BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #934775 przez kristi*
Z tymi drugimi imionami to po prostu tradycja u mnie i u męża w rodzinach każdy ma po dwa imiona.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #934776 przez Ada2424
U nas w rodzinie też taka tradycja, że każdy ma po dwa imiona, my się jeszcze zastanawiamy czy damy jedno czy dwa. Podobnie jak lalka dla chłopca mamy wybrane, a dla dziewczynki zero pomysłów bo nic nam się nie podoba, mam nadzieję, że chłopiec zostanie ;)

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #934779 przez Ada2424
Zauważyłam, że kilka dziewczyn bacznie nas obserwuje i czyta a nie udziela się wcale od dłuższego czasu :whistle: odezwały się tylko na początku i teraz cisza, ale wchodzą i czytają :whistle:

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #934785 przez syza24
Hej ale dziś piękna pogoda, aż miło będzie się wybrać na spacer :) wczoraj mamunia moja przyjechała i pomyła mi wszystkie okna a w szczególności dachowe, które były już siwe od kurzu , przy okazji pomogła mi w zwykłych porządkach i dzisiaj aż miło popatrzeć na mieszkanko :cheer:
No i po tych porządkach na wieczór dzidzia się tak rozszalała, że tata dostał w rękę serie kopniaków ale był zadowolony aż śniło mu się że urodziłam :laugh:
Co do imienia to ja raczej będę obstawała przy jednym chyba, że mąż się uprze to damy dwa ale jak na razie to gdyby była dziewczynka to mamy Lilianna ;) a dla chłopaka mieliśmy Pawełek ale niestety koleżanka nam podkradła :angry:
Życzę wszystkim miłego dnia ja dzisiaj po spacerze robię polowanie na cukiernie i zjadam wielką WZtke na którą mam zachciewajkę już od kilku dni :silly:

10 lata 5 miesiąc temu #934786 przez nesQa
Ja też dam dwa,bo sama mam dwa imiona, w sumie dlatego, ze nie mogę się zdecydować czy będzie Julia Lilianna czy Lilianna Julia :P.

Co do ciasta to tez miałam smaka na jakieś i upieklam bounty, pycha :cheer:

10 lata 5 miesiąc temu #934788 przez bujanka
No w sumie tradycja fajna, ja zresztą mam imię drugie po mojej prababci : Waleria ;) kiedyś w podstawówce przez to imię się popłakałam ale teraz nawet mi się podoba: Anna Waleria, pasuje ;)
ale panieńskie nazwisko miałam krótkie, teraz po mężu mam długie i dlatego dam jedno imię, tym bardziej że raczej obstawiamy przy dłuższych imionach.
Lalka, Ada zdradźcie jakie dla chłopca, bo mi z kolei żadne chłopięce jakoś nie pasi. Bo dla dziewczynki na pewno Michalinka :)

10 lata 5 miesiąc temu #934789 przez Ada2424
Haha a to ja nie napisałam jakie imię? :whistle: byłam pewna, że napisałam w poprzednim poście, dobre :lol: u nas będzie Nikodem :cheer: wybraliśmy jednogłośnie :cheer: a nad drugim zobaczymy, Mąż mówi, że jedno starczy mnie korci na drugie okaże się ;)

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #934802 przez karola1322
Co polecacie na ból gardla

10 lata 5 miesiąc temu #934803 przez Ada2424
Karola kiedyś Dziewczyny tu wspominały o płukaniu wodą z solą

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #934805 przez karola1322
Eh woda z sola :side:

10 lata 5 miesiąc temu #934807 przez Marza
Przepraszam Marcóweczki, że się wtrącę, ale chciałam tylko zapytać MlecznąMamę jak się ma, bo dawno się nie odzywała u nas :)

Pozdrawiam Was :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #934813 przez Anabelle

Ada2424 napisał: U nas w rodzinie też taka tradycja, że każdy ma po dwa imiona, my się jeszcze zastanawiamy czy damy jedno czy dwa. Podobnie jak lalka dla chłopca mamy wybrane, a dla dziewczynki zero pomysłów bo nic nam się nie podoba, mam nadzieję, że chłopiec zostanie ;)

U nas też każdy ma dwa imiona. Ja mam Anna Joanna, siostra Joanna Maria itd.
Co do imion dla dzieci to dla nas odwrotnie - dla dziewczynki mieliśmy 3 wybrane (Lena, Lilianna czyli Lilka i Oliwia/Liwia), a dla chłopca pustka :)

10 lata 5 miesiąc temu #934820 przez kristi*
nesQa jakbyś mogła wrzucić przepis na to bounty to i ja bym chętnie zrobiła,

My dla dziewczynki to też mieliśmy sporo: Katarzyna, Eulalia - po babciach, ewentualnie Karolina i Izabella, dla chłopca mamy jak na razie Marcin, na drugie chciałam Paweł po moim kochanym braciszku, ale mężowi nie podpasowało. Jeszcze się zastanawiamy, a może przy najbliższej okazji znajomi drugie wybiorą :P

10 lata 5 miesiąc temu #934830 przez Karlinka
Karola ja psikałam tantum verde i zadowolona byłam -szybko mi przeszło :)
My imiona zarówno dla chłopca jak i dziewczynki mieliśmy już od paru lat wybrane ,ale zobaczymy czy się nie odmieni...
Zaczęliśmy malowanie pokoju :D po połówkowym jak potwierdzi płeć to zamawiam materiały i zaczynam szycie pościeli ,ochraniaczy itp :)

10 lata 5 miesiąc temu #934835 przez Agula89
Czesc maminki :)
U nas weekend sloneczny ale wczoraj mocno pracowity bo w ogrodku porzadek zrobilam i marchewki zapas chyba mam do lata :laugh: ale wieczorem ogrodek wyszedl mi bokiem a raczej w kregoslup... bolalo jak diabli ale przez noc przeszło naszczescie.

Synuś odezwal sie w koncu do mamy :) od czasu do czasu zapuka :) tylko u mnie odzywa sie nisko bardziej w podbrzuszu na wysokosci kosci łonowej, niz pod pepkiem.

Co do imienia to mam ciezki orzech do zgryzenia bo dla chlopaka mam pustke w glowie !! :woohoo: chetnie odpatrze na wasze propozycje moze cos wpadnie mi do glowy ;)

Dla dziewczyny chcialam Aniela ale podobno bedzie chlopak wiec odpada :P

Ja wizyte mam 31.10 i doczekac sie nie moge :silly:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia