BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #935573 przez Ada2424
Love doskonale Cię rozumiem, ja też nie znam na 100% płci tylko przypuszczalnie, ale coraz ciężej mi się powstrzymać z zakupami ;)

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #935579 przez kristi*
Saga0304 gratuluje chłopaka - kolejny w marcówkach.
karola1322 Trzymam kciuki za ładną, suchą i ciepłą pogodę.
Ada2424 Czekam na zdjęcia. :)

Od wczoraj strasznie mnie łydki bolą, już nie wiem co robić żeby tak nie bolały, i czasem skurcze łapią,

10 lata 5 miesiąc temu #935584 przez kristi*
N o w a s t r o n a ......

My też zakupy zaczęliśmy robić wcześniej, więc jakoś tak w neutralnych kolorach wszystko, sporo mamy zielono - żółto- niebieskich

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #935610 przez Ada2424
A to foteczki z szaleństwa zakupów z tego miesiąca :cheer: na ten miesiąc już wystarczy o ile wytrzymam do następnej wizyty :P wszystko w 3 rozmiarach od 56-68 ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #935638 przez LoveMami
Cudowne Ada ! Jak ja kocham te malutkie ciuszki hehe XD
No ładny szał zakupów cię dopadł.. Widać po ciuszkach że chłopak ma być :)
Super kochana to na początki już przygotowana jesteś .. :)

10 lata 5 miesiąc temu #935643 przez kristi*
Ada2424 zaszalałaś :laugh: , cudne ciuszki, aż nie mogę się doczekać kolejnych zakupów.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #935644 przez Ada2424
Lovi dziękuje :kiss: tak to prawda te ciuszki dla maleństwa są tak słodkie że ciężko się powstrzymać B) no po ostatniej wizycie gin stwierdził, że raczej chłopak, ale jeszcze pewności 100% nie ma, choć Mężu widział jajeczka i fifaka ;) no i ja od samego początku silnie czuje że synuś bez wątpliwości, więc mam nadzieję, że już się nie zmieni i Nikoś będzie :cheer: a nawet gdyby dziewuszka się okazała to myślę, że większość tych ciuszków spokojnie mogłabym ubrać córci ;)

Kristi ja na ten miesiąc już sobie daje spokój, choć nie wiem czy wytrzymam do 14 listopada żeby nic nie kupić :P

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #935655 przez kristi*
Zawsze można jakiś mały drobiazg dokupić, a radość jest :laugh:
Ja jakoś może w przyszłym tygodniu wybieram się do koleżanki, mam sobie wybrać co chce, bo ma ciuszki do oddania.

10 lata 5 miesiąc temu #935659 przez LoveMami
Oii tak ! Na zły humor warto coś kupić bo jedna mała rzecz a cieszy :)
Ja też kupiłam coś i dla chłopca i dla dziewczynki bo nie mogłam się powstrzymać.. Ale czekam do poznania płci bo nie lubie niestety neutralnych kolorków ;p
Codziennie przeglądam coś na all :)

Ada do 14go zleci Ci raz dwa =]

10 lata 5 miesiąc temu #935661 przez Anabelle
wiem że to radocha coś kupować :P ale może kupujcie sobie po 1 rzeczy bo przy okazji wyprawki pewnie bedziemy tu jeszcze dyskutować sobie i każda jakąś fajną rzecz zaproponuje, a do tego jak już jest maluszek to same zobaczycie co wam sie łatwo zakłada, co nie, w czym dziecku jest wygodnie w czym nie, czy rękawy łatwo się rozciągają czy ciężko ręke dorosłego wsunąć i przez to ciezko sie zakłada, czy napy mają dobrą wielkość czy są za małe i ciezko sie zapina itd
A jak dziudziuś bedzie spory to rozmiar 56 bedzie za mały w ciagu 2 tygodni.
Ja z okresu noworodkowego pamietam że prawie codziennie chowałam coś do pudła bo bylo juz za małe. A bywaja dzieci dlugie na 60 cm.
Moim zdaniem lepiej kupować w III trymestrze jak mamy szacowane rozmiary dziecka, choć wiem, że radość z zakupów jest, sama lubie Antkowi kupić czapeczke, komin, apaszke czy klocki ;)

10 lata 5 miesiąc temu #935662 przez Karlinka
Saga super, że po połówkowym :) no i gratulacje chłopaka :D
Karola do soboty coraz mniej czasu- 3mam kciuki za pełne wyzdrowienie, dobrą pogodę i wspaniałą zabawę ;)
LoveMami też nie lubię takiej pogody ;/

Ada- śliczne ciuszki ;p Może wrzucisz linka do sklepów, sprzedawców których polecasz że fajne ciuszki mają, dobry kontakt, itp... Zawsze lepiej brać od sprawdzonych.

