BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #962299 przez anioleczek208
Karolincia Wszystkiego najpiekniejszego na Nowej Drodze Zycia duzo milosci szczescia i samych pogodnych dni w Waszym zyciu :****
co do wagi zobaczymy ile Antos przybral :) jutro wizyta:) doczekac sie nie moge :) no i najwazniejsze czy sie odwrocil glowka w dol:)
co do prania to juz bylam przy koncu co mnie bardzo cieszylo ale wczoraj Szwagier z narzyczona pzywiezli Nam caly karton ubranek niektore nowe niektore nie ale sliczne i rozne rozmiary co mnie bardzo cieszy :):) no i znow sterta prania hehe Jestem ciekawa czy Antos to wynosi :)
Zauwazylam ze Ada przestala sie u Nas tu udzielac...ciekawe dlaczego....
Beata dokladnie Co do pakowania do szpitala tez zaczynam o tym myslec i chyba w tym tygodniu to zrobie a niech torba stoi i czeka...bo nigdy nie wiadomo..co do ruchow dziecka to nie licze czuje malego wiec nie licze a jak chwile jakas nie czuje to mowike sobie ze spi pewnie wiec potem sama go pobudzam i juz sie rusza :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #962304 przez kristi*
:angry: :angry: :angry: pisanie z telefonu nie ma sensu, wszystko skasowało :angry: :angry: :angry: .......

syza24 biorę rutinacea max, bo mi mamcia swoje przeziębienie sprzedała i katar męczy

*Beata* ja mam w karcie ciąży tabelkę do liczenia ruchów dziecka od 30tc, ale nie liczę, bo mały jest tak ruchliwy że nie a to sensu, czasem się zastanawiam czy kiedyś śpi, a może w czasie snu też tak się wierci :huh:

Byłam dzisiaj w szkole juz wszystko zaliczone, II semestr zaczyna się dopiero 28 lutego, więc nie wiem czy go zacznę może akurat będe rodzić :laugh:
Koleżanka przyniosła mi dużą torbę ciuszków po swojej córce, są śliczne zwłaszcza jeden kaftanik mi się spodobał :laugh:

10 lata 2 miesiąc temu #962305 przez kristi*

to i znowu jakieś pranie będzie :laugh:

Ostatnio Ada się nie odzywa :huh: :huh:
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #962306 przez kristi*
I sierściucha wczoraj przyłapałam :

Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #962309 przez lalka
ja torbę już mam spakowaną!!!!a co do ciuszków to ja nadal jestem w czarnej d****e

10 lata 2 miesiąc temu #962312 przez monia89
Co do ciuszków ja mam ogarnięty temat od 56-68 bez białych za które sie wezme jutro tak to wszystko.poprane poprasowane poukładane. Brakuje mi tylko rożka kocyka i butelek za 2 tyg musze kołyske i wózek znieść.
Mi brakuje podkładów podpasek płynu do higieny nakładek na wc tamtum spryskiwacza czopków.
za torbę wezme się w tym tyg jak popiore swoje rzrczy.
co do Wagi lekarze bardzo się mylą nawet do kg więc ja byn sie nie przejmowała zbytnio tymi wyliczeniami jak dzidzia waży już 2,5 kg jest super.
A to my i moj pępkowy obwód prawie 110 cm

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #962337 przez Karolincia
Dzień dobry :) :)

Wreszcie się wyspałam i odespałam te sobotnie harce weselne :) :)

Monia - Piękny brzuszek :) :) Niezły obwód :) :) Wow...to szybko się z tym uporałaś :) :) Końcóweczka przygotowań została :)

Lalka - Torba spakowana to można spokojnie czekać na pierwsze skurcze :)
Kristi - Hahahah :D Kocurek nie może się doczekać Marcinka :D Słodko sobie leży :) Jakie ciuszki piękne a te napisy boskie :D ;) Kristi gratuluję zaliczonego semestru !!!! ;) :) A bierzesz dziekankę na semestr letni ? ;)

Ja ciuszki przejrzałam, ale nie posortowałam jeszcze :( Nie poprałam ani nie poprasowałam :( Pod koniec lutego się za to biorę;) W marcu kupujemy wózek z fotelikiem do auta i łóżeczko :)
Brakuje mi tylko ciuszków na rozmiar 68 i 74 - niby pare mam,ale to i tak za mało ;) W marcu zamówię na allegro :) :)
Staniki do karmienia kupuje w kwietniu - na początku kwietnia ;) Koszule do karmienia do szpitala na początku marca ;)

DZIĘKUJĘ WAM KOCHANE ZA ŻYCZENIA :* :* :) !!!!

10 lata 2 miesiąc temu #962338 przez *Beata*
Moje maleństwo też jest bardzo ruchliwe, czasami przez 3 godz. bez przerwy się rozciąga, już się zastanawiała, czy to normalne. Ale chyba lepiej jak jest ruchliwa niż jakby się nie ruszala... Ja skończyłam juz prac, a dzisiaj zacznę wszystko prasować...trochę tego jest.... Ale od dzisiaj już nie chodzę do pracy,wiec powoli wszystko ogarnę...

10 lata 2 miesiąc temu #962343 przez Kalinka90
Hej dziewczyny.
Syza uroczy ten kaftanik :).
Monia śliczny brzuszek. Mi ostatnio tak urósł że mam wrażenie jakby go ktoś nadmuchał :).
Powoli pakuję torbę do szpitala, muszę jeszcze przeprać koszule, kupić siateczkowe majtki, wodę i takie tam.
W końcu luty już w przyszłym miesiącu malutka z nami będzie. ja mam wizytę za tydzień.

Dostałam taką karuzelę z muzyką dla małej używana i nie wiem jak ją wyczyścić przez całość idzie kabel, co prawda zabezpieczony ale nie chciałabym tego zalać. Nie wiem jak ją odświeżyć :sick:

10 lata 2 miesiąc temu #962345 przez Alesandra
cześć mamusie
karolincia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Samych pięknych dni przepełnionych miłością i uśmiechem :)

Moja malutka też jest bardzo ruchliwa. cały czas mi brzuch faluje nie mam chwili spokoju :) no chyba, że wyjdę na spacer to wtedy ją ululam i jest spokojniejsza. My jesteśmy w połowie przeprowadzki. została nam kuchnia i łazienka i będę mogła spokojnie rzeczy małej prać i zająć się urządzeniem pokoiku dla mojej maleńkiej.
Co do pakowania torby to pewnie w połowie miesiąca zacznę ale muszę dokupić jeszcze z jedną koszulę do karmienia staniki ale te to po porodzie bo teraz moge nie trafić z rozmiarem bo jak do tej pory moje piersi za dużo się nie powiększyły maksymalnie o jeden rozmiar.
W przyszłym tygodniu mąż powinien przywieźć łóżeczko dla małej od szwagierki więc tylko materacyk dokupię bo kołdrę mam tylko poszewki muszę zamówić albo znaleźć gdzieś tutaj na mieście...

Monia przepiękny masz brzuszek bardzo kształtny :) A jak Antoś już pewnie nie może doczekać się chwili, w której zobaczy braciszka :)

Kristi widać, że Twój kocur lubi wygodę i oby tylko później jak Marcinek już będzie na świecie nie chciał jeździć z młodym w wózku. Co do ciuszków to śliczne a te napisy świetne :)

U nas dziś noc w miarę spokojna choć koło 4 mała już zaczęła szaleć i tak do tej pory ::)

10 lata 2 miesiąc temu #962349 przez Karolincia
Alesandra - Jaka Alusia ruchliwa jest :) :) A jak się czujesz??
Cieszę się, że znaleźliście mieszkanie z dobrymi warunkami,do którego się przeprowadzacie :)
Na spokojnie urządzicie się do końca i będziesz mogła prać i prasować Malusiej rzeczy :) Złoży Ci Mężuś wózek i będziesz nim jeździć po pokoju :)
Mi też o jeden rozmiar biust urósł , ciekawe po porodzie o ile się powiększy :P
Dziękuję bardzo za życzenia :* :)

Beata - Długo pracowałaś w ciąży, w końcu odpoczniesz !!! :) Pewnie lepiej jak Maluszek jest ruchliwy niż jak za spokojny ;) No proszę pranie masz za sobą to teraz prasowanie, powoli sobie zrobisz ;)

Kalinka - To już ostatnie drobiazgi zostały do włożenia i torba spakowana :)
Właśnie już luty !!! Za miesiąc Marcóweczki zaczną się rozpakowywać :) :) Ale to zleciało :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

10 lata 2 miesiąc temu #962351 przez monia89
Hej. Dziękuje dziewczyny chciałam dodać ze z tego co pamiętam z Antosiem miałam taki obwód do porodu jak szłam :-)
Tosik jak Tosik dalej woła ogór do brata chociaż tłumacze mu że to Olek Ale generalnie wie żr bedzie dzidzia pokazuje jej szafke pampersy jak będzie płakać że trzeba monia dać no i że w wózku wozić bedzie. Mówi tylko że bujak samochodów kopar i lego nie da :-D
A tak tuli die do ogóra buziaki daje i pępek wciska....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #962352 przez Karolincia
Monia - Ogór to Ogór dla Antosia :P ;) I koniec dyskusji heheh :) :) Słodziak Mały z Niego :) :) Kocha braciszka i już wykazuje się opiekuńczością :)
Zdjęcie piękne, wzruszajace :) !!
No to teraz będzie większy obwód jak z Olusiem będziesz szła do porodu :P

10 lata 2 miesiąc temu #962353 przez Alesandra
Karolincia dobrze się czuję ale kręgosłup już mi siada powoli... a ja Ty się czujesz jak po ślubie ?? pochwalisz się zdjęciem :)

I właśnie widziałam że od czwartku przepiękne ubranka i pościel śpiworki będą dla maleństw w Lidlu. Znając jednak życie to nie załapię się na nic bo zazwyczaj jak są takie akcje to już tłumy pod sklepem zbieraj się z godzinę przed otwarciem.. raz jak byłam przez przypadek to mało mnie nie staranowali

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #962357 przez Karolincia

Ja się czuję bardzo szczęśliwa po ślubie jeszcze bardziej zakochana w swym Meżusiu :) Jednak palce mi spuchły i zdrętwiale mam, za tydzień wizyta i ciekawe co ginekolog mi na to poradzi :blush: :blush:
Właśnie mam zamiar zapolować na te ubranka w lidlu, bo widziałam reklamę super te bluzeczki są w 3paku i spodenki :) Bodziaki z mychą mickey , a już w większych rozmiarach będę kupować ;) :)
Właśnie, Ci ludzie jak się rzucą na te ciuszki to pewnie nic nie zostanie, a ja nie mam zamiaru pchać o się 7 rano bo to będzie dziki tłum :///
Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia