BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 miesiąc temu #943410 przez Karlinka
hej Dziewczyny :)
Ale produkujecie ;) ja jakoś ostatnio nie mam weny do pisania, chociaż regularnie was podczytuje ;)
Ada jak chodzi o bóle lędźwiowo-krzyżowe polecam kinesiotaping. Jak dla mnie rewelacja -parę dni spokoju:) Właśnie w sobotę mnie kumpela obkleiła i do dzisiaj cudownie nie boli :D Warto znaleźć dobrego fizjoterapeute (koniecznie po kursie!!!) i od czasu do czasu się przejść ,żeby obkleił jak komuś dokuczają bóle odc lędźwiowo-krzyżowego. Zresztą zastosowań jest cała masa .
Nie będę się produkować nadmiernie -kto zainteresowany to tu conieco jest opisane www.fizjoterapia.pl/raquo-zastosowanie,1381 a wujek google też zapewne dużo ciekawego ma do powiedzenia.
Karola mam nadzieję,że szybko wyjaśnią co i jak i do domu Cię puszczą :)
Jak tak czytam o tym słodkim co piszecie to nawet ja mam ochotę ;p ale już na zakupach byłam wiec chyba będę musiała do jutra wytrzymać ;p
Odebrałam kolejne wyniki tsh i kurczę mimo że ciągle biorę tą samą dawkę to wynik się pogorszył w porównaniu do tego sprzed miesiąca. ja już nie ogarniam dobrze że jutro do endokrynologa wreszcie idę. Niestety musiałam zmienić i zapisać się do innego ,bo moja babka w tym roku już miejsc nie miała ;/
Nakupiłam sobie gazetek parentingowych więc herbatka z miodem i cytrynką , wygodny fotel i wreszcie trochę poodpoczywam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #943411 przez Karlinka
nowa strona znowu ;/
a co do daty porodu to ja się trzymam wyznaczonego na samym początku z OM. Termin mam na 10marca , więc tak sobie ustaliłam że do 10lutego chce mieć wszystko ogarnięte, bo niestety mimo że z szyjką itd wszystko jest ok to mam silne przeczucie że Łobuz zechce wcześniej przyjść na świat. Wszyscy w rodzinie Małża to około miesięczne wcześniaki;/

10 lata 1 miesiąc temu #943418 przez Agula89
Witam ! Maminki ;)

Co raz wiecej piszecie, normalnie siedze pol godziny i Was czytam :cheer:

Zaczynam sie zastanawiac czy przypadkiem za duzo nie jem :p bo waga leci leci leci !
Bo czasem nie powiem dogadzam sobie :laugh:
W pon bylam na basenie i chyba przesadzilam :P ale przynajmniej cala noc przespalam :silly:
I stwierdzam ze kondycja spadla...a najgorszy byl brak oddechu ! A do poradu przyda sie :cheer: wiec cwiczyc bede :)
Ale za to dzis w pachwinach napitala, ale domyslam sie ze to przez ten basen...

Ktos pytal o ból krocza. Mnie bolały kosci łonowe i magnez pomogl ale to tez po konsultacji z lekarzem. Znajomy farmaceura tez polecil Magne B6 bo mowil ze jest to LEK a nie SUPLEMENT. Ja bralam 3x2 tabl na dzien.
A w pt na glukoze i reszte badan. W wt endoktynolog a w srode wizyte u gina.

A synuś dzis to normalnie ADHD :silly:
Macie tez tak ze malychy kilka dni spokojne a raz szaleja ?

10 lata 1 miesiąc temu #943419 przez Agula89
:) ej nowa strona ?

