- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Rodzimy w marcu 2011
Rodzimy w marcu 2011
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Sikoreczka dostanie jak ten gosc skonczy okres wylegania to 2 tyg o maluchom mija 2 tydz i koncza a Tymus dostal oby lagodnie przeszedl bedzie bialy jak balwanek chodzil dam rade.... Jak cos szwagierka pomioze tesciowa i maz jak z pracy wroci 2 szwagrow i dziadek to duzy plus mieszkania razem zawsze ktos pomoze:-)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
OSpa rozwija się 2-3 tyg zanim dziecko wysypie, niestety musicie poczekać. Buziaczki dla chłopakówBiedny Tymuś no ale pocierpi teraz i już będzie miał spokój... u nas też ospa panuje i znajomy nocował u nas a następnego dnia dzwoni że ma ospe.. i że gadał z lekarzem że Kubcio złapie na 90% no ale minął tydzień i nic więc mam nadzieje że już nic nie będzie
Sylka kupiłam Kubie autka i puki co Kuba sobie tak śmiesznie je po podłodze "turla" i za nimi gania. A śmiechu przy tym co niemiare Kupiłam jeszcze w pepco dresik za 25 zł i komplecik spodnie dresowe i koszulka za 20 zł
Kuba kleka i na czworaka prowadzi w rączce auto po podłodze. Zasuwa z nim tak śmiesznie smiechu mamy. Nasladuje chyba to co robił jego brat cioteczny jak sie bawili samochodami.
Ifka
Kuba wczoraj tak się objadł oponkami że na noc ledwo mleko wypił Teraz wcinamy kanapki z herbatka na II sniadanie
- karotka18
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kubuś nasze szczescie
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karotka18
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kubuś nasze szczescie
Pamiętacie te czasy jak były puste pułki za wszystkkim sie stało .... eh... wtedy jak sie kupiło kilo schaby czy szynki to było mieso a nie tak jak teraz z jednego kilograma miesa pięc kilo szynki... szkoda ze tamte czasy mineły juz .... czasami mogły by powrócic hehe
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karotka18
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kubuś nasze szczescie
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do czasów PRL. To moi rodzice twierdzą ze lepiej sie żyło. Praca była, pieniądze też tylko nie było na co wydawac bo towrów brak. A teraz towarów pełno a kasy brak. KAżdy prace miał jak ci się nie podobala to miałeś do wyboru wiele innych miejsc i ofert pracy. Nie pracował ten kto nie chciał. Karali nie pracujących. Spokojniej się żyło. Nie było takiego nacisku na materialny aspekt życia.
- karotka18
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kubuś nasze szczescie
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
Lenka ma drzemkę, ja chwilkę posiedze i chyba też odespię nockę .
sylka super masz z teściami i przedszkolem, bardzo fajnie .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
W sprawie naszego okna był facet z tej firmy co montowali.Niestety juz po gwarancji i za 10 min. skasował 50 zł .Tyle dobrze,że powiedzial,ze jak teraz będzie się coś dzialo, to zadzwonić i już nie weźmie kasy. Poprzykręcał kluczem "imbusem" i okno ładnie dochodzi do ramy.Z tym,ze twierdzi,że zawias jest ok. A wtedy jak było -26 w nocy to cos tak sytrzeliło. Myśleliśmy,że szyba.A za kilka dni patrzymy a zawias wygląda inaczej niż pozostałe. Facet go obejrzał i nic nie stwierdził .I jak zaczął szarpać oknem, to mówi,że trzyma a ja patrzyłam i on latał .Ale tak to jest jak faceta nie ma w domu, babki rzadko który chce słuchać .
Ja z PRL pamietam też PEWEX .Pamietam jak tata wracał zza granicy i czasem robili tam zakupy.Jak tam wchodziłam, to mi oczy zaczynały świecić .Te slodycze, kolory, zabawki-barbie . Kiedyś kupili mi tam wieeelkie pudlo lego.Jaka to radość była
- karotka18
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kubuś nasze szczescie
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kuba dziś ma fazę i biega na okolo mnie i śpiewa lalala hoja hoja a wiecie jak sie tego posłucha to wychodzi coś innego To ma być chyba hura hura Przemierza wzdłuż i w szerz mieszkanie samodzielnie na 2 nożkach bez trzumania a jak chce podbiec to wtedy chce by ktoś trzymał go za rączkę.
edit.
Ifka swoje klocki lego mam jeszcze schowane w piwnicy domek i posterunek policji Kuba bedzie mógł się bawić Lalki Barbie też mam Kuba dostał też w spadku po mnie i siostrze książeczki m.in. o Bolku i Lolku, Reksio
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
A u mnie to jeszcze gorzej booo ja nawychowawczym do pazdziernika 2014 co prawda byla podwyzka teraz ale nie chce tam wracac bo jak ja u siebie 150 km z malym a maz tu ma dobra prace firma sie rozwija ma awansowaci podwyzki ehh a co u mnie bym musiala nianke brac i na 2 zmiany robie od 7 do 15 lub od 12 do 20 moze. Dostane prace pp wychowawczym moglam w styczniu przed narodzinami malego... Zobaczymy narazie 2 lata siedze ....o moja mala ospa wstala i glodna dobrze ze ma apetyt
- Monix
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
U nas chyba za niedługo jakieś zęby wyjdą, bo nocki niespokojne. No zobaczymy czy coś się w końcu z tego wykluje
Ja też zaczęłam ząbkować Wychodzi mi tzw. ząb mądrości z tyły u góry i wczoraj bolało jak nie wiem Wcale sie nie dziwię, że te małe dzieciątka tak cierpią, to jest straszne
Ja też jestem na wychowawczym, ale nie wiem czy wrócę do dotychczasowej pracy. W sumie pieniądze niezłe, ale prawie cały czas poza domem, w rozjeździe...
Marzy mi się coś swojego, może jakiś gabinecik masażu, a w ogóle to chciałabym się jeszcze na studia wybrać. Jeszcze mam trochę czasu do namysłu, się zobaczy.
Tymuś zdrówka Ci z Nadulką życzymy kochany