BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 miesiąc temu #970215 przez madlen_m
Dziś miałam dwa sny, w pierwszym śniło mi się, że coś się zaczęło dziać i zrobili mi cesarkę, a ja w ogóle jakbym nie była świadoma co się dzieje. W drugim śnie byłam już w domku z Lenką i też nie pamiętałam pobytu w szpitalu, pierwszy raz ją karmiłam i wzięłam na ręce potem nie wiedziałam jak ją ułożyć w łóżeczku, bo wydawało mi się, że może się uderzyć lub wypaść. Jakieś takie dziwne te sny, wydaje mi się, że podświadomie zaczynam się stresować porodem i potem jak dam radę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #970218 przez Karolincia
Madlen - To kawał kobietki będzie z Twej Córeńki ;) Tak pewnie już działa stres przed porodem na Nas i stąd te sny ;(

10 lata 1 miesiąc temu #970223 przez malina219
Karolincia te skurcze to miałam od 30 tc juz. Jak nie bola to wszystko jest okej,bo macica ćwiczy:* a co do snu to ja mam takie ciągle.... Straszne są.
Karola podziwiam Cie!!! pewnie tez będę się bala karmić na poczatku :)
Monia będzie dobrze :) trzymam mocno kciuki i nie puszczam!!!!
Madlen moja Kalina tez pewnie juz ok. tyle wazy bo w 36 tygodniu (tydzień temu) 2780g bylo :D ja tam bym chciała żeby jak najwieksza byla w sumie:D i tak mam cc :P .

A co do uczucia nieatrakcyjności itp to mam to samo. Jak spojrzę na ciało i widzę same rozstępy to zdarza mi się aż płakać.... Nie dość ze się czuje taka wielka to jeszcze one i cala twarz w pryszczach tak samo dekolt i plecy a nigdy nie bylo problemu ze skórą....
Podziękowania: anioleczek208

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #970224 przez Agula89
Monia my tu narzekamy a ty jeszcze Tosika masz do ogarnięcia.. Ja jak na razie ;) drugie chce mieć max 2 lata po tej ciąży, ale właśnie lekko na pewno nie jest.. Nie dość ze sama jesteś juz wykończona to jeszcze pierwsze dziecko jest do ogarnięcia..
My kobiety to jednak mocne jesteśmy ! ;)

Karolincia ja ogólnie dobrze sie czuje, w sensie ze żadnych oznak porodowych w najbliższym czasie nie przewiduje. Nic a nic mnie nie rusza ;) ja to bym pewnie przenosiła ciążę gdyby nie planowane cc :lol:

Ale tak to juz mi brzuch strasznie przeszkadza bo jest wysoko.. Wiec mój żołądek najbardziej przy tym cierpi.. Ale jeszcze chwilke musze wytrzymać ;)
Ale stres juz mam nie dość ze przed tym cc to i taki stres ze o bosze bede mieć dziecko ! ;) bede matka ;) hehe cos nie wyobrazalnego :)

10 lata 1 miesiąc temu #970231 przez Kalinka90
Z ta atrakcyjniejnoscia coś jest bo ja tez mam mnóstwo kompleksów.
Podziękowania: anioleczek208

10 lata 1 miesiąc temu #970236 przez Karolincia
Malina - Oj mam to samo, jak patrzę w lustrze na siebie to widze grubasa ;( Straciłam seksapil i skóa straciła jędrność :( No ale cóż.....takie uroki ciąży :)
Na buzi raz mam mniej pryszczy za chwile mi znów cos wyskoczy :(

Kalinka - To samo mam :(

Agula - To prawda, niedlugo będziemy Mamuśkami :D Niesamowite co? :) :D do mnie to nie dociera jeszcze, że już za 1,5 miesiąca przytulę Lilunię !!! Nakarmię ją, przewinę !!! :) U mnie też gdyby nie cesarka pewnie bym przenosiła ciążę, ale wybrałam cesarkę nie chce kusić losu.....nie wiem jak oskrzela by dały radę z takim wysiłkiem.... :(

10 lata 1 miesiąc temu #970240 przez malina219
Karolincia mi sie w to wierzyc nie chce, ze to mój ostatni weekend bez Kalinki :O dla mnie to wszystko takie nierealne jest :whistle:

10 lata 1 miesiąc temu #970254 przez *Beata*
Hej, widze, ze juz niezle sie tez stresujecie... Ja mam to samo... Co do urody to nie martwcie sie...napewno wroci po porodzie:-)
Ja mialam noc prawie nieprzespana... od 23 bolal mnie brzuch i kregoslup,jak w trakcie okresu,moze troche gorzej i dalej troche czuje ale mniej. Do tego pare razy w nocy sprawdzanie tetna malej... niedawno wrocilam z USG,robil mi 3 lekarz,zeby jeszcze kto inny ocenil...no i juz sama niewiem do konca jak jest,bo wymiary troche sie roznia...ale i moj gin i ten mowia,ze lozysko sie troche juz starzeje, przeplywy ok. Rozni sie waga i ilosc wod plodowych...

10 lata 1 miesiąc temu #970255 przez lalka
dzień dobry!!!!

Karola spokojnie na wciągnięcie brzuszka masz jeszcze czas!!!

co do mojego porodu to był ekspresowy...1,5 h z czego parte 11minut......ale był ciężki przez wage dziecka!!!!dodatkowo Łucja zaklinowała się barkami..owinięta była w pępowinę...szyję..pod paszką i na nodze!!!!urodziła się granatowa...dostała 6 pkt a potem 9 i 9...wszystkie badanie dodatkowe jej porobili i jest zdrowa!!!połóg następna strona medalu!!!3 ciaża,3 poród i 3 połóg...mówią,że każde nastepne jest lżejsze.....no cóż!!!chociaż może faktycznie najbardziej mnie bolało przy pierwszym porodzie!!!a i do 8 cm nie miałam pojęcia"że to już"...dopiero jak mnie położna na ginekologi wzieła na stronę i powiedziała..chodź zbadam cię...zobaczymy czy coś się dzieje to jak ryknęła....poród...8 cm rozwarcia to wszyscy byli w szoku!!!a tak to lezałabym sobie spokojnie na ginekologi!!!

Julcia przepiękna!!!!

a o to moja Łucja vel Kruszynka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #970260 przez karola1322
Ciezko karmic brodawki mom zamale zaroz idze na szczepienie

10 lata 1 miesiąc temu #970263 przez *Beata*
Lalka coreczka sliczna i tyle wloskow czarnych:-) dlugosci porodu zazdroszcze,ale reszty przebojow nie... Ale najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo...

10 lata 1 miesiąc temu #970265 przez *Beata*
Lalka coreczka sliczna i tyle wloskow czarnych:-) dlugosci porodu zazdroszcze,ale reszty przebojow nie... Ale najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo...

10 lata 1 miesiąc temu #970273 przez syza24
Karola Anabelle podawała link na taki przyrząd do brodawek albo może używaj nakładek silikonowych na razie moze będzie ci lżej??

Lalka Łucja cud miód i orzeszki :blush: piękna czarnulka :blush: co do porodu to ekspresowy no tylko te przeboje nie fajne i właśnie tego u mnie lekarz też się obawia, że główka przejdzie bo nie jest aż taka duża ale gorzej z barkami może być :( bo twierdzi że będzie duża ale raczej nie taka ja twoja Łucja raczej tak ok 4 kg ale jak na pierwszy poród spora chociaż ja już tak na prawdę w nic nie wierzę tym lekarzom bo niby już miesiąc temu miałam rodzić??!! Koleżanki syn miał mieć prawie 5 kg i miała mieć CC a urodziła SN i miał 3,800 kg więc wszystko jest jedną wielką niewiadomą.
Jak dziecię przyjdzie na świat to wtedy wszystko się okaże ;)

Co do wyglądu to ja się nie odzywam ze swoimi 24 kg na plusie a całe życie ważyłam ok 43-45 kg najwięcej przed ciążą przybrałam do 50 przez hormony i urlop a teraz czuje się jak wieloryb na szczęście rozstępy aż tak strasznie mnie nie nawiedziły bo mam tylko pupę całą fioletową i uda ale takie lekkie jasne no ale po porodzie będzie masakra bo co z tą całą skórą :S

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #970291 przez MlecznaMama
hejo

Karola gratulacje dla Ciebie!!!! to wiekie szczęście mieć dziecko przy sobie!!! ja korzystałam z nakładek silikonowych na sutki ale to dlatego że mój mały nie mógł załapać piersi ze względu na płaskie brodawki. później jakieś 3 tyg później pił już z piesi normalnie.

Kristi słodziutkiego masz tego Marcinka!!

Lalka miałaś przeboje. Z perspektywy czasu wszystko jest ok no i dzięki Bogu!!- ale nie mam słów do lekarzy którzy przy tak dużym dziecku nie robią CC....
Łucja jest niesamowita! - silna z niej babeczka! a grzeczna?

Karolincia nie martw się snami.... to taki standard w ciąży że czasem się ma takie sny.
Madlen no no no... kawał dziewczynki!
KArlinka jak dziś samopoczucie. kiedy obstawiasz poród?

Malina ja też miałam z synkiem pełno rozstępów... i teraz też mnie nie oszczędziły.... pocieszę Cię że one później bledną...

10 lata 1 miesiąc temu #970300 przez *Beata*
Aleksandra miala dzisiaj isc do szpitala...ciekawe co u niej slychac...
Syza ja przed ciaza i na poczatku tez tyle wazylam co Ty... teraz 20 kg na plusie, ale cale szczescie,ze nie mam zadnego rozstepu, od poczatku sie smarowalam balsamem z koziego mleka,duzo osob go polecalo,moje 2 siostry tez uzywaly i nie mialy, ale czasami nawet nie pomagaja specjalne kremy,wiec nie ma reguly

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia