BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #290490 przez karotka18
karotka a Twój synuś miał jakieś objawy alergii, że zdecydowaliście się na testy??? U nas w sumie nic nie wykazało, oprócz tego że Nadia jest w minimialnym stopniu uczulona na roztocza kurzu domowego, no i na mleko. Dla pocieszenia powiem Ci że mojej znajomej córka była uczulona i to dość silnie na mleko, jaja, wołowine i teraz w wieku 2 lat po alergii śladu nie ma. Większość dzieci z tego wyrasta, ale trzeba przestrzegać pewnych zasad :)[/quote]

własnie nie ma jedyny powód tego były to te historie co byliśmy w szpitalu z atopowym zapaleniem płuc i drzewa oskrzelowego. i na zlecenie naszej alergolog dostaliśmy skierowanie i to co tam wyszło to normalnie czuje się strasznie wizytę mamy na 3 lutego zobaczymy co powie ale testy kolorowo nie wyszły nawet ta pani co nam wręczała wyniki powiedziała mi ze jest w szoku ze wyszło tyle alergenów dziecku które nie ma jeszcze roku

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #290498 przez bombel779
Chciałam z wami coś niecoś pogadać ale jak zaczęłyście o tych rakach i śmierciach to mi się znowu źle zrobiło :( znów mi się chce ryczeć :(
Napiję się winka..

Aniołek wrzesień 2013 [*]

12 lata 11 miesiąc temu #290535 przez justysiak83
Bombelek przytulam cię bardzo mocno... :kiss: :kiss: Trudno mi sobie nawet wyobrazić co czujesz...
sylka napisał:

pulpecja napisał:

sylka Kasia robi wszystko co do joty jak Kubuś :lol: :lol: :lol: tak jak mówisz, wystarczy dźwięk klucza w zamku :)

i dziki pęd przed siebie :lol: :lol: :laugh:

U nas jest identycznie :lol:
Zmykam do M. bo nie widzieliśmy sie od poniedziałku, trzeba co nie co nadrobić... :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #290537 przez sylka
Mykaj, mykaj Justysiak bo pewnie stęsknił się ;)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #290542 przez Monix
Bombelku Rycz kochana, rycz to pomaga, wiem z autopsji. Z czasem boli mniej, ale boli... I pamietaj, że nie umiera ten, kto jest w pamieci żywych :kiss:

karotka u nas znowóż były objawy. Na początku suche i szorstkie policzki, potem zielone, cuchnące taką jakby kwasowatością kupy, do tego pojawiała się w nich krew! Następnie sucha i zaczerwieniona skóra na szyi i w zgieciach kończyn. Byliśmy u alergologa i zrobiliśmy testy i tak jak pisałam wcześniej wykazały uczulenie w minimalnym stopniu tylko na te 2 alergeny. No i do tego diagnoza ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY :( I wystarczy, że posiedzi w jakimś mega zakurzonym pomieszczeniu, badź zje lub wypije odrobinę mleka krowiego, to jest masakra z jej skórą.

A poza tym to słyszałam, że te testy z krwi nie są aż tak miarodajne i troszkę przekłamują, ale ile w tym prawdy nie wiadomo :S

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #290543 przez ifka
ehh...jakiś "wisielczy nastrój" :huh: najwyższy czas wygonić go precz!!!Także Bombelku dawaj do nas, razem się napijemy

:) :kiss:

Ehhh...dziewuszki Lenka ma takiego marudera,że niewiele odwraca jej uwagę od stękania i miauczenia :angry: :huh: :S

Qrcze przechlapane z tymi alergiami :dry: :kiss: :kiss: , póki co Lenę wysypywało tylko po jajku i całe szczescie juz minęło. ale córeczka mojej znajomej dusiła się po mleku np :ohmy: :S i musiała zupełnie odstawić.

[/url]
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #290551 przez sylka
miejmy nadzieję, że maluchy powyrastają z tych alergii.

12 lata 11 miesiąc temu #290552 przez bombel779
Ojj przechlapane macie z tymi alergiami :(

Ifka daj lampkę, poleję.. ;)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

12 lata 11 miesiąc temu #290559 przez sylka

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #290571 przez Monix

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Chetnie napiję się z Wami kochane

A co do alergii, to mam taką cichą nadzieję ze Nadia z tego wyrośnie. Bo jak nie to będzie jej ciężko w życiu...

12 lata 11 miesiąc temu #290577 przez sylka
Monix ja do 4 r. ż miałam dietę bezglutenową, refluks i uczulona na czekoladę byłam a później wyrosłam. Skończyłam 4 lata i ponoć jak ręką odjął.

12 lata 11 miesiąc temu #290578 przez sylwira1721
hej moja prababcia pochowala dwóch swoich synów ( tylko tyle dzieci miała ) ona nadal zyje ma 96 lat :)

dziewczyny bylam u gina :(:(

12 lata 11 miesiąc temu #290581 przez sylka
Co powiedział, że taka minka :(

12 lata 11 miesiąc temu #290587 przez Monix
sylka napisał:

Monix ja do 4 r. ż miałam dietę bezglutenową, refluks i uczulona na czekoladę byłam a później wyrosłam. Skończyłam 4 lata i ponoć jak ręką odjął.

Ta nasza alergolożka też cały czas mi powtarza, że z tego wyrośnie, ale zapewne reki nie da sobie uciąć ;) wszystko możliwe :P ale fakt faktem pocieszyłaś mnie troszkę...

tak a propo alergii, to zrobiliśmy tez testy jednemu z naszych psów, bo ciagle ma problemy z uszami, skórą itp. i ten to jest dopiero uczulony :ohmy: chyba na wszystko co jest możliwe... Musiłby chyba tylko wodę spijać, żeby nic mu nie było... :dry: :huh:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #290589 przez bombel779

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka