- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Kalinka90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
A ruchów tak intensywnie nie czuję, dopiero raz poczułam i na razie cisza.
Mnie ksiądz tak przemaglowała na przedślubnej spowiedzi, że masakra, szczegółowo wypytał.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karola1322
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Agula89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
O tkaninach bambusowych gdzies obilo mi sie juz o uszy. I Anabelle polecasz ta tkanine Minky? Bo tez widze ze jest szal na to.
Kalinka 90 gratuluje slubu i na foteczka czekamy

Karola1322 zdrowka dalej zycze i trzymam kciuki za sobote.
- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Karola oczywiście trzymam kciuki za sobotę i czekamy za zdjęciami!!!!
Kalinka a fotki gdzie?????i gratuluję córeczki!!!
u nas nie dosyć ,że pochmurnie to jeszcze zimno
miłego dnia!!!
- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108

U nas powtórka pogody z wczoraj, czyli tak jak zapowiadali, ciemno, mgła, pada i zimno

Kalinka fajnie, że się odezwałaś

Agula ubranek w rozmiarze 56 nie warto dużo kupować, ale kilka sztuk lepiej mieć w razie czego więcej lepiej kupić na 62 i 68

Karola dobrze, że już Ci lepiej

Mnie dzidzia obudziła rano, tak kopał, że musiałam wstać z łóżka, do tego okropnie mnie ssało, aż dziwne bo wczoraj tyle zjadłam w ciągu dnia i późno wieczorem że aż wyrzuty miałam do siebie

- Aneczka84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Ja dziś wieczorem jadę na lotnisko i jutro już jestem w Polsce. Zaczynam od razu od badań. Cały tydzień załatwiania.
My w sumie mamy może 6-8 ubranek i koniec. Czekamy na środę i usg połówkowe żeby wiedzieć jaka płeć. Na razie wybór wózka okazał się nie małym wyzwaniem. Choć chyba znaleźliśmy w miarę zaspakajający nasze potrzeby

My na razie załatwiamy sprawy w konsulacie i chcemy ślub cywilny wziąć. A kościół poczeka ...

- eve29
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Kasia81
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba

- LoveMami
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

U nas szaro, buro ale jak narazie nie pada uff :]
Lecę do ZUS'u zanieść l4
Potem się odezwę..
Może pokaże Wam mój brzucholek

:**
- bujanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 7

Eva glukoze z krwi robi się na początku ciąży, tak właśnie koło 10 tyg., a potem jest ta glukoza do wypicia właśnie koło 23 tyg. a co ty nie miałaś tej z krwi? Bo to chyba ważne....
- Kasia81
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba

Bujanka - trzymam kciuki

Aneczka - pochwal się jaki wózek wybrałaś wstępnie, pewnie wiele dziewczyn będzie miała taki dylemat to każda podpowiedź jest ważna, zwłaszcza ze jest z czego wybierać

Ja na szczęście wózek mam, choć trochę mi smutno ze ten szał zakupów mnie omija, ale za to w miejsce tego co mamy mogę poszaleć i kupić mniej niezbędne akcesoria (np nianie elektronicznę)
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

Witaj, to takie bardziej odnowienie przysiegi mieliscie

Gratuluje tez córeczki, dopisalam do tabelki, a synek jak ma na imie, kiedy sie urodził?
Bujanka pewnie że nie ma konieczności kupowania kocyków z polaru minky czy bambusowych, ale jak pójdziesz na targi i dotkniesz tkaniny minky która jest chyba najmilsza na świecie i świetnie utrzymuje ciepło, więc kominy, kominiarki, kocyki z minky są niezwykle cieple, a włókno bambusowe jest jak aksamit w dotyku, do tego ma fajne właściwości, nie robi się sztywny jak bawełna w praniu i świetnie chłonie wodę, dzięki czemu dziecko się mniej poci. Ja mam jakąś pościel od teściowej z lidla, mam też 2 kocyki bawełniane które kupowałam przy okazji wyprawki, a jak zamówiłam kocyk na lato bambusowy i mama kupiła mi na targach mother & baby ze zniżką komplet dla noworodka z miky i kolorowej bawełny to dupe urywa dosłownie

Bujanka jak lekarka pozwala to możecie coś bardzo delikatnie spróbować, byle dobrze się nawilżyć, wtedy szyjki nie podrażnisz

Na facebooku jest dużo mam które mają swoje fanpage i robią rzeczy na wzór tych firmowych z polarem minky.
Np. www.facebook.com/pages/Miko%C5%82ajkowo/...939727223837?fref=ts
www.facebook.com/groups/565776176839630/?fref=ts
www.facebook.com/paterusek?fref=ts
można sobie znaleźć coś w la milou albo may lily itd i sobie u tych mam dużo taniej zamówić

na mamazonce z mamami kwietniowymi z 2013 roku bedziemy zamawialy w mikołajkowie na fb takie czapeczki

są takie same w la milou ale pewnie 2x drożej
w la milou pilotki koztuja 80 zł : www.lamillou.com/shop/czapki-butki/czapa...a-s-polar-bears-ecru
cholera gdyby nie Antek to bym wam skopiowała z mamazonki z 2015 roku jak każda dziewczyna opisywała swój wózek z którego korzystała jeśli ma już dziecko, a nowe mamusie kupowały wózki - kilka - i też opisywały czemu taki wybór i jak pierwsze wrażenia.
- bujanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 7

Jak uśnie antek to spróbuj nam wkleić, bo to już koło stycznia będzie się trzeba w końcu na jakiś wózek zdecydować a rzeczywiście jak Kasia mówi mnóstwo tego

Anabell a czym nawilżyć, takie żele z durexa można używać w ciąży? Samoistne nawileżenie nie wystarczy?

- kristi*
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Bujanka Jeśli, lekarz zezwala, to śmiało. Mi prywatny lekarz niczego nie zakazywał, ale ta z NFZu: Żadnego współżycia!, a w sumie jakoś tak wyszło, że miałam infekcje i nie dało rady, a teraz jakoś niechętnie do tego tematu podchodzę, no mężu to oczywiście by chciał, ale na razie zrezygnowaliśmy, ze względu na brzuch, jakiś dziwny mi się wtedy robi i zaczyna mnie kłuć z prawej strony.
Mały dzisiaj od rana fikołki ćwiczy.
Niby lepiej się czuje, bo wczoraj to już tragedia z tym krzyżem i nogami. Mężu wymasował i jakoś żyje. Dzisiaj za to rzyganie mnie wzięło.
Dzisiaj idziemy na rower

I tak myślałam, czy by od razu podwójnej nie kupić, bo siostra chce do pracy wrócić, więc miałabym jeszcze siostrzeńca

- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kasia81 mnie też omija szał zakupowy..chociaż to takie trudne się powstrzymać!!my kupujemy tylko wózek,ale z tym czekam do "po porodzie"
A ja miesiąc temu kupiłam sobie polar z minky i znajoma będzie mi szyła kocyk!!!