BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

13 lata 7 miesiąc temu #116405 przez Kasiekk
Natka napisał:

Kasiekk a o ktorej sie urodzilas? Bo ja mojego malego o 8:05 :)

3:20 :)

Karol czasem soczek uleje bo łapczywie pije jak tak cieplo jest ;/

Dziewczyny wkurzylam sie bo moja spacerowka nie jest rozkladana na plasko badz nawet prawie na plasko regulacja jest tylko calego siedziska a nie oparcia... boje sie ze jak mu poduche pod dupcie podloze to mu krzywde zrobie ;( a on walczy z gondola ile sil ;/ juz nie wiem co robic ;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #116443 przez renata329
JA CHCIAŁAM KUPIC SPACEROWKIE Z OPARCIEM KTORA MOZNA REGULOWAC BO MAM CIEZKO SCIAGAC WOZEK Z GORY NA DÓŁ ZA KAZDYM RAZEM JAK IDE NA SPACER,SPACEROWKA JEST BARDZIEJ PODRECZNA ALE BOJE SIE DAWID JEST ZA MAŁY NA NIĄ,MOJ NIE CHCE PIC ANI SOCZKOW ANI JESC ZUPKI MARCHEWKOWEJ WYPLUWA A PRZY DESERKU KRZYWI SIE I TEZ WYPLUWA

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

13 lata 7 miesiąc temu #116458 przez aslani
Jasiu leży w łóżeczku tylko w nocy i w ciągu dnia na drzemkach. Generalnie stosujemy leżaczek=bujaczek zamiennie z matą edukacyjną.
Chodzimy na rehabilitację i muszę przyznać, że jest ciężko. Młody płacze okrutnie. Żal mi go strasznie, ale nie mam wyjścia...
Podaję mu już owoce (jabłuszko, banana, gruszkę), do tego zupkę jarzynową. Smakuje mu. A wieczorami dostaje kaszkę.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #116720 przez miskiewicz88
Kasiekk czyli wy już powoli przyzwyczajacie sie do spacerowki...?:)My planujemy kupic spacerwoke , ale gdzies za miesiac... Moja mała też rwie sie do siedzenia:)
Aslani a jak ta rehabilitacja wyglada...? Ale bardzo wspolczuje, mojej po szczepionce nie moglam uspokoic przez dluzszy czas, a co dopiero by bylo jak jakas obca osoba przez dluzszy czas by z nią cwiczyla...No własnie Marcelina od jakiegos czasu zaczela bac sie obcych:) Nikt nieznajomy nie moze wziac jej na rece, bo zaczyna sie placz i w dodatku taki specyficzny placz...
Monix Marcelka tez juz nie ulewa, chociaz raz na jakis czas zdarzy jej sie:) ciesze sie z tego bardzo, bo z tym ulewaniem to byla u nas udreka...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013

13 lata 7 miesiąc temu #116744 przez Kasiekk
miskiewicz88 napisał:

Kasiekk czyli wy już powoli przyzwyczajacie sie do spacerowki...?:)My planujemy kupic spacerwoke , ale gdzies za miesiac... Moja mała też rwie sie do siedzenia:)

Młody bardzo się buntuje w gondoli poza tym ma już w niej może 5cm luzu na długość (przy zgietych nogach) więc musze coś wymyślić poza tym robi sie gorąco w takiej gondoli jest ukrop :( dlatego najlepsza bylaby spacerówka rozkładana na płasko, ale się okazało że moja taka nie jest...

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #116754 przez miskiewicz88
A dawno ją kupowałaś , może by Ci wymienili??

Zakładacie swoim maluchom albumy ze zdjęciami? Ja mam masę zdjęć na komputerze, ale jednak wolę wybrać te najładniejsze i wywołać...Mam już ich okolo 200 z pierwszych 6 tygodni...:D teraz wybieram kolejne i się zastanawiam nad albumem(bo jeszcze nie kupilam) - bo musze kupic jakis mega pojemny hehe:D
Dostalismy tez "Pierwszy album dziecka" fajna sprawa, Marcela za kilka lat będzie miała fajną pamiątkę:)

13 lata 7 miesiąc temu #116771 przez renata329
dziewczyny jak sie to nazywa od słonca na szybe do samochodu bo chciałam kupic na allegro a nie wiem jak wpisac

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

13 lata 7 miesiąc temu #116781 przez miskiewicz88
renata chyba oslonki przeciwsloneczne

13 lata 7 miesiąc temu #116822 przez Kasiekk
miskiewicz88 napisał:

A dawno ją kupowałaś , może by Ci wymienili??

Niestety to spacerówka od wózka wielofunkcyjnego ;/

13 lata 7 miesiąc temu #116980 przez aslani
Założyłam Jasiowi album na zdjęcia. Oprócz tego robię różne wpisy, opisy. Skończyłam na chrzcie, muszę wybrać znowu kolejną partię zdjęć, bo jak się uzbiera za dużo to trudno mi się będzie zmobilizować.
Co do spacerówki to planuję jeszcze trochę się wstrzymać, chociaż Młody ma coraz mniej miejsca. Póki nie siedzi samodzielnie to gondola jest najlepsza dla jego kręgosłupa.
W ramach rehabilitacji mamy okłady z parafiny, potem masaż, a na koniec ćwiczenia (pani trzymając za głowę obraca nią, grrr, ryk straszny). Po takiej godzinie Jasiu jest tak zmęczony, że zasypia od razu w moich ramionach i śpi 1-2godziny. Najgorsze jest to, że nawet ja czuję się jak po 8godzinnej pracy. :(

13 lata 7 miesiąc temu #117051 przez makaja
Aslani a co Jasiowi jest ? my od wczoraj tez się rehabilitujemy... fajna pani Miły jest cierpliwy i współpracuje :) ładnie ćwiczy ale tez po takiej serii śpi bez problemu. Miły ma asymetrie dlatego musimy ćwiczyc .

bujaczek leżaczek poszedł w odstawkę chociaz jak trzeba to wkladam ale na troszkę ...... mata edukacyjna teraz cieszy sie powodzeniem i łózeczko też .
Staram się duzo spacerować i przebywac jak najwięcej na świeżym powietrzu .

Słyszałyście moze, że kremy z filterem dla niemowlat powinny być bez jakis skadnikow mineralnych ?? kupiłam krem z filtrem dla dzieci 50 tkę i tam nic nie ma że dla niemowląt jakis inny nalezy stosować. krem z firmy floslek ale zbytnio nie bjestem zadowolona jakis taki dziwny jest. a wy czego uzywacie ???

13 lata 7 miesiąc temu #117077 przez Kasiekk
makaja napisał:

Słyszałyście moze, że kremy z filterem dla niemowlat powinny być bez jakis skadnikow mineralnych ?? kupiłam krem z filtrem dla dzieci 50 tkę i tam nic nie ma że dla niemowląt jakis inny nalezy stosować. krem z firmy floslek ale zbytnio nie bjestem zadowolona jakis taki dziwny jest. a wy czego uzywacie ???

Właśnie chcialam o te kremy Was zapytać bo tez jeszcze nie mam

13 lata 7 miesiąc temu #117094 przez Monix
no ja kremu jeszcze też nie zakupiłam :blush:

13 lata 7 miesiąc temu #117110 przez aslani
Makaja Jasiu ma kręcz szyjny :(

13 lata 7 miesiąc temu #117114 przez sylka
Aslani jak to schorzenie rozpoznać i do jakiego specjalisty się udać aby sparawdził czy wszystko ok jest?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka