- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Rodzimy w marcu 2011
Rodzimy w marcu 2011
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
U nas nocka też średnia .O 5 już się obudziła i ciężko jej było usnąć i spała tylko do 7 .
Szkoda Whitney, też lubię jej piosenki, ale teraz to już tak strasznie wyglądała.Zniszczyło ją życie-trochę na własne życzenie. Ale to nie zmienia faktu,że piosenki miała i ma świetne. A w "I Wanna Dance With Somebody " wyglądała rewelacyjnie .
Justynka, Lenka od małego miała zagęszczane kaszki, bo była dzieckiem ulewającym i jak miała mleczko bez niczego to zaraz "z niej wylatywalo prawie wszystko". Teraz też pija mleczko z kaszką.Jak raz chciałam dać jej samo, to nie chciała wypić .
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Macie jakis przepis na zwykle ciasteczka z maki krupczatki?
Ja nie mam, ale tu jest całkiem prosty
www.gotujmy.pl/ciasteczka-z-maki-krupczatki,przepisy,78982.html . Wygląda łatwo i smacznie .
albo ten:
mniam-mniam.bloog.pl/id,4316561,title,ba...ex.html?ticaid=6de83
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z kaszka lepsze bo smakowe. wie co dobre. Kuba wczorej wcinal kaszke czekoladowa, smakowala mu.
Znaczy tą z kakao czy jakąś inną? a jak Wasza nocka,Spał spokojnie?
A na oponki serowe się ośliniłam
U nas od kilku dni znów obraz na jedzenie. Przez 2 tygodnie tak ładnie mi jadla i znów to samo .KAszki juz rano nie je, a zjadała 130 na gęsto łyżeczką. Te z Hippa jej nie podeszly. Zjadla chyba 2-3 razy i nie bardzo. A teraz weźmie 3 łyżeczki i później odwraca główkę. Muszę kombinowac coś innego. Dziś np. 1,5 parówki i tak w sumie cięzko poszło, ale jakos zjadła. Znów mnie boli brzuch przy każdym jej posilku
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kurde bo przepisy sa w necie ale wszystko na mace przennej a ja mam karpatke i nie wiem czy moge je zastapic ta maka. Mam make ale nei jestem pewna czy sie nada bo to taka biedronkowa jest .Szkoda skladnikow jakby mialo mi nei wyjsc
Justynka ten pierwszy jest na krupczatce przecież
- nikita
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś wiem życie cudem jest
a jak tak przygotowania do roczku kiedy robicie bo nie pamiętam?
ja daje małemu mleczko z kaszką 7zbóż zdrowy brzuszek
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Po kaszce nic nie było, nocka spokojna, kupa jak zwykle bez zatwardzenia, brzuszek nie bolał. Zjadł czekoladową kaszkę manną na dobranoc z Hippa.
- olka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ...ale dziś jesteś mały jak okruszek...
justysiak83 napisał:
Wiadomośc z ostatniej chwili, Dominik wypił mleczko z butelki jupiiii, Olka to dzięki Tobie bo bym nie wpadła na to żeby mu samo mleczko dać, sądziłam że to już za mało, na tych wszystkich schematach jest napisane że ma być z dodatkami. A wy dajecie samo mleko czy zawsze z kleikiem lub kaszką?
cieszę się justysiak, że mogłam dać Ci natchnienie do działań z mleczkiem no i fajnie, że Dominiś wypił . Ja na razie nie próbuję mu niczym zagęszczać, wolę nie ryzykować... poza tym, pije z butelki Canpola takiej najzwyklejszej, bo jak ostatnio chciałam mu dać w butelce Tomee Tippee, to wypluł smoka od razu... okazuje się, że Jasio lubi wąskie smoki, bo ten Tomme Tippee jest szeroki
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Roczek robimy w sobote 18 lutego na 16.00 Przygotowania w sumie bez wielkiego szału, ozdoby mamy, tort też zostało szykownie jedzonka w czwartek i piątek P. ma wolne więc na spokojnie sobie wszystko porobię
Po kaszce nic nie było, nocka spokojna, kupa jak zwykle bez zatwardzenia, brzuszek nie bolał. Zjadł czekoladową kaszkę manną na dobranoc z Hippa.
a to takiej kaszki u nas niii ma . Lenka wcinała z bobovity z kakao,ale już też jej minęło .Teraz wypiła mlesio z kaszką.Zawsze 200-220 a teraz 120 nie nadążam .Z każdym posiłkiem coś kombinować muszę.Wczoraj na podwieczorek 1,5 kromki z polędwicą zjadła zamiaste deseru z owocami .
A z Hippa wypróbowałyśmy z truskawkami mannę i owoce południowe-jogurt chyba, lae własnie nie bardzo jej zasmakowały .
Justynka to raczej normalne. LEnka na początku też miala takie punkciki na dziąśle .
EDIT
Sylka bardziej mi chodziło o ząbkowe problemy Kubusia, ale jak nocka spokojna to znaczy,że odpuściły .No chyba,że to faktycnie wina brzuszka była.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
edyt.
Kuba mimo zabkaowania przesypia nadal całe nocki i ma apetyt. Dziś na śniadanie zjadł 1/2 bułki z szynką i dodatkowo plaster szynki. W dzień tylko płaczliwy i marudny.