BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 11 miesiąc temu #288813 przez nikita
Franio buziaki :kiss: :kiss: :kiss:
dzień doberek

Sylwira to na pewno przeciążenie kręgosłupa, choroba zawodowa :ohmy: :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288817 przez sylka
Dzień Dobry :)

Franuś buziaki na kolejny miesiąc :)

Kuba marudzi i znów spać nie chce, w nocy się przebudzał i szybko zasypiał. Wczoraj spał tylko 30 min. na spacerze dziś pewnie to samo o ile wogóle zaśnie. Snieg gęsty sypie i raczej spacer odpada.

Dziś na deser po obiedzie zrobiłam Panna Cottę mam nadziej, że się udała :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288820 przez pulpecja
hej :)
Tymuś i Franio :kiss: :kiss: :kiss:

pokazałam przed chwilką Kasi te Krasnoludki i od razu się uśmiechnęła i zaczęła tańcować na pupie :) :lol: :lol:
co do książeczek, to Kasia zachowuje się identycznie jak Franek - nie nadążam z czytaniem za jej ruchami, przekłada kartki błyskawicznie i najczęściej kończy się wszystko w buzi :)
oglądaniem również nie jest zainteresowana, spojrzy czasami w TV albo potańcuje słysząc muzykę ale nie ogląda (dlatego zdziwiło mnie jej zainteresowanie krasnoludkami).u nas sprawdza się najbardziej radyjko :)
kurcze Kasia wcisnęła mi coś w laptopie i nie mam górnego i dolnego paska narzędziowego i nie wiem jak to cofnąć :(
EDIT już wiem F11 :)

12 lata 11 miesiąc temu #288825 przez sylka
Kuba często mi cos w lapku przestawia :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288829 przez megi23
hej jestem ialam byc jak zaspi ale wtedy kawe pilam na dole siedze z malym zjadl dzis pierwszy raz jajeczniczke z buleczka razowa i mu smakowalo krupniczek ma zgotowany wiec dzien z glowy
po 9 mial drzemke walczyl tylko 30 min i spal spokojnie jak nigdy teraz go obudzilismy na kolejny posilek bvez placzu jest rzeski i zadowolony
a wracajac do wczoraj
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

to byl nasz blad bo jak byl chory nosil;ismy gop na rekach i sie nauczyl spac z nami on ze tesciowa lub szwagierk moga mi pomoc ja mowie jak bedzie wazyl 20 kg to mi plecy odpadna...grunt ze ja sie nie poddalam przeciez nie chce zle....

z/w maly zrobil mega smierdziela siedzi mi na kolanach i zaraz padne :X

12 lata 11 miesiąc temu #288838 przez nikita
brawo megi :ohmy:
tak trzymaj my tez będziemy sie za to zabierać i juz sie boje ale niestety to dla naszego i jego dobra

12 lata 11 miesiąc temu #288840 przez pulpecja
megi dzielna Dziewczynka z Ciebie :kiss: teraz będzie tylko lepiej :) Moja Kasia nic a nic nie marudzi, nawet jak nie śpi a ja odchodzę to sobie coś tam pomruczy do misia i zaraz cisza i śpi :) tylko w nocy ten smoczek :dry: :dry: no ale lepszy smoczek niż spanie non stop z nami :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288845 przez megi23
ja tez wstawalam kolo 4 smoczek :dry: ale i ti powoli bede oduczac ja malemu dalam krowke i pielusie ma i do niej sie przytulal lub pieluchy...a rano przytulil sie do mnie zadowolony i radosny.. i glodny :silly:

aa mam pytanie czy wobec tego rano np moge go brac do lozka czy nie??

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288846 przez sylka
Zostawiałm KUbę w łóżeczku żeby sibawił to moze padnie. Marudzi płacze, nie chce leżeć i co mam zostawić go takiego i wchodzic co kilka min jak w ksiązce napisane... Jak chce spac sam zasypai a jak nie chce to walczy sam ze soba płacze marudzi oczy trze a nie zaśnie a jak go zostawię w łózeczku płaczacego to jeszcze gorzej wrzeszczy.

edit.

górne dziąsła mamy rozpulchnione wiec 3 albo 4 :( :S

12 lata 11 miesiąc temu #288872 przez megi23
Tak sylka tylko moj musi miec harmonogram dnia nawet neurolog mi to mowila stale godz spania jedzenia itd... Poza tym to dziala teraz sie bawi z maluchami szwagierki kurde dzis nie wyjde a ladna pogoda bo czekam na tego kuriera powiedzial ze ma dzis byc ale nie wie o ktorej nosze telefon na szyi bo nie mam kieszeni w spodniach;-)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288904 przez sylka
Megi on ma stałe pory jedzenia i spaniamiał ale odkąd przestawił sie na 1 spanie to nie wiadomo kiedy ono beędzie i za chiny nie moge go przestawić. Wczesniej spał o 10 i po obiedzie a teraz np o 12 na 30 min a 2 dnia o 13 na 2 godz. Dziś na siłe uspałam go zostawiając w łozeczku i narazie śpi 15 min. Marudzi popłakuje pobawi się chwile i znów od nowa. Mam już tak 3 dni i obstawiam chyba te zęby bo dziąsł opuchnięte i ropulchnione bardzo mocno jak balony.

12 lata 11 miesiąc temu #288922 przez megi23
Uuu wspolczuje u nas dalej brak zebow naprawde zaczynam sie martwidc za to dziasla jak pila takie ma ostre moj ma 3 drzemki zawsze miedzy 9 a 10 kolo 13 i kolo 17 ja czytalam ze po 10 m dziecko robi juz niestety jedna drzemke ale trwa n do 2 godz maly stoi w lozeczku gada papapa i pojekuje heh grunt ze w swoim lozeczku zasypia

12 lata 11 miesiąc temu #288951 przez sylka
Kuba śpi od 20-21 do 8 a później albo 30 min na dzień lub 1,5-2 godz. Nie znasz dnia ani godziny jego dłuższej drzemki :P

12 lata 11 miesiąc temu #288988 przez megi23
Moj wlasnie zasypia powiedzmy stoi w lozeczku heh ale ladnie mowi mama jak mnie widzi wtedy to potrafi powiedziec bo chce zebym go wyciagnela a jak ja chce zeby powiedzial to cisza albo powie pappa albo baba

12 lata 11 miesiąc temu #288994 przez Monix
sylka napisał:

Kuba śpi od 20-21 do 8 a później albo 30 min na dzień lub 1,5-2 godz. Nie znasz dnia ani godziny jego dłuższej drzemki :P

sylka u nas podobnie. Nie wiem od czego zależy długość drzemki w dzień :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka