BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

14 lata 3 miesiąc temu #47139 przez bombel779
renata329 napisał:

bedac w kosciele cała msze stałam nikt mi miejsca nie ustąpił,to juz całkowite chamstwo ,jakas mamusia usiadła ze swoimi coreczkami w ławce ktore wygladały na 10-11 lat a ja siałam koło nich :angry:

Ja ostatnio byłam na zakupach w oszołomie..ludzi oczywiście jak mrówków!! Stanęłam w kolejce do kasy,o tym że ktoś mnie puści nawet nie pomyślałam (mimo że zakupów miałam tyle co kot napłakał)..chwilę później za mną stanęło starsze małżeństwo,no i tak sobie czekamy,czekamy..ja z nudów tel. wyciągnęłam i zaczęłam smsa pisać.W pewnym momencie babka przede mną zbliżyła się do kasy i między mną a nią zrobiła się mała luka..nie zrobiłam od razu kroku do przodu i wyobraźcie sobie,że ta baba co stała za mną rzuciła się do przodu,przede mnie niemalże mnie popychając!!! :angry: Mówię do niej -ejj chyba kolejka obowiązuję!! A ona coś tam pod nosem tylko pomarudziła,nawet mnie nie przeprosiła :angry: a jeszcze jej mąż coś tam do niej zasapał że za wolna jest czy coś w tym stylu :ohmy: :dry:
No mówię Wam tak mnie wqrzyli,że prawie wykipiałam :angry:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #47144 przez DariaEm
kurcze naprawde powiem Wam ze szokuje mnie zachowanie ludzi, nie to zebym chciala wykorzystac przywileje dla kobiet w ciazy ale tam gdzie pisze ze starsi i kobiety w ciazy maja pierwszenstwo to tak powinno byc! a nie jak ja ostatnio w Auchan'ie bylam po wanienke dla malej i tylko po to, poszlam do kasy pierszenstwa gdzie bylo pelno ludzi i poprosilam zeby mnie puscili to jedna wariatka parsknela smiechem i powiedziala ze jak mam sile robic zakupy to powinnam miec sile stac w kolejce... hmm spojrzalam sie na nia a potem na kasjerke ktora sie domyslila ze cos jest nie tak, po czym kazala mnie przepuscic, booooze jak mnie ci ludzie zmierzyli wzrokiem to szok!
Ja rozumiem ze ida swieta i kazdy chce miec za soba juz zakupy itp no ale jak inni mieli cale wozki zakopow a ja tylko wanienke to mogliby byc troche laskawi... brak slow

14 lata 3 miesiąc temu #47147 przez Kasiekk
Ech dziewczyny po co sie denerwujecie ja po prostu mam to w dupie :D Jestem w ciąży i ja wiem że ciąże akurat źle przeżywam mnie nie wolno stać w kolejce nawet lekarz mi to powiedział bo mam skłonności do omdleń... co do kasy pierwszeństwa kiedyś w takiej kasie obsługiwała ucząca sie dziewczyna a obok niej stała kierowniczka i do mnie mówi tak... po to mamy kasy pierwszeństwa żeby kobiety i ludzie niepełnosprawni z nich korzystali proszę nie reagować na docinki ludzi bo to kasa dla Pani a nie dla nich... Jak nie daj Boże będą musieli korzystac z przywilejów to się zdziwią... i tak też to robiłam :D jak by mi ktoś powiedział że nie jego wina że jestem w ciąży to bym mu powiedziała żeby sie wypchał sianem... olejcie to należy Wam się... a gówniarz, który ledwo od mleka odrósł nic o życiu nei wie i jak jego żona będzie mdlała po autobusach to będzie wrzask dopiero...

14 lata 3 miesiąc temu #47156 przez zlotoweczkavip
Kasiekk, bardzo dobrze to napisałaś:D Szczeniaki będą za 10 lat pomstować na tych, którzy ich żonom miejsca nie ustąpią:) A co do kas pierwszeństwa- ja nie wiem, jak nie byłam w ciąży nigdy do takiej nie stałam- wiadomo przecież że jak przyjdzie osoba uprzywilejowana to należy ją wpuścić i koniec.
JA sobie postanowiłam, że moje dzieci będą wychowane tak jak ja- czyli nie będą siedziały w środkach komunikacji jeśli ktoś będzie potrzebował usiąść. I tu już nie chodzi o nas, ale też o wszytki starsze osoby- bo zazwyczaj te które potrzebują usiąść słowem się nie odezwą a największy raban podnoszą babki, które niejedną z nas ciężarówek by przeskoczyły.

Tylko z tym ustępowaniem kobietom ciężarnym trzeba uważać:) Ja jechałam w maju tramwajem- gorąc straszny, duszno, tłok- ale sami młodzi ludzie. Na jednym z przystanków widzę wsiadającą Panią w ciąży. Jak tramwaj ruszył to się obejrzałam, czy toś jej ustąpił z małolatów i co?? Oczywiście każdy głowa w drugą stronę- to wstałam... a za 2 tygodnie okazało się że ja też będę miała Dzidzię:) Zaczarowała mnie ta Pani jak nic:D

14 lata 3 miesiąc temu #47164 przez Kasiekk
Taaaaa bo to Ci którzy bezstresowo zostali wychowani... ale bym sie wściekła jakby mój Karol tak fikał ... łłłłłłłłłłooooooooooo

14 lata 3 miesiąc temu #47166 przez Oposek
Dziewczyny,
przepraszam, że się tak wtrącam, mimo że nie jestem "stąd", ale mam problem, a w naszym wątku ruch nieduży. Wy już jesteście w ciąży od jakiegoś czasu, więc może coś doradzicie.
Jestem w 3 miesiącu ciąży i mam zapalenie gardła. (bez temperatury) Nie pomaga nic domowego, a lekarz przepisał bioparox. Myślicie, że powinnam go brać? Trochę się boję o dzidzię, ale z drugiej strony moja choroba też jej pewnie nie służy..

Proszę o radę i z góry dziękuję:)

14 lata 3 miesiąc temu #47168 przez Kasiekk
Oposek ja na szczęscie przez całą ciąże sie trzymałam i żadnego nawet przeziebienia nic... może dlatego że kilogramiami owoce jadłam ;) Ale w związku z leżącą ciążą dużo czytałam i często lekarze to przepisują ciężarnym przy tego typu chorobach...

Pamiętaj, że choroba nie leczona jest gorszym rozwiązaniem... wszystko trafia do krwioobiegu czyli do dzidzi a lekarze nie sa w stanie zobaczyć co tam sie dzieje oprócz może ruchów i jakiegoś takiego tygodniowego rozwoju...

Nic sie nie martw zażywaj leki i dbaj o Was :D

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #47170 przez miskiewicz88
Oposek tez w 6 mc przyjmowalam bioparox...I szybko przeszedl bol gardla i kaszel...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013

14 lata 3 miesiąc temu #47208 przez makaja
Ja póki co stosowałabym naturalne metody... a jak one nie pomogą wtedy sięgać po bioparox, to miejscowe więc raczej zaszkodzić nie powinno... wejdź sobie na str mamazone.pl i tam można wpisać nazwę leku i wyskoczą informacje czy można brać czy nie... ale skoro lekarz sam przepisał to raczej można...

14 lata 3 miesiąc temu #47240 przez bombel779
DariaEm napisał:

jak ja ostatnio w Auchan'ie bylam po wanienke dla malej i tylko po to, poszlam do kasy pierszenstwa gdzie bylo pelno ludzi i poprosilam zeby mnie puscili to jedna wariatka parsknela smiechem i powiedziala ze jak mam sile robic zakupy to powinnam miec sile stac w kolejce...

Żenujące :dry: :angry:

Kasiek dobrze mówisz,żeby się nie denerwować i nie przejmować ;) ale z drugiej str. po to są przywileje (m.innymi dla kobiet w ciąży) żeby z nich korzystać ;)
Poza tym mnie to irytuje również dlatego,że ja zawsze stosowałam się takich zasad. Jak np. w sklepie stała za mną w kolejce ciężarna to puszczałam ją przed siebie..,jak do tramwaju wchodziła starsza pani,czy pan to ustępowałam miejsca..,jak w kolejce do lekarza czekał za mną ktoś kto ledwo zipiał i ledwo stał na nogach to też pozwalałam wejść przede mną...zawsze starałam się działać w myśl zasady - traktuj innych tak,jak sam chciałbyś być traktowany... i widzę że wcale się to nie sprawdza :dry:
Każdy tylko patrzy na swój nos,na to żeby jemu było dobrze i miło.. Kultura osobista gdzieś przeminęła z wiatrem..

Aniołek wrzesień 2013 [*]

14 lata 3 miesiąc temu #47248 przez renata329
ja juz dzisiaj ubrałam choineczke,jutro z mężem bedziemy dekorowac dom na zewnatrz,mam nadzieje ze w świeta nie wyląduje w szpitalu na porodowce,moja siostra urodziła w wigilie ,swieta spedziła w szpitalu ,personel był bardzo miły i wogole ale ona psychicznie czuła sie bardzo zle z jednej strony cieszyła sie z prezentu jaki dostała na same swieta ale z drugiej była myslami co sie dzieje w domu itp,

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

14 lata 3 miesiąc temu #47252 przez Kasiekk
renata329 napisał:

ja juz dzisiaj ubrałam choineczke,jutro z mężem bedziemy dekorowac dom na zewnatrz,mam nadzieje ze w świeta nie wyląduje w szpitalu na porodowce,moja siostra urodziła w wigilie ,swieta spedziła w szpitalu ,personel był bardzo miły i wogole ale ona psychicznie czuła sie bardzo zle z jednej strony cieszyła sie z prezentu jaki dostała na same swieta ale z drugiej była myslami co sie dzieje w domu itp,

chyba kazda z nas się tego boi :P chociaż rzeczywiście jesteś kolejna razem z aslani :P
My ubralismy choinke 2 dni temu :D i jest miło ..

14 lata 3 miesiąc temu #47254 przez makaja
My też wczoraj ubraliśmy choinkę, dziś lepiłam uszka z grzybami... ajjj cóż za cudowny klimat świąt... oby tylko te święta spędzić w gronie najbliższych, w domku.... też się boje , że wyląduje w szpitalu.. ale pocieszam się myślą że mąż będzie przy mnie ...w kupie raźniej :P

14 lata 3 miesiąc temu #47257 przez gosia_ann
Byłam dzisiaj u gina. Mała pozostała ułożona główką w dół, a tak dokazuje, że mogłaby się pewnie jeszcze przekręcić. Od ostatniego badania przybrała niecałe pół kilo i teraz waży ok 2750 g. Może nie za wiele, ale jak lekarz stwierdził - nie wszystkie dzieciątka muszą ważyć ponad 4 kg :) Poza tym usg nie poda wagi w 100%. Do dolegliwości doszedł mi intensywny ból pleców i obrzęki na rękach. Jestem ciekawa kiedy mała przyjdzie na świat, lekarz po badaniu stwierdził, że raczej urodzę po terminie bo szyjka się nic nie skraca i nic mi się nie rozwiera. Mam tyle energii że mogłabym biegać po mieszkaniu hehe no ale forsować się nie zamierzam!

14 lata 3 miesiąc temu #47259 przez aslani
"po to są przywileje (m.innymi dla kobiet w ciąży) żeby z nich korzystać" DOKŁADNIE!
Ja dzisiaj musiałam podjechać do IKEA dosłownie po dwie rzeczy, Mąż zaprowadził mnie do kasy z pierwszeństwem i nikt nie robił żadnego problemu. Zaraz za mną przyszła kolejna ciężarna ("na oko" 6mc) i kasjer poprosił ją, żeby poczekała chwilkę, żeby mógł obsłużyć mnie i panią która mnie przepuściła. Wydało nam się to rozsądne, bo kolejki GIGANTYCZNE. Czyli można i trzeba być asertywnym. Ciąża nie trwa wiecznie!

Chcę wszystkim dziewczynom z forum złożyć życzenia świąteczne: dużo zdrowia, spokoju, radości, mnóstwa prezentów, aby wszystko było tak, jak sobie zaplanowałyście i wymarzyłyście. :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka