- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Tak dokładnie, a co się stało?Kalinka90 napisał: Anabell, Syza pięknie rośniecie .
Anabell czy Ty pisałaś wcześniej, że masz nisko łożysko, czy coś pomyliłam?
Ja mam dziś też straszne smaki.
Agula rozmiar 38 spokojnie pomieściłoby jeszcze wiekszy biust bo materiał bardzo delikatny i się dopasowuje
co do znajomych to niestety to prawda, miałam super kumpele, ale ja bylam w ciąży, a one impreza, alkohol, ja byłam mężatką a one albo nowy chłopak, albo planowanie zaręczyn, ja przygotowywałam się do porodu a one pisały prace mgr itd niestety po porodzie jeszcze gorzej. Dziewczyny chciały się spotkać na babski wieczór lub zakupy w galerii z gorącą czekolada i lodami, a ja miałam noworodka i wieczorem musiałam być w domu, zresztą karmiłam piersią i nie było opcji, żebym trzymała cały dzień dziecko w centrum handlowym. Zanudziłoby się.
Na szczęście nawiązałam nowe znajomości na forum, spotykałam się z małżenstwami na weekendy, polepszył mi się kontakt z osobami w rodzinie lub u znajomych którzy mają dzieci... Ale mąż ma to samo. Miał przyjaciela i kilku kumpli, ale przyjaciel stara się o dziecko już 3 lata, a jedyne co ich spotkało to ciąża pozamaciczna. Nam jest głupio nawet do nich przyjeżdżać, bo my już drugiego dziecka oczekujemy.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Aneczka84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
Agula jak dziś humor u Ciebie? U mnie znacznie lepszy, wypłakałam się wczoraj ile wlezie i mi ulżyło chyba, że wieczorem się znów zacznie ale może nie
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
- Kalinka90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Aneczka ja mam szał ślubny za sobą, ale to naprawdę wyczerpujące i nerwowe przygotowania, więc powodzenia.
U nas mufinki się pieką
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Jutro spotykam się z kolegą z pracy, dzwonił dzisiaj i mówił że jutro test robią, było by super, bo już się starają o maluszka ponad rok.
Z drugiej strony prowadzą dość imprezowy tryb życia: dużo piją i palą, i oboje pracują na zmiany dniówki i nocki - a to też jakoś na to wpływa, no może w końcu im się uda .
W końcu przeziębienie odchodzi, kaszel mnie jeszcze na wieczór najbardziej męczy, ale poprawa ogromna.
Wczoraj wieczorem bawiłam się z małym delikatnie naciskałam na brzuch, a on potem kopniaczkiem odpowiadał.
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Zrobiłam gołąbki najadłam sie i życie piękniejsze
Tak jak Anabelle piszesz pewnie poznamy nowe osoby które sa w tej sameh sytuacji co my i będą rozumialy ze mamy dzieci i inny tryb życia a przede wszystkim inne piorytety niz imprezowanie
Ide czytać ksiazke, dostalam wczoraj paczke z 6 szt to mam co robic w dlugie jesienne wieczory.
- Kalinka90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Uffff ale naskrobałyście masakra Ja cały weekend aktywnie mega i marzy mi się dłuższy odpoczynek .
Ada co do płci-my ostatnio mieliśmy usg i babka naprawdę dobry sprzęt ma no i robiła 2d i 3/4d a nie dała nam odpowiedzi na 100% że chłopak. Bo Łobuz ma zawsze tak noge podkurczoną, że się zasłania, do tego pępowina jakoś blisko i nie dała gwarancji . Także nie nastawiaj sie ,że na 100% poznasz płeć. U nas trochę lepiej bo jednak zawsze prognozują chłopaka tylko nie nna 100%.
co do znajomych .Ja narzekać nie mogę-wiadomo że dzikie imprezy do rana odpadają ,ale ja staram się jakoś wszytsko pogodzić. I o dziwo z częścią znajomych mam lepszy kontakt ,bo mam wiecej czasu niż przed ciążą. Wiadomo nie ze wszystkimi gadam o ciąży, bo też nie każdy ma ochotę tylko o tym słuchać
Biedronka miała ostatnio promocje na proszki i płyny lovelli i całkiem się obkupiłam także będzie w czym prać
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aneczka84 napisał: Witam Mamusie strasznie dużo napisałyście ja mam na razie +2 kg od lipca ale brzuszek rośnie, może w środę wrzucę zdjęcie. Ja mam dwie koszule nocne z lupoline i są super. Z powodu biustu musiałam wziąć rozmiar L, bo niestety nigdy małego nie miałam, a teraz już mam jeden rozmiar więcej czyli 75E ... choć nawet 70F byłoby lepsze pewnie jeszcze jeden rozmiar pójdzie w górę. Nie mam za bardzo jak pisać bo teraz mam zamieszanie z powodu ślubu. 24.11 mam glukozę i wizytę
O to widzę podobnie rozmiarowo
Wziełam lupoline rozmiar L - czekam aż przyjdzie.
Stanik przyszedł 70F ale za mały troszke, zamówiłam 70G
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kalinka90 napisał: Anabel właśnie mi też lekarz mówił, że mam nisko łożysko i za miesiąc się okaże czy się podniesie czy nie. Poczytałam wczoraj w necie i zaczęłam się obawiać, modlę się żeby się podniosło.
Aneczka ja mam szał ślubny za sobą, ale to naprawdę wyczerpujące i nerwowe przygotowania, więc powodzenia.
U nas mufinki się pieką
Ja nie czytałam, ale mi lekarz w 21 tc powiedział, że łożysko nisko. Idę na usg w piątek to zobacze co znowu powie, a w grudniu idę prywatnie na ocene wydolności łożyska i przepływów w pępowinie.
Karlinka w ciąży jak byłam z Antkiem to też miałam super kontakt ze znajomymi Problem pojawia się po porodzie, bo kiedy ja musiałam być w domu bo dziecko idzie się kąpać, karmić, usypiać, to moi znajomi szli na impreze, domówkę, grilla czy piżama party. Z dzieckiem pod pachą na piżama party? Nie sądzę
Koleżanki tez chciały chodzić na zakupy, do galerii, do kawiarni, a ja myślałam, gdzie mogę iść z dzieckiem, gdzie nie, czy będe miała go gdzie tam przewinąć, albo jak szłam sama, że pokarm się produkuje, musze pamiętać żeby odciągnąć lub wrócić na karmienie itd
Nawet jak umówiliśmy się w weekend u przyjaciela meża, przyjechaliśmy z Antkiem to oni byli w szoku, bo dziecko trzeba zabawiać, przewinąć, w porze drzemki uśpić, a ok 17-18 musieliśmy jechacdo domu, bo Antka trzeba wykąpać, nakarmić, uśpić. A dla nich sobota 17-18 to dopiero wieczór się zaczynał Dlatego większość znajomości po urodzeniu dziecka się sypie. Najlepiej człowiek zaczyna dogadywać się z osobami, które rozumieją, że pewne czynności wykonuje się do południa lub popołudniu, albo które same z dziecmi chętnie idą do parku i można się tam z nimi spotkać.
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Jak na razie normalnie się spotykamy co jakiś czas, imprezy raz-dwa razy w miesiącu, teraz tylko trochę wcześniej niż zwykle wychodzimy, bo mnie zmęczenie łapie szybciej, ale problemu nie ma zawsze jest o czym gadać, może i dlatego że co roku jeden-dwa śluby mamy, ostatnio kolejny się zaręczył i było co świętować .
Wśród nich mamy znajomych, którzy mają pół rocznego synka, też nieraz przychodzą na imprezę posiedzieć, a mały przechodzi z rąk do rąk cioteczek i wujków
W następny weekend świętujemy moje urodziny, po prostu kolejna okazja, żeby się spotkać i pogadać.....