BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 miesiąc temu #943902 przez Alesandra
ja nie mam pomysłu na obiad ... wczoraj miałam filety z kurczaka a dziś to nie mam żadnego pojęcia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #943903 przez Anabelle

Dżasta86 napisał: Anabell a pracowałas wtedy z laktatorem żeby pokarm odciągnąć w tym wielkim nawale, jak tak to na ile to daje ? wiem że czasami jest zastój w pokarmie tzn nie czasami ale często mamy zastój np: kiedy dzieciątko łapie żóltaczkę , wtedy nie ma tyle apetytu a z naszym pokarmem nie wiadomo co zrobić i cyce pęcznieją jak fasole.
Ja jednak jeden kupię i zobacze jak to wyjdzie z rozmiarem bo totalnie nie umiem sie jak wstrzelic. Nie wiem czy wogole będe przeciez karmić, moja mama 3 dzieci ani moja siostra 1 dziecko nie karmiły bo nie mogły, więc myślę że nie ma co sie wychylać. Czasami kanaliki są niedrożne, albo nasze samopoczucie ulega pogorszeniu i antybiotyk a biustonosze mało nie kosztują ... zreszta tak samo jak te koszule ;/

Był w ruchu już laktator, nakładki, naciągacz brodawek, masaże pod prysznicem, cuda na kiju. I tak pierwsze 3 msc miałam tyle pokarmu, że Antek nie potrafił tego ani zjeść, ani przełykać, więc musiałam odciągać całą dobę co 2-3h i dostawał z butelki. Z piersi karmiłam pierwszy miesiąc na zmiane z laktatorem, a później od 3 msc do roku życia Antka. Zresztą jak musiałam go odstawić to ryczałam bo chciałam dalej go karmić.

Karlinka napisał: Dzięki dziewczyny za przypomnienie o gemini :) już zamawiałam femibion od nich bo wychodziło taniej i zadowolona byłam :)
Co do staników to będę myśleć bliżej porodu, bo już dwa razy wymieniałam i pewnie jeszcze może się sporo zmienić a nie chce w ciemno kupować. Pewnie tuż przed porodem kupię z takich tańszych a jak się unormuje to zamówię takie lepsze.
któraś używała musteli do brodawek www.aptekagemini.pl/mustela-9m-balsam-do...iersiowych-30ml.html ?

ja miałam przy Antku. jego plusem jest to, ze nie trzeba go zmywać.

monia89 napisał: Dziewczyny można krople żoładkowe?
Wypiłam mięte wziełam nospe ale brzuch boli :sick: masakra

Monia na bóle brzucha, wymioty i biegunke lekarz kazał mi brać taninal, węgiel i probiotyk enterol - na problemy żołądkowe. Można się jeszcze ratować smecta. O kroplach żołądkowych nie wiem.

10 lata 1 miesiąc temu #943904 przez Alesandra
czyżby nowa strona?

10 lata 1 miesiąc temu #943905 przez Alesandra
;/

10 lata 1 miesiąc temu #943906 przez Anabelle
nowa strona

karola cale szczęście że wychodzisz, w domu też można leżeć :)

ja się zaraz zbieram na usg.

a co do brodawek to zależy jak dziecko współpracuje, jak często się przystawia, czy idzie gładko czy niekoniecznie, czy nie jest za mało pokarmu lub za dużo. Obie szwagierki używały kremów i mówiły żeby smarować po każdym karmieniu bo inaczej mi brodawki popękają, ale i tak przez ulewanie Antka był przystawiany częściej bo jak zwymiotował to zaraz był głodny i niestety doczekałam krwi z brodawek.

na szczęście mustela jeszcze nie przeterminowana a w razie czego bephantenem można smarować lub swoim własnym mlekiem po czym wietrzyć.

10 lata 1 miesiąc temu #943912 przez Karlinka
Anabelle dzięki - to chyba sobie kupię skoro i tak zamówienie się szykuje a już będę miała spokój że mam w domu.
Alesandra- poleciał przepis :)
Karolincia chlebek ze słonecznikiem i otrębami :)

Kurczę mój Łobuz znowu w nocy szalał-coś od wczoraj bardzo aktywny jest :) Ale na szczęście udało mi sie zasnąć :) Zakwas już wyciągnięty z lodówki więc dzisiaj znowu pieczenie chlebka będzie :D A na obiadek łosoś pieczoony w folii w piekarniku, brokuły bo mi zostały i tak walczę ze sobą-ziemniaki czy frytki ;p

10 lata 1 miesiąc temu #943916 przez monia89
Boże co za dzień!!!! Pogoda lipna chciałam zakupy zrobić ale Antek z tata sam nie zostanie musi wiedzieć ze jestem.
Zjadl 2 kanapki z pasztetem i wypil kubek herbaty teraz dziadek lata za nim z kiełbasa wiejską i jeszcze wcina.
u mnie otworzyli ten nowy sklep z art dzieciecymi i mieli dzis przywiesc koszule i stanikii chciałam jechać i zobaczyć je ale znajac zycie nie pojade. Wrrrr :angry:

10 lata 1 miesiąc temu #943917 przez karola1322
Czekam na mojego za godzine konczy a ja zaraz tu usne . Ja tez sie ciesze ze wychodze teraz cza pomyslec czemu tak sie dzieje zeby to nie wrucilo

10 lata 1 miesiąc temu #943918 przez syza24
Składniki (na około 18 dużych florentynek):
• 100 g płatków owsianych
• 180 g nasion (ja poza dynią oraz słonecznikiem, dodałam płatki migdałów – proporcje dowolne – ważne, aby łącznie przygotować 180 g)
• 2 białka
• 80 g cukru puder
Przygotowanie:
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni. Płatki owsiane, nasiona i cukier mieszamy dokładnie z białkami. Nabieramy czubatą łyżkę masy i kładziemy ją na papier, następnie spłaszczamy, aby powstał „placuszek”.
Pieczemy około 10-20 minut (w moim przypadku było to 18 minut) – nie możemy dopuścić, aby ciastka za mocno się spiekły, bo będą gorzkie, nie możemy również wyciągnąć z piekarnika za szybko, bo stracą na chrupkości. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. Delikatnie odklejamy od papieru, przekładamy do szczelnego pojemnika.
Smacznego :]
Są mega łatwe a super smakują oczywiście jeśli ktoś takie rzeczy lubi :) ja jeszcze wzbogacam wersje o płatki czekolady które kładę na część ciasteczek w połowie pieczenia :P

10 lata 1 miesiąc temu #943920 przez syza24
a ja jeszcze do tych nasion dodaje żurawinę, rodzynki ważne żeby było 180 g

10 lata 1 miesiąc temu #943923 przez Alesandra
karlinka dziękuje pięknie
syza na pewno również skorzystam

pogoda fatalna, mam tylko nadzieje że zima będzie łagodna i nie będzie za ślisko bo boje się że można zaliczyć wtedy jakiś upadek a tego obawiam się najbardziej...
mogłaby w tym roku zima łaskawie się z nami obejść:)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #943935 przez Karolincia
Syza - Bardzo dziękuję za przepis , również skorzystam i upiekę ciasteczka - u mnie wszyscy lubią słodkości i takie owsiane ciasteczka tez :)

Alesandra - U mnie też brak pomysłu na obiad, kompletnie nie wiem co zrobić :( Może ja zrobie dziś filety z kurczaka, a Ty spaghetti haha :)
Właśnie tez się boje tego !!! Ślisko, nie odśnieżone chodniki....nie posypane piachem ... ślisko....nie chce wywrotki ....:(

Monia - A nawet na godZInkę nie zostanie Mały z dziadkiem?

Karlinka - Też poprosze przepis na chlebek !!! :) Mm pychotka taki domowy chlebuś...zupełnie inny niż ze sklepu !!! :)

10 lata 1 miesiąc temu #943946 przez Karlinka
Karolincia poszło :)

10 lata 1 miesiąc temu #943950 przez Karolincia
Karlinka - Dziękuję Kochana :*

10 lata 1 miesiąc temu #943957 przez monia89
Karolincia pojade jak zaśnie bo inaczej moge wyjevhać i wrócić zaraz bo dziadzia jest kochany ale mama musi być blisko.
Tosik dziś nie ma humoru więc jest to realne.
W tesco jest promocja na smoczki lovi 2 2paki za 37 zł.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia