- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
u mnie nie ma wątpliwości już, że Tola to czysty tata
(liczę, że to tylko chwilowe )
hahaha dobre
Słuchajcie każde dziecko rozwija się inaczej...
skąd można było przypuszczać że Jasio będzie miał skręcz czy jak to się tam nazywa... mój Karol w 6 tyg był chudziutki i też nei bylam z nim u lekarza bo mial energie bo się smial jak poszlam na szczepienia to zaczeli mi wymyslac ze watroba powiekszona ze ogromna anemia itd nic sie z tego nei sprawdzilo fakt że mój pokarm po prostu nie byl dla niego wystarczający ale sam o tym dal znac kiedy odkładał piers i krzyczal jeszcze... ja uważam że jeśli wszelakie "domowe" sposoby nie zdają rezultatu to po to są lekarze że mają się zająć i koniec kropka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Natka
- Wylogowany
- budujemy zdania
tez tak mysle!!
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Jeśli chodzi o trzymanie małej w leżaczku-bujaczku to siedzi w nim dosyć krótko, przeważnie jak jem śniadanie i obiad (kolację jem jak już śpi) czasami sadzam ją żeby się pobawiła. Wolę bawić się z nią na tapczanie. Zosia lubi towarzystwo i nie często trzeba z nią po prostu być. Myślę też o wyciągnięciu maty edukacyjnej, niech sobie fika swobodnie.
Co do ulewania to fajnie że wasze maluchy już nie mają tego problemu. Ja nadal podaję małej zagęszczacz do mleka bo inaczej dużo ulewa. Jak zaczniemy wprowadzać kaszki to pomału będziemy odstawiać zagęszczacz, na razie możemy go jeszcze stosować. Mimo ulewania dobrze przybiera na wadze, waży już 6800g
Zosia jak na razie jeździ jeszcze w gondoli, choć ledwo się w niej mieści. Nie chcę jeszcze przechodzić na spacerówkę, tym bardziej że lekarka nie kazała jej jeszcze sadzać. Wózek ma przekładaną rączkę, ale kiedy zrobię z wózka spacerówkę i przełożę rączkę na drugą stronę, tak żeby mała jechała przodem to nie da się tą cholerą manewrować, trochę źle jest to skonstruowane.
Na ostatniej wizycie u lekarza zapytałam o rozszerzenie diety. Mam poczekać aż Zosia skończy 4 miesiące i wtedy mogę zacząć od jabłuszka, następnie ziemniaczek, marchewka, dynia. Później zaczniemy wprowadzać kaszkę. Muszę kupić jakąś odpowiednią łyżeczkę do karmienia.
Jeśli chodzi o robienie zdjęć to mam ich wiele (zbyt wiele). Wszystkie jak na razie są na komputerze, przymierzam się do wybrania kilkunastu do wywołania, ale z takiej ilości zdjęć nie jest to łatwe. Fajnie że prowadzicie albumy i do tego robicie zapiski, będzie udana pamiątka
Aslani mam nadzieję, że z Jasiem wszystko się ułoży Zosia preferuje leżenie na prawej stronie, szczególnie we wózku. Miesiąc temu przełożyłam jej poduszkę na drugą stronę łóżeczka, a jak jadę wózkiem to zawsze odwracam jej głowę w lewą stronę. Jak na razie skutkuje. Lekarka stwierdziła że mała ma bardziej spłaszczoną prawą stronę główki. Nie podobało się jej natomiast to, że Zosia za mało się podnosi na brzuchu i nie obraca za bardzo główki w lewą stronę. Mamy jak najczęściej bawić się z nią na brzuszku i wymuszać zabawą patrzenie w lewo, zobaczymy czy to wystarczy.
Co do zasypiania w łóżeczku to idzie nam coraz lepiej. Szczególnie podczas nocnego karmienia, kładę ją od razu do łóżeczka i po chwili zasypia. Coraz częściej bawi się sama, rano budzi nas głośnym gaworzeniem chyba nareszcie polubiła łóżeczko. Są takie dni że trzeba ją nosić i lulać, ale łóźeczko coraz bardziej jej się podoba
Natka Piotruś jest słodki!!
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
Na ostatniej wizycie u lekarza zapytałam o rozszerzenie diety. Mam poczekać aż Zosia skończy 4 miesiące i wtedy mogę zacząć od jabłuszka, następnie ziemniaczek, marchewka, dynia. Później zaczniemy wprowadzać kaszkę. Muszę kupić jakąś odpowiednią łyżeczkę do karmienia.
Kochana ja mam :
Łyżeczki
Polecam akuratne na male buziaki naszym pociech Karol szybko uczy sie samemu sciagac pokarm z łyzki nie wlewam mu
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
a co do głowy to nam domowe sposoby nie pomagaja moze i panikuje ale u mojego meza w rodzinie jest chłopczyk ktory ma juz 6 lat a głowke ma nadal zniekształcona,ma styło strasznie prosta jakby linijka przyłozył jego mama tez myslała ze to tymczasowe i do dzisiaj mu tak zostało,a ja wole probowac wszystkiego ,po to sa lekarze a co do jedzenia to lekarz powiedział zeby mu dawc przez sen bo sie odwodni bo on nic niechce nawet mi nie pije soczkow,herbatek itp ale to dlatego bo jest jeszcze chory
a co powiedzial na glowke ? dal jakies skierowanie czy czekacie aż wyzdrowieje?
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Kochana ja mam :
Łyżeczki
Polecam akuratne na male buziaki naszym pociech Karol szybko uczy sie samemu sciagac pokarm z łyzki nie wlewam mu
O takich właśnie myślałam żeby kupić
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
Kasiekk napisał:
Kochana ja mam :
Łyżeczki
O takich właśnie myślałam żeby kupić
Ja też musze takie kupic:)
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
A Marcelinka minkę zrobiła tak kwaśną, że aż sama się skrzywiłam
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania
my na razie stopniowo mamy wprowadzać gluten, póki co nie daje mu żadnych owoców..... poczekamy zobaczymy co dalej.....