BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #934847 przez Dżasta86
Czołem dziewczęta,

Udało mi się wrócić wczoraj z Turcji. Cała podróż powrotna zajeła nam 17 godzin, bo na trzy godziny przed odlotem czyli po 5 nad ranem kiedy czekaliśmy już na lotnisku dowiedzieliśmy się o przesuniętym locie na 13.30 ;/. Myślałam że padnę, w pierwszą stronę jak lecieliśmy też nam zmienili godzinę i wylatywaliśmy o 6 rano. ogólnie dwa dni w dupę, i trzeba zawsze odespać. Gdybym wiedziała że takie jaja nie decydowałabym się na nią.
Wrażenia ogólne na +3 , żarcie kiepskie i europejskie dla turystów, obsługa mówi po niemiecku i rosyjsku. Polaków traktują raczej z dystansem, do tego na ulicach brudno i kupę chaszczy.
Brzuch mi wywaliło w ciągu kilku dni, chyba każdy jest w szoku ... Ja czuje tylko jak mi sie mięsnie rozrywają szczegolnie jak podjem. Jem jem jem sam cukier eehh ;/.
Ja juz bym chciała urodzić zaczynam się meczyć z takim brzuchem, do tego ostatnio miałam potworne humory. Pól dnia zmarnowane na wyjeździe bo miałam humory.

Nie miałam czasu doczytać dokładnie waszych postów, niestety zbyt dużo. Jutro was poczytam i coś się dowiem :p

A własnie miałam jakiś dziwny osssstrrrryyy ból po prawej stronie zaraz jak się żebra konczą, tak trzymało mnie 15 minut az oddechu nie mogła złapać. Tak co drugi dzien jeszcze mnie tam dzgnie. Czy ktoś wie co to ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #934848 przez lalka
Bujanka dla chłopca Natan...dla dziewczynki Blanka albo Lili,ale nie wiem czy ta forma u urzędzie przejdzie!!!!a co do drugich imion dla dziewczynki na pewno będzie Jagna a dla chłopca po którymś dziadku!!!!

dobrze,że ten dzień już się kończy,bo źle się dzisiaj czułam i z dnia nic nie było.. a mąż miał wolne i przeleżeliśmy na kanapie!!!

10 lata 5 miesiąc temu #934851 przez Anabelle

10 lata 5 miesiąc temu #934853 przez lalka
nowa strona???:((

10 lata 5 miesiąc temu #934854 przez Ada2424
Lalka u nas Natan też było na liście :) ja chciałam dać tak na drugie imie, ale Mąż wcale nie chce drugiego, zobaczymy ;)

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #934870 przez Anabelle
Mi się nic z męskich imion nie podoba.
Mąz chce Wawrzyka w sensie Wawrzyńca ale jedyne co to imie u mnie wywołuje to śmiech. Ja proponowałam Leosia, Ignasia (mąż stwierdził, że kojarzy mu się z synem Kalisza), Edmunda "Muńka"... to mąż mi w odpowiedzi wyskoczył z Kajetanem - bleeeee :P

10 lata 5 miesiąc temu #934872 przez Ada2424

Anabelle napisał: Mi się nic z męskich imion nie podoba.
Mąz chce Wawrzyka w sensie Wawrzyńca ale jedyne co to imie u mnie wywołuje to śmiech. Ja proponowałam Leosia, Ignasia (mąż stwierdził, że kojarzy mu się z synem Kalisza), Edmunda "Muńka"... to mąż mi w odpowiedzi wyskoczył z Kajetanem - bleeeee :P

U nas znów na odwrót, z męskich imion sporo nam się obojgu podobało, a z żeńskich ani jedno do tej pory nam w ucho żadne nie wpadło, a przeglądaliśmy spis imion już pare razy. Mam nadzieje, że potwierdzi się synuś i będzie Nikodem :)

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #934874 przez anioleczek208
Co do imion moje drogie.to dla dziewczynki bylo wybrane imie Liliana ale juz.nie aktualne bo niby ma byc chlopiec wiec bedzie albo Antos albo Stas ;) ale chyba raczej Antos ;) mezowi bardziej sie podoba ;)
Ada a niech sobie czytaja przeszkadza Ci to ? bo mi nie ;) ja tez za czesto nie pisze ;) nie zawsze mam wene ;) pozdr

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #934875 przez Ada2424
Czy ja napisalam ze przeszkadza? wspomnialam tylko ze szkoda ze sie nie odzywaja, zagladnely tylko na samym poczatku jak watek byl utworzony przywitaly sie i tyle więcej nie napisały, szkoda bo im nas wiecej tym lepiej ;)

Także Dziewczyny nie krępować się tylko pisać co u Was ;)

Dobranoc Mamuśki :kiss: :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #934881 przez kristi*
Lalka co do formy imienia, warto próbować, wszystko zależy od urzędników nie urzędu. Moja siostra chciała syna nazwać Andy, ale jak się urodził zmienili na Antoni, ale nie podobała jej się odmiana Antek i został po prostu Toni, i tak jest w papierach.
Ale przeważnie nie robią już problemów.

10 lata 5 miesiąc temu #934884 przez karola1322
Hejka ja juz od 6 nie spie i czuje ze ten tydzen nie bedze najlepszy przeziebienie mnie lapie mam nadzieje ze szybko przejdze tyle zalatwiania jest.. I niewiem czy to nie z stresu

10 lata 5 miesiąc temu #934890 przez Karlinka
Karola ja też dzisiaj wcześnie na nogach, bo o 5 synek stwierdził, że skoro ojciec do pracy wstaje to matka wcale spać nie musi....
Co do przeziębienia to herbata z miodem i cytryną , tantum verde, łóżko i próbuj zdrowieć. A przed tobą jeszcze przygotowania....zdrówka życze :)
Dżasta super, że się odezwałaś po powrocie, szkoda tylko że wyjazd nie był aż tak udany...

10 lata 5 miesiąc temu #934891 przez karola1322
Teraz tylko domowe sposoby musza se miód kupic karlinka u mnie to my budzimy tate jak my nie spimy to tata tez nie musi

10 lata 5 miesiąc temu #934919 przez bujanka
Dżasta super że wróciłaś :) no ale właśnie tak niestety jest z tymi hotelami, czasem się trafi byle co a człowiek kupe kasy wyda. A z tymi humorkami, to już tak chyba jest w ciąży, chociaż u mnie jakiś zmiennych nastrojów nie widzę :huh: A co do tego kucia w boku, to mi też ostatnio parę razy się zdarzyło ale zauważyłam że jak poszłam na kibelek i zrobiłam co potrzeba to przeszło samo więc to chyba było zatwardzenie.
Karola kuruj się koniecznie bo na sobotę musisz być całkiem zdrowa, zdrówka :kiss:
Mi szczerze powiedziawszy nie podobają się skrócone formy imion w papierach, a właśnie podobno ma to wejść że zamiast Wojciech w dowodzie będzie Wojtek, albo jakieś inne skrócone formy. Imię jest do końca życia, trzeba się zastanowić dobrze żeby dziecko się nie wstydziło potem albo żeby jego imię było powodem wyśmiewania się. Słyszałyście w TV że babka chciała nazwać syna Lucjan, ale że miała trudny poród nazwała Lucyfer :woohoo: :evil:

10 lata 5 miesiąc temu #934927 przez syza24
Hej dziewczyny ja ostatnio co dziennie mam pobudkę ok. 4-5 godziny i dzidzia tak bryka, że nie mogę zasnąć mam nadzieję, że przyzwyczaję się do tych fikołków i kopniaków w brzuchu bo jak na razie to za każdym razem to przeżywam i nie mogę skupić się nad niczym innym :)
Dzisiaj niestety obudziłam się z mega bólem kręgosłupa :( no i przez to nie mam siły na nic :huh:

Mam takie pytanie będziecie korzystać z tej opieki edukacyjnej położnej od 21 tygodnia? Bo jaj mam nad tym dylemat a mało czasu już zostało.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia