BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 11 miesiąc temu #288360 przez Monix
Justyna ja w tamtym roku leciałam z Nadią do Anglii i potrzebny był paszport. Paszport otrzymała tymczasowy tylko na 1 rok. Czeka się na niego ok. 1 miesiąca. Dowód osobisty również jej wyrobiłam - ten natomiast jest ważny przez 5 lat :)
Wszystko zależy od tego jak będziesz podróżować. Jeśli samolotem to wymagany jest paszport, jesli natomiast podrózujesz przykładowo autem to wystarczy dowód osobisty.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288388 przez justyna84
monix ja akurat jade autem ,ale z malym jade pierwszy raz. Kurde nawed nei gadajcie ze trzeba tyle czekkac :( to niedobrze bo ja chce jechac 18 zobacze jak to u mnie wyglada moze bedzie'' krucej'' ;) .A czy to cos kosztuje? .Nic to jutro juz musze zalatwiac ;)
Ciekawe jak moje dziecko wogole zniesie podroz bo bedziemy jechac 7 godzin ;) moze pojade w nocy chyba to bedzie najlepsze wyjscie ;)

12 lata 11 miesiąc temu #288405 przez justysiak83
Wow Boniucha super ten złomek:) ale ja chce coś takiego z podnóżkami na razie i żeby miał taką osłonkę (co by nie wypadł :) ).

12 lata 11 miesiąc temu #288417 przez sylwira1721
halo moje lasery :lol:

jutro mam wolne i ide do lekarza! nie wyrabiam z bolem kregoslupa :( nie wiecie co to moze byc?? kłuje mnie jakby ktos igielke mi wbijał, kiedys tak mialam po jakis czasie przeszlo i teraz znow nawet bluzke jak mam na sobie i obdziera mi w tamto miejsce to boli!!

12 lata 11 miesiąc temu #288419 przez Monix
justyna za paszport płaciłam 40 zł a za dowód nic.
Z dzieckiem to najlepiej w nocy jechać :)

12 lata 11 miesiąc temu #288458 przez boniucha
Justysiak my w grudniu byliśmy u znajomych i mieli takiego mcqueena i Franiowi się bardzo podobał i raczej nie spadał, ale ja go pilnowałam wtedy bardzo :P teraz ma lepszą równowagę :)

12 lata 11 miesiąc temu #288508 przez nikita
dziewczyny a wy jak czytacie maluchom to one słuchają :unsure: bo mój to nieeee nawet jak sie produkuje i zmieniam tonacje, nic a nic

12 lata 11 miesiąc temu #288511 przez justysiak83
Boniucha ale Franio jest dużo stabilniejszy niż Dominik, jak stoi i sie zachwieje to, że tak powiem, spada na 4 łapy a Domiś chodzenia jeszcze wogóle nie ogarnia :) wspina sie, probuje wstawac ale nogi mu sie w każdą stronę wyginają, śmiesznie to wygląda bo on za wszelką cene chce się podciągnąć a biedulek ma jeszcze słabe nóżki :) i w tym jeździku tez bym sie bała że mi się gibnie na bok.
Sylwira daj znać jutro po wizycie.

12 lata 11 miesiąc temu #288515 przez justysiak83
nikita napisał:

dziewczyny a wy jak czytacie maluchom to one słuchają :unsure: bo mój to nieeee nawet jak sie produkuje i zmieniam tonacje, nic a nic

U mnie to samo, zupełna olewka :) musiałabym chyba jednocześnie czytac, skakać na jednej nodze z garnkiem na glowie, żeby go zainteresowaclć, a i tak przypuszczam ze jedyne co by zrobił to zabral mi książke i wsadził do buzi :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288519 przez nikita
justysiaczku wszystko w swoim czasie, Domiś jeszcze cie nie raz zaskoczy i podrepta ze hej :woohoo:
no właśnie i co z tym czytaniem :unsure: jak nie reagują to czytacie dalej czy nie :unsure:
a i Ignacy w ogóle nie ogląda bajek tylko wstęp do detektywów ;) a tak to nie zwraca uwagi

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288527 przez justysiak83
Nikita wiem i wcale sie nie przejmuje, zacząl raczkowac to i chodzić zacznie :) ma jeszcze czas a poza tym jeszcze sie w życiu nachodzi :)zmykam chyba spać, mam nadzieje ze dzisiejsza noc też będzie spokojna, czego sobie i wam życze :)
Edit.
Jak go nie interesuje to nie czytam:) bajek tez nie ogląda, jedyne na co ie potrafi gapić jak zaczarowany to na piosenki Tridulek na Youtube albo my jestesmy krasnoludki, nie wstawie linka bo pisze z kom. :) Te tridulki koedys Sylwira pokazala i maly oszalal na ich punkcie :) sciągnelam sobie nawet z chomika :)

12 lata 11 miesiąc temu #288555 przez sylwira1721
ha ja tez to mam sciagniete :P szkoda ze to takie krotkie ;]

12 lata 11 miesiąc temu #288568 przez sylka
Jak czytam Kubie to wyrywa mi książkę i sam zaczyna przegllądać a bajki lubi jak zobaczy swoje ulubione to klasze w ręce i się śmieje

12 lata 11 miesiąc temu #288571 przez sylka
Kuba lubi my jesteśmy krasnoludki i jedzie pociąg z daleka z tvlutek czy jakoś tak (takie 3 krasnoudki biegają a w ciuchci coś o lulandi śpiewają) jutro wstawi linki :) i Gumii misia

12 lata 11 miesiąc temu #288640 przez sylwira1721
czesc :lol:

nie ide do lekarza bo wczoraj bylam tez na solarium i jednym słowem wstałam dzis spalona !! :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: lekarka to by mnie wysmiala :ohmy:

a tu mój mały jorokezik :lol: :silly:
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka