BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 miesiąc temu #944136 przez Anabelle

Karolincia napisał: Anabelle - Jaki cudny Synuś :) ;)

Dżasta - Ja bede stosowac ten oilatum do kąpieli i krem ochronny tez oilatum :) Kupiłam na obolałe sutki 2 opakawania balsamu Musteli i 2 opakowania Avent kremu :)

Karola - Czemu go nie widzisz??

Kochana :*
Ja miałam jedno opakowanie i jeszcze mi połowa tubki została z laktacji z Antkiem ;) Tego się daje malutko, żeby się wchłonęło i jest mega wydajne :)

Szczerze dziewczyny?
Piszecie o kosmetykach, ale z ciuchami czy zabawkami też nie ma co szaleć. Niektóre produkty mogą wam nie odpowiadać, inne może dziecku, albo stwierdzicie że coś wam się źle zakłada, albo materiał potliwy, albo za luźne w bioderkach albo za szerokie, albo gumka uciska np w spodniach lub skarpetkach... Najlepiej mieć tylko kilka sztuk różnego rodzaju a to co nam się spodoba to sobie zamówić.

Tzn jak ktoś ma kasę tak, że nie musi się martwić, że połowy rzeczy nie użyje to spoko.

Zreszta, nawet jak się obkupicie po uszy, to i tak okaże się, że czegoś brakuje - w praktyce wszystko wychodzi ;)

Aaaa i jedno jest pewne - każda z nas będzie używać różnych rzeczy, każda będzie sobie chwalić co innego - trzeba przetestować :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #944137 przez Ada2424
Zgodze się całkowicie z Anabelle, mi położna jak była u mnie ostatnio w domu to samo powiedziała o kosmetykach :)

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #944138 przez Ada2424
Moja dzidzia znów się rozszalała, adhd ma chyba dzisiaj :laugh: ale fajnie tak poleżeć i popatrzeć jak brzuch wypycha :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #944139 przez Karolincia
Anabell - Ty Nasza Skarbnico wiedzy :) :) Co my byśmy bez Ciebie zrobiły :) Twoje rady są dla mnie bardzo cenne i się dużo uczę z tego co piszesz :) :)
Z ciuszkami to mi własnie o tym położna mówiła ostatnio jak byłam przed wizytą na rozmowie :) Tak samo jak trzeba obcinać metki z ubranek :)

10 lata 1 miesiąc temu #944140 przez Karolincia
Moja Kruszynka dziś aktywniejsza była niż oatatnio - wreszcie !! Już się martwiłam że coś nie tak :( Penwie jeszcze za malutka i ma za mało siły żeby dac o sobie Mamusi znac, ale juz nabiera sił i niedługo tak dokarze że hej :)

10 lata 1 miesiąc temu #944149 przez Anabelle
U mnie też szaleństwo. Całymi dniami dyskotek.
Nad ranem czasami pare godzin nie śpie bo mały rozbójnik tańcuje, a Antek nie puszcza mnie do toalety i tak leżę. Sikać mi sie chce, ale nie mogę się wysikać, a do tego tancerz na pęcherzu piruety odstawia.

Jeszcze dziewczyny co do uzależniania się od emolientów. To te najmocniejsze emolienty - w sumie w cudzysłowie powinnam napisać najmocniejsze - bo one nie są mocniejsze, tylko mają jeszcze prostszy skład. Nie mają substancji zapewniających np łatwiejszą płynność emulsji. Generalnie substancje powierzchniowo czynne, których wiele osób się boi to np w mediderm tego nie ma, ma połowę krótszy skład od oilatum nawet. Przez to jest to wyrób medyczny, szczególnie polecany dla osób z problemami skórnymi bo wzmacnia barierę skóry, nie wypłukuje jej i nie zawiera substancji potencjalnie drażniących. Na tym polega jego "mocność". Generalnie medi derm i balneum są uważane przez to za mocne

Nie wiem czy jasno pisze, bo Antek mi tu stoi :P

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #944152 przez Ada2424
Anabelle ja to w nocy mało co śpie w ostatnim czasie bo jak próbuje zasnąć to zaczyna kopać, albo po prostu w trakcie snu się obudze jak poczuje, nad ranem tak samo. Mąż wstaje do pracy a maluszek lata w najlepsze i jak tu spać? :P ja jak czuje, że mi po pęcherzu kuksańce daje to od razu lece do toalety bo mam wrażenie że nie zdąże :lol: ale co tam dobrze, że daje znaki, że tam jest niż jakby cicho siedziało i mało co brykało :) a właśnie zapomniałam...powiedz mi co myślisz o aspiratorkach do noska, lepsze są zapewne od typowych gruszek? czy możesz jakiś polecić?

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #944157 przez kristi*
Co do kosmetyków, to położna mówiła że warto zacząć od zwykłego szarego mydła.
Już z siostrą się dogadałam, bo jednak wyjeżdża w grudniu na święta do Kanady do swojego chłopaka będą mieszkać z jego matką, i nie wiadomo jeszcze na jak długo, więc do wyjazdu ma mi oddać sporo rzeczy.
Mówiła że ma cały nieduży karton kosmetyków do wrażliwej skóry teściowa z Kanady jej przysłała, więc zobaczę później co to jest - jak coś to będzie w zapasie.

10 lata 1 miesiąc temu #944161 przez Karolincia
Anabelle - U mine też będzie dyskoteke Maluch urządzał, ale musi podrosnąć, bo jakby nie patrzeć miesiąc młodsze jest :) Dopiero zaczyna dokazywać powoli się rozkręca :) :)

Kristi - Widac każda położna ma swoje metody :) I swoją szkołę :) Super że dużo rzeczy dostaniesz od Siostry przyadzą Ci się :)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #944164 przez Anabelle

Ada2424 napisał: Anabelle ja to w nocy mało co śpie w ostatnim czasie bo jak próbuje zasnąć to zaczyna kopać, albo po prostu w trakcie snu się obudze jak poczuje, nad ranem tak samo. Mąż wstaje do pracy a maluszek lata w najlepsze i jak tu spać? :P ja jak czuje, że mi po pęcherzu kuksańce daje to od razu lece do toalety bo mam wrażenie że nie zdąże :lol: ale co tam dobrze, że daje znaki, że tam jest niż jakby cicho siedziało i mało co brykało :) a właśnie zapomniałam...powiedz mi co myślisz o aspiratorkach do noska, lepsze są zapewne od typowych gruszek? czy możesz jakiś polecić?

Też czasami mam wrażenie że się posikam, albo np nie chce mi się sikać, a dostane kopniaka i nagle mam wrażenie, że nie utrzymam ;) ale później w ciąży z Antkiem pamiętam, że te kopniaki w pęcherz były tak mocne że miałam wiaderko przy łóżku w razie czego ... gdybym miała nie dolecieć do toalety :woohoo: ale teraz rano Antosini już lekko śpi i nie za bardzo mogę wyjść z sypialni. Więc się męczę.

W ogóle mam wrażenie że cały dzień mnie kopie. Dosłownie małe przerwy a tak to cały dzień. Byłam z mamą w kawiarni - kopał, byłam z Antkiem u teściowej - kopał, teraz wyszłam od Antka z sypialni a mały dalej kopie. Zaraz wypije kakao, to chyba oszaleje :P

Z gruszkami jest ten problem, że jak dziecko się rusza to można mu za głęboko wsadzić i podrażnić nosek, dlatego mi położna odradzała. Mam aspirator nose frida oraz odciągacz kataru do odkurzacza. Odciągacz odkurzaczowy nazywa się katarek i jak dziecko ma katar w pierwszym roku życia to rewelka, szczególnie, że noworodek nie potrafi za bardzo oddychać ustami. Natomiast te fridy co się wydmuchuje to fajne bo też szeroka końcówka, więc głęboko nie wsadzisz, a można mocniej pociągnąć i ładnie wychodzą kozy czy płynny katarek.

Szare mydło jest bardzo delikatne, dlatego też o nim słyszałam, podobno nie uczula, ale jak to mydło - wysusza, trzeba dziecko kremować.

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #944166 przez Ada2424
Anabelle już sobie zapisałam w takim razie :) jest dużo tych aspiratorów i tak właśnie myślałam który by był najlepszy z tych wszystkich. Dzięki :kiss: To mamy widze dziś podobnie z tymi kopniakami :laugh: też mam wrażenie, że dzisiaj cały dzień lata i nic nie śpi tzn w sumie to od wczoraj od 22 co chwile czuje kuksańce :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #944167 przez Karolincia
Anabelle - To daje czadu Synuś :woohoo:
Dobrze wiedzieć a poropo tej różnicy między gruszką a aspiratorkiem do noska :) Zaopatrzę się w tą fridę albo ten katarek :)

10 lata 1 miesiąc temu #944173 przez Karolincia
Anabelle - A czym najlepiej przemywac oczka Maleństwu? Letnią wodą czy sola fizjologiczną?? ;)

10 lata 1 miesiąc temu #944176 przez syza24
Patrzcie co znalazłam super połączenie tylko kasa niezła za to
allegro.pl/zestaw-kocyk-podusia-minkybam...ily-i4793306866.html

10 lata 1 miesiąc temu #944177 przez Karolincia
Syza - Śliczności !!!! Bardzo fajny zestaw :) Cena faktycznie niezła.... :whistle: KupujesZ?? :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia