sie ze to rozyczja bo u nas panuje ale na szczęście to tylko zwykła wysypka :-)
Mi zachciało się kiełbasy z grila i sałatki z mozarella i M posłusznie stoi przy grillu :-D
Tosik śpi a ja chwila relaksu.
Kropka ja tez sie obawiam jak dam rade :-)
Dziewczyny super ze macie dobre wyniki !

10 lata 4 miesiąc temu #911244 przez anioleczek208
ada no wlasnie tak jest;))ale jak sie ma wtyki ma sie prad ;D hehe

joasia ale Ci zazdroszcze ze tak czujesz swoja fasolke...tez bym chciala alez bym byla spokojna juz...

a ja wlasnie mysle co by tu zjesc;)))

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia