BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

14 lata 3 miesiąc temu #47355 przez alutka1011
Gratuluje rozpakowanym mamusiom!Czekamy na następne!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #47374 przez Kasiekk
sunflower - Wojtuś 13.12.2010r. Wśród nas :)
justi07 - Kacperek 14.12.2010r. Wśród nas :)
Anusia365 - Piotruś 16.12.2010r. Wśród nas :)
aslani - Jaś 02.01.2011r.
renata329 Dawidek- 02.01.2011r.
Miskiewicz88 - Marcelinka 05.01.2011r.
netka24 - (chyba) Miłoszek 05.01.2011r.
Aginia - Emma 05.01.2011r.
rodzynka – 05.01.2011r.
agania123- Natalka 06.01.2011r.
dagack- Marcelina 06.01.2011 r.
gosia_ann - Zosia 08.01.2011 r.
Kasiekk - Karolek 11.01.2011r.
Petronella - Kubuś 11.01.2011r.
Monix - Nadia 11.01.2011r.
Ivy - (chyba) Andrzejek 14.01.2011r
makaja - Miłosz 15.01.2011 r.
monisia1984 - Tomus 24.01.2011r
zlotoweczkavip - Wiktoria 27.01.2011r
Karolinka – 28.01.2011r.
posejdonka - Michalinka 28.01.2011r.
eldcia- Bartuś 31.01.2011r.
petram3 - 31.01.2011r.

Justi równeiz gratulujemy cudownego syneczka :D no kochane te szkraby:D

Makaja nic sie nie przejmuj większość tych którym zależy mają takie akcje jak Ty. Ja też się martwię.. pocieszają mnie koleżanki że przechodzi to wraz z narodzinami... :D

14 lata 3 miesiąc temu #47379 przez Monix
Sunflower, justi07 serdeczne gratulacje !!! Śliczne chłopaki :kiss:
Kto by pomyślał, że chłopaki tak się będą spieszyć na świat :) Ciekawe ile jeszcze stycznióweczek rozpakuje się w grudniu.
Co do obaw przed macierzyństwem, to ja też takie miewam, z dnia na dzień coraz większe niestety.

Ps. Kasiekk zauważyłam, że Sunflower zmieniła imię synka z Tytusa na Wojtusia, na naszej liście jest jeszcze ''stare'' imię Tytus - już raczej nieaktualne ;)

14 lata 3 miesiąc temu #47383 przez renata329
Mam nadzieje ze święta sie udały;-) Ps.Moj niech jeszcze posiedzi z 6dni w brzuszku,a tak wogole to jeszcze do mnie nie dochodzi ze bede mamuśką im blizej porodu tym wiecej mysle zeby z dzieckiem było wszystko ok,zeby było zdrowe GRATULUJE SUPER CHŁOPAKI!!!!!!!!!!!

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

14 lata 3 miesiąc temu #47385 przez aslani
Święta generalnie były udane, chociaż dzisiaj nie jest najfajniej. Mąż się rozchorował, leży biedak w salonie na kanapie z gorączką, żeby mnie nie zarazić. Mnie właściwie tylko drapie w gardle i trochę męczy kaszel. Muszę jutro zadzwonić do swojej pani dr i zapytać co mogę kupić w aptece, żeby maleństwu nie zaszkodzić. Całą ciążę byłam zdrowa, a teraz jak zostało mi kilka dni...(przynajmniej teoretycznie!).... Masakra jakaś!

Też jestem ciekawa, która z nas teraz w kolejności wyląduje na porodówce?

14 lata 3 miesiąc temu #47386 przez Kasiekk
No teraz już nic nie wiadomo... wszystko może sie zdarzyć... przed chwilką się zorientowałam że chyba mam siarę w piersiach od kilku dni mnie bardziej bolały dziś mnie też bolą a przed chwilką sobie sprawdziłam miałam wilgotny sutek... jak nacisnęłam to "coś" wyleciało... myslicie że to zaczyna się ?

Święta były udane w wigilię miałam taki apetyt że masakra... wczoraj juz mniej chociaż nei narzekam... a dziś mogłabym nie jeść... od rana miałam skurcze... potem jak coś tylko zjadłam to brały mnie mdłości :( a teraz jeszcze te piersi... ciekawe czy Karolek chce wyjść ? mam dzieje !!