10 lata 1 miesiąc temu #943429 przez Anabelle
mi też lekarz kazał brac magne b6 z uwagi na to że jest to przebadany lek a nie suplement diety bez nadzoru farmaceutycznego o ckliwych obietnicach działania :P

10 lata 1 miesiąc temu #943437 przez karola1322
Mi lekarz nie powiedzial ze mam brac magnez ale bralam a czulam ze ostanio mi brak go ze malo oh teraz sie na jadlam przywiezli mi migdaly orzechy tak jak bym miala tu dluzej lezec pomidory swojskie mniam

10 lata 1 miesiąc temu #943442 przez Karolincia
Wróciłam !!! :)

Kozaczków nie kupiłam, nawet nie byłam w sklepie, aby je obejrzeć haha :laugh: - a po to głównie szłam :D
Odwiedziłam za to smyka i kupiłam ochraniacze na przewijak 3 sztuki wzięłam :) po 19,90 zł za jedną sztukę :)
Wdepnęłam do rossmana i kupiłam kosmetyki, bo się kończą powoli :)
Byłam też w cukierni i kupiłam sobie wuzetki dwie :)
Właśnie jedną zjadłam ....mmm..od razu mi lepiej, czuję się jak narkoman po zażyciu narkotyku :D od razu mi lepiej, i tak błogo się czuję :laugh: :woohoo:

Agula - Ja tak mam !!! Moj Bejbiś raz jest bardzo aktywny,a na przykład dzis oaza spokoju, rano miał czkawkę potem się kilka razy powiercił i cisza...aż mi głupio tak.... :( Zastanawiałam się dziś czy to jest normlane żeby w 18 tygodniu tak było :(
Oj tam czym się przejmujesz po ciąży będziesz się martwić zbędnymi kilogramami :P
I jak się pływało?? :) Mogą być zakwasy :) Też mam zamiar się wybrać na basen troszkę popływac :)

Karlinka - zgadzam się w 100% z Tobą, kinesjotaping dla kobiet wciązy jest super sprawą!! W 3 trymestrze, kiedy brzuchol jest już bardzo duży - oklejenie dla stabilizacji odcinka lędźwiowego - przynosi dużą ulgę kobitkom w ciąży, albo ogólnie okleić kiedy dokucza odcinek ledzwiowo-krzyżowy :)

Karola - To miałaś ucztę :)
Jutro na obchodzie się pewnie dowiesz, czy wyjdziesz do domku czy Cię zostawią jeszcze w szpitalu

10 lata 1 miesiąc temu #943454 przez Ada2424
Ale się nagadałyśmy :cheer: nie ma to jak spotkanie z kumpelką :cheer: pojadłam kokosanki i ciacho krówkowe, pycha wzięłam sobie przepis będę robic na weekend :cheer:

Karlinka dzięki za info, nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest :)

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #943460 przez karola1322
Na obchodzie sie pytaja jak sie czujesz brzuch sie napina jutro przyjdzie i poeie ta do badania ta do badania itp

10 lata 1 miesiąc temu #943468 przez karola1322
Mala chyba dyskoteke zrobila w brzuchu

10 lata 1 miesiąc temu #943479 przez Agula89
Mmm krówka :silly: chodzi za mna od kilku dni, moze 3 bita w weekend zrobie !

Tak, tak nie przejmuj sie :) a potem jak sie mlody urodzi to osiedle bedzie za male aby biegac :laugh: :)
Na basenie bylo bosko, po ruszalam sie bo wyrzuty sumienia juz mialan ze od 2 tyg nic nie robie :)
Tylko ten brak oddechu przerazajacy :) ale sprobuje wycwiczyc ;)

A za kinesiotaping musze sie rozejrzec. Teraz bóle sa mniejsze ale nie wiadomo kiedy moga wrocic.
Ostatnio kosc ogonowa dawala o sobie znac ale dalam rade, bokiem sie siadalam .
Ide robic kakao ! :)

10 lata 1 miesiąc temu #943495 przez Anabelle

10 lata 1 miesiąc temu #943508 przez Dżasta86
wy kakao a ja dwa kasztanki :P

jutro jak sie lepiej poczuje może też na basen pojde, cos mnie dzisiaj choróbsko łapało ale walcze dzielnie ;]

10 lata 1 miesiąc temu #943512 przez syza24
oooooo kaaakaaooo kurcze akurat nie mam a wy mi smaka zrobiłyście :P
właśnie zobaczyłam, że jak leżałam na boczku to z jednej piersi coś mi poleciało bo na koszulce od piżamki zrobiły mi się 2 kropki :woohoo:

10 lata 1 miesiąc temu #943518 przez Anabelle
o matko a ja wyduldałam prawie pół litrowy kubek kakao ;D
jeszcze przegryzłam merci :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia