BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 10 miesiąc temu #961419 przez kristi*
Wczoraj po rozmowie z facetem od tego punktu płatniczego, w końcu z siostra się zdecydowałyśmy, musimy tylko zorganizować sobie osobę na pierwsze 2-3 tygodnie bo siostra ma jeszcze wypowiedzenie, a ze mną nie wiadomo, jak na początek marca termin, ale mam dwie dziewczyny na oku jak będą chciały dorobić będzie super :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Ja się zastanawiam czy małemu coś przybyło od ostatniego USG skoro u mnie nic kompletnie :huh: :huh: :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #961437 przez Alesandra
Kristi to gratulacje!!!
Mam nadzieje ze znajdziecie odpowiednią osobę. Musicie założyć działalność gospodarcza?
A mały na pewno przybrał. Na kiedy masz wizyte

9 lata 10 miesiąc temu #961446 przez MlecznaMama
cześć kochane!
oj Kalinka współczuję zatrucia. ,mam nadzieję że już po wszystkim!

mi chwile przed porodem powiedzieli że mały ok 3600 a ważył 2900 :) mylą się zatem w różne strony.,

ja nie mam takiego zaufania do zwierząt niestety i nie dopuściłabym aż tak psa lub kota do dziecka. Zwierze też może być zazdrosne a to jednak dziecko...- największy skarb.
dziewczyny wczoraj miałam kanałówkę! ale przetrwałam bez bólu i jestem szczęśliwa ze mam to za sobą... tak się cieszyłam że jak weszłam do sklepu szybkim kokiem jak się nie sypnęłam !!! wpadłam na pasty do zębów i skręciłam nogę. podleciał do mnie ochroniarz i chyba myślał że rodzę bo stękałam z bólu. Ale jakoś żyje.
a jak się mają wasze brzuszki? może jakieś zdjęcia :)??
KArolincia za moment ślub! i jak jest stres?
co tam u Sagi, KArlinki, i wielu innych wątkowych koleżanek?
ostatnio dziewczyny na usg był stres....lekarz powiedział że z usg wychodzi 28 tydzień. ja mówię jak to? przecież jest 31. i lekarz na to żebym go nawet nie staszyła. Zwróciłam uwagę dlaczego córka z usg na usg jest coraz mniejsza!!!!!!!! no przeraziłam się.... on pomierzył jeszcze raz i powiedział żebym się nie matwiła.. wyszła na 29 tydzień. pociesza mnie tylko że syn też był mniejszy.

9 lata 10 miesiąc temu #961454 przez Karolincia
Witajcie Kochane Mamusie :)

Niestety nie mam czasu na doczytanie wszystkich postów, bo tak na chwilkę weszłam, moja mama wczoraj przyjechała z moim Ukochanym Psiuniem <3 i od rana robiłyśmy porządki, byłyśmy na zakupach spożywczych :)

Rozmrażam teraz schab, karkówkę , flaczki, mięsko do rosołku :) ;)

Powoli praca wre przed ślubem !!! ;)

Po południu Was doczytam moje Kochane :*

9 lata 10 miesiąc temu #961459 przez karola1322
ja się szykuje na gbs morze potem wrzue jakieś zdjęcie brzuszka mleczna mama oj skręcona noga uj ... J atak miałam jak obrałam prozteze poleciałam ze schodów i kostka była gotowa

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #961461 przez Agula89
Aaaąaaaaaa tyle napisalam i sie skasowalo !!!! :angry: :angry:
Siade do kompa to jeszcze raz napisze !!! Teraz spadam robić obiad

Na szybkości. Dostałam dziś kocyk dla małego. Zamowilam z nattu.pl. zamowilam średnio gruby i myślałam ze będzie grubszy.. :whistle: ale Pani z nattu zaręcza ze są bardzo cieple... Dodatkowo termoforek z pestkami wiśni.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Podgrzałam termofor, aromat boski ! :)
Załączniki:

9 lata 10 miesiąc temu #961528 przez Agula89
No to drugie podejcie :)
monia ja mam suczke, jeszcze nie wysterylizowana bo chcieliśmy ja dopuscic . akurat teraz miała cieczkę no ale nie dalabym rady jeszcze mieć szczeniaki w domu :laugh:
Ale moi znajomi maja tez suczke i tak jak u Ciebie ona strasznie pilnuje małego krzywdy nie da mu zrobić. Wózka pilnuje na spacerach i w domu jak ktoś nowy chce wziasc małego na ręce to obserwuje bacznie ;)

Tak jak piszesz w marcu zrobię jej przegląd solidny, odrobaczam regularnie.

Ale dziś miałam wyrzuty sumienia rano... :blush:
Jak zeszlam na dol, siedziała na kanapie i się tak ucieszyła jak mnie zobaczyła jak by mnie tydzień nie widziała.. A ja się poczułam jak wyrodna Pani...ehh niby to tylko psiun a człowiek przywiazany jak do dzieciaka :)

mleczna mama
Dobrze ze się odezwalas bo się martwilysmy juz u Ciebie !
No i sobie jeszcze kłopotu narobiłas ta skręcona noga ! Bidaku ! Uważają na siebie i powoli chodź :)
Trzymamy kciuki za twoja córunie żeby rosła ! Ale tak jak piszesz może to "uroda" twoich dzieciaczkow ze są małe.

aleksandra cieszy to ze twoja mała troszkę ciałka nabrała i niech rośnie dziewczyna !! :) a ty odpoczywaj dużo !

Ja popranego nic nie mam bo czekam aż mąż szafę skreci. A podloga jeszcze nie w pełni położona bo akurat w tym tyg nadgodziny robi :angry:
No może w sobotę się uda.. Ale to tez szafy się jeszcze muszę przewietrzyc za nim będę w nich układać rzeczy małego..

kalinka dobrze ze juz wirus cie opuścił bidaku...bo nie dość ze sama się meczyłas to jeszcze dzieckiem musisz się zająć.. Nie zazdroszcze ! Zdrowiem nam !

Witam nowa mamę :cheer:
Tak jak pisały dziewczyny napis z cos o sobie nam :)

karolincia faktycznie ty zaraz nam tu slubujesz ! Pamiętaj nie szalej za mocno ! I w każdej wolnej chwili odpoczywaj !

9 lata 10 miesiąc temu #961533 przez karola1322
Karolincia szalej z ograniczeniem ja po pobraniu gbs i teraz jakos krocze mnie boli ledwo chodzenia

9 lata 10 miesiąc temu #961539 przez malina219
Agula boski kocyk!!! :woohoo: Ja bym chciała minky z lamilou, ale ta cena nie zachęca :whistle: Widzę, że na tej stronie co Ty zamawiałaś troszkę taniej wychodzi :)

Mlecznamama Ty bidulko!

9 lata 10 miesiąc temu #961554 przez syza24
hej Mamcie :)
Tyle naskrobałyście, ze muszę później wszystko nadrobić ;)
Moja koleżanka urodziła wczoraj zdrowego chłopaka 4.5 kg troszkę się męczyła bo mimo, że drugie dziecko to trwało to wszystko 10 godzin :silly:
Moja mama była od poniedziałku i sporo mi pomogła. Mam wszystkie ciuszki dla malutkiej już wyprane i wyprasowane no i okazało się, że do 3go miesiąca mam całą komodę wypełnioną po brzegi nic już nie mogę kupować :woohoo: mebelki całe dokładnie wymyte, a łóżeczko przeniesione do sypialni :cheer:
Kochaną mam tą Mamcie :kiss:
I wczoraj byliśmy na zakupach i dokupiłam wszystko co mi jeszcze brakowało. Kupiłam kosmetyki które przydadzą mi się do szpitala i po typu kulka pod pachy bezzapachowa, szare mydło do podmywania (tak poleciła mi pani położna), nakładki na ubikację, taki miniaturowy żel i szampon, no i taki miękki stanik do karmienia ale okazało się, że kupiłam według tego rozmiaru co sobie mierzyłam ok 2 tyg. temu no i po przymierzeniu w domu okazało się że urosły mi piersi i muszę kupić jeszcze rozmiar większy :unsure:
No i oczywiście kupiłam w końcu ozdoby do małej pokoiku. Wzięłam kilka białych ramek i obrazki kwiatków i motylków też w białych ramkach :cheer: przy okazji znalazłam super piankowe naklejki które idealnie nadały się do ozdobienia mojego przedpokoju ;)
A i ostatnio odwiedziła mnie moja przyjaciółka i kupiła mi lampkę w Ikei która mi się strasznie spodobała www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00097097/ okazało się, że na żywo jest jeszcze lepsza.
A tak ogólnie to jak teraz odpoczywam to jakoś lepiej się czuje tylko coraz częściej i mocniej mnie ciągnie brzuch ale na szczęście mam wizytę już za tydzień.

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #961614 przez Agula89
malina
Lamilou są boskie ! Ale cenią się kurde...no niby z nattu minky org wiec mam nadzieje ze tak jest :) jakościowo super i szycie tez jak byś chciała kupić. No ja długo dojrzewalam do kupna tego typu kocyka :) teraz to tylko jakieś cienkie bawełniane dokupie tylko.

syza witaj :) to ci zazdradzczam upranych i uprasowanych rzeczy... To wszystko przede mną :woohoo:
Lampa śliczna. Ja tez cos na ściane muszę kupić małemu i na sufit tez. OOo matko ile ja rzeczy mam jeszcze do kupienia !!! Macie jakieś info czy może gdzieś przypadkiem nie rozdają worków z pieniędzmi :p
Ide spać :cheer:

9 lata 10 miesiąc temu #961637 przez Alesandra
My się teraz przeprowadzamy więc jak ogarniemy nowe lokum to popiorę i poprasuję. ja mojej małej muszę kupić jeszcze materacyk i poszewkę na kołdrę oraz lampkę i zapewne pampersy i jakieś pierdołki i ozdóbki do pokoiku małej.
jutro mam panieński koleżanki macie pomysł jaki drobiazg można kupić na taką okazję?

9 lata 10 miesiąc temu #961645 przez kristi*
Nadrobiłam was,
Wczoraj się nałaziłam, i w końcu przenocowałam u mamy - moja kotka była przeszczęśliwa :laugh: a jak chrapała :laugh:
Dziś od rana gardło boli, i nawet zaliczyłam rzyganko :sick:, wiedziałam że tak będzie ostatnio nie mam apetytu i mnie mdli z rana

9 lata 10 miesiąc temu #961654 przez Karolincia
Dzień dobry Kochane :)

Jak tam nocka Wam minęła , jak samopoczucie?? :)

Kristi - Współczuję Ci z tymi wymiocinami i z tym samopoczuciem :(

Alesandra - Cieszę się, że ruszysz z praniem i prasowaniem tylko nie przemęczaj się !! :(

MlecznaMama - Osz kurcze.....:(skręcona kostka? :( Bardzo boli?? :( Bidulka z Ciebie :*

Agula - Śliczny śliczny ślicznyyy kocyk !!!! :) :) Taki superowy :) :)

Malina - Lamilou są przepiękne ale fakt cena też piękna :D Z jednej strony duży wydatek, ale z drugiej może na dłużej będzie miała Kalinka taki kocyk? :)

Syza - Wow :D Szalona Ty !!! :D Poprane poprasowane :D :) :)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #961686 przez karola1322
Aleksandra ja na panieskie kupowalam torta sprosnego albo bielizne sexowna

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia