BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 10 miesiąc temu #962154 przez *Beata*
Lekarz też mi mówił, że wielkoludem to ona nie będzie... Ale nie oczekuję tego, najważniejsze, żeby była zdrowa... I tak prędzej czy później urośnie;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #962167 przez anioleczek208
moj Antos w 30+4 tc wazyl 1771 gram teraz w poniedzialek jade na wizyte i zobaczymy ile teraz bedzie wazyl :) a bede w 33+4 tc :)

9 lata 10 miesiąc temu #962168 przez Paula 28
Moja w 32 tc ważyła 1600g i lekarz mówił, ze to waga w normie.

9 lata 10 miesiąc temu #962177 przez Anabelle
Bardzo czekałam na wiadomość o wadze, bo mnie to cieszy, ze dziecko nie jest duże ponad miarę. Wolę rodzić 3 lub 3,5 kg niż 4 bądź 4,5 ;)

9 lata 10 miesiąc temu #962187 przez *Beata*
Czyli z tego co czytam to moje dziecko nie różni się wagą od Waszych dzieciaczków :cheer:

9 lata 10 miesiąc temu #962245 przez lalka

Anabelle napisał: Bardzo czekałam na wiadomość o wadze, bo mnie to cieszy, ze dziecko nie jest duże ponad miarę. Wolę rodzić 3 lub 3,5 kg niż 4 bądź 4,5 ;)

Anabella ja to chyba nie umiałabym urodzić małych dzieci ;) ;)

9 lata 10 miesiąc temu #962249 przez Alesandra
Dziewczynki moja córeczka do wielkoludów też nie należy ale ma jeszcze trochę czasu więc mam nadzieję, że do trzech kilogramów nam urośnie. My już jesteśmy w trakcie przeprowadzki dlatego w połowie tygodnia będę już mogła na spokojnie zacząć pranie i prasowanie. W przeciągu tych najbliższych dwóch tygodni mąż także powinien od szwagra przywieźć łóżeczko abym jeszcze na spokojnie mogła zamówić materacyk. Kołderkę i poduszeczkę płaską dostaliśmy dla córeczki w prezencie więc muszę dokupić tylko poszewki i tak naprawdę tyle.

Wczoraj bawiłam się na panieńskim koleżanki a raczej siedziałam i posiedziałam za długo i skutki tego odczuwam jeszcze dziś. Ból pleców jest straszny ale pociesza mnie to, że już bliżej niż dalej. za kilka dni wejdziemy w dziewiąty miesiąc i zostanie naprawdę tylko chwileczka.
Koleżanka na szczęście całkiem spokojny miała ten panieński więc mogłam sobie pozwolić na małe wyjście tym bardziej, że było ostanie przed porodem a po narodzinach mojej kruszynki zapewne nie będę wychodziła do znajomych więc postanowiłam się nacieszyć ostatnimi chwilami przed jednym z najważniejszych wydarzeń w moim życiu.

Dziewczynki wy nosicie malutkie dzieciątka pod serduszkiem ale moja Alunia jest jeszcze lżejsza .. chyba że to aparat USG jest kiepskiej jakości i z moją małą będzie jak z niektórymi dziećmi mam styczniowych gdzie różnice sięgały nawet kilograma

9 lata 10 miesiąc temu #962257 przez syza24
Mi cały czas lekarz mówi, że córcia duża ale nie wielka ;) chociaż ostatnio (w 33 tyg.) powiedział, że lepiej żebym urodziła przed terminem bo w takim tempie wyszło mu że urodzi się najmniej 3,900 g no i miała aż ok. 45 cm więc wolałabym urodzić po tym 37 tyg. tak jak chciałby lekarz.
Ja dziś strasznie objedzona bo byli u mnie znajomi na wcześniejszej imprezie urodzinowej zamiast torta zrobiłam desery lodowe z dużą ilością orzechów i polewy :P no i upiekłam sernik marchewkowy więc pełen wypas:)
I okazało się, że dostałam torbę podróżną więc jutro pakuję się w nią do szpitala :laugh: bo miałam w małą walizkę a tak wyszło, że jednak torba :)

9 lata 10 miesiąc temu #962261 przez Karolincia
Witajcie Kochane Mamusie :)

Nie nadrobie Was dzis bo padam po wczorajszym dniu :) Bylo cudownie :D Mam Mezusia!!!:D
Pogoda dopisala swiecilo slonce :)
Zabawa weselna byla przednia :D
Nie obylo sie bez zabawnych zdarzen ;) Jak goscie zaczeli w urzedzie skladac nam zyczenia to spadla mi podwiazka hahaha :D
Niestety mam problem z opuchnietymi dlonmi i obraczka nie weszla na palec :(
Prawa reke mam zdretwiala i czuje w niej mrowienie caly czas :(

9 lata 10 miesiąc temu #962264 przez kristi*
Karolincia cudnie że ten wielki dzień był dany, jeszcze raz wszystkiego najlepszego na nowej drodze :lol:

Co do wagi to słyszałam, że nie ma znaczenia czy małe czy duże dziecko, bo cały organizm dostosowuje się tak żeby to dziecko urodzić, chociaż w pzypadku mojej siostry synek miał niecałe 4kg, jak ją wymierzyli wyszło że nie dała by rady urodzić sama, i miała cc. - Różne są teorie.

Mój maluszek w 31tyg ważył 1700g, więc skoro moja waga się nie zmienia, po prostu stoi w miejscu, może do porodu mały będzie ważył niecałe 3kg

Czy wam też tak często krew z nosa strzela???? :angry: już mi się znudziło :angry:

9 lata 10 miesiąc temu #962265 przez syza24
Karolincia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Masz to samo z prawą dłonią co ja :(

9 lata 10 miesiąc temu #962271 przez *Beata*
ja juz też powoli zaczynam myśleć o pakowaniu się do szpitala, wiem, że to jeszcze trochę czasu, ale nigdy nie wiadomo kiedy malutka się zdecyduje... Mam nadzieję, że jeszcze trochę da nam czasu, ale będę spokojniejsza wiedząc, że jestem przygotowana... :)
Karolincia ja również życzę WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA;-)
Kristi* co do krwi z nosa, to zdarzyło, mi się to raz we wrześniu, ale wtedy też miałam mocny katar i niewiem czy on się trochę do tego nie przyczynił...

9 lata 10 miesiąc temu #962273 przez *Beata*
Prowadzicie też kartę ruchów dziecka? Jak z ruchliwoscia u Waszych dzieciaczków?

9 lata 10 miesiąc temu #962274 przez karola1322
karolincia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.. Torbę mam prawie spakowana jeszcze do mnie rzeczy ...

kristi ja mam uczucie zatkanego nosa ale jak kicham i smarkam to krew jest

9 lata 10 miesiąc temu #962280 przez syza24
Kristi bierz sobie rutinoscorbin mi tak polecił laryngolog ale odpukać po tym ostatnim zabiegu który mi wykonał mam tylko przy dużym katarze lekkie skrzepy.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia