BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #960920 przez Paula 28
W 32 tyg

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #960933 przez monia89
To moja dramtyzuje a mam 2.4 cm.... tylko ze ja mam termin na 5.04.

10 lata 3 miesiąc temu #960941 przez kristi*
Paula 28 - to korzystaj z ostatnich tygodni ciąży i odpoczywaj ;)

Nie mogłam spać co chwilę się budziłam, mały jak do tej pory miał nóżki z lewej strony, teraz ma po prawej bo teraz bardziej z prawej obrywam :(, i znowu mnie zaczął prawy jajnik boleć już niewiem jak się położyć żeby mniej bolało :(.
A wizyta dopiero 10.02 i żadne USG się nie zapowiada (??)

10 lata 3 miesiąc temu #960942 przez kristi*
Monia - to ty na kwiecień masz termin?

10 lata 3 miesiąc temu #960945 przez kristi*
Się zaczyna: :( :(
Teść od wczoraj robi awantury, głównie o ściankę źe trzeba ją skończyć itp...
Maź całą niedzielę robił, bo teść w robocie był, bo jak siedzi w domu to - nie ma roboty co chwilę przyłazi i komentuje.
A dzisiaj o 6 rano stwierdził źe mój kaszel to od tego pyłu jest (jak narazie nic się nie pyli) teraz za doktora robi :angry:
Kaszel to mnie już od roku męczy, bo sucho w mieszkaniu jest muszę nawilżacz kupić.
Jak teraz tak jest niechce wiedzieć co będzie jak mały się urodzi,

10 lata 3 miesiąc temu #960947 przez karola1322
Dzienki dziewczyny mi mala na prawy bok sie wypina ostanio wstaje pacze ze mam szpiciasty brzuch z jednej strony tak sie wypiela plecami a jak pupe wpina to mnie ma chyba rozerwac

10 lata 3 miesiąc temu #960949 przez Alesandra
Kristi współczuję dlatego my szukamy mieszkania aby nie mieszkać z rodziną bo z nią najlepiej to na zdjęciu się wychodzi.Współczuję Tobie po stokroć ale mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i jakoś przetrwacie te chwile.

moja młoda też się lubi powypinać i porozciągać i ostatnio jak się przeciągnie to czuję ból a spać w nocy to też nie daję rady. Dziś to już koło 4 nie spałam a dodatkowo jeszcze dopadł mnie stres przed wizytą. Niestety mam na popołudnie więc się naczekam cały dzień;/

10 lata 3 miesiąc temu #960966 przez monia89
Hej. Kristi współczuje teścia... ;) my mieszkamy w moim domu rodzinnym i początki bycia w 3 nie były kolorowe przez me kłóciłam się z mama o sposób wychowania pielęgnowania Tosia mam nadzieje ze teraz nie bedzie sie wcinała....

Tak niby z @ mam na kwiecień ale one byływ cały świat więc patrzymy na usg i 30/31 marzec no ale z moja szyjka i jeszcze jak cholestaza dojdzie to realny termin po 8 marca wtedy bedzie 36 tydz.
Karola super ze macie nowego członka rodziny już :-)

10 lata 3 miesiąc temu #960967 przez Karolincia
Dzień dobry Dziewczynki :)

Paula - To sporo Ci się szyjka skróciła :( Musisz duuużo odpoczywać, oszczędzać się, nie dźwigać i starać się leżeć jak najwięcej :( Oby wytrzymała szyjka nawet 6 tygodni do 38 tygodnia . Trzymam mocno kciuki !!

Monia - U Ciebie nieciekawie też jest, bo masz na początek kwietnia termin, a to jednak jeszcze mimo wszystko trochę czasu... :( Musisz więcej odpoczywać i nie dźwigać... :( .

Kristi - Mi przysłał zus kasę, ale coś mi się nie zgadza za mała suma ....jak obliczyłam to powinnam mieć więcej...może jeszcze za jakiś przyślą resztę? Pożyjemy zobaczymy. A jak to jest z tymi zwolnieniami?? Oni przysyłają kasę za zwolnienie jak się kończy zwolnienie?? Czy na koniec miesiąca za cały miesiac??
Wiem, było to pytanie i zadaje je drugi raz, ale gdzieś mi to umknęło :(
A co do Teścia....to bardzo Ci współczuję....Robić awantury o takie rzeczy :/// Widać, że mu się nudzi.... :/// A kaszel możesz mieć od suchego powietrza, albo coś Cię uczula cały rok ...

Alesandra - Dokładnie, z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach....nie raz się już o tym przekonałam....
Dziś wizyta !!!! Kochana na którą masz ?? Jestem z Tobą myślami!! :*

Karola -Moja też od kilku dni się więcej rozciąga,przeciąga, wierci, wypina niż kopie ;)

Wczoraj mnie nieźle wystraszyła cały dzień bardzo mało się ruszała i kopała....i tak było do 19.00 byłam przerażona że coś się stało....Nawet się popłakałam, ale na szczęście położyliśmy się z Meżem i oglądaliśmy film i nagle Mała zaczęła kopać i się wiercić :) Odetchnęłam z ulgą :)

10 lata 3 miesiąc temu #960968 przez Karolincia
U mnie nocka z kolei minęła kiepsko, gdyż czułam to mrowienie w palcach i drętwienie w nich , do tego ból promieniujący do łokcia w prawej i w lewej rączce... :( Nie wiem cholera co z tym szyjnym odcinkiem kręgosłupa mi się dzieje :/// Chyba się zapisze do ortopedy :(
Kręciłam się całą noc, z leżenia na plecach przekręcałam się na lewy bok i odwrotnie....do tego wędrówki do łazienki na siusiu....:)
Takie widoczny urok ciąży :)

10 lata 3 miesiąc temu #960971 przez Alesandra
Karolincia ja mam dziś na 13.00. A co do Zusu to mi też nie zawsze się zgadza. ale oni to liczą inaczej jak w grudniu były święta to automatycznie mniej dni jest przepracowanych i jakoś ucinają od tego kasę ;/
ja dwa tygodnie temu dostałam zwolnienie już do 7 marca i zus wypłatę rozłożył mi na 3 raty. pierwsza za 16 dni. zapłacą mi ostatniego stycznia. druga za cały luty a wypłacą 3 marca a za 7 dni w marcu dostanę 11 marca więc dziwnie ;D

10 lata 3 miesiąc temu #960972 przez Alesandra
Stresuje się niemiłosiernie a dziś jeszcze jedziemy mieszkanie oglądać więc dodatkowo mam pietra aby było ładne i umeblowane i byśmy w lutym się wprowadzili bo wtedy bym poprała już na spokojnie i poprasował i była spokojna a tak to będę niespokojna. ludzie mają nasrane za przeproszeniem po sufitem wczoraj oglądaliśmy umeblowane mieszkanie w którym był tylko stolik, jedno okno a łazienka okropna - jak publiczna ;/ i jeszcze babka mówiła że super mieszkanko, nawet nie było żadnej żarówki ni nic no ja przepraszam ale kłamstwo pierwsza klasa;/

10 lata 3 miesiąc temu #960976 przez Karolincia
Alesandra - Faktycznie bardzo dziwnie Ci zus rozłożył tą wypłatę za zwolnienie :/// Ale zus to zus,oni rządzą się swoimi prawami :/ Państwo w Państwie :/
To ładnie ludzi oszukują widzę z tymi mieszkaniami....:// Jak można takie bzdury opowiadać, przecież jak idziesz oglądać mieszkanie to kłamstwo wyjdzie na jaw.... Nie rozumiem tego....
Oby dziś Wam się trafiło super mieszkanko , do którego się przeprowadzicie :)
Kurcze do 13 to jeszcze troche czasu :( Bidulko się umęczysz dziś z tych nerwów :( Trzymam mocno kciuki !!!! :)

10 lata 3 miesiąc temu #960982 przez Alesandra
a najgorsze, że nic nie mogę robić. nawet obiad mam gotowy z wczoraj i nie muszę a poza tym to posprzątane mąż odkurzył bo mi nie można. Wiesz Karolincia marzy mi się że mieszkanie będzie w porządku bo już bym chciała złożyć wózek poprać poprasować a tak to nawet popatrzeć na niego nie mogę bo stoi w kartonie.ciuszki nie są poprane a to już pora. suwaczek mi już odlicza dni a one lecą jak szalone. niedawno było ponad dwieście dziś już 38:( najgorszy jest ten stres że się na stawiasz nie na coś ekstra ale zwyczajne mieszkanie umeblowane i masz spokój dopóki nie zdecydujesz się, że warto w tym mieście osiąść i kupić swoje mieszkanie a jak wchodzisz i zastajesz chlew to ciężko cokolwiek powiedzieć.

Wczoraj byłam jeszcze u koleżanki to moja malutka dostała jeszcze kilka ciuszków po starszej koleżance ale śliczne spodenki i sukieneczki. jak już będę miała luźniej to wrzucę fotki i jeszcze mam śliczne kocyki nie mogę się nacieszyć.

Swoją drogą ciekawe co się dzieje u Anabell i MlecznejMamy dawno nie pisały no i Malinka chyba też zajęta bardzo

10 lata 3 miesiąc temu #960986 przez Karolincia
Alesandra- Domyslam sie ze to wszystko Cie bardzo stresuje i dobija :( Na pewno znajdziecie mieszkanko i ze wszystkim się wyrobisz, szkoda ze mieszkamy daleko od siebie bo bym Ci wzięła do siebie te ciuszki kocyki i poprała :)
Jak na złość nie masz czym rąk zająć :( Już niedlugo Kochana :*

Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia