BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

13 lata 11 miesiąc temu #114013 przez martela89
Emme napisał:

no ja tak sobie porównuję, bo styczniowe dzieci wagowo podobnie się urodziły, a już dawno ją przegoniły. chociaż ja ciągle słyszę, że Tola na większa wygląda

Mnie sie ostatnio babka u fryzjera zapytała czy ona ma 4-5 miesięcy :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #114016 przez Emme
no to ją poniosło hehe

13 lata 11 miesiąc temu #114158 przez aslani
Jasiu jest duży, ale miał od początku duży apetyt, to miałam go głodzić? Teraz powoli się wszystko uspokaja. Wczoraj zjadł 2/3 słoiczka z marchewką i odpadło jedno karmienie mlekiem. Wygląda na to, ze dobrze toleruje jabłko i marchewkę. Dziś otwieram słoiczek z brokułami. Jakiej firmy dajecie pokarm w słoiczkach. My zdecydowaliśmy się na Gerbera, moja siostra daje Bobovitę i też ok.
Od poniedziałku zaczynamy z Jasiem rehabilitację na kręcz szyjny. Pani dr uprzedza, ze może być ciężko, bo będzie straszny ryk. Trochę się boję, ale zamierzam być twarda dla jego dobra. :dry:

13 lata 11 miesiąc temu #114185 przez Kasiekk
aslani napisał:

Jasiu jest duży, ale miał od początku duży apetyt, to miałam go głodzić? Teraz powoli się wszystko uspokaja. Wczoraj zjadł 2/3 słoiczka z marchewką i odpadło jedno karmienie mlekiem. Wygląda na to, ze dobrze toleruje jabłko i marchewkę. Dziś otwieram słoiczek z brokułami. Jakiej firmy dajecie pokarm w słoiczkach. My zdecydowaliśmy się na Gerbera, moja siostra daje Bobovitę i też ok.

My tez dajemy Gerbera :) Karol Jabłko uwielbia :D

aslani napisał:

Od poniedziałku zaczynamy z Jasiem rehabilitację na kręcz szyjny. Pani dr uprzedza, ze może być ciężko, bo będzie straszny ryk. Trochę się boję, ale zamierzam być twarda dla jego dobra. :dry:

A co to jest ?

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #114204 przez Monix
Oj... Aslani współczuję tej rehabilitacji... Kręcz szyjny to nieprawidłowe ułożenie główki dziecka, zazwyczaj przechyla ją tylko w jedną stronę lub trzyma prosto, nie może przechylić główki na drugą stronę.

Rehabilitowałam kiedyś dorosłych lecz nigdy dzieci

Słoiczki będę kupować z HIPP - a

13 lata 11 miesiąc temu #114215 przez annaioliwka
Gartulacje wszystkim styczniowym mamom :)

ja mialam termin porodu na 9stycznia ale niuni tak sie spodobalo w brzuszku ze przyszla na swiat dopiero 14stycznia, a ja moglam jeszcze kilka dni dluzej cieszyc sie wielkim brzuszkiem :)

I pochwale sie sie urodzila sie malutka, bo tylko 49cm, ale za to maly palpuszek, bo wazyla 3,570 :D

teraz juz sporo urosla i juz nie jest taka okragla, a szkoda bo super slodko wygladala :)

"..Bo w zyciu chodzi o to, by miec przy sobie tych, co sa cenniejsi niz zloto.."

13 lata 11 miesiąc temu #114224 przez Kasiekk
annaioliwka napisał:

Gartulacje wszystkim styczniowym mamom :)

ja mialam termin porodu na 9stycznia ale niuni tak sie spodobalo w brzuszku ze przyszla na swiat dopiero 14stycznia, a ja moglam jeszcze kilka dni dluzej cieszyc sie wielkim brzuszkiem :)

I pochwale sie sie urodzila sie malutka, bo tylko 49cm, ale za to maly palpuszek, bo wazyla 3,570 :D

teraz juz sporo urosla i juz nie jest taka okragla, a szkoda bo super slodko wygladala :)

No to super dziołcha :D słodziak :D Witamy witamy :D

Monix moja koleżanka też tak mówiła i Filip jej wypluwał wszystkie HIPPy i musiała przejść na BOBOVITE :D

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #114326 przez Monix
Witaj Aniu i Oliwko ;) :) Rozgość się wśród nas. Fajniutka córcia :kiss:

Tzn. planuję dawać HIPP, oczywiście jeśli nie będzie mojej córci odpowiadał, to zmienię na coś innego :)

13 lata 11 miesiąc temu #114352 przez gosia_ann
Martela ja tam bym się cieszyła że mam drobniejszą kruszynę do dźwigania :D u mnie w rodzinie jest dziewczynka, która w wieku 2 lat dobiła dopiero do 12 kg. Jeśli dzieci są zdrowe to wszystko ok, na siłę nie ma co karmić.

W poniedziałek zważę Zosię, zapytam o rozszerzenie diety, kiedy będę mogła i co będę mogła jej podać.

Dzisiaj schowałam wszystkie ubranka w rozmiarze 62 do szafy :D od razu luźniej się zrobiło, muszę pomyśleć co dokupić :D
Czy zakładacie swoim dzieciom buciki?

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #114370 przez miskiewicz88
Witaj annaioliwka na forum:)
Ja jeszcze nie wiem jakiej firmy produkty bede podawala Marceli:)hi, nawet nie wiem od ktorej firmy zaczac, bo wszystkie wydają mi się być dobre:) 26 maja mamy szczepienia, wiec tez zapytam o rozszerzenie diety, chociaz nam sie nie spieszy, bo karmie piersia:)
Gosia_ann ja nie zakladam bucikow, chociaz nie powiem mam kilka par..Raz, czy dwa mała miała buciki ubrane,ale jednak wole jej na spacer zalozyc cieple skarpetki, zeby mogla swobodnie ruszac nozkami:)
My juz ubranka 68 musimy pochowac:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
Załączniki:

13 lata 11 miesiąc temu #114391 przez renata329
nie ma temperatury,ale dostał antybiotyk ma zapalenie drog oddechowych,nie moge patrzec jak sie meczy:(((((

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

13 lata 11 miesiąc temu #114401 przez miskiewicz88
Ranata jestescie w domu czy w szpitalu? Ja z małą byłam w szpitalu:(też strasznie to znosiła...było mi jej tak szkoda, a nic nie mogłam zrobić...jedynie tulić i byc przy niej:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013

13 lata 11 miesiąc temu #114414 przez Kasiekk
gosia_ann napisał:

Czy zakładacie swoim dzieciom buciki?

Ja zakladam te niemowlece one bardziej welurowa skarpete przypominaja niz buty ;) szkoda stópek jeszcze w buciorach sie nachodzi :)

miskiewicz88 napisał:

My juz ubranka 68 musimy pochowac:)

Niezłe tempo macie :) ja tez dopiero 62 schowałam ;)

renata329 napisał:

nie ma temperatury,ale dostał antybiotyk ma zapalenie drog oddechowych,nie moge patrzec jak sie meczy:(((((

Strasznie współczuje :( 3majcie sie dzielnie zaraz mu przejdzie ;)

13 lata 11 miesiąc temu #114430 przez makaja
ważylismy małego i waży 6,125 kg chyba malutki jest w porównaniu z waszymi pociechami... ale maly się urodził i pewnie mały będzie, musimy iśc na turnus rehabilitacyjny :( bo problem jest z główką jak pani go za rączki ciągnęła to główka była wiotka i nie chciała sie podnosić .

Renata dasz radę, Dawidek szybko wyzdrowieje zobaczysz :) 3 mamy kciuki

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #114443 przez Kasiekk
makaja napisał:

ważylismy małego i waży 6,125 kg chyba malutki jest w porównaniu z waszymi pociechami... ale maly się urodził i pewnie mały będzie, musimy iśc na turnus rehabilitacyjny :( bo problem jest z główką jak pani go za rączki ciągnęła to główka była wiotka i nie chciała sie podnosić .

Renata dasz radę, Dawidek szybko wyzdrowieje zobaczysz :) 3 mamy kciuki

OOOOOoooooooooooo to Karol go przegonił :) przeciez nie musi od razu ciagnac glowy ;> musi to wycwiczyc :D

A czy Dawidek nie ma dzis imienin ? ;>

A tu Karol uczy sie trzymac butle :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka