BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

13 lata 7 miesiąc temu #120331 przez Natka
ehy dziewczyny widze ze waszym pociecha już tez powoli ząbki ida :D
Ja byłam wczoraj z małym na szczepieniu i lekarka mówiła ze Piotrus już dolne dziaselka ma spuchnięte i już nie długa wyjdą pierwsze ząbki :D w domu mówiłam mężowi: Jak się skończyły kolki teraz się zaczną ząbki :P

A jak tam u was z jedzeniem? Bo wczoraj mały dostał 1 raz kaszkę bananowa i jak mu smakowało :D Do tego dostaliśmy już zielone światełko na zupki :)

Co do siedzenia to Marcelinka już pięknie siedzi :D
I co do tego ? Kiedy kupujecie jakieś krzesełko do karmienia?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #120349 przez Monix
Natka napisał:

Dziecko powinno siedzieć w krzesełku, wtedy kiedy już samo stabilnie siedzi, co następuje ok 6 m - ca życia

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #120372 przez miskiewicz88
Kasiekk szkoda, ze mnie w tym czasie nie bedzie w Bydgoszczy...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013

13 lata 7 miesiąc temu #120377 przez miskiewicz88
Natka napisał:

Co do siedzenia to Marcelinka już pięknie siedzi :D

Marceliny jeszcze nie sadzamy samej, jedynie na kolanach u mamusi, to było tylko chwilowe do zdjecia, ale strasznie rwie sie do siedzenia...:)
A co do krzesełka jeszcze poczekamy okolo 1,5 miesiaca, choć już rozglądam się na allegro jakie zakupic małej...

13 lata 7 miesiąc temu #120410 przez Natka
" Marceliny jeszcze nie sadzamy samej, jedynie na kolanach u mamusi, to było tylko chwilowe do zdjecia, ale strasznie rwie sie do siedzenia..."

no tak sobie tez pomyslalam :) my tez malego jak narazie sadzamy na kolankach :)

a co do krzeselka to tak do mniesiaca chcemy kupic i wlasnie robie zeznanie na allegro :)

miskiewicz88 a ty juz masz jakies upatrzone ? Bo siedze i patrze i wogole nie wiem jakie kupic ?

13 lata 7 miesiąc temu #120412 przez Kasiekk
ja poluje na coneco Fabula

dziewczyny te krzesla maja 3 pozycje oparcia i moze byc dziecko jak w lezaczku wiec na czas jedzenia nic mu nie bedzie !! :) a nam wygodniej...

Karla tez nie sadzam samego jedynie na kolanach bo bedac na rekach albo kolanach on nie chce lezec i sam sie podnosi wiec nie mam wyboru... ale staram sie go czesto klasc on ma radoche jak trzyma sie za palce od nog :) czekam az zacznie je jesc :)

13 lata 7 miesiąc temu #120988 przez renata329
dawid głowe podnosi i tez chce siadac ale ja jemu tez nie pozwalam jedynie u mnie na kolankach ale tez staram sie zeby był troche pochulony do tyłu bo to jest jak dla mnie zdecydoanie za wczesnie aby Dawidek siedział,a fotelik ma mu kupic babcia jak bedzie miał z 6 miesiecy,w oncu bedzie znow ciepło i bedzie mozna znow całymi dniami siedziec na dworze,mam juz dosyc tych zimnych i deszczowych dni.Wczoraj bylismy ogladac sale na chrzciny bo robimy dosyc duze na ponad 50 osob,strasznie mi sie nie chce tego wszystkiego organizowac

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

13 lata 7 miesiąc temu #121040 przez Emme
ja już mam krzesełko i bardzo mi się podoba, jest rozkładane, później będzie służyło jako stolik i krzesło. mogę Wam odradzić te drewniane najprostrze. fajne jest to, że zabierają mało miejsca, ale nie maja pasów, a starsze dziecko dosięga później nóżkami do podpórki (czy innej deseczki) i z chęcią na tym staje i może wypaść. pilnowałam kiedyś dziewczynkę i ona miała takie właśnie krzesełko ;/

13 lata 7 miesiąc temu #121050 przez Monix
Emme, jeśli możesz daj jakąś fotkę Twojego krzesełka :)

13 lata 7 miesiąc temu #121061 przez Emme

Krzesełko 2 w 1.

W wersji pierwszej jako krzesełko dla najmłodszych dzieci, świetne do karmienia. W wersji dla starszych dzieci jako stoliczek i krzesełko.

3-stopniowa regulacja konta pochylenia siedziska,

3-stopniowa regulacja odległości tacki od siedziska,

pasy zabezpieczające,

element zabezpieczający przed wysunięciem się dziecka z siedziska, z możliwością odkręcenia dla starszych dzieci,

podwójny, głęboki blat z miejscem na kubek,

tapicerka łatwa w utrzymaniu czystości, z możliwością zdjęcia do przeprania,

13 lata 7 miesiąc temu #121068 przez Monix
Dzięki :) Oooo właśnie czegoś takiego szukam. To jest firma baby mix? Dobrze widzę?

13 lata 7 miesiąc temu #121070 przez Emme
tak, ale inne firmy też je mają.

13 lata 7 miesiąc temu #121073 przez Monix
Emme napisał:

tak, ale inne firmy też je mają.

Narazie i tak tylko oglądam, ale będę go miała na uwadze, bo jest swietny pod względem funkcjonalności

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #121126 przez miskiewicz88
Natka napisał:

miskiewicz88 a ty juz masz jakies upatrzone ? Bo siedze i patrze i wogole nie wiem jakie kupic ?

jak narazie szukam i nie wiem jakie wybrac...zalezy mi na tym,zeby bylo lekkie, zajmowało mało miejsca i łatwo można byloby je zlozyc...drewnianych w ogole nie biore pod uwage...wczoraj na allegro zobaczylam,ze sa nawet obrotowe:)i spodobalo mi się to:)

Kasiekk napisał:

ja poluje na coneco Fabula

Kasiekk jest naprawde fajne,ale szukam chyba(choc moze to sie jeszcze zmienic) czegos tanszego, bo czeka nas jeszcze jeden wydatek w tym samym czasie- spacerowka:)

renata329 napisał:

Wczoraj bylismy ogladac sale na chrzciny bo robimy dosyc duze na ponad 50 osob,strasznie mi sie nie chce tego wszystkiego organizowac

nie dziwie Ci się Renata, dobrze , ze ja mam to za sobą...robilismy w domu na 14 osob, ale i tak przygotowan bylo duzo....;/

Dzisiaj mielismy ciezka noc, najpierw Marcelina nie chciala usnac, byla strasznie marudna. Jak juz usnela to budziła się srednio co 1,5 godz...;/ A nad ranem miała gorączkę...a teraz ma biegunkę, jest markotna i płaczliwa.....OJ CHYBA ZĄBKOWANIE SIĘ ROZPOCZĘLO....

13 lata 7 miesiąc temu #121172 przez Natka
kurcze mysmy tez mieli dzisiah ciezka noc ;/ Piotrus poszedl spac o 21:00 obudzil sie juz o 23:30 pozniej o 01:00 aaa spal tylko do 4:00 ;/
ciekawe bo wlasnie czytalam ze dziewczyny z marcowek tez mieli okropne noce ;/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka