BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #943525 przez lalka
witam.......wy kakao...a ja piwo bezalkoholowe i tort!!!

ja biorę 3 razy dziennie aspargian czy jakoś tak na bolesność macicy!!!!i tak do końca ciąży!!!!

co do daty porodu to lajcik...młodego urodziłam 4 dni po terminie a córkę 16 dni przed terminem...także rozpiętość mała jest!!!co jest wspólnego......to ,że rodziłam szybko co poród to szybciej...padam na pysk!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #943526 przez Ada2424
Dobranoc Dziewczyny, do jutra :)

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #943531 przez Anabelle
lalka to teraz pójdzie jak z mordy strzelił :P

ja też idę się kąpać, Antonio już dwa razy się obudził, lepiej się położę ;)

10 lata 4 miesiąc temu #943533 przez lalka
znowu nowa?????:((

10 lata 4 miesiąc temu #943566 przez Karolincia
Dzień dobry Mamuśki :)

Mmm...kakaooo!!!!!! Dziś sobie zrobię :)

Dżasta - Walcz i nie daj sie chorobie!! ;)

Kurcze moj Bejbiś coś mało aktywny jest od wczoraj :( rano miał tylko czkawkę i w dzień mnie z raz kopnął :( To normlane żeby pod koniec 18 tygodnia jeszcze tak słabo czuć Maluszka?? :(

10 lata 4 miesiąc temu #943575 przez bujanka
Karolincia spoko nie przejmuj się w 18 tygodniu te ruchy nie muszą być non stop, tu nawet na forum z dziewczynami też się martwiłyśmyy bo bywały takie dni kiedy dziecko było spokojne. Ja nawet czasem mam tak że już raczej ustalone godziny są i głównie kiedy się położę. Spróbuj się położyć coś zjeść słodkiego, połóż rękę na brzuchu, pogadaj do niego heh ;) na pewno da znać i nie zamartwiaj się, po 30 tygodniu dopiero będziemy liczyć ewentualne ruchy :P

Oj jakieś fatum ostatnio wisi nad moją rodzinką, wczoraj siostra cioteczna przechodziła przez pasy z 4 letnim synkiem, z jednej strony samochód się zatrzymał i ją przepuścił, a z drugiej już nie. Poobijana jest cała, ale na szczeście tylko to, bo wyglądało bardzo groźne, aż odleciała parę metrów dalej, but jej spadł nawet i straciła przytomność. A najgorsze jest to że ona nie wie, jak się to stało bo synek szedł właśnie od strony tego palanta który się nie zatrzymał, a jak się przebudziła to mały siedział na trawniku i płakał :( No na szczeście mogło się to dużo gorzej skończyć. Chociaż ona w szpitalu, a mały pewnie długo będzie miał traumę :(

10 lata 4 miesiąc temu #943577 przez Karolincia
Bujanka - To mnie trochę podniosłaś na duchu, bo już się zamartwiałam, że coś z moim Bejbisiem nie tak :( :* ,Musi jeszcze nabrać sił i podrosnąć, żeby pokazać swojej Mamusi jaki/jaka jest silny/silna :) Czkawke ma to już wiem, nawet kiedy :) Czułam ine raz, mój Przyszły Mąż tak samo :) Tak po 30 tygodniu liczenie ruchów minimum 10 ruchów po śniadaniu, obiedzie i po kolacji :)

O matko!!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy: Biedna kuzynka i jej synek :( Jaki kretyn byl za tą kierownicą, pewnie jeszcze nie zatrzymał się!! :angry: :angry: Udusiłabym go własnymi rękami :evil: !! Dobrze, że się skończyło na potłuczeniu :(
A jak Mały już doszedł troszkę do siebie?? :(

10 lata 4 miesiąc temu #943580 przez Kalinka90
Dziewczyny dostałyście już te siateczki będę mamą? Jest to naprawdę przydatna ilość próbek itp, nie chodzę do szkoły rodzenia i zastanawiam się czy w ogóle ją dostanę ;/

10 lata 4 miesiąc temu #943582 przez Karolincia
Karlinka - A masz swoją położną?? Może od niej dostaniesz?? :) Ja też jeszcze nie chodzę do szkoły rodzenia, ale zamierzam z Przyszłym Mężusiem chodzić :) Tam gdzie się przeprowadzę i będziemy mieszkać, to zapisy są od 24 tyogdnia ciązy :)

10 lata 4 miesiąc temu #943583 przez Alesandra
ale naskrobałyście dziewczynki wczoraj. ja nie miałam czasu nawet by się rozpisać ponieważ cały dzień spędziłam na spotkaniu z koleżanką i zakupach dla mojej niuńki. jak na razie ubranka już sobie odpuszczam bo mam pewną ilość i teraz muszę się skupić na kocykach i pościeli. wózek i materacyk mam już wybrane i wystarczy tylko jechać i zakupić co najpóźniej się stanie do końca roku :)
Poza tak ważnymi kwestiami jak odzież trzeba jeszcze kupić całą masę kosmetyków i innych drobnostek ale bardzo ważnych, też trzeba powoli kompletować bo jak się nazbiera to potem na raz dużą kwotę będzie trzeba wydać...
a teraz wstawiam wam moje wczorajsze zdobycze:

pajacyk cieplusi z h&m złowiony w promocji za 50 zł a jest bardzo miły w dotyku :)

Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #943586 przez Karolincia
Alesandra - prześliczne są te ciuszki, ta czapeczka z uszkami Myszki Miniki -boska!!! :) Ten kombinezonik taki milusi widać w dotyku, mięciutki :) Pajacyk też super!! :)
Ja zrobiłam listę zakupów kosmetyków dla Maluszka z rossmana wszystkie ceny brałam i wyszło 230 zł a nie licząc jeszcze maści bepanthen i pieluch :)

Tylko nie wiem czy jak kupie je w grudniu to czy się nim nic nie stanie jak w w połowie kwietnia będe rodzić, chociaż mają datę ważności przynajmniej do 2016 roku.

10 lata 4 miesiąc temu #943600 przez Kalinka90
Alesandra no ubranka prześliczne! Ja też podzieliłam sobie zakupy na kilka części żeby nie zbankrutować.

Karolincia na pewno Ci się nie przeterminują, tylko jakbyś kupowała w jakiejś super promocji to sprawdź datę w razie czego. A położną mam wybraną ale nie chodzę na szkołę rodzenia, bo odbywa się o 14 godz, a w tedy nie mam z kim synka zostawić :(

Dziewczyny widziałam w fajnej cenie biustonosze w bonprix, tylko ciekawe jaka jakość, żadna nie miała?

10 lata 4 miesiąc temu #943602 przez Karolincia
Kalinka - Wiem Kochana :) Będe patrzeć na termin ważności :) Kurcze szkoda, że nie będziesz chodzić, ale co zrobić.. :( I jak fajna położna Ci sie trafiła? :)

Co do staników z bon prix niestety nie wiem nic na ich temat , nie miałam nigdy z ich firmy bielizny

10 lata 4 miesiąc temu #943607 przez lalka
witam!!!!

Kalinka jakie siateczki i skąd?????

Alesandra super ciuszki....ja zaczynam działać dopiero pod koniec stycznia!!!ten kombinezon z h&m jest super...ja mam podobny...tylko 3 częściowy i z wstawkami hello kity!!!

uciekam chatę ogarnąć..miłego dnia!!!

10 lata 4 miesiąc temu #943614 przez syza24
Bujanka dobrze, że tylko się tak skończyło ale aż włos się jeży, udusiłabym tego durnego kierowce :evil:
Aleksandra super ciuszki ;) i jak się powstrzymywać przed kupieniem jak one same krzyczą kup mnie :laugh:
Ja dzisiaj normalnie nie uwierzyłam jak się obudziłam a tu na zegarku 9 godzina :woohoo: już nie pamiętam kiedy tak długo spałam :cheer:
Ale mała była wczoraj bardzo aktywna i nawet jak tatuś wrócił z pracy po 23 to zaserwowała mu serię kopniaków więc w nocy tylko obudziłam się na siusiu i tak spałyśmy do rana :cheer:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia