- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- gosia_ann
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anusia365
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
My również ulegliśmy małej i bardzo często mamy ją na rękach kiedy marudzi. Zosia lubi zasypiać wtulona w nasze ramiona i głośno protestuje jak odkładamy ją do łóżeczka.
Ja jestem chyba wyrodną mamą patrząc na Was. Od początku uczyłam Piotrusia samodzielnego zasypiania w leżaczku lub kołysce. Jakiś czas temu jak już był bardzo zmęczony i marudny, próbowałam go uśpić na rękach a on jeszcze bardziej marudził. Odłożyłam go do leżaczka, przykryłam kocykiem, pobujałam troszkę i zasnął.
Piotruś jest noszony na rękach wtedy gdy ma mu się odbić, jak płacze lub jak się z nami bawi. Czasem biorę go tez jak chcę się do niego poprzytulać.
- monisia1984
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- monisia1984
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- renata329
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- martela89
-
- Gość
-
gosia_ann napisał:
My również ulegliśmy małej i bardzo często mamy ją na rękach kiedy marudzi. Zosia lubi zasypiać wtulona w nasze ramiona i głośno protestuje jak odkładamy ją do łóżeczka.
Ja jestem chyba wyrodną mamą patrząc na Was. Od początku uczyłam Piotrusia samodzielnego zasypiania w leżaczku lub kołysce. Jakiś czas temu jak już był bardzo zmęczony i marudny, próbowałam go uśpić na rękach a on jeszcze bardziej marudził. Odłożyłam go do leżaczka, przykryłam kocykiem, pobujałam troszkę i zasnął.
Piotruś jest noszony na rękach wtedy gdy ma mu się odbić, jak płacze lub jak się z nami bawi. Czasem biorę go tez jak chcę się do niego poprzytulać.
Ja moją nosiłam, bujałam,usypiałam na rękach itd bo w taki sposób okazuje się miłość malutkim dzieciom,fakt tak ją nauczyłam usypiać bo jej ulegałam jak płakała potem jak podrosła to już mi kręgosłup siadał i marzyłam żeby zasypiała sama ale każda próba samodzielnego zasypiania kończyła się płaczem,więc postanowiłam nadal usypiać ją na rękach i doszłam do wniosku,że sama dorośnie do zasypiania w łóżeczku i tak tez się stało od jakichś 3 tyg mała zasypia sama kładę ją coś jej nucę i trzymam za rączkę i ona zasypia.
Ale to była jej decyzja-w pewnym momencie po prostu na rękach zaczęła marudzić i wybrała łóżeczko

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

- martela89
-
- Gość
-

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

- Kasiekk
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do tej skazy to ja bym się zastanowiła... bo u mnie dr też była pewna i co ? i nic... skaza ma to do siebie że wysypka pojawia się na łokciach i kolankach tzn pod nimi... może też boleć brzuszek... jest mnóstwo mozliwości a my musimy próbować... ja bym na Twoim miejscu poczekała aż minom objawy i spróbowała innego mleko bo po prostu może nie toleruje tego konkretnego

- gosia_ann
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Wczoraj weszłam z małą na elektroniczną wagę łazienkową i wg tej wagi mała po 5 tygodniach waży jakieś 4,5 kg (urodziła się mając 3480) i jak piszecie ile przybrały wasze dzieciaczki to wydaje mi się że mojej Zośce do nich daleko. Może na piersi dzieci szybciej i lepiej przybierają na wadze. Ta waga jest oczywiście tylko orientacyjna, dokładnie zważymy małą za tydzień przy szczepieniach.
Wczoraj Zosia miała robione USG bioderek i wszystko jest ok

- makaja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Kasiekk
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- makaja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- martela89
-
- Gość
-