- Otrzymane podziękowania: 21
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Anioĺeczek ze mna lezała dziewczyna na patologi niby z niska waga dzidzi a wsxystko ok po porodzie było tylko ważyła 2900 tak jak jej mama
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Anabelle do tabelki: USG 16.12, wizyta 17.12, imię Marcinek
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
moja mała jeszcze urośnie jestem pewna po prostu nie urodzi sie mega duża... mam nadzieje że na kontrolnej wizycie 10.12 zrobi mamusi piękny prezent na urodziny które będą troszkę później i będę mogła świętować szczęśliwa
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alesandra - Nie martw się Twoja Malutkaa na pewno nadrobi wagowo!! Zrobi Mamuni prezent na urodzinki :*
Ojj taka jestem szczęśliwa, że hej !!!!
Anabelle wpisz do tabelki Liliana
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Kochana ale w sumie to jesteś w połowi 26 tygodnia więc dla lekarza powinien być to skończony 25 tydzień. Ja na genetycznym wagowo syna mialam o tydzień starszego, a teraz jak byłam na połówkowym to lekarz powiedział, że wg średniej wg standardów wagi to wychodzi 19t6d a ja byłam wtedy chyba 20t4d więc troszkę był mniejszy, ale 1-2 tygodni w te czy we wte to indywidualny wzrost dziecka. Moim zdaniem nie ma się co zamartwiać, bo córeczka nie odstaje mocno wagowo. A przecież są dzieci które rodzą się z wagą 2900 a są takie które rodzą się 4200.Alesandra napisał: ada ale je jestem 26 tydzień powinna kolo 800 ważyć
Nic się nie martw. Jak bedzie przed porodem, a ty bedziesz miała zgrabną córę to te z nas które będą musiały wypchnąć puszyste kruszynki - będą ci jeszcze zazdrościć
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Mleczna u mnie ta sama sytuacja!MlecznaMama napisał: Alesanda o właśnie, teraz mam na przedniej ścianie macicy a w poprzedniej ciąży miałam na tylnej... i częstotliwość ruchów oraz ich siła znacznie się różni....
Antek był na tylnej ścianie macicy. Teraz synek jest na przedniej. Co prawda w obu ciążach ruchy czułam bardzo szybko, ALE! teraz często syn kopie do środka, tzn lekko czuje reką, a mega mocno po pęcherzu czy żołądku. Takie jakby puste pukanie wewnątrz. A czasem się obróci i wali po brzuchu że cały tańcuje. Są więc takie dni, że 3/4 dnia mocno mnie kopie, a jak się odwróci na tym przednim łożysku to czuję słabiej i takie pukania do wnętrza - nie wiem czy jasno piszę
Co do gemini to niektóre rzeczy mają mega tanie, inne w normalnych cenach, ale warto wziąć, natomiast proszek JELP u nich nie kupuje bo można znaleźć taniej na promocjach w hipermarketach
Monique uff III trymestr to już totalnie kamień z serca. Nawet jakby się urodziło, to lekarze by sobie poradzili z córeczką. Wspaniale Bardzo bym chciała mieć już "3" z przodu na suwaczku
Dziewczyny nie mylcie przodującego łożyska z przednim łożyskiem bo przednie łożysko to umiejscowienie na przedniej scianie macicy, a przodujące łożysko to łożysko patologicznie nisko umiejscowione, wywierające nacisk na szyjkę i grożące odklejeniem się. Najczęściej zabierają wtedy ciężarną do szpitala więc kompletnie dwie różne rzeczy
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ada- Ojj tak....teraz można szaleć z zakupami Kupiłam juz kosmetyki dla Malutkiej Księzniczki Oilatum baby emulsje do kąpieli, Oilatum krem do buzki, Oilatum szampon do włosów, maści bepanthen, kupuje chusteczki nawilżone
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Aleksandra dzidzia na pewno urośnie a tobie będzie łatwiej rodzić mniejsze dziecko
Ja dziś robiłam krzywą i ledwo mi się udało wytrzymać cztery razy miałam cofkę ale dałam radę no i jutro wyniki i wizyta u ginekologa zobaczymy jak mała podrosła no i na wynikach poznałam 2 ciężarne, które prawie w tym samym czasie mają terminy porodu co ja więc śmiałyśmy się, że następnym razem spotkamy się na porodówce
No i w końcu przywiozłam ciuszki od koleżanki dla malutkiej na razie na te pierwsze 2-3 mce bo jej mała też dopiero 3 mce skończyła ale cała mega torba malusich rzeczy więc jak mąż wróci to będziemy oglądać jeszcze tylko kilka ciuszków dokupię i dzidzia ubrana:) zostają tylko do kupienia kosmetyki, wanienka, termometr i takie tam drobiazgi no i dla mnie rzeczy