- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
Ada położna ci temperatury nie przewidzi

U mnie nadal siku w nocy min 2 razy, do tego bezsenność albo mały tak mocno kopie że się budzę. Ale ja w sumie nie jestem przyzwyczajona do spania całych nocy, od prawie 2,5 roku całej nie przespałam więc nie odbija się to jakoś szczególnie na mnie. Na szczescie senność mniejsza niż w 1 trymestrze

Ah <3 to słońce piekne
aż chce się żyć, musze porządki jakieś dzisiaj porobić

Dziewczyny oby nam się cała taka zima przytrafiła, tylko słoneczko proszę!

Ja w ciąży z Antkiem bardzo dużo chodziłam w zimie, to do pracy, to na uczelnie, to na aquaaerobic dla cieżarnych, teraz bede z Antkiem w zimie to jak tylko bedzie słońce to codziennie bedziemy chodzić na spacer.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nesQa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

W ogóle dzisiaj coś w brzuchu mi się przelewa, jak przed okresem, ciekawe co za procesy tam zachodzą.

Ja dzisiaj na obiad mam gulasz, reszta rodziny spaghetti

- nesQa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108

Nie wiem jak Wy, ale ja z moją położną mam super kontakt, nawet co jakiś czas do mnie dzwoni i pyta jak się czuje, ekstra kobitka z niej jest

Ja zrobiłam pranie i za chwilkę mykam na spacer, temperatura troche podskoczyła do góry to warto wyjść

- LoveMami
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Też zrobiłam już pranie.. lekkie ogarnięcie chatki..a popołudniu jak mężuś wróci z pracy robi dalej sypialnie.. Już mam dość tych remontów.a jeszcze tyle nas czeka ;/ Całą zimę z męża ruchami.
Na spacer się też wybiorę ale troszkę później..
Teraz bd miała małe SPA ;p
A muszę lecieć w przyszłym tyg zapisać się w ośrodku o położną bo mi to z głowy wyleciało ;p
- Amorfivell
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

ja dzisiaj tez mialam niespokojna noc co chwila sie budzilam a na koniec jakies sny posrane mialam .... nalenstwo w nocy daje czadu ale juz do tego przywyklam i nawet sie nie budze jak mocniej kopie

Edit: a co do kurtek to mam z glowy problem bo w tamtym roku kupilam sobie taka cieplusia ktora ma sciagacze w srodku kurtki wyglada super juz musialam poluzowac ale jeszcze jest duzo zapasu wiec bede miala na cala zime

- Amorfivell
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- bujanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 7

Ja też oglądam cały czas kurtki, używane też. I tak jak Anabell i Nesqa jestem zmarźluchem i nie wyobrażam sobie nie mieć ciepłej kurtki. A nie mam zamiaru się ograniczać i nawet na spacer nie wyjść w grudniu, styczniu czy lutym. No ale też nie mam pomysłu jak to rozwiązać praktycznie.... Bo większej kurtki niż normalny rozmiar mój sprzed ciąży nie kupię bo zawsze lubiłam mieć dopasowane, fajnie by było właśnie jakąś ze ściągaczami może kupić, albo jakąś bombkę, hmmm......

U nas zimnoo, wczoraj słonko a dziś chmurzasto....
Czekam na męża zaraz powinnien być

- Karlinka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 10

My nadal gości mamy siostra z córką i mężem więc dużo ludzi i rozgardiasz w domu. Jutro jeszcze urodziny babci na szczęscie w lokalu bo nie wyobrażam sobie pół dnia w kuchni siedzieć.
Co do kurtek- ja wiosną po promocji kupiłam sobie zimowy płaszcz niestety nie ciążowy i pewnie w niego nie wejdę,ale nie wyobrażam sobie chodzić z brzuchem na wierzchu więc pewnie coś kupię jak się mieścić nie będę. Na bank bedę zimna wychodzic czy to na spacer czy do lekarza. Babka ze sklepu z ciążowego polecała poncza na zimę ale muszę to jakoś przemyśleć wszystko.
- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Amorfivell fajny malutki i zgrabniutki brzuś, a fotki świetne

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A inna jest w mieścinie obok, ale nie wiem czy bedzie fajna - zobaczymy - tylko u mnie inna sytuacja bo ciąża 5 a dziecko 2 więc w sumie wiem co i jak - teorie znam ze szkół rodzenia (mam notatki) - a do tego mam własne przemyślenia z wcześniejszych doświadczeń.
- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Anabelle napisał: ja miałam fatalną położną w ciąży z Antkiem - już się na nią nie zdecyduję.
A inna jest w mieścinie obok, ale nie wiem czy bedzie fajna - zobaczymy - tylko u mnie inna sytuacja bo ciąża 5 a dziecko 2 więc w sumie wiem co i jak - teorie znam ze szkół rodzenia (mam notatki) - a do tego mam własne przemyślenia z wcześniejszych doświadczeń.
Dokładnie tak jak piszesz, z kolejnymi ciążami jest inne podejście niż z pierwszą, bo już wiadomo co i jak i czego się można spodziewać, dla mnie wszystko to nowość, mase pytań, sporo wątpliwości, ciekawość wszystkiego itp