14 lata 3 miesiąc temu #47388 przez Monix
No i znów Święta, święta i po świętach... Czas leci nieubłaganie i zbliża nas ku jednemu :laugh:
Ja starałam się nie objadać, chociaż jak zwykle nie potrafiłam odmówić sobie słodkości, zjadłam ich naprawdę dużo :blush: :dry: Od jutra zero słodyczy, mam nadzieję, że wytrzymam.

Mała szaleje w brzuszku, że aż miło, ciekawa jestem kiedy zechce wyjsc, bo póki co chyba jej tam dobrze... Już mi się ciężko chodzi, brzuch ogromny i jeszcze te warunki pogodowe ... Pozdrawiam dziewczyny ciepło.

14 lata 3 miesiąc temu #47389 przez gosia_ann
Justi gratuluję zdrowego synka :D

Święta wypadły całkiem dobrze, na jedzenie to ja już patrzeć wczoraj nie mogłam hehe. Przed świętami jest tyle przygotowań, tak wiele jedzenia, a żołądek ma się tylko jeden ;)

Jak na razie wszystko u mnie ok (odpukać w niemalowane). Nadal mnie roznosi energia i nie bardzo wiem jak ją spożytkować. Martwi mnie jedynie to, że gromadzi mi się w organizmie woda przez co trochę spuchłam :( szczególnie kostki i stopy mam jak banie aż kozaków nie mogę dopiąć :(

Dzisiaj udało mi się nagrać mojego łobuza :D muszę tylko wykombinować jak zamieścić filmik na forum ;)

14 lata 3 miesiąc temu #47394 przez renata329
No mnie tez wzieło mam katar i straszny bol gardła ,moj maz rowniez chory no i rodzice całe swieta przelezeli w łóżku,mama nawet 5 min przy stole nie posiedziała bo nie dała rady,pije ciagle sok malinowy z odrobiną amolu,dzisiaj jade na ktg to sie zapytam co mozna wziasc w ciazy na bol gardła itp

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

14 lata 3 miesiąc temu #47395 przez makaja
Justi ja także gratuluje takie przystojniaczka :D
co do obaw, to dziękuje za pocieszenia... rzeczywiście to jakieś rozchwianie emocjonalne, bo dzis jak zobaczyłam Kacperka to za serduszko mnie ścisnęło, że my nie długo tez będziemy w komplecie.....
Renata Tobie juz jakiś czas temu wypłynął czop, a Ty nadal z brzucholkiem a do porodu jeszcze troszke... jak się czuejsz ??często miewasz skurcze ?

Zastanawiam się jak to jest mi jeszcze czop nie wyplynał, ale za to szyjki juz nie ma, a mały wczoraj byl bardzo mało ruchliwy, z reszta dzis tez oszczędza mamuśkę... co podobno tez jest jakimś symptomem przed porodowym.... tylko ten czop mnie zastanawia... no bo go nie ma :) więc jeszcze się nastawiam na termin styczniowy...
Pozdrawiam

14 lata 3 miesiąc temu #47397 przez Kasiekk
makaja ja też mam problem co do czopa bo ja prawie szyjki nie mam i mam na 2 cm rozwarcie od jakiegoś czasu... słyszałam że nei u wszystkich czop jest zabarwiony krwią może mylimy to z jakimiś upławami lub czymś... nie mam pojęcia ...

14 lata 3 miesiąc temu #47402 przez gosia_ann
U mnie szyjka się wogóle nie zaczęła skracać i rozwarcia też żadnego nie mam. Mała się codziennie ładnie wierci :) Termin mam na 8 stycznia, ale coś mi się wydaje że mój lekarz ma rację i urodzę po terminie :/

14 lata 3 miesiąc temu #47407 przez makaja
Kasiekk tez się nad tym zastanawiałam, że może przypadkiem ten czop to takie większe upławy.... bo to u nie występuje :P Jesteś wyjątkiem, który potwierdza regułę :D jeśli chodzi o to rozwarcie... normalnie SZOK

Na święta od rodziny usłyszałam, że o niebo lepiej jak urodzę juz w styczniu, bo to rok do przodu i takie tam.... poczułam nawet lekka presję :)
no i weź tu wszystkim dogadzaj ....

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #47409 przez gosia_ann
Wieczorem w drugi dzień świąt udało mi się nagrać ruchy Zosi :)

14 lata 3 miesiąc temu #47420 przez Kasiekk
Dziewczyny byłam u lekarza i powiedział mi że mały ma baaaaaaaaardzo nisko główkę choć nei wytłumaczył co za tym idzie ... a ja z wrażenia nie zapytałam... może Wy wiecie ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka