- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
Co do pępka to ja też mam już taki wystający, mięciutki i tkliwszy niż wcześniej
Moja dzidzia od 4:30 dzisiaj buszowała i to do samego rana ale chyba zaszkodziło nam coś (myślę że pomidor) bo się trochę słabo dzisiaj czuje i mała też musiała to odczuwać dlatego tak buszowała
Byliśmy dziś na zakupach w markecie budowlanym i kupiliśmy farbę no i mój mąż zdecydował, że jego księżniczka ma mieć księżniczkowy pokoik i kupiliśmy różową i białą farbę i tak będziemy malować chociaż teraz zdecydowaliśmy, że na początek wstawimy i tak łóżeczko do sypialni żeby czuć się bezpieczniej i wygodniej no ale przewijaj, ciuszki i reszta rzeczy chcemy żeby już była u małej w pokoju wiec go przyszykujemy.
No i mam dylemat myślę czy warto zmieniać meble które kupiłam 3 lata temu, poradźcie mi czy wy byście zostawiły takie mebelki u dzidziusia w pokoju czy zmieniać na typowo dziecięce bo już sam głupieję?
to te meble
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Syza - ja bym zostawiła te mebelki, są bardzo ładne typowo dziewczęce Biało różowo hohohoho bardzo ładnie będzie u Waszej Małej Księżniczki a sufit biały będzie?? Ja już kupiłam dwie paczki pampersów happy firmy bella dla new born i chce kupić firmy pampers ztą dziurką na pępek . Zobaczymy w czym będzie wygodniej mojemu Maleństwu
Monique - Co do chusteczek to ja kupuje kindi cleanic i chce kupić firmy pampers dla noworodków bezzapachowe
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
Monique ja jeszcze nie wiem na jakie pampersy się zdecyduje i na jaki termometr.
Przyszły mi koszule do karmienia, są świetne i takie eleganckie
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Jutro natomiast mam pierwsza wizyte u poloznej. Jestem podekscytowana i ciesze sie . Za tydzien 26.11 mam kolejna wizyte. Nie moge sie doczekac. To bedzie ostatnia wizyta w 2 trymestrze.
A jezeli chodzi o meble to pewnie ze mozesz je zostawic ... szkoda pozbywac sie dobruch mebli. Tym bardziej ze za kilka lat bedziecie mogli je wymienic na nowe
- Kalinka90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Syza śliczne mebelki ja bm nie zmieniała.
U nas będą zwykłe pieluszki Dada, nie kupuję tych z wycinką na pempek, początkowo można podwinąć, ale powiem wam że tyle z synem przetestowałam chusteczek i po 2 latach wciąż nie mam ulubionych.
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Co do biustu to mi dzisiaj przyszedł wymieniony stanik - stanęło na 70G
KAROLINCIA - Mi się pojawiają wycieki z piersi - w tej ciąży przed testem ciążowym zauważyłam wyciek, już czułam, że ciąża wisi w powietrzu, a z Antkiem również w II trymestrze potrafiło mnie zalać. To nie znaczy że bedzie dużo pokarmu, ale daje pewność, że wszystko jest drożne - tylko się cieszyć. Natomiast niektórym zaczyna się lać po porodzie - też się zdarza. Nic strasznego
monique1983 napisał: Na początek to kupujecie pampersy z tym wycięciem na pępek czy nie? Ja generalnie myślę, żeby używać Pampers Premium Care. Jakie chusteczki nawilżane polecacie, a po jakich np. pojawiało się uczulenie? Jakich termometrów używacie? Czy ma któraś termometr bezdotykowy, jakiej firmy?
Nie są potrzebne pampersy z wycięciem, po prostu wywija się pampersa pod brzuszkiem. Antkowi pępek odpadł po tygodniu. Premium Care to jedyne pieluszki które Antek najmniej przesikiwał, rozmiary 1-3 mają dodatkowo siateczkę. Ma to plusy i minusy. Siateczka powoduje że rzadkie kupy które dziecko robi na mleku z piersi nie wypływają tak łatwo, są izolowane od pupki, wpływają pod siateczkę, ale jeśli przegapimy kupkę - kupy noworodka nie śmierdzą w zasadzie - dziecko dłużej siedzi z kupą to siateczka troszkę odbija się na pupie, ale i tak te pieluchy są moim zdaniem najlepsze. Antka nie uczula jeszcze activ baby pampers ale te pieluszki są takie wilgotne jak się je zasika, nie mają siateczki, rzadka kupka potrafiła mi wypływać ale też ich używaliśmy.
Antka uczulały chusteczki nawilżane huggisy oraz wszystkie tanie pieluszki czyli dady, tesco, rossman. Ale są dzieci które nie reagują alergicznie - tyle, ze dla chłopców trzeba pamiętać że grube pieluchy - bo premium care są mega cieniutkie - grube pieluchy zasikane utrzymują ciepło, i wilgoć, a dla jąderek wysoka temperatura i wilgoć nie są dobre, koleżanka ma syna i znajomego lekarza pediatrę - namawiał ją na wielorazówki bawełniane lub premium care bo jąderka przewlekle przegrzewane mogą w przyszłości produkować gorszej jakości nasienie.
Co jeszcze?
Termometr. My mamy douszny braun, ponieważ pomiar w uchu czy ustach jest bardziej wiarygodny. Bezdotykowe termometry to zależy w którym miejscu się mierzy. W szpitalach dziecięcych na izbie przyjęć też mierzą w uchu.
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
poczytałam co u Was. I podejrzałam Wasśliczne macie brzuszki
Ada2424 na pocieszenie na usg genetycznym była córa połówkowe miałam 2 bo dzidzia źle pozowała dzień po dniu ten sam gin wykonywał je i ... w środe na 100% synek pokazywal siusiaka nam a na 2 stwierdzil że dziś wygląda mu dzidzia na córke!!! Masakra jakaś.
Szyjka mi sie skraca dzidzia już główka w doł wiec chciałam coś kupic w razie w.
8 mam wizyte u swojej gin zobaczymy co ona powie a w 27 tyg ide do tego zmiennego gina na 4d to zobaczymy co w koncu rośnie.
a dodam że opowiedział mi historie ze me temu pacjentka jego ojca a on jej robil usg miala urodzic syna a na porodówce wyszła córka i dostał nauczke i nigdy wiecej nie da 100% pewności.
Ja kupowałam termometr w aptece bez dotykowy pamperdy tylko pampers chusteczki też oliwka bambino płyny mialam z ziaji szare mydło na wypryski ewentualnie krochmal do pępka rozrobiony spirytus oscinosept tylko u Antka rozparywał pępuszek sól morska do noska linomag do.pupci. co do ubranek nigdy wiecej kaftaników itp body półspiochy pajacyk jakieś gatki kołyske mam wozek tez ale kupuje taki rok po roku. Nianie mam a jeszcze lepsze te czworonoźne :-D
Dla siebie do sxpitala mam koszule po Antku szlafrok też pozostaja majtki podkłady tamtum czopki i chyba tyle.
Ja Antka nocnikuje kupe nie wiem kiedy ostatni raz przewijalam siku tez woła ale nie zawsze.
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Ada ty trzech nie mogłas , a ja wczoraj wciągnełam 6, tyle ze z jabłkiem moze nie jest az tak zapychające ale nalesniki ubostwiam .
Anabell ja czekam na zdjęcia
A pępek jak mi zaczął wychodzić to bolał oj bolał, na szczeście wszytsko ustąpiło ;] czasami tylko jak zle wstane to boli, teraz sie nauczyłam ze z pozycji leżącej przewracam sie na bok i podnoszę na ręce i tak mogę wstawać.
Co do pampków ja zaczynę od firmy DaDDa zobaczymy jak się sprawdzi i też będę podwijać albo masowo powycinam kwadraciki na kikuta ;]
Dzieki dziewczyny za komplemenciory , od razu człowiek obrasta w piorka