Dziewczyny a Wy już zapisane do szkoły rodzenia?
Kristi dobrze pamiętam ,że byłaś na warsztatach mamo to ja? jak było bo posta nie mogę odkopać?Warto jechać? cos ciekawego mówią? jakieś fajne gadżety dostaliście?

U mnie dzisiaij znacznie lepiej :) wczoraj po nospie i odpoczynku przeszło i dzisiaj rewelacja- mogłabym góry przenosić;)
Od rana w laboratorium krew pobrać, potem kawa u koleżanki, zakupy, obiad dla Małża i dopiero udało mi się trochę odpocząć a jeszcze trzeba trochę po remoncie posprzatac....

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #935668 przez Ada2424
Anabelle do 3 trymestru w zyciu bym nie wytrzymala żeby nic nie kupowac albo mało co :P no nie ma szans nawet, tak długo czekałam na te zakupy jeszcze przed ciążą zawsze mnie korciły takie małe ciuszki żeby kupic to teraz sobie nie żałuje i szaleje a co mi tam ;) ja to jak ja ale Mąż tez powstrzymać się nie umie :laugh: takie zakupy dają mi tyle radości jak nie wiem co :cheer: pewnie taki szał zakupowy jest jak pierwsze dziecko jest w drodze, inaczej też się podchodzi do tematu jak już się jedno dziecko ma czy więcej ;)

Ja i tak chce kupić tylko minimum wszystkiego w rozmiarach 56-68 tak jak mi położna doradziła, a reszte będę już kupować na bieżąco jak Nikoś będzie z nami :) no i zdaniem położnej jednak lepiej zacząć wcześniej zakupy i kompletowanie wyprawki, co miesiąc coś kupując żeby koszty troszke rozłożyć w czasie a nie na raz wydać ogromną sume, no bo nie oszukujmy się koszt całej wyprawki jest ogromny, tym bardziej jak pierwsze dziecko i nie ma się od kogo wziąć. My musimy wsio kupić sami, każdą jedną rzecz bo nie ma w naszej rodzinie malutkich dzieci a znajomi albo trzymają na następne, albo mają już też odchowane dzieci bądź oddali już komuś z rodziny lub mieszkają za granicą. Także myślę, że położna ma z tym racje :) rodzina też pewnie coś kupi odwiedzając dzidzie, ale wiadomo, że nie będzie tego nie wiadomo jak dużo.

Karlinka ja do szkoły rodzenia będę dzwonić na początku listopada bo właśnie wtedy zapisy będą ;) a polecam na pewno sklep 5 10 15 smyk pepco tesco a z neta to nie mam jakiegoś takiego ulubionego sprzedawce, buszuje po necie i jak mi coś wpadnie w oko to zamawiam :)

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #935678 przez kristi*
Karlinka ja Do szkoły rodzenia jestem już zapisana, jutro jeszcze muszę odebrać zaświadczenie o braku przeciwwskazań, ii zaczynam od 4 listopada (wtorki i czwartki)
Na warsztatach byłam z mężem, "powiem" tak, ja raczej już wszystko wiedziałam, bo i bratem się zajmowałam i teraz siostrzeńcem - w sumie nic nowego, mężu trochę podłapał informacji. Wykłady były z karmienia piersią i mlekiem modyfikowanym, pierwsza pomoc - tu sobie troszkę wiedzy przypomniałam, kąpiel i pielęgnacja - bardzo fajnie położna prowadziła, jakiegoś świeżego tatuśka wyciągnęła do pomocy, bezpieczeństwo w drodze - rodzaje fotelików i prawidłowe montowanie. Ogólnie warto pójść, zawsze coś do ucha wpadnie, panowie na tym korzystają, no i oczywiście z gadżetów: śliniaczek, smoczek, próbki: mleka, kosmetyki J&J, trochę ulotko-poradników, naklejka na samochód,

10 lata 5 miesiąc temu #935689 przez Karlinka
Mi właśnie kazała zadzwonić w 24 tyg, bo że jeszcze za wcześnie jest. Kristi po raz pierwszy słyszę o zaświadczeniu do szkoły rodzenia..
To zastanowię się nad tymi warsztatami jeszcze. W sumie pewnie to samo co tam to dowiem sie na szkole rodzenia i od położnej..

10 lata 5 miesiąc temu #935692 przez kristi*
Przy zapisie babka podała co wziąć ze sobą: notes i długopis, buty sportowe, zaświadczenie - chodzi o ćwiczenia, zaświadczenie od lekarza prowadzącego jeśli nie masz przeciwwskazań możesz ćwiczyć, jeśli jakieś są to tylko słuchasz, siostra nie mogła ćwiczyć, ale chodziła.
U mnie zapisy od 22 tyg

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia